Forum » Loža » Carina
Carina
Temo vidijo: vsi
St235 ::
Kje za vraga si sedaj našel krajo? res neverjetno kakšne vse izgovore nekateri najdete za zdravljenje lastnih kompleksov.
negotiator ::
Kje za vraga si sedaj našel krajo? res neverjetno kakšne vse izgovore nekateri najdete za zdravljenje lastnih kompleksov.
No, ni ravno kraja, je pa izkoriščevanje. Kot, da bi jaz nekomu zasegel paket in mu rekel, naj da še meni 30% cene artikla, drugače ne dobi paketa.. (Jaz sem ceno izdelka in poštnino pošteno plačal, carina pa še kar nekaj v svoje žepe baše...
All easy problems have already been solved.
Bogi revež, kako se šele počutiš izkoriščenega ko ti v trgovni zaračunavajo taisti DDV in si barabe prilastijo 22% izdelka, ki si ga pošteno plačal...
Seveda, ko boš rabil policijo/gasilce/zdravnika/javno razsvetljavo boš pa seveda butasto gledal, če ti bodo izstavili račun.
Seveda, ko boš rabil policijo/gasilce/zdravnika/javno razsvetljavo boš pa seveda butasto gledal, če ti bodo izstavili račun.
negotiator ::
@Lakotnik29
Hmm, samo pozabljaš na to, da je v trgovini že napisana cena z ddv-jem oz., če je ni, si na to opozorjen, preden kupiš izdelek. Tukaj pa ti veselo zaračunajo, ko si izdelek in poštnino že plačal in imaš občutek, da je to to, potem pa šok - če tega ne pričakuješ. Ko sem dobil obvestilo, sem vedel, da bo za plačat, ampak da si kar takole privoščijo 30€, mi je pa bolano. Ko omenjaš policijo/gasilce/zdravnika - tudi oni niso ravno dobro plačani, kljub temu, da država za med drugim tudi njihova plačila pobira davke iz vseh strani. - Zakaj je temu tako? Zato, ker politiki kradejo, kakor se le da. Najpomembnejše je, da imamo v ljubljani nov štadion, ko imamo že toliko denarja odveč - to je samo ena od mnogih stvari. Saj ni čudno, da so skoraj vsa parkirišča v ljubljani plačljiva (ker denarja zmanjkuje tako hitro, da ne vedo, od kje bi ga še pobirali, zato je seveda najlažje pobirat od plačljivih parkirišč in podobnega). Včasih si lahko parkiral praktično povsod brezplačno, zdaj pa ni več teh možnosti...
PS: se opravičujem za offtopic...
Hmm, samo pozabljaš na to, da je v trgovini že napisana cena z ddv-jem oz., če je ni, si na to opozorjen, preden kupiš izdelek. Tukaj pa ti veselo zaračunajo, ko si izdelek in poštnino že plačal in imaš občutek, da je to to, potem pa šok - če tega ne pričakuješ. Ko sem dobil obvestilo, sem vedel, da bo za plačat, ampak da si kar takole privoščijo 30€, mi je pa bolano. Ko omenjaš policijo/gasilce/zdravnika - tudi oni niso ravno dobro plačani, kljub temu, da država za med drugim tudi njihova plačila pobira davke iz vseh strani. - Zakaj je temu tako? Zato, ker politiki kradejo, kakor se le da. Najpomembnejše je, da imamo v ljubljani nov štadion, ko imamo že toliko denarja odveč - to je samo ena od mnogih stvari. Saj ni čudno, da so skoraj vsa parkirišča v ljubljani plačljiva (ker denarja zmanjkuje tako hitro, da ne vedo, od kje bi ga še pobirali, zato je seveda najlažje pobirat od plačljivih parkirišč in podobnega). Včasih si lahko parkiral praktično povsod brezplačno, zdaj pa ni več teh možnosti...
All easy problems have already been solved.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: negotiator ()
Alamar ::
Tebi niso jasni osnovni pojmi uvoza blaga iz tretjih držav, to je izven EU. Kot kupec tovrstnega blaga se moraš pred nakupom sam informirati glede postopkov. Prav tako si dolžan poskrbeti, da prodajalec pošiljko pravilno označi. To je, da je carinska deklaracija pravilno izpolnjena in pošiljki priložen račun. Pri postavki 30 EUR, ki so ti jo obračunali, ne gre le za 22% DDV, ampak so tukaj še manipulativni stroški, ki jih je imela pošta s tvojo pošiljko, ker nisi poskrbel za pravilno označbo. Poleg vsega si ob prejemu pošiljke zraven dobil izpisek, kjer so vse te cenovne postavke navedene.
