» »

Nadgradnja PCja - problemi

Nadgradnja PCja - problemi

V0RT3X ::

Pozdravljeni!

Pred kratikim sem se odločil nadgraditi svoj star sistem, A64 3000+(S754), 1GB ram, Gigabyte NF4 plata, 6600GT, 80GB IDE disk, 350W napajalnik.
Zamenjal sem plato, ram in procesor, kupil sem Abit IP35-E, 2GB SuperTalent rama in Intel E2180. Ker PC sestavljam prvič, je mogoče da sem še prej kje zajebal :) . Ko sem prvič vse priklopil, se je na plati prižgala rdeča lučka, sistem se je zbudil, slike ni bilo, in začel je z dolgim piskom, dokler a nisem ugasnil. Odklopim DVD pogon in neonko, in sistem se zbudi. Potem napiše: "A DISK READ ERROR OCCURED. PRESS CTRL + ALT + DELETE TO RESTART". Resetiram še ene 5x, vedno isto. Sem mislil da je napajalnik prešvoh, ker je včasih se prižgal za 3s, potem se je ugasnil in spet prižgal. Potem sem prebral, da ma dosti ljudi ta problem "dual boot" na IP35-E. Kako naj updejtam BIOS,ki odpravi to težavo, če nimam diskete? No, kasneje sem zamenjal IDE kabel (prej sem uporabil priložen kabel, potem pa starega) in sistem se je zbudil. Priklopil sem še DVD in celo prišel v BIOS. Včasih mi tipkovnica(PS2 priklop, USB očitno ne dela) zmrzne in se ne morem premikati po BIOSu. No, sem nastavil DVD na first boot device, vsatavil CD od winsov in začel se je install. Prej sem imel še winse naložene in sem mislil da se bo bootal, ampak se ni. Torej sem formatiral in install se je nadaljeval. Potem, ko se sistem resetira, da bi nadaljeval install, pa se ustavi. Napiše mi "Error loading operating system" in nič ne pomaga. Je pa zanimivo, da mi je prvič še napisalo "Press any key to boot from CD/DVD, potem pa je bootal avtomatsko. Sumim da so to problemi z diskom, ali pa ma plata probleme z IDE napravami. (DVD je master, disk je slave)

Kaj mi je storiti?

bluefish ::

DVD naj bo slave in disk master.

V0RT3X ::

sem dal skupaj prejšnjo mašino, pa naložil xp-je brez problema, potem sem vse preklopil in napiše: DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER. potem sem odklopil dvd pogon, da je bil samo disk in je isto. bi se problemi rešili s sata diskom?

aja a je za IP35-e normalno, da vedno gori rdeča lučka?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V0RT3X ()

solatko ::

V bios-u je potrebno nastavit diske- poglej navodila od plate.

V0RT3X ::

sem nastavil, ni pa posebej nič za IDE, sam sata se da bolj urejat. zdej mi je tud, ko sem hotel naložiti visto pokazalo pri tistem koraku, ko zbereš particijo za format: Strojna oprema računalnika mogoče ne podpira tega trdega diska. Vstavite namestitveni CD z gonilniki za to napravo.(nekaj podobnega)

Na stari plati mi deluje z istimi nastavitvami jumperjev vse normalno. Bom kar kupil nek SATA disk.(Imajo SATA diski jumperje?) Sicer pa do reseta install winsov deluje normalno, potem pa sploh ne boota za nadaljni install:| Gre spet od začetka. Verjetno ker ne podpira diska?

Mam pa tale disk, star je že preko 3 leta: http://www.excelstor.com/en/productdeta...

solatko ::

Ni problem v hdd, temveč v gonilniku za ide enote na tvoji plati. Pojdi na proizvajalčevo stran in snemi zadnji driver za plato (glej, da bo za visto)

solatko ::

Sem še enkrat pogledal - sistemski disk MORA biti MASTER in priklopljen na koncu DVD pa daš na srednji priključek in jumper na SLAVE, če sta oba na IDE. Na obeh enotah daj zamenjat jumper-ja in bo šlo brez problema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514028 (3194) MasterKiD
»

Kaj je narobe z diskom?

Oddelek: Strojna oprema
403297 (2575) Mesar
»

Trdi disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
383294 (2521) Voluharr
»

nova grafična - disk boot failure

Oddelek: Pomoč in nasveti
261883 (1320) pegaso
»

secondary ide channel no 80 conductor install

Oddelek: Pomoč in nasveti
181455 (1263) Lizard

Več podobnih tem