Forum » Pomoč in nasveti » Skeniranje starih revij v PDF!?
Skeniranje starih revij v PDF!?
[Op] ::
Pozdravljeni!
Imam starejši Scanner Canon "CanoScan LiDE 30" in me zanima kako ter s katerim programom bi najlažje in najkvalitetneje preskeniral svoje revije v PDF format in se s tem znebil kup papirja?!
THX za help!
Imam starejši Scanner Canon "CanoScan LiDE 30" in me zanima kako ter s katerim programom bi najlažje in najkvalitetneje preskeniral svoje revije v PDF format in se s tem znebil kup papirja?!
THX za help!
- spremenilo: [Op] ()
A mi poveš še kake nastavite uporabljaš ker meni pridejo full velke fotke ven (po 10Mb in več) če so majnše pa so grde! A je to kriv scanner?? Predvidevam da ne ker če je fotka velka je lepa a bi prec zasedu disk
Matek ::
V kak format jih pa skener hrani? Po skeniranju jih s kakim programom shrani v jpeg pa kompresijo nastavi na tam 70-80 in bo najbrz cisto kul.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Jah moj trenutni program shrani v različne formate (mi da opcijo da shranim v jpg, pdf,...) a so slabe kakovosti oz. dobre in velike datoteke!
P.S. kako pa lahko kompresiram npr. jpg za 70 ali 80% (si mislil to a?) S tem bi iz 10MB res prišel na 2Mb kar bi bilo super sploh če ohrani razmeroma dobro kakovost.
P.S. kako pa lahko kompresiram npr. jpg za 70 ali 80% (si mislil to a?) S tem bi iz 10MB res prišel na 2Mb kar bi bilo super sploh če ohrani razmeroma dobro kakovost.
R33D3M33R ::
Poskusi skenirati z manjšo ločljivostjo (recimo 150 DPI). Optimalno bi bilo, da skeniraš recimo pri 300 DPI in potem s programom zmanjšaš na 150 DPI. Pri meni je razlika med skeniranimi 150 DPI in 300->150DPI opazna. Tako velike datoteke so velike okrog 300 kB.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitaliziranje slik iz negativovOddelek: Sedem umetnosti | 5014 (3999) | Okapi |
» | kvaliteta skeniranja - vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 958 (877) | ananchel |
» | kako veliko sliko rabim za tisk na A1 papir?Oddelek: Zvok in slika | 3380 (2944) | Okapi |
» | Apple bojda pripravlja nove macbooke pro z visoko ločljivostjo Retina (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 84862 (69528) | modicr |
» | Ali je Core2 Duo dovolj za Photoshop CS4?Oddelek: Kaj kupiti | 2373 (1613) | T-Majo |