In kot da na internetu in slovenskih forumih že ne bi bilo kakšnih tisoč odgovorov glede tega, se danes spet najdeta dva, ki se jima ne sanja zakaj se gre.
In kot da na internetu in slovenskih forumih že ne bi bilo kakšnih tisoč odgovorov glede tega, se danes spet najdeta dva, ki se jima ne sanja zakaj se gre.
darkolord ::
Hmm, samo pozabljaš na to, da je v trgovini že napisana cena z ddv-jem oz., če je ni, si na to opozorjen, preden kupiš izdelek.In od koga točno pričakuješ, da te bo posebej opozoril, da tvoj Kitajec ne obračuna slovenskega DDV-ja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
negotiator je izjavil:
@Lakotnik29
Torej če povzamem: ker si ti preneumen, da bi razumel kako deluje uvoz izdelkov je treba v Ljubljani plačevat parkirnino?
EPIC, just EPIC.
gansta ::
Kako je zadeva pri DHL-u, če naročiš iz Kitajske.
Dobil sem obvestilo da jim naj posredujem račun...pooblastilo... Koliko časa potrebujejo za ta postopek in kje potem plačam te dodatne stroške, pri prevzemu ?
Dobil sem obvestilo da jim naj posredujem račun...pooblastilo... Koliko časa potrebujejo za ta postopek in kje potem plačam te dodatne stroške, pri prevzemu ?
WaterBoy ::
Kolegica mi pravi da ji naj naročam to uro: http://www.ebay.com/itm/311226983253 in sem opazil da imajo postavko import charges Torej če naročam uro plačam: uro+ poštnino+ import charges in dobim uro direktno na dom ali se lahko še carina gor obesi in ne priznava tega plačila za njihove stroške
Hvala
Hvala
Okapi ::
Če prodajalec pravilno uredi zadevo na svoji strani, je s tem vse urejeno. Obstaja pa teoretična možnost, da prodajalec ne uredi pravilno zadeve in potem bodisi plačaš še ti in se kregaš s prodajalcem za povrnitev stroškov, ali pa zavrneš pošiljko (in se kregaš za vračilo denarja).
O.
O.
lexios ::
Kaj pa tisti, ki tega ne rabijo?
Kolegica mi pravi da ji naj naročam to uro: http://www.ebay.com/itm/311226983253 in sem opazil da imajo postavko import charges Torej če naročam uro plačam: uro+ poštnino+ import charges in dobim uro direktno na dom ali se lahko še carina gor obesi in ne priznava tega plačila za njihove stroške
Če prodajalec pravilno uredi zadevo na svoji strani, je s tem vse urejeno. Obstaja pa teoretična možnost, da prodajalec ne uredi pravilno zadeve in potem bodisi plačaš še ti in se kregaš s prodajalcem za povrnitev stroškov, ali pa zavrneš pošiljko (in se kregaš za vračilo denarja).
To nima prodajalec kaj urejat. Gre za "nov" izum ebaya, kako nabit dodaten davek v okviru njihovega programa "GSP" oz. kako zagotoviti varnejše pošiljanje artikov. Import charges gre ob plačilu s poštnino vred direktno ebayu, prodajalec nima s tem nič (razn pač izbire načina pošiljanja)! Načeloma naj bi v tem "import charges davku" bile že zajete vse dajatve ob uvozu. Če pa malo poooglaš najdeš cel kup pritožb kupcev, ki so davek in vse pripadajoče dajatve ob uvozu vseeno plačali... Če mene vprašaš se je prodajalcem, ki pošiljajo preko GSP bolje izognit. Zadeva s strani ebaya ni niti tolk zrihtana, da bi obračunavala natančen ddv in uvozne dajatve za vsako določeno državo in kategorijo izdelka, kot bi ti ga obračunala carina. Torej preplačaš (oz. dodatno plačaš storitev ebaya).
Edini pozitivni aspekt Global Shipping Program-a je na strani prodajalca, ker gre pošiljanje preko ebaya (oz. njihovega špediterja) in se vsak tako poslan artikel zabeleži v ebayu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
Nakladaš o stvareh, ki jih ne poznaš. Popolnoma normalno je, da import charges (pa tudi stroški poštnine) NE gredo prodajalcu ampak so namenjene carini in izvajalcu prevozne storitve.
V cc 50 pošiljkah od kar so uvedli program z GSP in slovensko carino ni bilo nikakršnih težav. Ravno tako ni bilo nikakršni preplačil in še ne vem česa. Za Slovenijo ti čisto pravilno zaračuna 22%, nisem pa še naročal ničesar po znižani stopnji kjer bi lahko prišlo do razlike.
Ravno tako imaš v primeru težav možnost pritožbe tako na ebayu kot paypalu.
