Forum » Pomoč in nasveti » Problem po menjavi matične plošče
Problem po menjavi matične plošče
AnDr3j ::
Imam naslednji problem:
Po zamenjavi plošče se mi pri zagonu XP-jev pojavi nek bluescreen (za tako kratek čas da ne vidim kaj piše) in PC se resetira.
Tudi če hočem XPje naložit na novo, mi dvd-rom ne boota medija...
Gre pa za MSI KT4 ULTRA (soc.A) ploščo.
V čem je problem?
Lp,
Andrej
Po zamenjavi plošče se mi pri zagonu XP-jev pojavi nek bluescreen (za tako kratek čas da ne vidim kaj piše) in PC se resetira.
Tudi če hočem XPje naložit na novo, mi dvd-rom ne boota medija...
Gre pa za MSI KT4 ULTRA (soc.A) ploščo.
V čem je problem?
Lp,
Andrej
karafeka ::
Windowse je potrebno po zamenjavi plate na novo inštalirati.
DVD ti pa ne zažene iz 2 razlogov:
1. v biosu nimaš nastavljenega pravega zaporedja zagona trdih diskov in dvd pogona ali
2. dvd ni zagonski.
DVD ti pa ne zažene iz 2 razlogov:
1. v biosu nimaš nastavljenega pravega zaporedja zagona trdih diskov in dvd pogona ali
2. dvd ni zagonski.
Imam nastavljeno pravilno zaporedje in DVD je zagonski (boota ga npr. laptop). Na tem PCju pa napiše samo searching for boot files (nekaj v tem smislu) in tam stoji nekaj časa, nato pa boota naprej z diska.
Mogoče moraš pritisnit enter, ko ti napiše da išče zagonski dvd.
Pri enih platah ti avtomatsko zažene, pri drugih moraš pa pritisnit kako tipko.
Pri enih platah ti avtomatsko zažene, pri drugih moraš pa pritisnit kako tipko.
Tudi enter ne pomaga...
Poizkušam celo z dvema različnima DVD-predvajalnikoma.
Je mogoče da nimam kaj priključeno oz. ne dovolj? Priključen je disk, DVD, matična.
Bi moral še kaj kam priključit oz. kake jumperje prestavit? Trenutno imam plato kar izven ohišja in samo ti dve komponenti priključeni na matično.
Poizkušam celo z dvema različnima DVD-predvajalnikoma.
Je mogoče da nimam kaj priključeno oz. ne dovolj? Priključen je disk, DVD, matična.
Bi moral še kaj kam priključit oz. kake jumperje prestavit? Trenutno imam plato kar izven ohišja in samo ti dve komponenti priključeni na matično.
Če ne bi imel pravilno nastavljenih mostičkov, bi ti že bios na to opozoril. Same nastavitve mostičkov so pa odvisne, kako imaš priklopljen disk in dvd. Če imaš oba na enem kanalu, mora biti disk nastavljen na master, dvd na slave, če pa sta oba na svojemu kanalu, pa sta lahko oba na master.
Mogoče še to. V biosu je potrebno nastaviti, poleg zaporedja zagona, tudi, da ti avtomatsko (auto) najde dvd pogon, to je nekje v osnovnih nastavitvah (standard cmos setup)
Mogoče še to. V biosu je potrebno nastaviti, poleg zaporedja zagona, tudi, da ti avtomatsko (auto) najde dvd pogon, to je nekje v osnovnih nastavitvah (standard cmos setup)
Je vse tako nastavljeno. Pogon v biosu tudi zazna. Bom probal še en bootable cd zapečt...če pa še tisto ne deluje pa res več nevem kaj naj...
z3ro ::
Js sm mel podobn problem sam js sam frendu mogo naložit na novo vinse (js nism menjal plate)... no meu sn problem- tud mi ni zbootalo pa sm mel vse porihtano prav- sm stisno enter ampak je šlo sam naprej... problem je biu v tipkovnici. mam brezžično pa mi pred vstopom v vinse ni delala (kr ni blo driverjev gor-frendov comp)... sn prklopo navadno žično tipkovnico pa je šlo.
LP
LP
kubanc ::
probaj z drugim diskom ce bo slo?
al pa notr dej ksn disk k ze ma OS gor, ce ga bo bootalo?
al pa notr dej ksn disk k ze ma OS gor, ce ga bo bootalo?
solatko ::
Še enkrat poglej kako imaš nastavljene mostičke na DVD (mora biti SLAVE). Če je to v redu, potem imaš razrahljan priklopni molek in ti v biosu sicer dvd zazna, ko pa hoče pognati ne eni od štirih linij ni kontakta (priklopi drugi molek ali pa tega nekako stisni (ampak pazljivo, ne preveč). Če dosti preklapljaš, se moleki, sploh pri poceni napajalnikih hitro toliko zrahljajo, da enkrat dela, drugič pa ne. Če tudi to ne bo pomagalo, je šel verjetno DVD rakom žvižgat.
