» »

Carina

Carina

Temo vidijo: vsi
««
2 / 89
»»

c3p0 ::

20% DDV v vsakem primeru.

Daliborg ::

ja roger that ....ddv bo treba razdolzit carinskih dajatev pa ne bo na to robo. Sam premisli ce se ti splaca...ker tovornine so dokaj visoke sploh sedaj ko je slo gorivo strmo navzgor.

Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Golden eye ::

ok, še jest seno hitro vrašanje.
Naroču bi turbino iz kitajske. Cena skupaj z poštnino je 400 eur.
K v europi je cena take turbine 1000 eur, tko da bi se splačal vrjeten!

Kolk bi bla kej končna cena skupaj z carino, DDV in še kej druzga? so kje kakšni obrazci?

Utk ::

http://taric-curs.gov.si tu poišči kaj točno boš naročil in ti bo vse lepo napisalo. Samo, problem je najt kaj točno imaš :)

profii ::

in kako to laufa? plačaš npr na kitajsko kompleten znesek in ti potem oni plačajo carino ali moraš to ti sam v sloveniji plačat 20%? komu plačaš?

Bellzmet ::

To plačaš na kitajsko pač kokr tam hočjo. Isto, kot da greš pri nas v trgovino in plačaš.

Potem zadeva pride k nam na carino in se začne:
- najprej obračunajo carino, glede na račun, ki je zraven. Če računa ni oz. če je račun premajhen, carinik določi neko novo vrednost blaga in ga ocarini. Carina se obračuna na skupni znesek, se pravi izdelek + poštnina.
- od zgoraj dobljenega zneska potem plačaš še 20% DDV
- znajo biti še kakšne takse za postopek carinjenja (10, 20 EUR) in kakšno skladiščenje, če zadeva čaka na carini oz. pojma nimam, kako je če turbino naročiš (sliši se veliko).

Se pravi: carina + DDV + morebitne druge takse

To je to! Veliko je tudi odvisno od samega carinika. Če sem kaj napačno napisal, naj kdo popravi.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bellzmet ()

profii ::

in kdo te potem obvesti kako moraš plačati še te dodatne carinske dajatve? dobiš pošto, račun? in potem plačaš in dobiš useskupaj na dom?

ali3n ::

Dobiš obvestilo po pošti;

Carina na avtodele je majhna; par procentov (niha); prištej še ddv... in je to to.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

madmitch ::

Če boš dobil po pošti, bo to carinska pošta (verjetno v Ljubljani na viču). Dobil boš obvestilo o došli pošiljki. Šel na carinsko pošto in milo gledal carinika, ko bo z mrkim pogledom ocenjeval robo in dokumente. Potem pa plačal.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Tio2 ::

ce hoces zelo malo denarja potrositi za posiljko, je boljse, da se s prijatelji zmenis, kupis poln kontainer racunalnikov za smesne cene iz kitajske ali indije.

stvar deluje takole:

v luki npr. Koper vprasas koliko stane prevoz. z dolocene tocke npr. Kitajske do SI.
(pred leti sem placal 500eur+DDV za 5 kubikov blaga)
po netu dobis razne firme in poisces modele, ki ti ustrezajo.

naredis narocilo in posljes preko IBAN vsoto denarja.

po enemu ali dveh mesecih dobis blago.


Seveda lahko kontainer napolnes s tem, da privabis druge zanimane osebe in se odlocite za materiale, ki so vam poznani.



Po eni strani bos lahk tudi vodil nakup iz tuje dezele le za en racunalnik, vendar se znatno manj splaca.

Vsekakor moras v luki s spedicijskim podjetmem se to zmenit, ker ima vsako blago, ki pride v slovenijo, dolocen kodeks-zaporedno st.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tio2 ()

Golden eye ::

evo sem se pozanimal tukaj : http://www.carina.gov.si/

in so rekli da je carinska stopnja za turbino 2.2 %
to se prav zame je vseh stroškov 400 * 1.02 * 1.20 = 489.6 eur
In to sploh ni drago če primerjaš cene v europi, ki so okol 1000 eur. Sam še kvaliteta me mal skrbi al pa ponaredki? Se bo treba še to kej pozanimat

Bellzmet ::

Prvotnim 400 moraš pred carino prišteti še stroške pošiljanja (poštnina se tudi carini, no razen če je tukaj že vključena v 400).

Vanich ::

S 1.12.2008 se bodo začele uporabljati spremembe o sistemu oprostitev carin v Skupnosti ter sprememba ter uredbe Sveta (EGS) št. 2658/87 o tarifni in statistični nomenklaturi ter skupni carinski tarifi, ... "Uredba Sveta (ES) št. 274/2008 z dne 17. marca 2008 o spremembi Uredbe (EGS) št. 918/83 o sistemu oprostitev carin v Skupnosti... (... carinska oprostitev za vrednost pošiljke do 22 EUR, ki se pošilja neposredno iz tretje države prejemniku v Skupnosti, se s 1. decembrom 2008 spremeni na 150 EUR, ...)"

