» »

Standby mode

Standby mode

matic ::

Ima kdo kake izkusnje z standby modom? Meni je precej vsec, pritisnem gumb za power in racunlo gre v standby, kot da bi se popolnoma ugasnil in ko spet prizgem spet sem tam kjer sem ostal..
Ampak, kako pa je s tem z varnostjo racunalnika? Da bi bil racunalnik kar vsako noc namesto ugasnjen v standby.. bi bilo to v redu ali ne? Kaj vse se res ugasne ko gre racunalo v standby?

Imam pa se eno malo starejso racunalo oz. plato z pII350, kjer imam moznost standby in suspend mode itd v biosu nimam pa jih na voljo v windowsih.. tega (standby mode)ni mozno dobit v windowsih?

andrej ::

kak mislis varnostjo? vse se ne ugasne. Ugasnejo se diski in ostale komponente, napajanje pa ostane za RAM, da ti vsebina lahko ostane....

ce te moznosti nimas v windowsih potem je lahko kriz. z drugimi besedami povedano, ce grez preko biosa v standby se lahko zgodi, da racunala nebos mogo vec zbudit... zato ti raje prepricaj winse. in potem zadevo tudi dobro stestiraj...

matic ::

ma preko biosa dela, samo po zvoku sodec se samo monitor ugasne pa se ta nekaj cundo potem utripa! Se pa zbudi in dela normalno naprej!
Jah ce se ram napaj potem pomeni da tudi na plati je napetost in ce bi se v el. omrezju dogajalo kaj cudnega bi slo vse po gobe verjetno.. pa ce se napaja ram in ta preko plate, potem se tudi procesor verjetno ne ugasne, se pravi se ugasnejo samo ventliatorji, cpe, gre verjetno v kako mirovanje in pa ugasnejo se diski in pa monitor..
kar je v bistvu logicno -- ni pa dobro! Ni varno da bi tak racunalnik pustil vec ur! Ali pac?

andrej ::

hja, ce ti gre strom potem ti grejo vsi podatki ki so trenutno v RAM-u. Zato jaz raje izberem hibernate, pri katerem se ves pomnilnik zapise na disk in se vse ugasne. tam ti nima kaj bit... razen ce je z masino kaj narobe in se potem ne zbudi:O

matic ::

maja samo hibernate precej casa straja, se zlasti potem da se spet zbudi, kjer loada racunalo zopet od samega zacetka.. vsec mi je edino v sluzbi na enem racunalu kjer je boot easy (od qdi-ja) in tisto steje rame itd spusti, tako da vedno prec ko vzgec racunalo takoj zacne z nalagnjem windowsow oz. cesarkoli!

No glede hibernata pa.. ce smo ze pri tem.. morda kdo ve zakaj mi na notebooku ko zmanjka baterije zahibernira in potem ko ga vzgem (ko ima zopet energijo iz vticnice ali kakorkoli ze) se lepo odhibernira dela notebook normalno se kako minuto, potem pa zmrne, frizne, do konca! Ga lahko samo se vasnem in spet prizgem! Nalozeni pa so gor winXP home e.

bastadu ::

matic: Če računalnik zaustaviš z hibernate funkcijo, se ob ponovnem prižganji postavi zelo hitro, veliko hitreje kot se zaženejo sami WinME (moje izkušnje)... Tako da če ga že hočeš ugasniti s hibernate funkcijo, boš pa ja počakal 10s, da se ponovno naloži? A imate danes vsi tako malo časa, da more biti vse kr naenkrat?:D

matic ::

jah jaz imam rama 512Mb in zato hibernate rabi kar nekaj casa.. in za me se sami winsi hitrej nalozijo, za win2k in pa wiXP je pa res hitrej! Samo sej sem reku pri winXP me pa jebe zbujanje.. po 1min frizne.. bom mal antifriza dolil pa mogoce bo! :D Standby mi je full vsec ker sam pok na knof in je prej vzagano kot pa se mi monitor vzge! Samo kaj ko...

Spajky ::

Jaz tudi uporabljam suspend /in ostale APM funkcije/ preko Biosa in enega proggya za to /ono v Win vedno zajebava/ in mi to tudi v glavnem fejst dela v Win95osr2.1, pa še sem si napravu, da mi vente preklopi v Silent mode, da lahko PC svira CD v popolni tišini. Zadeve seveda ne delajo po mojih izkušnjah, če imaš LAN in modem ter USb uštekan v biosu in kako napravo priključeno, ker ga takoj spet zbudi, če je kakšna aktivnost na njih. CD v tem primeru ne moreš poslušat v WinAmpu, ker ta zahteva preveč proc moči in ga tudi zbudi iz suspenda, v katerem sicer dela samo z 1/8 frekvence (CPU throtling 12,5%) Elektrike pa tako zelo redko zmanjka /ali večje nihanje, če imaš v redu PSU/ in zbudi se v par sekundah!
Do zmrzovanja ponavadi prihaja v glavnem zaradi slabih drajverjev in pa nepopolne kompatibilnosti hardverja; to pomeni, da mi ki sklapamo svašta skupaj težko dosežemo to... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

matic ::

Spajky: kater progy uporablas za svirat musko? Glede hibernate in frizanja ter pa pisane hw opreme pa nevem.. to se dogaja na notebooku Gericom, kjer itaq jaz osebno nimam kaj dosti na izbiro kater hw bom dal noter.. ampak uni tam v Gericomu bi pa ze moral tko sestavt da to klapa... Ali pac niso...?!

andrej ::

za taksne zadeve je najboljse uporabit XP ali w2k...

matic ::

andrej kaj imas ti v mislih z xp in 2k? Hibernate in te zadeve al predvajanje muske?

Spajky ::

>kater progy uporablas za svirat musko?
matic, Kar onega odd win95...za CD-je..
look at www.geocities.com/mbockelkamp
for program Bios 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

andrej ::

hibernate in standby


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 - počasen resume

Oddelek: Operacijski sistemi
262569 (2113) MrStein
»

Ubuntu cilja na 10 sekund zagonskega časa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10510391 (7144) techfreak :)
»

Windows Vista se bo nalagala hitreje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12511509 (8589) ripmork
»

Standby

Oddelek: Pomoč in nasveti
8805 (728) danielka84
»

Zakaj

Oddelek: Programska oprema
71268 (1107) Ribicija

Več podobnih tem