» »

Skupna raba "table" v networku?

Skupna raba "table" v networku?

PhotoBlaz ::

Mene pa zanima, če mogoče kdo pozna software, ki bi omogočal v mreži recimo 5-tih računalnikov neke vrste skupno tablo, kjer bi vsak iz svojega računalnika lahko zapisoval določene taske in jih brisal.
Če po domače povem da si bi preko te "table" sporočali stvari ki morajo biti storjene, da ne piše vsak po svojem zvezku pred računalnik in potem noben od ostalih zaposlenih ne ve kaj je še za naredit.
Lahko zadeva deluje tudi preko interneta, zaželjeno pa je da komunicira v notranjem prometu, se pravi samo na mrežni osnovi.

Če je že kdo kaj podobnega videl, ali celo uporablja, bi bil zelo vesel za nasvet in namig.

Hvala in LP!

manojlovicl ::

V bistvu potrebuješ neke vrste "intranetni" portalček ali sporočilni sistem. Osebno delam veliko na MS platformi... Tam imaš na nivoju sporočilnega sistema MS Exchange 2003 ali 2007 vendar je vprašanje, če to potrebujete - tam lahko narediš v t.i. public folderjih mapo v katero mečete taske ali pa sharate taske med seboj.
Druga opcija je MS Sharepoint services - ki je brezplačna zadeva, ki jo lahko instaliraš na vsak MS Server seveda govorimo o 2003 različici. To dela super omogoča hkratno vpisovanje zadev tako, da "tabla" ni nikdar zaklenjena za pisanje ali kaj podobnega.

Morda pa si lahko omislis en linux servercek in kaksen e-groupware... Nisem testiral baje pa, da je ok.

Aja, zgornji dve rešitvi sem že postavljal, uporabljam in uporabljajo. :) Lahko ti pokažem "demo", pa poveš, če je "to - to".

lp,
Luka

Zgodovina sprememb…

bosmla ::

Mislim da misli :8) neko preprostejso resitev - sam sem ze tudi iskal programcek s katerim bi lahko posiljal racunalnikom v mrezi sporocila npr. tako da bi se pop up okno pojavilo - pa nisem bil uspesen bi pa bil vesel ce kdo pozna kaj podobnega..

Mr.B ::

Projec + Projec Server
Share Portal.....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PhotoBlaz ::

Da vam sporočim da sem našel super OpenSource programček na Sourceforge. Sicer sem jih sprobal najmanj 30, ampak eden je pa približno uspešno deloval, tako da sem res vesel, pa še nobenga serverja ne rabim.
Čisto preprosta fora, na routerju USB ključek, gor program,..ki ga lahko požene vsak od računalnikov, vpisuješ calendarje in daš save,...naslednejmu se zadeva osveži ko premakne datum naprej in nazaj. Se pa dogovarjam s programerjem, da bo vstavil še par izboljšanih rešitev za delovanje v intranetu, hehe pa še v slovenščino sem ga prevedu, tako da v naslednji verziji bo tudi SLO jezik, upam da bolj ali manj uspešno preveden :)

Aja program pa je qOrganizer,...počakte naslednjo verzijo, ki bo kmalu.

SeTAr ::

Ime programčka?

Drugače jaz bi dal ical koledar na eno webdav mapco in potem pri vseh sunbirda naročil na ta koledar...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Brezplačna programska oprema (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Programska oprema
1179502008 (7052) CaqKa
»

UM - najhitrejši brskalnik

Oddelek: Programska oprema
232055 (1478) RVeverca
»

Odkrito 47. Mersennovo praštevilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
508628 (6388) jype
»

Po menjavi ponudnika problem s pošiljanjem pošte

Oddelek: Omrežja in internet
425391 (4780) Matko
»

antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10711664 (9027) frikihamster

Več podobnih tem