Tako, da lepo prosim ne pametuj o stvreh s katerimi očitno nimaš nikakršnih izkušen.
V cc 50 pošiljkah od kar so uvedli program z GSP in slovensko carino ni bilo nikakršnih težav. Ravno tako ni bilo nikakršni preplačil in še ne vem česa. Za Slovenijo ti čisto pravilno zaračuna 22%, nisem pa še naročal ničesar po znižani stopnji kjer bi lahko prišlo do razlike.
Tako, da lepo prosim ne pametuj o stvreh s katerimi očitno nimaš nikakršnih izkušen.
To nima prodajalec kaj urejat. Gre za "nov" izum ebaya, kako nabit dodaten davek v okviru njihovega programa "GSP" oz. kako zagotoviti varnejše pošiljanje artikov. Import charges gre ob plačilu s poštnino vred direktno ebayu, prodajalec nima s tem nič (razn pač izbire načina pošiljanja)!
Lahko si sam izračunaš, koliko te pridejo naše uvozne dajatve, in takoj vidiš, pri čem si. Jaz sem enkrat tako kupoval iz ZDA in je prišlo evro ali dva ceneje, kot če bi moral plačati carinjenje naši Pošti (in odpadlo je delo s pošiljanjem računov).
In vsaj v mojem primeru uvoznih dajatev ni pobiral ebay, ampak ameriški špediter.
A separate payment was made to a global shipping provider to ship your package and clear it through customs.
Pitney Bowes @ Wikipedia
O.
Nakladaš o stvareh, ki jih ne poznaš. Popolnoma normalno je, da import charges (pa tudi stroški poštnine) NE gredo prodajalcu ampak so namenjene carini in izvajalcu prevozne storitve.
Ok. Pač omenu sem, da prodajalec z import charges nima nič... O tem kaj je normalno niti nisem debatiral!
Očitno tudi ti nakladaš o stvareh, ki jih ne poznaš! Ko ti ebay na artiklih, ki se na carini obračunavajo po znižani stopnji, zaračuna 22% DDV žal ne moreš trditi, da GSP deluje kot je treba, brez težav, preplačil in še ne vem česa! Kar se pa drugega dela mojega komentarja tiče - omenjenih kritik v zvezi z 2x plačevanjem prispevkov je na tujih forumih precej, ampak ok, so po tvojem mnenju pač vsi nakladali. Je pa GSP v veljavi že več kot 1 leto in če so v tem času v samem sistemu karkoli spreminjali in popravljali mi ni znano, ker se prodajalcem, ki pošiljajo preko GSP kot rečeno izogibam. Druga zadeva, ki jo preplačaš v primeru GSP je cena pošiljanja (USPS je precej cenejši in ravno tako zanesljiv), ampak ok, to v tem primeru ni relevantno.
Možnost pritožbe, ki v zvezi z import charges nima popolnoma nobene vloge! Ne vem sicer kako je z vračilom le teh v primeru povračila kupnine, imam pa v spominu tudi par kritik na ta račun!
Beri moj prvotni komentar še enkrat, če nisi funkcinalno pismen lepo prosim preberi 3x:
To nima prodajalec kaj urejat. Gre za "nov" izum ebaya, kako nabit dodaten davek v okviru njihovega programa "GSP" oz. kako zagotoviti varnejše pošiljanje artikov. Import charges gre ob plačilu s poštnino vred direktno ebayu, prodajalec nima s tem nič (razn pač izbire načina pošiljanja)! Načeloma naj bi v tem "import charges davku" bile že zajete vse dajatve ob uvozu. Če pa malo poooglaš najdeš cel kup pritožb kupcev, ki so davek in vse pripadajoče dajatve ob uvozu vseeno plačali... Če mene vprašaš se je prodajalcem, ki pošiljajo preko GSP bolje izognit. Zadeva s strani ebaya ni niti tolk zrihtana, da bi obračunavala natančen ddv in uvozne dajatve za vsako določeno državo in kategorijo izdelka, kot bi ti ga obračunala carina. Torej preplačaš (oz. dodatno plačaš storitev ebaya).
Zgodovina sprememb…
In vsaj v mojem primeru uvoznih dajatev ni pobiral ebay, ampak ameriški špediter.
A separate payment was made to a global shipping provider to ship your package and clear it through customs.
Pitney Bowes @ Wikipedia
O.
Res je, in opažam da v tem stavku nisem bil dovolj natančen: "Import charges gre ob plačilu s poštnino vred direktno ebayu, prodajalec nima s tem nič (razn pač izbire načina pošiljanja)!" Hotu sem poudarit, da tega denarja ne dobi prodajalec pri plačilu (kot npr. če NE pošilja preko GSP) in v najboljšem primeru niti ne ve za dodaten "davek" na ceno v svojem oglasu... Kolikor mi je znano je v primeru programa GSP vse kar prodajalec prejme na svoj račun ob plačilu kupnina!