Navali narode!
USA! USA! USA! Fuck Yeah!:D

AngelOfDeath ::

Bi bil bolj vesel če bi DDV ukinili. Carina niti ne doda toliko k ceni.
edit: Slovnica

Vanich ::

Ja, to tudi mene rahlo bega, ker, do sedaj, je bilo vse do 22.-€ oproščeno tudi DDV-a -poleg carine. Predvidevam, da to velja sedaj do 150.-€ ???
Ima kdo kakšen člen pri roki?
Ahhh...bom vprašal šefa naše carinske službe...:D

Vanich ::

Ahhh...nič ne bo. Še vedno plačamo DDV nad 22.-€.
"Nacionalana zakonodaja" pač.

...Razlog, da novica v Sloveniji ne drži popolnoma, je predvsem v naših nacionalnih predpisih. Zaenkrat lahko le držimo pesti, da se do decembra spremeni tudi slovenska zakonodaja. Na naša vprašanja je odgovarjal Alojzij Zupančič, vodja Sektorja za carinske in davčne postopke pri Carinski upravi RS. Če povzamemo, boste po trenutnem stanju predpisov in zakonodaje, od 1. decembra dalje sicer opravičeni carine (3,5%), če ne boste zapravili' več kot 150 €, še vedno pa boste plačali davek na celotno vrednost pošiljke (20%), verjetno še vedno vključno s poštnino. Nekaj boste pridobili še pri novoletnih darilih, ki vam jih bodo pošiljale tete iz tujine, saj bo tam pavšalna carinska stopnja od vrednosti nad 45 € padla s 3,5% na 2,5%. Za uvoz katerega blaga bo po 1. decembru meja komercialne vrednosti za carinjenje dvignjena na 150 €? Uredba 918/83 v 27. členu določa, da se lahko vse pošiljke sestavljene iz blaga zanemarljive vrednosti, ki se pošiljajo neposredno iz tretje države prejemniku v Skupnost, uvozijo brez uvoznih dajatev. Iz navedene oprostitve so izključeni tobačni izdelki, alkoholne pijače ter parfumi in toaletne vode. S 01.12.2008 se bo začela uporabljati višja vrednost oprostitve za navedene pošiljke, to je 150 € namesto sedanjih 22 €.;(( Bo za poštne pošiljke blaga iz zgornjega vprašanja pod vrednostjo 150 € še vedno treba placati DDV? Oprostitev plačila DDV za pošiljke blaga neznatne vrednosti urejajo nacionalni predpisi (4. člen Pravilnika o pogojih in načinu uveljavitve oprostitev po 51. členu Zakona o DDV), ki pa zaenkrat niso bili spremenjeni. To pomeni, da se DDV ob uvozu obračuna, če vrednost blaga v pošiljki presega 22 €. ;(( Oprostitev uvoznih dajatev za pošiljke, ki jih pošiljajo fizične osebe drugim fizičnim osebam, ki je obravnavana v 29. do 31. členu Uredbe 918/83 (majhne pošiljke nekomercialne narave, op. a.), ostaja nespremenjena, to je do vrednosti 45 evrov na pošiljko. Bodo pa s 01.12.2008 začele veljati določbe Uredbe Sveta (ES) št. 275/2008, ki se nanašajo na uporabo carinskih stopenj pri carinjenju navedenih pošiljk. Po novem bo carina za blago, ki ga fizične osebe pošljejo drugim fizičnim osebam v majhnih pošiljkah, lahko obračunana po pavšalni carinski stopnji 2,5% (sedaj 3,5%), če tak uvoz ni komercialne narave. Pavšalna carinska stopnja se bo lahko uporabila, če dejanska vrednost blaga, zavezanega plačilu uvozne dajatve, ne bo večja kot 700 € (sedaj 350 €) na pošiljko.;( ;((;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

mtosev ::

haha LoLz

zakaj NISEM presenecen? :D itak RS
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

madmitch ::

haha LoLz

zakaj NISEM presenecen? :D itak RS


Verjemi, ni drugod nič drugače, so tut mojstri cuzanja. Če ne morejo tu, bodo pa tam, ne skrbi, da te ne bodo obrali.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

T0RN4D0 ::

Predvsem se pozanimaj kolk pride poštnina, kot so ti že omenli, ker ti vse dajatve nabijejo na skupno ceno. Kar se tiče kvalitete pa... good luck chuck, lahko naletiš na svašta :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Mamaplata ::