Pa še to - IDE c: disk obvezno na IDE 1; DVD na IDE 2.
Vse posege delaš pri izklopljenem napajalniku!!!!!!!
Pa še to - IDE c: disk obvezno na IDE 1; DVD na IDE 2.
Vse posege delaš pri izklopljenem napajalniku!!!!!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Bil je problem v DVD predvajalniku. Ko sem dal medij v enga starejšega je delalo.
Sedaj pa druga težava: Vse sem porihtal itd. Ko danes (čez 2 dni) hočem vklopit računalnik se ne zgodi nič. Pogledam zadaj če je vklopljen napajalnik in vse kable in je vse OK. Odprem kišto in poskušam prižgati PC "ročno" na matični, prav tako ni odziva. Mislim da napajalnik ni zanič, saj je dokler ga nisem izklopil na tipkovnici gorela lučka...
Kaj je narobe? Je plata šla spet po gobe?
Lp,
Andrej
Sedaj pa druga težava: Vse sem porihtal itd. Ko danes (čez 2 dni) hočem vklopit računalnik se ne zgodi nič. Pogledam zadaj če je vklopljen napajalnik in vse kable in je vse OK. Odprem kišto in poskušam prižgati PC "ročno" na matični, prav tako ni odziva. Mislim da napajalnik ni zanič, saj je dokler ga nisem izklopil na tipkovnici gorela lučka...
Kaj je narobe? Je plata šla spet po gobe?
Lp,
Andrej
Pyr0Beast ::
1. zapaljen konekektor na plati (malo vrjetno)
2. zanič kondiji v napajalcu oz. sam napajalnik je zanič.
3. Plata šla spet po gobe? Kaj si jo že menjal ?
2. zanič kondiji v napajalcu oz. sam napajalnik je zanič.
3. Plata šla spet po gobe? Kaj si jo že menjal ?
Aha. Plata je menjana. Uporabljal sem jo ravno toliko da sem naložil Windowse. Sedaj pa se ne prižge več...
pograbi vse kable za napajanje ven in nato napajalnik prižgi s povezavo zelene žice na maso (0), črn drat, če ni drugega.
Try throwing a bigger power supply in there. If nothing else, the smoke will be more impressive XD
Kaj se je pa s prejšnjo zgodilo ?
Try throwing a bigger power supply in there. If nothing else, the smoke will be more impressive XD
Kaj se je pa s prejšnjo zgodilo ?
Da AGP crkne je pa tko tko ...
Če cvili ti je pa 100% napihnilo kondi na 5V liniji v napajalu (pod pogojem, da se ventilator zasuče). Če se pa tudi napajalnik ne prižge ga pa menjaj. Če ne dela itq ni koristi od njega.
A je slučajno znamke LC ali kakšnega podobnega tipa?
Če cvili ti je pa 100% napihnilo kondi na 5V liniji v napajalu (pod pogojem, da se ventilator zasuče). Če se pa tudi napajalnik ne prižge ga pa menjaj. Če ne dela itq ni koristi od njega.
A je slučajno znamke LC ali kakšnega podobnega tipa?
Kaj si mislil povedati v zvezi s tem AGP-jem?
Ventilator se ni zasukal. Napajalnik spušča samo neke zvoke podobne cviljenju :)
Je pa še prvi napajalnik not...cca 5 let star. Misliš da je napajalnik šel zato ker je bila tipkovnica 2 dni pod tokom (lučna num-lock)?
Bom probal z novim...
Ventilator se ni zasukal. Napajalnik spušča samo neke zvoke podobne cviljenju :)
Je pa še prvi napajalnik not...cca 5 let star. Misliš da je napajalnik šel zato ker je bila tipkovnica 2 dni pod tokom (lučna num-lock)?
Bom probal z novim...
Če plata ne zazna grafe piska ... če crkne AGP oz. NB se sigurno pokadi.
Torej je napajalo fuč. Menjaj.
Napajalnik bi moral držati tipkovnico vsaj 5 let neprekinjeno in se mu ne bi smelo čisto nič poznati. tipkovnica porabi tako malo štroma, da to ni omembe vredno napram disketniku, kaj šele disku.
Torej je napajalo fuč. Menjaj.
Napajalnik bi moral držati tipkovnico vsaj 5 let neprekinjeno in se mu ne bi smelo čisto nič poznati. tipkovnica porabi tako malo štroma, da to ni omembe vredno napram disketniku, kaj šele disku.
Sem probal samo procesor gor dat in nič druga. Odziva ni. Na tastari plati (kjer je verjetno zanič AGP) se s tem napajalnikom normalno zažene...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5523 (4797) | T-Mac |
» | Ulra66 Bios is not installed - kaj naj naredim?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1755 (1420) | amigo_no1 |
» | ATI AGP ne zažene sistema (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3614 (2873) | boset |
» | inštalacija XPjevOddelek: Pomoč in nasveti | 1967 (1757) | farko |
» | Nadgradnja PCja - problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 1476 (1242) | solatko |