Zgodovina sprememb…
Jaz sem pa hotel povedati, da zadeva načeloma funkcionira in prejemnik nima več nobenih dodatnih stroškov ali komplikacij, pod pogojem, da vsi vpleteni na oni strani pravilno uredijo zadeve (in me ne zanima, ali je to prodajalec, špediter, ebay ali kdo četrti). Problemi, ki jih omenjaš, so posledica tega, da nekdo na pošiljateljevi strani oceana ni dobro opravil svojega dela.
O.
O.
Pitney Bowes @ Wikipedia
O.
Res je, in opažam da v tem stavku nisem bil dovolj natančen: "Import charges gre ob plačilu s poštnino vred direktno ebayu, prodajalec nima s tem nič (razn pač izbire načina pošiljanja)!" Hotu sem poudarit, da tega denarja ne dobi prodajalec pri plačilu (kot npr. če NE pošilja preko GSP) in v najboljšem primeru niti ne ve za dodaten "davek" na ceno v svojem oglasu... Kolikor mi je znano je v primeru programa GSP vse kar prodajalec prejme na svoj račun ob plačilu kupnina!
Usajaš se v tri dni pa razen zapisov po forumu nimaš enega oprijemljivega argumenta.
In kaj je zadeva drugačna če ne gre čez GSP?
A če gre mimo GSP potem pa prodajalec ve za dodatne dajatve, ki jih bo zaračunana carina? PRav tako ne in prav tako tega denarja ne vidi prodajalec. Ti kot kupec imaš pa prihranjeno delo z carino. Na koncu plačaš bolj kot ne isto.
Očitno tudi ti nakladaš o stvareh, ki jih ne poznaš! Ko ti ebay na artiklih, ki se na carini obračunavajo po znižani stopnji, zaračuna 22% DDV žal ne moreš trditi, da GSP deluje kot je treba, brez težav, preplačil in še ne vem česa! Kar se pa drugega dela mojega komentarja tiče - omenjenih kritik v zvezi z 2x plačevanjem prispevkov je na tujih forumih precej, ampak ok, so po tvojem mnenju pač vsi nakladali. Je pa GSP v veljavi že več kot 1 leto in če so v tem času v samem sistemu karkoli spreminjali in popravljali mi ni znano, ker se prodajalcem, ki pošiljajo preko GSP kot rečeno izogibam. Druga zadeva, ki jo preplačaš v primeru GSP je cena pošiljanja (USPS je precej cenejši in ravno tako zanesljiv), ampak ok, to v tem primeru ni relevantno.
Imaš kakšen dokaz da GPS zaračunava napačno stopnjo DDV? meni jo še niso. In kaj točno imajo tuji forumi s SLOVENSKO CARINO? Briga me kaj delajo cariniki v Bangladešu z GSP. V slovenijo zadeva pride brez vsakih težav. Dostavna služba opravi špedicijo in dobim paket na dom.
Druga zadeva, ki jo preplačaš v primeru GSP je cena pošiljanja
Popolnoma nič ne preplačaš. Plačaš točno toliko kot tisti prevoznik zaračuna. Če kdaj preplačaš poštnino je to pri naročanju od fizičnih oseb, ki same urejajo na pošti.
Možnost pritožbe, ki v zvezi z import charges nima popolnoma nobene vloge! Ne vem sicer kako je z vračilom le teh v primeru povračila kupnine, imam pa v spominu tudi par kritik na ta račun!
Spet nakladaš ali lahko to podpreš z konkretnimi primeri? Ker moje izkušnje s pritožbami na Ebayu in paypalu so samo pozitivne.
Import charges gre ob plačilu s poštnino vred direktno ebayu, prodajalec nima s tem nič
no shit... Koliko import charges pa gre prodajalcu, če plačaš uvozne dajatve na carinski pošti?
Ko ti ebay na artiklih, ki se na carini obračunavajo po znižani stopnji, zaračuna 22% DDV žal ne moreš trditi, da GSP deluje kot je treba, brez težav, preplačil in še ne vem česa!
Ko se ti bo to zgodilo se javi, do takrat samo nakladaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Usajaš se v tri dni pa razen zapisov po forumu nimaš enega oprijemljivega argumenta.
In kaj je tvoj argument? 50 prejetih paketov? Hkrati pa "nisi še naročal ničesar po znižani stopnji, kjer bi lahko prišlo do razlike"! Hudič je v detajlih! Kako GSP obračunava DDV v primeru znižane stopnje lahko sam preveriš! Prav tako lahko sam preveriš različne opcije pošiljanja pri različnih ponudnikih in pretehtaš + in -.