Imam problemček s carino , danes sem namreč dobil od njih pisno obvestilo o prispelem paketu iz Hongkonga natančneje iz http://www.dealextreme.com/
Na paketu najbrž ni računa (plačal preko Paypal) sedaj pa hočejo imet na carini račun .
Zanima me kje naj jaz ta račun dobim ali jim lahko pošljem samo screenshot od strani na kateri se nahaja račun v nasprotnem primeru jim moram poslat tudi geslo :P
Ali lahko to stran samo natisnem in potem faxiram ?
Hvala za odgovore :)

LuGi ::

Samo sprintaj paypal racun in jim ga poslji ;)

Mamaplata ::

Ja nastal je en problemček . Tržni inšpektor mi ne dovoli uvoza :(
Naročil pa sem eno UHF postajo in par uhančkov in ne vidim v čem je problem pa sej ne uvažam atomske bombe u tripi......
Pa kaj se grejo teli cariniki , a to pomen da tud denarja ne dobim nazaj ali kaj ?
Kaj naj sedaj naredim prosim za nasvet .
Hvala.

koyotee ::

a tržnega inšpektorja ali carino je težko poklicat?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Mamaplata ::

Sem ga klical pa pravi da ne smem uvozit postaje ker kao nima nalepke certifikata CE , kljub temu da gre za osebno uporabo in ne za preprodajo kupujem pa jo kot fizična oseba ne pravna .
Ko sem jim zastavil vprašanje zakaj sem potem lahko uvažal različne radiofrekvenčne čipe (brez nalepke CE seveda ) katere bi ravno tako lahko uporabil recimo za izdelavo postaje pa mi niso odgovorili .

gorjanc ::

Ja to se je zgodilo tudi meni. S parimi kolegi (jadralni padalci) smo naročili 8 postaj in so vse poslali nazaj. Nikakor se ni bilo mogoče zmeniti da bi šle skozi kljub temu da ima kolega veze na carini. K sreči je bil prodajalec toliko fer da je vrnil denar.

Se je pa to začelo dogajati letos poleti prej so te zadeve šle brez problema skozi.

Tody ::

Če računa ni se ga pa naredi ane ;) Če pa morijo za CE nalepko se pa dobi en CE certifikat pa se spremeni podatke :P Pač rečeš da je bila napaka na proizvodnji ampak lejte certifikat :D

Seveda moreš to prvo narest preden rečeš, ja pa kaj pol če ni nalepke :P

Mamaplata ::

Ma je certifikat na proizvajalčevi strani potrjen od dr.Rašek iz Nemčije ampak inšpektor hoče met nalepko na samem aparatu .
Ne vem koliko so pri DealExtreme fer glede tega ampak upam da bodo vrnil denar .

Tody ::

Mi smo enkrat tok časa težil da je šel carinik na dopust pol smo pa dobl robo :D

Mamaplata ::

http://www.dealextreme.com/details.dx/s...
Tako pa izgleda postajca. A če bi naročil v Hrvaško bi to prišlo skozi :P

bosmla ::

Ne se sekirat bi tako s polnilcem imel probleme...

Mamaplata ::

No pa saj polnilec bi itak menjal ker je za 110V.
A mogoče kdo ve kaj naredijo potem pri DealExtreme , ko dobijo nazaj pošiljko a vrnejo nazaj denar ?
Sem pisal mail pa se na javljajo ;(

borut2121 ::

Iz Hong Konga sem preko eBay naročil dva tekstilna izdelka v skupni vrednosti 50 funtov (poštnina je brezplačna), vendar sva se s prodajalcem dogovorila, da deklarira izdelka v vrednosti 12 €. Danes pa sem dobil na dom obvestilo o prispeli pisemski pošiljki, kjer piše, da jim naj pošljem "račun (v primeru, da gre za internetni nakup, nam posredujte vaše spletno naročilo oz. izpis dražbe - ebay)" .
Kakšen račun imajo to v mislih, iz kod ga naj skopiram? Ali ga lahko "popravim", tako da spremenim tistih 50 funtov v 12 evrov (rad bi se izognil davkom)? Lahko gredo preverjat pravo vrednost?

Hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

LuGi ::

Btw 22EUR in ne 12EUR je meja ;)

Lahko komot spremenis paypal/web račun ampak če se carinik odloči preveriti ta artikel in ne štima z računu ti bodo poslali še eno obvestilo.. preverjeno got busted ampak jst sm šel osebno na carinsko :D

Zgodovina sprememb…

cortez ::

Vprašanje !

Kupil sem blago (120€) v Avstraliji. Poreklo blaga je iz Evrope - Italia. Ali v tem primeru plačam DDV al ne ?

