Forum » Pomoč in nasveti » ASUS P5K in NEC AD-7173S SATA DVR-RW problem, ne zazna optičnega pogona
ASUS P5K in NEC AD-7173S SATA DVR-RW problem, ne zazna optičnega pogona
Tac20 ::
Imam naslednjo težavo, nabavil sem NEC AD-7173S SATA optičen pogon, vendar mi ga računalnik ne prepozna verjetno zaradi sata priklopa, saj tastari NEC, če ga priklopim v IDE mi ga prepozna avtomatično vendar je IDE priklop na tej plati nerodno postavljen in bi moral imet zelo dolg kabel da bi ga lahko priklopil, pa še sata kabel je tanjši in bolj priročen.
Na internetu sem našel nekaj tem o temu da so razni problemi s SATA optični pogoni, da se jih ne da nastaviti kot first boot device itd.? Je to res?
Uglavnem meni ne prepozna dvd roma, mogoče kdo uporablja dvd na sata priklop in se je srečal s podobnimi težavami in kako jih je rešil, potrebujem slučajno kakšne SATA driverje za NEC-a? Kje jih dobim?
LP
Na internetu sem našel nekaj tem o temu da so razni problemi s SATA optični pogoni, da se jih ne da nastaviti kot first boot device itd.? Je to res?
Uglavnem meni ne prepozna dvd roma, mogoče kdo uporablja dvd na sata priklop in se je srečal s podobnimi težavami in kako jih je rešil, potrebujem slučajno kakšne SATA driverje za NEC-a? Kje jih dobim?
LP
PlayTheGame ::
Lej, jaz imam to plato (ASUS P5K) in prav tako isti DVD pekač, le da je na klasičnem IDE priklopu. Ta je na tej plati res postavljen zelo neugodno, zato sem bil primoran nabavit 90cm IDE kabel. Meni sicer vse lepo zazna. Predlagal bi ti, da probaš najprej posodobit bios od plate na najvovejšo različico (če ga še nisi), če še to ne pomaga probaj mal preklapljat pekač. A ga imaš na rdečih konektorjih (SATA 1/2) ali na črnih (SATA 3/4)? Ker rdeči naj bi bili bootable, črni pa ne... Ostali sata konektorji pa kakor jaz vem, so za raid.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
Tac20 ::
Stvar mi ni delovala do ene ure nazaj, ko sem priklopil na IDE en zelo star cd rom, da bi pogledal če windows XP imajo kake 3rd party sata driverje. Uglavnme prizgem racunalnik grem v bios in opazim da mi je prepoznal pogon NEC na sata, kaj je bil vzrok za neprepoznavanja mi ni jasno, ampak zdaj deluje, lahko ga nastavim kot first boot device itd. svašta. Bios je bil posodobljen vendar vseeno ni funkcioniralo, glede priklopa pa ja, je vštekan v črni konektor, vendar zdej vse deluje če mi bo še kaj sralo bom poskusil tudi to, tako da hvala. Zdej pa se morm spravit ustimat diske v raid.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDEOddelek: Strojna oprema | 1605 (1203) | solatko |
» | Kaj je narobe z diskom?Oddelek: Strojna oprema | 3445 (2723) | Mesar |
» | ASUS P5KC P35Oddelek: Strojna oprema | 1296 (1099) | gameby |
» | Bios ne zazna sata diskaOddelek: Strojna oprema | 3657 (3163) | amigo_no1 |
» | Abit NF-7s v2.0: Nastavitve BIOS-a za bootanje.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2798 (2675) | jELKO |