In kaj je zadeva drugačna če ne gre čez GSP? A če gre mimo GSP potem pa prodajalec ve za dodatne dajatve, ki jih bo zaračunana carina? PRav tako ne in prav tako tega denarja ne vidi prodajalec.
Razlika v plačilu: prodajalec prejme kupnino+poštnino, torej lahko v vsakem trenutku natanko ve kolikšen skupen znesek bo plačal kupec! Import charges so prodajalcu v vsakem primeru "skrite"! Vendar carinske dajatve v tujih državah niso stvar prodajalca, niti ebaya, še manj pa špediterja! Se pa še kako pozna razlika, ko preko ebaya z GSP prodajaš!
Ostale razlike: Ker te boli k. in se (je) po tvojem na tisoče uporabnikov ebaya na tujih forumih usajalo in nakladalo, ostalih razlik niti ne bom našteval, niti ne bom navajal linkov in podajal primerov, debatirat s tabo nima smisla.
Ti kot kupec imaš pa prihranjeno delo z carino. Na koncu plačaš bolj kot ne isto.
Ne vedno in ne povsod! Kot si že omenu, nisi še naročal ničesar po znižani stopnji, kjer pride do razlike! In "briga te kaj delajo cariniki v Bangladešu z GSP"... Hudič je v detajlih! Osebno "izdelka", ki zgolj "načeloma" funkcionira ne bi dal iz rok in ponujal na trgu, razen če je agenda od kupca pobrati čimveč denarja... Kako ebay obračunava provizije ti je znano?
Zgodovina sprememb…
Ostale razlike: Ker te boli k. in se (je) po tvojem na tisoče uporabnikov ebaya na tujih forumih usajalo in nakladalo, ostalih razlik niti ne bom našteval, niti ne bom navajal linkov in podajal primerov, debatirat s tabo nima smisla.
Zdaj smo že na tisočih, pa še vedno ni konkretnega primera kjer bi kdo pri nas imel težave?
In kaj je tvoj argument? 50 prejetih paketov?
Kar je precej več od nabijanja o tisočih na tujih forumih.
Ne vedno in ne povsod!
Predlagam, da navedeš par primerov namišljenih prijateljev, da ne boš brez veze nabijal.
Kot si že omenu, nisi še naročal ničesar po znižani stopnji, kjer pride do razlike!
To z izkušenj, al kristalne krogle?
Zdaj smo že na tisočih, pa še vedno ni konkretnega primera kjer bi kdo pri nas imel težave?
Sem ti ga že navedel, artikli oproščeni carinskih dajatev in artikli, ki se obračunavajo po nižji stopnji DDV so problem! Kolk so porihtal ostale probleme, kot je npr. tudi odpiranje in prepakiranje paketov (kar je včasih lahko problem) ne vem, ker GSP ne potrebujem! Če si prelen ali prearoganten zadevo preverit sam, preden začneš zmerjat in označevat komentatorje po forumih, ti ne morem pomagat!
Spet nakladaš ali lahko to podpreš z konkretnimi primeri? Ker moje izkušnje s pritožbami na Ebayu in paypalu so samo pozitivne.
Na tvoje izkušnje se požvižgam! Če se ne motim si pravnik in boš najbrž tole konzumiral precej bolje kot moje trditve ali sranje zavito v celofan, ki ga očitno nekateri tule nimajo problema prebaviti!
Vir: http://pages.ebay.ca/shipping/globalshi...
"International Returns. The returns policy specified by your Seller in his/her listing description of a GSP Item will apply to your purchase of the GSP Item. For GSP Items located in the United States that you purchase under GSP and that you return to your Seller, you will not be eligible for, and you will not receive, a refund of any Program Fees that you paid to Pitney Bowes and Pitney Bowes will not be responsible for shipping the GSP Item back to your Seller. Your rights under local law will not be affected."
http://www.infidigm.net/articles/ebay_g...
https://community.ebay.com/t5/Archive-B...
https://community.ebay.com/t5/Selling/G...
...
Kar je precej več od nabijanja o tisočih na tujih forumih.
Mi sporočiš, ko se "zgodi" tebi!
Zgodovina sprememb…
"International Returns. The returns policy specified by your Seller in his/her listing description of a GSP Item will apply to your purchase of the GSP Item. For GSP Items located in the United States that you purchase under GSP and that you return to your Seller, you will not be eligible for, and you will not receive, a refund of any Program Fees that you paid to Pitney Bowes and Pitney Bowes will not be responsible for shipping the GSP Item back to your Seller. Your rights under local law will not be affected."
Dokazuješ svojo nepismenost al kaj točno?
