Forum » Omrežja in internet » Vezava 2 računalnikov na internet
Vezava 2 računalnikov na internet
AlexUS ::
Hello!
Pred kratkim sem dobil novi računalnik tako da sem starega podaril sestri. Ker tudi ona želi imeti internet me zanima kako se naj lotim tega in kaj potrebujem?
Kaj natanko bi rad naredil?
Povezati oba računalnika (ne skupaj ampak ločeno na en router) ter ga priključiti na internet. Poleg tega bi rad naredil fiksno omejitev teh dveh linij se pravi od skupnega 256 KB prenosa bi razdelil na 180 KB in na 76 KB (to bo imel dovolj ;)).
Bil bi vam zelo hvaležen če bi mi pomagali.
LP
Pred kratkim sem dobil novi računalnik tako da sem starega podaril sestri. Ker tudi ona želi imeti internet me zanima kako se naj lotim tega in kaj potrebujem?
Kaj natanko bi rad naredil?
Povezati oba računalnika (ne skupaj ampak ločeno na en router) ter ga priključiti na internet. Poleg tega bi rad naredil fiksno omejitev teh dveh linij se pravi od skupnega 256 KB prenosa bi razdelil na 180 KB in na 76 KB (to bo imel dovolj ;)).
Bil bi vam zelo hvaležen če bi mi pomagali.
LP
Modrost ni debelost, debela je norost.
kilergas ::
Kupis switch,v le tega povezes adsl in oba rac,.in tako oba dostopata na net brez kaksnih problemov.To je najcenejsa resitev.CE pa ces komplicitat pa mas router and so one,...
Ja računalnika sta v istem prostoru (oz. oddaljena tam 4 m).
Prosil bi da mi malce bolj podrobno opišeš postavitev routerja ter omejitev prometa.
Hvala pa obema da sta mi odgovorila, sam sem malce pozen ker sem skočil za par dni na morje.
Prosil bi da mi malce bolj podrobno opišeš postavitev routerja ter omejitev prometa.
Hvala pa obema da sta mi odgovorila, sam sem malce pozen ker sem skočil za par dni na morje.
5er--> ::
Če imaš možnost več IP-jev (npr. Siolov ADSL z dinamičnim IP-jem), to najlažje/najceneje narediš tako,
da kupiš switch,
priklopiš vse nanj in
na PC-ja namestiš Netlimiter, kjer lahko za vsak PC in aplikacijo omejuješ promet.
da kupiš switch,
priklopiš vse nanj in
na PC-ja namestiš Netlimiter, kjer lahko za vsak PC in aplikacijo omejuješ promet.
balocom ::
Pa pazi pri nakupu routerja da to funkcijo podpira... ...vsaj pri asus routerjih (Wl-500g, še ta star) to omogočajo.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Imam T-2 s statičnim IP..
Drugače pa hvala za informacije, vsaka je dobrodošla :)
LP
Drugače pa hvala za informacije, vsaka je dobrodošla :)
LP
SasoS ::
Če imaš statičen IP moraš kupit router. Kupi kakega ki ga podpira open/dd-wrt, tam boš potem lahko naštimal tudi limite.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568752 (5581) | c23po |
» | Ločitev omrežja na dva delaOddelek: Omrežja in internet | 2214 (1774) | He-Man |
» | najcenejša rezdelitev mrežnega kabla na 2 računalnikaOddelek: Omrežja in internet | 5135 (4627) | solatko |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3696 (2690) | Ursus |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4534 (4084) | BBB |