» »

Link - Pohvale in pritozbe

Link - Pohvale in pritozbe

Sergio ::

Tukej se razpisite...
:D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

twosocks ::

A kdo pozna kak zakon, pravilnik, odločbo oz. karkol po čemer bi bil ISP dolžan obdržati kakovost storitev, kot jo je na začetku ponujal, oz. karkol podobnega? Ali pa je pri nas še zmeraj Texas glede takih zakonov v prid potrošnika? Edino kar sem našel, je pravilo v Zakonu o pravicah potrošnika, da mora podjetje opravljati storitev v duhu dobrih poslovnih odnosov....to pa je tut vse. Ker če bi mel kaj bolj oprijemljivega, bi lahko kaj naredili...

lp
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

Jozepower ::

Glede zakonov mislim, da nima smisla, saj je zadeva taka, da gre za vsaj v mojem primeru za dve pogodbi, od tega ena klasična SIOL-Jaz in druga SIOL-LINK-jaz (triparitetna). Na žalost je tako, da bo potrebno imeti meritve dostopnosti iz njihovega omrežja, tako da se išče prostovoljev ki ma skoz prižgano mašino, da bi od njega laufal test dostopa:
1.) x->drugi del omrežja (Lancity, terayon)
2.) x->link.si
3.) x->siol.net
4.) x->tujina

Tako bi vsaj v realnosti vedeli, točno in v % koliko časa zadeva dela oziroma ne.

In če bi bilo dovolj podpisnikov bi ta zadeva mogoče lahko šla v kakšen Monitor ipd.

LP

Jozepower ::

Fantje, a ima kdo kakšne podatke, koliko je sploh uporabnikov na Linku. Jaz mislim, da jih ni 255??

Jozepower ::

Glede na to, da je bila zadeva na Linku hitro zbrisana kopiram članek iz dnevnika, 16.1. 2000


Telekom ponovno na zatožni klopi

Urad za varstvo konkurence o morebitni zlorabi prevladujočega položaja Telekoma in Siola

LJUBLJANA, 16. Družbe Telekom Slovenije, Siol, Telesat, Link, Eltrade, Tele-TV in Sistel se pred Uradom za varstvo konkurence zagovarjajo zaradi domnevnega kršenja zakonov o preprečevanju omejevanja konkurence in o varstvu konkurence.


Omejevale naj bi dostop drugih ponudnikov internetnih storitev do svojih kabelskih omrežij. Urad je na kršitev naletel po naključju, ob pregledu dokumentacije za neki drug primer, po zakonu pa je bil dolžan sprožiti postopek. Hkrati je začel presojo morebitne zlorabe prevladujočega položaja na trgu internetnih storitev proti Telekomu in Siolu.

Podpisnice sporazuma naj bi s pogodbenim določilom omejevale dostop drugih ponudnikov interneta, pravi Andrej Plahutnik, direktor Urada za varstvo konkurence. Gre za kabelske operaterje, prek katerih je tudi mogoč dostop do interneta, pri tem pa je Siol menda favoriziran. Urad bo v postopku presodil, ali gre za omejevalni sporazum in hkrati zlorabo prevladujočega položaja na trgu, kar izhaja iz dokumentacije, ki mu je na voljo. Če bosta Telekom in Siol izgubila, bodo določila nična in bi kabelski operaterji legitimiranim ponudnikom, torej tistim, ki imajo tehnične možnosti, morali dopustiti dostop do svojih omrežij.

Urad je pričakoval, da se bodo fizične in pravne osebe, ki imajo pravni interes za udeležbo v postopku presoje, oglasile v tridesetih dneh od objave v Uradnem listu (12. decembra lani). Po Plahutnikovih besedah se ni javil nihče, prav tako uradu nihče ni poslal pisnega mnenja ali dokumentov, ki bi lahko bili pomembni za odločitev. V navedenem primeru bo urad verjetno sklical ustno obravnavo, da bo poenostavil postopek, čeprav zakon predvideva, da le-ta poteka v glavnem pisno in da se obravnave sklicujejo le izjemoma.

Primer bo mogoče razmeroma hitro končati, je prepričan Plahutnik, drugi postopki, v katerih je Telekom udeležen kot domnevni kršitelj, pa se vlečejo že dolgo. Doslej je Urad za varstvo konkurence v primeru Telekoma končal dva postopka o zlorabi prevladujočega položaja in izdal dve tovrstni odločbi (dostop do interneta po lokalni tarifi in paket ISDN 3000). V dveh primerih kršitev ni bilo. Prav zdaj potekajo proti Telekomu še štirje postopki. Za to, da se sklepi urada izvedejo, je zadolžen regulator Urad za telekomunikacije oziroma po novem neodvisna Agencija za telekomunikacije.--------------------------------------------------------------------------------
ROMANA ŠPENDE

Copyright Dnevnik, 1998, 1999, 2000 (C)

krneki ::

A je kdo bral nov vic na internetu? Ne? No dobite ga tukaj, pa obilo smeha
:D

Aja pa še mal neuradnih informacij, Link baje dobi novo opremo nasledn tedn in bo baje takrat bolš....baje je tolk kul beseda >:D

krneki ::

Hehe, 20:35 je Link zagrnila popolna tema in skor smo pristal v srednjem veku. Ne Dela ne TV niti Internet :'(:DPa glih dons k je spet začel delat forum...hmm povezava?!
Aja, še prtožt se ne morm na njihovi strani k ne dela hahaha>:D

||_^_|| ::

ja, use je vn fuknl...!!!

twosocks ::

Jest sem se znajdu...potegn kabl iz štroma in nazaj...prvič po 3 letih to res deluje...vsaj pri meni >:D
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

calidus ::

Mene kar malo jezi, ker bi rad kaj napisal za link v forum, pa že nekaj dni ne dela! ;((

krneki ::

Jaz sem se podvizal in jim povedal svoje, ker sem vedel, da bodo ugasnili forum. Tako foruma najverjetne ne bomo videli vec dokler ne bodo storili nekaj, kar bi nas pripelajlo na forum, da jih hvalimo. :\

MUC ::

Če mate res take probleme na LInku se lahko prtožte na Urad za varstvo potrošnikov.8-)

twosocks ::

Pol pa svicez zavije čokolado...in kaj naj rečemo? Oni so se znajdl pa v pogodbo niso napisal nč konkretnega, razen kaj je uporabnik dolžan...
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

MUC ::

Ne glede kaj je napisano v pogodbi se lahko pritožiš, pa bodo oni že vedl kaj lahko in kaj ne

Jozepower ::

Zgleda, da je bil moj post:

"Ali je forum na Linku namenoma izklopljen" čisto realen.

Po ponovnem vklopu je deloval samo toliko časa dokler ni "administrator" dvignil vročino uporabnikov, potem pa pobegnu pred pregretimi glavami.

LP

calidus ::

Jaz vsak dan vsaj dvakrat do trikrat poizkusim, če je kaj spremembe, pa nič ni!!! Ne vem zakaj potem ne odstranijo tudi lika do foruma iz glavne strani!
Pa v obvestilih tud že zelooooo dolgo ni nič!>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Upravno sodišče v primeru ADSL pritrdilo Telekomu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
5711051 (8761) Glugy
»

Postopek proti Telekomu Slovenije zaradi suma kršitve konkurenčnega prava (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
546024 (3592) PaX_MaN
»

KKS-Radvanje krši konkurenčno pravo!

Oddelek: Omrežja in internet
184290 (3727) BigWhale
»

ISDN za -15.000 sit

Oddelek: Omrežja in internet
251732 (1110) perci

Več podobnih tem