Mi sporočiš, ko se "zgodi" tebi!
Z veseljem, do takrat si pač nakladač.
Zgodovina sprememb…
Imaš ti kakšne težave mogoče? Spraševal si po razlikah! Ena je tudi ta, da v primeru, ko pošiljatelj ne pošilja preko GSP, na carni ne plačam DDV, v primeru, da paketa ne prevzamem... Za razliko od pošiljanja preko GSP!
Aha, moti te ker nimaš možnosti, da nategneš prodajalca?
A sem kje trdil, da ni razlike? sem pa jasno povedal, da nabijaš, ko pišeš da je GSP nateg in ne vem kaj še in tega pač nisi sposoben utemeljit.
A sem kje trdil, da ni razlike? sem pa jasno povedal, da nabijaš, ko pišeš da je GSP nateg in ne vem kaj še in tega pač nisi sposoben utemeljit.
Zgodovina sprememb…
Če zavrneš napačno opisan izdelek ali kopijo nategneš prodajalca?
Kje trdim, da je GSP nateg (si funkcionalno pismen?), ima svoje pluse in minuse, tako za prodajalca kot za kupca... Sem pa jasno povedal, da ima določene probleme in je načeloma odveč, saj uvozne dajatve niso stvar ebaya in špediterja!
Kje trdim, da je GSP nateg (si funkcionalno pismen?), ima svoje pluse in minuse, tako za prodajalca kot za kupca... Sem pa jasno povedal, da ima določene probleme in je načeloma odveč, saj uvozne dajatve niso stvar ebaya in špediterja!
Zgodovina sprememb…
Kako točno zavrneš napačno opisan izdelek, če ga še vidiš ne ?
Drugače pa preberi svoj prvi prvi post kjer si začel pljuvat čez GSP brez pametnih argumentov in celo svetovat, da se je za izogibat prodajalcev, ki ga uporabljajo.
Drugače pa preberi svoj prvi prvi post kjer si začel pljuvat čez GSP brez pametnih argumentov in celo svetovat, da se je za izogibat prodajalcev, ki ga uporabljajo.
Zgodovina sprememb…
Dolgcajt?
Odpreš in preveriš na carini...?
Lahk me citiraš, kje "pljuvam brez argumentov". Moj prvi post ima en lapsus - import charges sicer plačaš ebayu, proizvede pa se na račun špediterja! Ali pri prodajalcih, ki GSP uporabljajo, kupuješ ali ne, mi je popolnoma vseeno, osebno se jim izognem, ker nimam nobene potrebe po tem, da ebay (Pitney Bowes) upravlja z mojimi dajatvami. Kot vedno, osebno mnenje pač, sevede to ne drži za tvoj prvi post in komentarje, ki so en sam neizpodbiten argument, fact pravzaprav in teh tvojih 50 paketov... Ampak, ok, nisi "pa še naročal ničesar po znižani stopnji kjer bi lahko prišlo do razlike." Ajde!
Lahk me citiraš, kje "pljuvam brez argumentov". Moj prvi post ima en lapsus - import charges sicer plačaš ebayu, proizvede pa se na račun špediterja! Ali pri prodajalcih, ki GSP uporabljajo, kupuješ ali ne, mi je popolnoma vseeno, osebno se jim izognem, ker nimam nobene potrebe po tem, da ebay (Pitney Bowes) upravlja z mojimi dajatvami. Kot vedno, osebno mnenje pač, sevede to ne drži za tvoj prvi post in komentarje, ki so en sam neizpodbiten argument, fact pravzaprav in teh tvojih 50 paketov... Ampak, ok, nisi "pa še naročal ničesar po znižani stopnji kjer bi lahko prišlo do razlike." Ajde!
Zgodovina sprememb…
Please do tell. Ker tole me pa res zanima kako narediš? Greš v murgle in praskaš po šipi?
Zgodovina sprememb…
Drugače pa tvoje nabijanje v tri dni:
Pri tem pa pozabljaš bistveno prednost GSP - Iz ZDA lahko dobiš bistveno več izdelkov kot prej, ker prodajalcem po večini ne da zajebavat z izvozom, uvozom in poštnino v tretje države.
To nima prodajalec kaj urejat. Gre za "nov" izum ebaya, kako nabit dodaten davek v okviru njihovega programa "GSP"
Če mene vprašaš se je prodajalcem, ki pošiljajo preko GSP bolje izognit.
Torej preplačaš (oz. dodatno plačaš storitev ebaya).
Pri tem pa pozabljaš bistveno prednost GSP - Iz ZDA lahko dobiš bistveno več izdelkov kot prej, ker prodajalcem po večini ne da zajebavat z izvozom, uvozom in poštnino v tretje države.
