Forum » Elektrotehnika in elektronika » ojačevalec iz stolpa
ojačevalec iz stolpa
teedy ::
Zdravo, iz nedelujočega stolpa sem vzel ojačevalec(2x20W) in nanj vezal originalne zvočnike od tega stolpa. Signal dobiva s CD-playerja in zadeva špila. Zanima pa me, kakšno vezej rabim za regulirat glasnost zvočnikov, ker če na CD-playerju štelam, se skoraj ne pozna, razen ko dam na 0-čisto ugasne.
Imam še en woofer doma, mogoče kakšna ideja kako bi ga priklopil da bi zadeva delala?(2zvočnika, woofer)
Še slika za boljšo predstavo.
lp
Imam še en woofer doma, mogoče kakšna ideja kako bi ga priklopil da bi zadeva delala?(2zvočnika, woofer)
Še slika za boljšo predstavo.
lp
Hvala obema, zanima me še, če bi se dalo kako priklopit woofer na ta ojačevalec, ker bi rad malo več basov.
lp
lp
Mikron ::
Če misliš s tem kakšno konkretnejšo zadevo boš rabil tudi konkretnejši ojačevalnik (navedi podatke svojega wooferja).
Ali so zvočniki še vgrajeni v svojih omaricah, ali je bil stolp takšne vrste da si moral zvočnike odvijačiti iz ohišja?
Ali so zvočniki še vgrajeni v svojih omaricah, ali je bil stolp takšne vrste da si moral zvočnike odvijačiti iz ohišja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mikron ()
Zdravo, sem zvezal potenciometer in recimo da deulje, imam pa eno težavo. Zvočnika non-stop brumita(šumita), ko je diskman ugasnen ali ko špila muska, tega prej ni blo, preden sem zvezal potenciometer, mogoče ve kdo kje je problem, ali kako se da uštimat.
Še to, potenciometer je mono in ne stereo kot je nekdo napisal da ga rabim, je mogoče to problem?
lp
Še to, potenciometer je mono in ne stereo kot je nekdo napisal da ga rabim, je mogoče to problem?
lp
Azrael ::
Nariši in poslikaj kako si zvezal. Potem bo lažje svetovati, res pa rabiš stero potenciometer, da bo delovalo pravilno, razen če bi pri obeh napravah rad iskoristil samo en kanal, pa še v tem primeru je treba zadeve zvezati pravilno, da ni bruma.. Za brum so krive slabe mase ali predolgi in nekvalitetni kabli, v tvojem primeru do potenciometra.
Nekoč je bil Slo-tech.
Jaz imam samo en kanal- samo dva kabla mi prideta do potenciometra, slikat je zaenkrat še brez veze, ker sem use skupaj za poskus v "zraku" zvezu, tega "bruma" pa ni samo kadar je potenciometer na nuli, ali pa čisto odprt( najbolj naglas ), vmes pa hrešči pa vse sorte...
Pyr0Beast ::
Kot prvo, bi ti priporočal narediti delilnik 1:10 ali :50, nato pa se lahko igraš po želji, mogoče še kakšen nF kapacitivnosti za boljše rezultate.
Ali si slučajno 'odšravfal' kakšnega STK025 ?
Ali si slučajno 'odšravfal' kakšnega STK025 ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poceni stereo receiver (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 64796 (51242) | Zvezdica27 |
» | [5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27736 (14992) | psytoma |
» | brnenje v zvočnikihOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7524 (5300) | bullet321 |
» | Združitev Avdio Kanalov (Stereo na Mono)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3265 (2434) | ingange |
⊘ | Nakup zvočnikovOddelek: Kaj kupiti | 2421 (1964) | Stepni Volk |