Forum » Kaj kupiti » Diskovje za mali server
Diskovje za mali server
bzagozen ::
Imam naslednjo težavo. Posedujem iz vseh vetrov sestavljen PC, ki mu pravim server. :) Je priključen na kabel in služi kot web in mail server za potrebe nekaj manjših podjetij. Zakaj pravim, da je iz vseh vetrov? Sestavljajo ga AMD Duron 900 na Elitegroup K7S5A, 256MB SDRAM, 2 mrežni kartici (ena za net (10mbs) in ena za lokalno mrežo (100mbs)) in pa končno 1x2GB Fujitsu (sistem) in 1x200MB (backup) IBM disk. Vem, kaj boste rekli, ampak za trenutne potrebe popolnoma dovolj.
Sedaj je pa glavni disk začel odpovedovati poslušnost. Ob ponovnem zagonu si kar "izmisli", da je velik 6,5GB in ni več dostopen. Po večkratnih resetiranjih mi potem uspe, da se spet zave samega sebe in "zalaufa" sistem, kjer pa potem deluje BP.
Sedaj me pa zanima, kateri disk si naj po bližje ogledam, kot alternativo. Ne pozabite, da mora biti ZANESLJIV in TERPEŽEN, saj bo deloval 24/7. Naj bi bil navaden (ne SCSI) disk z 7200 obrati in nekje med 40 in 60GB. IBM-i odpadejo ;(
Ni pomembno, če je glasen, samo da bo deloval leta in leta :)
Kakšne izkušnje imate vi? Zanimajo me mnenja tistih, ki se s tem ukvarjate pol/profesionalno, želim informacije iz prve roke in ne tistih, nekje sem slišal, kolega je nekje prebral :)
Nagibam se k Maxtor D740X Ultra DMA133 7200 RPM 60GB
Vem, da sem zatežil, se opravičujem in hvala za uporabne odgovore.
Sedaj je pa glavni disk začel odpovedovati poslušnost. Ob ponovnem zagonu si kar "izmisli", da je velik 6,5GB in ni več dostopen. Po večkratnih resetiranjih mi potem uspe, da se spet zave samega sebe in "zalaufa" sistem, kjer pa potem deluje BP.
Sedaj me pa zanima, kateri disk si naj po bližje ogledam, kot alternativo. Ne pozabite, da mora biti ZANESLJIV in TERPEŽEN, saj bo deloval 24/7. Naj bi bil navaden (ne SCSI) disk z 7200 obrati in nekje med 40 in 60GB. IBM-i odpadejo ;(
Ni pomembno, če je glasen, samo da bo deloval leta in leta :)
Kakšne izkušnje imate vi? Zanimajo me mnenja tistih, ki se s tem ukvarjate pol/profesionalno, želim informacije iz prve roke in ne tistih, nekje sem slišal, kolega je nekje prebral :)
Nagibam se k Maxtor D740X Ultra DMA133 7200 RPM 60GB
Vem, da sem zatežil, se opravičujem in hvala za uporabne odgovore.
www.alkoma.si
sasox ::
Jst mam v enmu serverju WD300BB (30GB, 7200) že 1leto in sem zelo zadovoljen. Disk je pa večino časa kar močno obremenjen. Mogoče bi probal tudi kakšnega Maxtorja.......Sam zankrat ostajam na WD :D
bzagozen ::
Ja tudi WD600BB pride v poštev, se posebaj zato, ker mi dajo v 3 leta garancije. WD stane 32800SIT, Maxtor pa 31500SIT. Ne vem pa še kako je z garancijo za Maxtorja. Pri WD posebaj piše 3 leta!
www.alkoma.si
sasox ::
Potem kupi kar WD:)) . Mogoče se najbolj splača kupit pri PCX-u ker najmanj komplicirajo z garancijo (izgubljen račun,...) pa tudi drugače so OK. (to ni bla reklama, samo iz izkušenj povem:D )
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sasox ()
Smidgy ::
Če boš disk imel za server in ne rabiš hitrega diska je pomoje boljše da uporabiš 5400RPM disk - da se manj greje in manjša je poraba materiala (ležajev) v disku - ko se manj vrti. Da pa bodo dostopni časi krajši kupi raje manjši disk.
Jaz imam v serverju IBMa - 25GM/4500 ... vendar ko vsi poočajo o IMBovih težavah z novimi diski ti ga ne priporočam - odloči se mej Seagatom, Maxtorjem in WDjem.
Jaz imam v serverju IBMa - 25GM/4500 ... vendar ko vsi poočajo o IMBovih težavah z novimi diski ti ga ne priporočam - odloči se mej Seagatom, Maxtorjem in WDjem.
VASkO ::
dostopni casi na manjsih diskih manjsi? mislim, da je glih obratno, ker imajo vecji diski plosce z vecjo gostoto podatkov...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri 200GB disk izbrati?Oddelek: Kaj kupiti | 2833 (2045) | Dr_M |
» | ATA vs. sATA vs. raid...Oddelek: Strojna oprema | 1523 (1246) | Jebiveter |
» | Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 10572 (7757) | Keyser Soze |
» | Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 11478 (7106) | ChiefThunder |
» | Lastniki MaxtorjevOddelek: Kaj kupiti | 1478 (1019) | tec |