Ne obračaj mojih besed!
"Payment goes to customs duty paid to your country and the handling costs incurred by the global shipping center." V primerjavi z ostalimi ponundniki, npr USPS, torej preplačaš!
Ne seri! Prodajalcem se po večini ne da zajebavat z nateguni v tujih državah in nesposobnimi poštnimi sistemi, ala Italija. Poslat paket znotraj države ali v tujino je enako zahtevno, problem je nezaupanje! In GSP to zdj kao garantira! In je nekaterim bolj komot poslat na "domestic" logistični center, še posebno, ker ebay tako domestic prejeto pošiljko pred odhodom v tujino zabeleži kot poslano in ni problemov z dokazovanjem... In seveda je posledično prodajalcev, ki pošiljajo v tujino več. Voda na mlin ebayu ali pač? Boš mogoče svojo trditev podkrepl s statistiko in čim bolj oprijemljivim? Vem, da boš hotu met dokaz za tole trditev: Na tiste, ki jim je promet zaradi dodatnih stroškov, od kar prodajajo preko GSP, upadel in tiste imajo že poln k. novih ebay provizij (včasih npr. tudi ni bilo še provizije na znesek poštnine) in so prekinil s prodajo na ebayu si pozabu? Al si naiven pa misliš, da je ebay podpisal pogodbo s Pitney Bown kr tko, da teb ni treba riti dvignt pa it na carino? Od tod še enkrat "Gre za "nov" izum ebaya, kako nabit dodaten davek v okviru njihovega programa GSP", ker s tem ciljajo na več prometa in posledično več provizij! Nikjer pa nisem trdil, da GSP nima določenih prednosti! Al si argument spet potegnil iz riti in tvojih 50 paketov? Ko bi jih blo vsaj 100, bi še razumel, da maš že nekaj kilometrine...
Krepko čez 500 poslanih in prejetih paketov, naštudiranega ebay sistema, pogovorov s prodajalci iz US in tujih mnenj da malce bolj objektivno sliko, kot jo tule prikazuješ! Če bi trgovce ali mene vprašal, če bi kot prodajalec uporabljal GSP, je odgovor: "Mogoče, najbrž, ja!" Zaradi bistvene prednosti, ki jo ponuja - avtomatska evidenca in zmanjšana verjetnost natega s strani kupca, v primeru, da zahteva vračilo kupnine, ker "ni prejel" pošiljke! Skoraj vsakemu prodajalcu je minus možnost odpiranja paketa preden dospe do ciljne države in možnost prepakiranja ter znesek poštnine (v primerjavi z USPS), plus je sledenje in kot rečeno manjša možnost zlorabe ebay sistema s strani kupca in to je tudi glavni razlog, da ga določeni prodajalci uporabljajo! Da pa ne boš mislu, da Pitney Bowes garantira odkupnino v primeru poškodbe ali izgube paketa za vse vrste/kategorije artiklov poslanih preko GSP, glede tega je skoraj povsem na istem kot UPS ali USPS! Če bi me vprašal kot kupca, po GSP ne vidim potrebe in se varnost/zaupanje lahko zagotovi tudi drugače! Vse ostalo je megla in pesek v oči potrošnika...
To nima prodajalec kaj urejat. Gre za "nov" izum ebaya, kako nabit dodaten davek v okviru njihovega programa "GSP"oz. kako zagotoviti varnejše pošiljanje artikov.
Če mene vprašaš se je prodajalcem, ki pošiljajo preko GSP bolje izognit.Osebno mnenje!
Torej preplačaš (oz. dodatno plačaš storitev ebaya).
"Payment goes to customs duty paid to your country and the handling costs incurred by the global shipping center." V primerjavi z ostalimi ponundniki, npr USPS, torej preplačaš!
Ne seri! Prodajalcem se po večini ne da zajebavat z nateguni v tujih državah in nesposobnimi poštnimi sistemi, ala Italija. Poslat paket znotraj države ali v tujino je enako zahtevno, problem je nezaupanje! In GSP to zdj kao garantira! In je nekaterim bolj komot poslat na "domestic" logistični center, še posebno, ker ebay tako domestic prejeto pošiljko pred odhodom v tujino zabeleži kot poslano in ni problemov z dokazovanjem... In seveda je posledično prodajalcev, ki pošiljajo v tujino več. Voda na mlin ebayu ali pač? Boš mogoče svojo trditev podkrepl s statistiko in čim bolj oprijemljivim? Vem, da boš hotu met dokaz za tole trditev: Na tiste, ki jim je promet zaradi dodatnih stroškov, od kar prodajajo preko GSP, upadel in tiste imajo že poln k. novih ebay provizij (včasih npr. tudi ni bilo še provizije na znesek poštnine) in so prekinil s prodajo na ebayu si pozabu? Al si naiven pa misliš, da je ebay podpisal pogodbo s Pitney Bown kr tko, da teb ni treba riti dvignt pa it na carino? Od tod še enkrat "Gre za "nov" izum ebaya, kako nabit dodaten davek v okviru njihovega programa GSP", ker s tem ciljajo na več prometa in posledično več provizij! Nikjer pa nisem trdil, da GSP nima določenih prednosti! Al si argument spet potegnil iz riti in tvojih 50 paketov? Ko bi jih blo vsaj 100, bi še razumel, da maš že nekaj kilometrine...
