» »

Nakup licenc antivirusa

Nakup licenc antivirusa

ta-mau ::

Zanima me ali je res vredno porabiti okoli 40e za nod32 antivirus v primerjavi s circa 15e (na enoto) za bitdefender 10 plus(paket 2 uporabnika za dv leti) . Razlika v ceni se mi zdi kar velika..

ps: cene sem računal za 1 leto ter 1 uporabnika

_Sajmon_ ::

ne eno ne drugo - ne vem, zakaj ne bi bil zastonjski avast (ali morda avg) zadosti za navadnega uporabnika (iz izkušenj to lahko potrdim in stojim za tem). Je pa res, da za uporabnike, ki kliknejo in namestijo vse, kar zagledajo na ekranu, pa po mojem ni dovolj dober noben antivirusnik.

PlayTheGame ::

Se ne bi mogel bolj strinjati s @Sajmonom. Avast je zakon, ga uporabljam že cca. 3 leta. AVG ne poznam, po pisanju drugih uporabnikov pa isto sklepam, da gre za dober antivirusnik. ;)
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

K0K0 ::

Zastonski Avast je samo za domačo uporabo in neprofitne organizacije. Če maš fermo moraš kupit plačljivo verzijo.
Pri nodu imaš še neke popuste če vzameš za 2 leti oz obnoviš licenco. Npr. mi plačujemo 76€/leto za 5 licenc.

Popusti:
2. letna licenca: 150 % 1. letne licence
Neprofitne / Izobraževalne ustanove: -50 % na redne cene
Študenti / Dijaki: -50 % na redne cene
Obnova licenc: -40% na redne cene
Obnova licenc študenti/dijaki/izobraževalne/neprofitne ustanove: -50% na redne cene
POPUSTI SE NE SEŠTEVAJO!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: K0K0 ()

[SkA] ::

Eh pa ta NOD32. V moji trenutni službi smo nad njim obupali potem ko so se vztrajno nabirali virusi, predvsem na datotečnem strežniku in ko smo doživeli par izbruhov.
Smešno, da imaš nameščen NOD32 povsod, potem pa čez čas narediš full scan diska in ti najde še kup "neodkritih" virsov. Hvala in ne hvala.

Raje priporočam kak TrendMicro ali pa Pando. Tudi pretirano draga nista.

jan01 ::

Pri nod32 se moraš poigrati z nastavitvami, ker so privzete kar ohlapne(ibklukaš vse zaščite pri posameznih modulih). Aja pa nod32 je proti spywaru bolj osnoven, zato pa moraš imeti še kaj dodatnega kot spy sweeper, avg anti-spyware, spyware doctor ali od free spyware terminator, windows defender, comodo boclean,...
Na primarnem računalniku uporabljam kaspersky, ki me še nikoli ni razočaral.

Na amazonu je kaspersky in kaspersky internet securety po zelo, zelo nizki ceni link1, link2
Tudi avira personal premium(ne tista free verzija) stane le 20€(oz 50€ za 3pc) link, po testih pa sodi v sam vrh.

imagodei ::

KOKO:
Če maš fermo moraš kupit plačljivo verzijo.


Fak, FERMO... Kje jih jemljete? Ene slengovske besede me zmotijo manj, kot druge, ampak ta je pa sploh kronska... Kakšna "ferma" neki, a ti je težko napisat "firma"?

Razumem, da nekdo napiše "comp" namesto "računalnik", pa "jz" namesto "jaz", pa tudi marsikatere druge slengovske variante. Itak je to al 1337 speech, al pa krajšanje... Samo tole ljubljansko menjanje soglasnika "i" z "e" je pa totalni bruh: "Stari, mer mi dej. Kaj si tak ferbec, pejt greva raj na per." ;(( Agonija!
- Hoc est qui sumus -

K0K0 ::

Imagodei pa ti resno misliš da nas tuki zanima tvoje mnenje o našem narečju ?
Mal nižje imaš ložo pa si odpri temo, kjer boste lahko ti in tebi podobni picajzli filozofiral o nepravilnostih v slovenskih narečjih >:D.

Izi ::

"Stari, mer mi dej. Kaj si tak ferbec, pejt greva raj na per."

Hehe... :D
Ta je dobra, v pogovornem jeziku to ni moteče, pri pisanju tukaj pa se strinjam z imagodeiem, je moteče in nerazumljivo. Dobro je, da se od časa do časa opozori, ker izgleda, da nekaterim sploh ni jasno, da pišejo narobe.

