» »

Nadzor PC-ja s pomočjo UPS

Nadzor PC-ja s pomočjo UPS

Detra ::

Pozdravljeni,

v službi imamo UPS, na katerega je priklopljen strežnik. UPS ob izpadu elektrike sicer drži nekaj minut, vendar so izpadi večinoma veliko daljši. Želeli bi, da UPS ob izpadu elektrike avtomatsko ugasne strežnik ter ga nato kasneje spet prižge. Strežnik teče na Linuxu. Kolikor sem gledal ta opcija ni odvisna od UPS-a, ampak od nastavitev v sistemu (se pravi programsko). Prosim za nasvete, kako naj rešimo omenjeno težavo.

Hvala

boych ::

UPS ima verjetno (sicer nisi napisal kakšnega imate) na zadnji strani priključek(COM, USB,...) preko katerega ga lahko priklopiš na server. Zraven UPS-a bi moral biti tudi software, katerega poinstaliraš na server in preden se UPS-u izpraznijo baterije, ugasne server. Če nimate takšnega UPS-a, potem mislim, da ni varijante...
Za ponovni zagon pa v Biosu nastavi, da se, ko spet dobi štrom, prižge sam.
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

ender ::

Če je UPS APCjev, namesti apcupsd, sicer pa NUT. UPS mora seveda biti priklopljen na računalnik s podatkovnim kablom (USB ali COM; za USB mora biti v jedru vklopljena podpora za HID in RAW HID).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Detra ::

Pozdravljeni,

hvala za odgovore. UPS je znamke Ever-Power. Res ima na zadnji strani COM priključek, vendar je bil kupljen že dolgo tega in se je kakršenkoli software že izgubil. To, da se računalnik prižge takoj, ko pride nazaj elektrika smo že izvajali, vendar je prihajalo do problemov. Če elektrike ni bilo in je vmes prišlo do kakega preboja za kratek čas, se je računalnik prižgal in takoj spet ugasnil. Radi bi imeli tako rešitev, ki bi računalnik prižgala šele, ko bi bil UPS napolnjen do določenega nivoja.

Že dlje časa razmišljamo o nakupu novega UPS-a in zdaj se zdi kot pravi čas. Prosim še za okviren nasvet, katerega se splača nabaviti (cena nekje do 300-400 EUR). Nekako sem si ogledal APC Smart-UPS 750VA USB & Serial 230V in se mi zdi kar v redu.

Ponovno hvala ter lep pozdrav

boych ::

Jaz uporabljam APC-jeve Smart UPS 1500 in moram reči, da sem kar zadovoljen z njimi. Cena je menda tam okoli 400€.
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

ender ::

Jaz imam APC SmartUPS DLA750 (na svoji Windows kišti) in BackUPS 350, 500 in 1000VA (na mrežni opremi in Linux strežniku), in nimam problemov. Na Linuxu uporabljam apcupsd (UPS priklopljen z USBjem), ki preverjeno deluje.

Z EverPower imamo pa v službi zelo slabe izkušnje (skoraj vsi crknili ob prvem izpadu elektrike, oz. še pred iztekom garancijske dobe).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UPS? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13027165 (8576) Vuli
»

Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23628220 (12502) ender
»

UPS-neprekinjeno napajanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
809097 (6358) ender
»

UPS - brezprekinitveno napajanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
232953 (2373) MTm2H37rqt7B
»

Katero brezprekinitveno napajanje oz. UPS?

Oddelek: Kaj kupiti
142047 (1709) Pyr0Beast

Več podobnih tem