» »

Domače omrežje brez interneta

Domače omrežje brez interneta

Danilom ::

Rad bi povezal tri računalnike v domače omrežje z uporabo switch stikala, brez interneta. Pomagajte mi z svojimi nasveti. Hvala.
Na vseh treh PC je WinXP.

ZlobneZ ::

in kaj te zanima?
kupis switch, tri navadne mrezne kable, ce si omenil da imas na vseh treh racunalnikih winXP, na vseh rac. nastavis enako workgroup in to je to. IP jim pa doloci po trenutnem navdihu (recimo da 192.168.0.1, 192.168.0.2, 192.168.0.3 )

Tako sem uredil, vendar ne deluje, PC se ne vidijo.

AndrejS ::

Kako to misliš da se ne vidijo.. probaj ping pa boš videl če dela mreža, če pa hočeš da se vidijo pa kupi spletno kamero

Zelo duhovito, preizkusil sem piganje in ne deluje. Podatki so izgubljeni.
Da se ne vidijo sem pa mislil, ko odpreš stran moja omrežna mesta je viden samo en uporabnik.

Ice-Heki ::

A si na vseh računalnikih nastavil isto delovno skupino?
Si povsod nastavil da je prevzeti IP prehod IP naslov switcha?

kajzer ::

na vseh rač zažen čarovnika za domače omrežje in vklop skupno rabo datotek... prej napiši vsem rač IPje... na vseh rač daš za foro eno mapo v skupno rabo...mogoče še probaš na novo zagnat vse rač in to bi moglo biti to...

aja pa izklop na vseh rač požarni zid čeprav bi moglo po pravmu samodejno odpret porte sam probaš lahka pa vseen...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kajzer ()

boych ::

Najprej naredi tako kot je napisal ZlobneZ, potem nastavi na vse isto masko podomrežja oz. to ti winsi XP avtomatsko sami naredijo, (default gateway ni pomemben dokler nimaš ruterja oz. ne deliš interneta), trenutno izklopi vse firewalle, internet security-je in zone alarme oz. kar pač imaš naloženo. Sedaj bi ping moral delovati.
Ko bo šel ping skozi, daj nekaj na vsakem PC v skupno rabo, poglej še tudi pod contol panel->netvork connections->lokal area connection, če imaš instaliran Client for Microsoft networks in pa File and printer sharing for Mic. netvorks

Če še vedno ne bo šlo si poskusi pomagati z to stranjo KLIK(znanje ang. obvezno).
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568433 (5262) c23po
»

Dostop do skupne rabe dotek z WLANom

8846 (846) bili_39
»

WLan + Lan

231601 (1302) jernej_0x
»

Pomoc - zakaj zahteva geslo