Glede NOD32 pa izgleda, da nekateri pisci tukaj ne ločijo med virusi in črvi ali trojanskimi konji. NOD32 je pomoje najboljši antivirus program, ki pa ni namenjen boju proti črvom in trojanskim konjem.
Za slednje rabiš anti spyware programe oz. še bolje zdravo pamet, da ne odpiraš oz. klikaš vse kar ti pride pod roke.

Virus je ponavadi integriran v uporabne programe in ko nič hudega sluteč poženeš en normalen program, hkrati aktiviraš tudi virus. Proti temu ne moreš nič in zato rabimo antivirusne programe.
Črvi in Trojanski konji pa so samostojni programčki, ki se naokoli najpogosteje razpošiljajo v obliki priponk za e-pošto in za katere že na prvi pogled veš, da gre za trojanca. Če dobiš priponko "naga_bejba.jpg.exe" ali "hot_teen.png.com" jo jasno ne boš pognal, ker je to trojanec in za to pač ne potrebujemo zaščite ampak samo zdravo pamet.
In zato je NOD32 najboljši, ker ne vsebuje nepotrebnega balasta kot so zaščita proti črvom in trojancem.

Seveda pa to za firme ne bo zadostna zaščita, ker je znano, da tam klikajo na vse po vrsti in tudi največ porno slik in kratkih filmčkov (med katerimi je ogromno trojancev) se razpošilja ravno med sodelavci po firmah.

Meizu ::

:D :D :D Ej to ste me nasmejali zdej:)) Carji ste:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

imagodei ::

@KOKO:

No, vidiš, saj Izi je pa razumel. Nič nimam drugač proti ljubljanskem narečju, me pa moti to narečno pisanje, ki gre predaleč. Ne vem, kako bi postavil mejo, ampak motijo me recimo tudi variante, kot so: "Sori, sploh te nisn vido!" al pa "Sn bol zgodaj pršo". Ne vem, no, jasno, da vsi bolj ali manj pišemo okrajšano in da se ne držimo preveč slovnice na forumih, ampak so ene besede, ki so bolj uveljavljene, pa druge, ki so eksotika - vsaj v pisani obliki. Kt rečeno, zastopim, da gre stvar v smislu krajšanja besed (kar -> kr, jaz -> jz, ne bi -> neb...), ni mi pa čist jasno, zakaj bi nekdo, v sicer (slovnično) solidno sestavljenem sporočilu, menjal samoglasnik "i" v "e"?

Pa dost offtopica. Just something to ponder.
- Hoc est qui sumus -

OmegaM ::

Jaz sem si omislil Aviro za 20€, sem imel avasta, je dober, nod me je razocaral, AVG pa tud ni slab, ampak me je pa ta avira res navdusila:

Imam pa tole Avira AntiVir PersonalEdition Premium
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

ta-mau ::

evo.. kupli smo bitdefenderja..precej nezadovoljni. največ preglavic je povzročal firewall kateri žal ni zaznal določenih aktivnosti katere bi moral in tko je stvar zablokiral. reševanje problema je še v teku.. program kateri je delal težave pa je saop.

Meizu ::

Imagodei - Ja so narečne besede, katere bolje da niso na forumih:D

Jst sm recimo iz Primorske, pa se trudim pisat normalno, ker če bi pisal v našem narečju bi bil forum zelo čuden. Pravilna slovenščina rulzz:)) :D

koyotee ::

use spybot ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

jan01 ::

Izklopni oz še bolje skozi add/remove(tam ko uninstalliraš progrrame) izbereš change in odkljukaš firewall. Bitdefenderjev firewall je bolj slab in še zoprno je dobro nastavit pravila... glej npr leek test
Za firewall si posnemi raje comodo firewall(free).

ta-mau ::

malo bedasto se mi zdi če plačam za program da ga ne morm v celoti izkoristit, saj je bil firewall tudi ena izmed opcij katera je pretehtala nakup nad nod32. tko da je zdj stvar v teku z gospodi bitdefenderci...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2491621822 (20560) mat xxl
»

Virusi in druga svinarija

Oddelek: Pomoč in nasveti
323990 (2916) grofsi
»

Kateri antivirusni program naj izberem

Oddelek: Programska oprema
499200 (8147) bluefish
»

Antivirus, ki je "ugoden" (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
515699 (4247) zmaki
»

kateri antivirus naj izberem?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
619384 (8180) fitipaldi

Več podobnih tem