» »

Odstranitev starih driverjev pri menjavi plošče, ki se nerazumno pregreva

Odstranitev starih driverjev pri menjavi plošče, ki se nerazumno pregreva

Igor0 ::

Pozdravljeni

imam težavo z matično. Kar naenkrat se je začela pregrevati. Plošča je Winfast in ima dva hladilnika na čipih (čipset + ?)
Oba kar naenkrat kažeta tik pod 60st.C. Ko jih prvi doseže se računalnik resetira (na1/2 ure) . Sem jih že odstranil očistil in namazal s pasto, pa ni omembe vredne razlike. Morda kak nasvet, kaj bi lahko bilo narobe. Napajalnik je dober, vseeno sem preveril še z drugim. Nimam pa pojma, kakšna je bila ta temperatura prej, ker je vse skupaj delovalo in nisem spremljal. Proc je na normalni temperaturi. Tudi za diske se mi zdi 45 - 50 st.C morda kakšno preko, preveč. Kišta je dobro ventilirana in čista, temp. notranjosti 30 do 38 st. C, prej do 35 st. C.

Ker moram zadevo rešiti čimprej bom menjal plato. Kako naj deinstaliram driverje te plate, da bom potem naložil driverje za novo?

Če bom samo menjal plato se sistem verjetno ne bo postavil, ali pač ?

Kako se to izvede.

Diska ne morem v celoti na novo nalagat, ker nimam vseh programov, ga pa nujno potrebujem. Imam pa kopijo diska, tako, da če prvi poskus pade, ne bo škode, drugič pa mora uspeti.

Prosim za hitro pomoč.


LP Igor

Kr nekdo ::

če menjaš plato morš dat na novo sistem gor, vsaj tak je ponavadi, jaz ne vem da bi komu delalo da bi samo driverje dal druge.

kar se pa tiče programov je pa tako da lahko posnameš win recmo na c:\windows1 al pa 2, pač neko x mapo na c in ti bodo vsi programi ostali gor ter podatk, keri bodo pa delali pa keri ne boš pa lahko pol napisu

LP

Macx95 ::

Uspešnost windows repair funkcije je pri menjavi matične plošče 70% uspešna. Odvisno zopet iz katerega čipseta na kateri greš. Če gre za isto procesorsko platformo z drugim čipsetom npr. iz via na Nforce zadeva praviloma vedno uspe. Poizkusi in če ne bo šlo boš pač moral na novo naložiti.

Igor0 ::

Zadeva je uspela.

Me pa vseeno zanima, zakaj naenkrat dvig temperature.
Pa zakaj so diski tako vroči ?
Kolikšna je sploh normalna temperatura matične plošče (čipset) in diskov (sata in ide)?

LP Igor


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zamenjava matematične - nova inštalacija?

Oddelek: Pomoč in nasveti
10664 (303) trnvpeti
»

Nova plata, star disk....

Oddelek: Strojna oprema
8533 (468) Good Guy
»

Je za Hitachi Deskstar 7K250 39 C dosti?

Oddelek: Strojna oprema
12957 (666) WhiteWolf
»

Menjava procesorja?

Oddelek: Strojna oprema
14880 (466) steiner
»

Format c: zaradi nove matične?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6620 (475) boštjan

Več podobnih tem