» »

prvi overclock

prvi overclock

PINki ::

mam maticno asus p5b in e6600...kaj moram prvo v BIOSU nastimat predn grem lahk divgvt FSB...hmm pa se to me zanima...do kok gre na stock voltazi pa z stock hladilnikom pa sam z dvigvanjem fsbja? rami so PC8000 sam v cpu-z pise da je PC64000 nvm zakaj. pa temperatura je zaenkrat 52°C ob normalni uporabi (msn, muzka, surfanje). pa malprej sm sam vklopu eno opcijo am mislm da tista al tuning pa sm dau manual pa sel visat fsb z 266 na 281 pa mi je kr crknnlo vse skp sm moru izstekat vse pa se 1x vklopit pa je delal
PS: a se gledata sam jedra in to pomen kok je dejanska temperatura procesorja? pol je okol 30°C
  • spremenil: PINki ()

ah sm pogledu mal v biosu pa mi je CPU bil 61°C 8-O

mtosev ::

to imas box cooler?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

yp..tist ka sm ga dobu z procom ane

sej zdej se je mal zmansal ka je zvecer pac mal hladnejse 52°C ob normalnem uporabljanju kompa

Pyr0Beast ::

Kot prvo nebi s temi 60°C kaj daleč prišel. 2. Če hočeš realne temperature ob obremenitvi zalavfej dual-prime ter glej oba jedra. nad 65 ni dobro, pravtako meni nič ne pomeni če je zate normalno uporabljanje typkanje in surfane ipd. Dokler ne obremeniš komp na polno to ne pomeni popolnoma nič, sploh glede stabilnosti. 3. Kakšen napajalnik imaš, ter kako grafo poseduješ? Glede na to da ti je kr crknu sumim, da nekaj ni bilo v redu z napajalnikom. Lahko bi poizkusil malenkost za kakšne 100mV znižati napetost na procesorju ter s tem pridobiti na stabilnosti napajalnih linij, kar ima lahko za posledico večji OC, ni pa nič garadntirano, razen nižjih temperatur ob nižanju voltaže. Umm, zakaj bi sploh navijal?

am napajalc je enermax liberty 500W al 550W nvm tocn...grafa je 8800gts...ni mi crknlo dobesedno...ampak ni hotlo bootat...mal neroden pri izrazih..ii>:D pred kratkim sem se azcel zanimati za navijanje pa bi pac rad se mal poskusil...ko sem tam pac zvisal fsb sem shranu pa dou restart pa pac ni hotlo bootat v XP...mogoce treba najprej kero nastavitev omogocit?

obadek ::

Ma dej pust zadevo namir, kt navš čist nč prdobu na hitrosti tiste tri fps-je več kt pa zej v igrah. Maš čist dobr comp za igre kt apsolutno ti ni treba sanat o kakem navijanju. Sam nasvet, kt vidm da si še vornk noob glede tega. Lej pa kt se ti proc tok segreva dej hladilnik dol uzam pa poglej kolk je tizga silikona gor. Pol pa tist silikon dol ubriž s kakim acetonom pa namaž s kako solidno hladilno pasto, pa bo temparatura koj padla.

Srečno :D

Svizec69 ::

ravno to me zanima, naročit mislim nov procesor verjetno e6750 in seveda sedaj zraven dobim neko pasto, a se mi splača dat kakšen evro več za boljšo, zaenkrat bom še vedno hladil s stock hladilnikom. Vsaj dokler bom imel zmerno navitje.
Aja pa tole pasto potem lahko odstranim z acetonom oz. razrečilom? nebo nobenih problemov? al s čim vi to odtranjujete ko jo menjavate?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem nov quad procesor, kateri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
817790 (5811) x45
»

Pregrevanje Laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
194480 (4135) grofsi
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje nVidia grafičnih kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
539692 (7976) jebesemeni
»

E8500 ali E8400?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
555127 (3737) JIM22
»

Temperatura CPU-ja 74 °C?????!!!!!!!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
51071 (907) alesek86

Več podobnih tem