» »

Kateri UPS oz. brezprekinitveno napajanje?

Kateri UPS oz. brezprekinitveno napajanje?

Tac20 ::

Vem da so teme obstajale ampak jaz ne najdem nič, preko googla pa najde ene par let stare teme...

Kupil bi si UPS, ker em v čedalje večjem strahu pred udarci strel itd. ko je zadnjič usekalo mi je k sreči skurilo samo router... Se mi ne sanja kaj se mora gledati pri nakupu UPS-ja, nekaj sem bral da je dobro da ima glajenje napetosti itd. in da je dobra firma APC, tukaj nekje se pa moje znanje končna, vem tudi da pred direktnim udarcem v hišo ne varuje nič. Sedaj imam belkin razdelilec ampak nevem koliko to kej pomaga...

Gor bi bilo priklopljeno:

Osebni računalnik v podpisu napajalnik je Thermaltake 600W toughpower... Potem Lcd monitor Samsung 226bw, aktivni zvočniki Yamaha hs80m, printer router modem itd...

Kateri UPS bi bil primeren, glede budgeta zdej nevem kako je ker niti nevem koliko stanejo primerni za moje potrebe.

Hvala za odgovore vnaprej.

ender ::

Če želiš glajenje napetosti, rabiš t.i. line-interactive UPS. Pri sebi uporabljam APC UPSje, njihovi BackUPS RS in SmartUPS so line-interactive (BackUPS CS so pa stand-by, in nimajo glajenja). Glede cene je pa tako, da več kot daš, dlje časa ti bodo stvari delale ko zmanjka elektrike - 500VA ti bo stvari držal nekje 5-10 minut, odvisno od obremenitve (na UPS ne priključuj zvočnikov in tiskalnika, oz. če kupiš BackUPS, jih lahko priklopiš na bele izhode, kjer UPS samo varuje pred prenapetostnimi sunki; SmartUPSji takih izhodov nimajo).
Za svojo kišto imam SmartUPS DLA750, ki mi ob normalni obremenitvi zdrži 16 minut, ob polni obremenitvi pa 5 minut (QX6700, 7900GT, 4 diski, 24+19" LCDji).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Tac20 ::

ne dolgo ne rabim kaih 10 min bi bilo čisto uredu ali kaj takega samo da se shrani če se kaj dela itd. pa da varuje pred sunki itd. se pravi SmartUPS DLA750 bi bil potem uredu? + zakaj ne priklapljat zvočnikov?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23628972 (13254) ender
»

UPS za domači strežnik + router

Oddelek: Kaj kupiti
121931 (1439) ABX
»

UPS-neprekinjeno napajanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
809359 (6620) ender
»

UPS - je kakšna razlika pri sunkih ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
61252 (1120) Mr.B
»

Nadzor PC-ja s pomočjo UPS

Oddelek: Pomoč in nasveti
51497 (1384) ender

Več podobnih tem