če gre za osebno zadevo- medicinski pripomoček- a so tle kakšne olajšave ( kot naprimer pri receptu za očala) ?

hvala za odgovore. lp.

LuGi ::

Pokliči na carinsko

Daliborg ::

@cortez....ce se je blago v avstraliji prodajalo v trgovini potem je odgovor "DA" moras placati DDV(u bistvu v vsakem primeru), poreklo je izkljucno za zmanjsevanje carinske stopnje za katerega pa moras imeti tudi ustrezen obrazec oz. vsaj izjavo na racunu.
Ce gre za pripomoček katerega dobis le na recept v slo., bo potrebno tudi na carino priloziti le ta recept!

Lp
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Nebula ::

Kdaj se pa carina plača...ker jest sm nekej kupu v vrednosti 200$ prek Ebaya pa imam zadevo že doma.

A to kasnej pošljejo al to preden dvigneš.

LuGi ::

Preko hitre pošte zna priti za tabo.. po navadni airmail pa nebos placal nicesar.. =)

Nebula ::

Paketk (iphone) je bil preko air maila-sem čakov 7 dni .Torej ne bo nič :D

T0RN4D0 ::

Jup, niso ti odprli in je šlo skozi. ;) Če bi kaj odpirali bi mel polimano z "opravljen carinski postopek" selotejpom, pa za telefon bi ti poslali list na katerem bi zahteval račun... In dobiš zadevo šele ko plačaš carino.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Nebula ::

T0RN4D0 je izjavil:

Jup, niso ti odprli in je šlo skozi. ;) Če bi kaj odpirali bi mel polimano z "opravljen carinski postopek" selotejpom, pa za telefon bi ti poslali list na katerem bi zahteval račun... In dobiš zadevo šele ko plačaš carino.


Hm zanimivo da je naliman gor listek Opravljen carinski postopek pa mi ga je danes čist brez problema dal v roke poštar :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nebula ()

Tody ::

Nekomu se pač ni dalo ukvarjat s tvojim paketom in je nalepu zadevo gor in to je to :)

T0RN4D0 ::

Haha zanimivo. :] So najbrž komu drugemu zaračunal... :D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Nebula ::

Tody je izjavil:

Nekomu se pač ni dalo ukvarjat s tvojim paketom in je nalepu zadevo gor in to je to :)



Čim več takih :D:D:D

4TecH ::

Ravnokar sem dobil posto od carine da zahtevajo racun. Iz amerike sem narocil dvojne adidaske in so napisal da je gift z vrednostjo 39.90$ plus poštnina 51.52$. Kaj nej zdaj nardim? Razmisljal sem da bi malo priredil paypalov izpisek, ces da so suhe "damaged goods" (z napako), da lahko upravičim 20$ za par. Predlagate kaj drugega?

Edit: dejanska vrednost je pa skupaj s postnino 173.37$

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 4TecH ()

St235 ::

Glede na to, da so že na kuverto napisal vrednost boš bolj teško še dodatno spustil ceno. Cariniki niso neumni in vejo, da se na kuverte dajejo nižje cene od realnih, če boš pa ti prinesel izpis, ki je še nižji bodo pa zagotovo zakompliciral.

Avenger ::

50 baksov si dal za poštnino zdej bi rad pa pri državi prišparal nekaj malega?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

4TecH ::

Ne sej nism mislu da bi se bolj spustu, ampak ce priredim racun na tako vrednost kot jo je posiljatelj napisu, bojo vrjel temu, glede na to da ce samo vpise model cevlja prec vidi da se prodajajo tam po 50$ in ne 20 kot napisano

Edit: Avenger ne zastopm kaj si hotu povedat. Ja valda da bom hotu prsparat kjer se da, halo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 4TecH ()

Steinkauz ::

Piju so te pa nategnil s poštnino.
Če boš priredil, in to ugotovijo, se ti ne piše dobro:)
In itak je 90% paketov s fejk ceno(vsaj ebay), tko da cariniki to prov nč ne gledajo kolk gor piše :)

Plačaj pa drugič raje naroči iz UK. Dobiš skor vse po precej podobni ceni, pa še brez carin in davkov

T0RN4D0 ::

Ma študiral bi preden si naročil, kolk te bo na koncu koštalo. Ponarejat račune pa as you wish. V tej bananarepubliki je to najbrž sprejemljivo. Če bo cena prenizka ti jih bodo nazadnje še uničili kot ponaredke :D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
««
2 / 89
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8817568 (2041) 49106
»

Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15322536 (9665) Tidule
»

Zakaj tako visoka carina? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6519709 (9111) BorutK-73
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34498775 (53636) Mare2
»

Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11029902 (26470) Fritz

Več podobnih tem