Forum » Operacijski sistemi » vista uninstall in čisti install xp
vista uninstall in čisti install xp
Jurcko18 ::
torej imam disk z dvema particijama, na eni je vista da drugi so podatki. Rad bi zamenjal na windowse xp. Ko poženem inštalacijo iz boot cd-ja, namestitveni program noče izbrisati samo particije kjer je vista, pač pa hoče sformatirati cel disk. Rad bi ohranil podatke na drugi particiji.
Ali pozna kdo kakšen trik?
hvala
Ali pozna kdo kakšen trik?
hvala
darkobas ::
tole bo j... zbriši particijo s kakim programom... ala partition magic.
samo ne vem če ti bo bootalo xpje. vista uporabla drug loader kot xpji in ga le ti ob instalaciji ne znajo prepisat
samo ne vem če ti bo bootalo xpje. vista uporabla drug loader kot xpji in ga le ti ob instalaciji ne znajo prepisat
dukenukem ::
hmm, potem bo men tud delalo probleme ,mam visto na enem disku ,na drugem xp,se pravi da z xpji ne morem formatirat viste ?
bluefish ::
če imaš dualboot vista + xp, potem idi v XP, pojdi Start > Run > diskmgmt.msc in formatiraj particijo/disk kjer imaš Visto. Nato vstavi CD od Xp-ja, zaženi repair mode in vnesi ukaz fixmbr. Če še zmeraj ne bo obnovilo zagonskega sektorja poženi najprej fixboot in nato še fixmbr.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dual boot - resen problemOddelek: Operacijski sistemi | 1342 (1124) | Robocop1 |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 267914 (67506) | Seljak |
» | Kako ustvariti dual boot vista + xp ??Oddelek: Operacijski sistemi | 1633 (1488) | demon#666 |
» | Kako zbrisati direktorij C:\BOOT, ki je ostal od Viste???Oddelek: Operacijski sistemi | 1858 (1637) | Gapi |
» | Kako odstranit en operacijski sistem, drugega pa pustiti?Oddelek: Operacijski sistemi | 1777 (1379) | Paramedic |