Forum » Pomoč in nasveti » UPS predelava - je varno?
UPS predelava - je varno?
Pat_MaGroin ::
Ola!
Imam en UPS, ki ima zadaj moznost priklopa PCja in monitorja (zenski del or so).
Ker so za to potrebni drugi kabli, me zanima, ce lahko vzamem en razdelilec in ga predelam, da ga priklopim v UPS, nato pa v "ups razdelilec" prikljucim vse ostalo (laptop, monitor, polniec za gsm, zvocnike etc).
Menda je to cist OK, me je pa kolega opozoril, da ima UPS drugacno t.i. stopnicasto napetost in da lahko, da bodo s kakimi napravami problemi?
Mi lahko kdo to podtrdi ali ovrze?
Hvala in LP,
PIC
Imam en UPS, ki ima zadaj moznost priklopa PCja in monitorja (zenski del or so).
Ker so za to potrebni drugi kabli, me zanima, ce lahko vzamem en razdelilec in ga predelam, da ga priklopim v UPS, nato pa v "ups razdelilec" prikljucim vse ostalo (laptop, monitor, polniec za gsm, zvocnike etc).
Menda je to cist OK, me je pa kolega opozoril, da ima UPS drugacno t.i. stopnicasto napetost in da lahko, da bodo s kakimi napravami problemi?
Mi lahko kdo to podtrdi ali ovrze?
Hvala in LP,
PIC
ender ::
A misliš tole?
Glede izhoda iz UPSja, pa poglej v navodila, vendar načeloma ne bi smelo biti težav (se ti pa nikakor ne splača na UPS priklapljat polnilcev in zvočnikov, laptop pa samo na tisti izhod, kjer samo varuje pred prenapetostnimi sunki [če ga ima]).
Glede izhoda iz UPSja, pa poglej v navodila, vendar načeloma ne bi smelo biti težav (se ti pa nikakor ne splača na UPS priklapljat polnilcev in zvočnikov, laptop pa samo na tisti izhod, kjer samo varuje pred prenapetostnimi sunki [če ga ima]).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Pat_MaGroin ::
To mislim, ja.
S tem da podoben razdelilec ze imam in bi ga naredil kar sam (odprl razdelilec ter zvezal nov kabel z ustreznimi vtici za UPS).
Lp,
PIC
S tem da podoben razdelilec ze imam in bi ga naredil kar sam (odprl razdelilec ter zvezal nov kabel z ustreznimi vtici za UPS).
Lp,
PIC
dolegar ::
Lahko potrdim, da ni problemov, če tako priklopiš ostale naprave. Glej samo, da ne boš preveč stvari obesil na UPS. Priklapljaj samo naprave, ki morajo biti vedno online. Razni polnilci za telefone... ni treba gor priklapljat, ker za brezveze obremenjujejo UPS in ti zmanjšujejo uptime (npr. namesto 15min. samo 6min.) v primeru izpada elektrike.
ThinkPad T60 (intel Core2duo T7400 @ 2.16GHz)
15.4" 1680×1050 FlexView
Ram: 2GB Disk: Hitachi 120GB
15.4" 1680×1050 FlexView
Ram: 2GB Disk: Hitachi 120GB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UPS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 28126 (9537) | Vuli |
» | Preprost, tih UPS-pomoč!Oddelek: Kaj kupiti | 2689 (2262) | misek |
» | Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 29087 (13369) | ender |
» | ups in hitrost pcOddelek: Strojna oprema | 1142 (959) | NoBody- |
» | UPS - brezprekinitveno napajanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 3088 (2508) | MTm2H37rqt7B |