Krepko čez 500 poslanih in prejetih paketov, naštudiranega ebay sistema, pogovorov s prodajalci iz US in tujih mnenj da malce bolj objektivno sliko, kot jo tule prikazuješ! Če bi trgovce ali mene vprašal, če bi kot prodajalec uporabljal GSP, je odgovor: "Mogoče, najbrž, ja!" Zaradi bistvene prednosti, ki jo ponuja - avtomatska evidenca in zmanjšana verjetnost natega s strani kupca, v primeru, da zahteva vračilo kupnine, ker "ni prejel" pošiljke! Skoraj vsakemu prodajalcu je minus možnost odpiranja paketa preden dospe do ciljne države in možnost prepakiranja ter znesek poštnine (v primerjavi z USPS), plus je sledenje in kot rečeno manjša možnost zlorabe ebay sistema s strani kupca in to je tudi glavni razlog, da ga določeni prodajalci uporabljajo! Da pa ne boš mislu, da Pitney Bowes garantira odkupnino v primeru poškodbe ali izgube paketa za vse vrste/kategorije artiklov poslanih preko GSP, glede tega je skoraj povsem na istem kot UPS ali USPS! Če bi me vprašal kot kupca, po GSP ne vidim potrebe in se varnost/zaupanje lahko zagotovi tudi drugače! Vse ostalo je megla in pesek v oči potrošnika...
Zgodovina sprememb…
Kaj točno si v tem nabijanju povedal drugega ko jaz?
Več prodajalcev iz ZDA dostavlja tudi v tujino, ker jim GSP program omogoča, da to naredijo s precej manjšimi težavami. Zakaj točno imaš ti težave s tem, da ebay pri tem zasluži si ne znam najbolj predstavljat. Ti pa nihče ne brani, da ne ponudiš konkurenčne storitve z mnajšo provizijo, če si tega sposoben. Dejstvo je da ima kot kupec na voljo večjo izbiro tako ponudnikov kot izdelkov in to je samo prednost. Tako namesto Sorry I don't ship overseas dobim izdelek, ki ga hočem.
Ravno tako je popolnoma brezvezeno nabijanje o temu kako naj bi GSP deloval na škodo prodajalca in jim zaračunaval dodatne provzije, GSP je popolnoma prostovoljna odločitev prodajalca.
Kaj točno bi pa rad povedal s 500 poslanimi paketi pa si nisem najasnem. A po novem si prodajalec iz zda, ki ima osebne izkušnje s zadevo?
Še vedno čakam na obrazložitev kak točno na carini odpiraš pošiljke?
Več prodajalcev iz ZDA dostavlja tudi v tujino, ker jim GSP program omogoča, da to naredijo s precej manjšimi težavami. Zakaj točno imaš ti težave s tem, da ebay pri tem zasluži si ne znam najbolj predstavljat. Ti pa nihče ne brani, da ne ponudiš konkurenčne storitve z mnajšo provizijo, če si tega sposoben. Dejstvo je da ima kot kupec na voljo večjo izbiro tako ponudnikov kot izdelkov in to je samo prednost. Tako namesto Sorry I don't ship overseas dobim izdelek, ki ga hočem.
Ravno tako je popolnoma brezvezeno nabijanje o temu kako naj bi GSP deloval na škodo prodajalca in jim zaračunaval dodatne provzije, GSP je popolnoma prostovoljna odločitev prodajalca.
Kaj točno bi pa rad povedal s 500 poslanimi paketi pa si nisem najasnem. A po novem si prodajalec iz zda, ki ima osebne izkušnje s zadevo?
Še vedno čakam na obrazložitev kak točno na carini odpiraš pošiljke?
Zgodovina sprememb…
Dobršen del prodajalcev, s katerimi smo komunicirali ob in po uvedbi GSP, ni imelo pojma kako se zadeva "izklopi", tolk o prostovoljnosti, še manj se jim je svitalo o import charges, ki vsaj navidezno "podražijo" njihove izdelke! Dodatni stroški takoj ob nakupu na strani kupca so precej vplivali na samo prodajo, na škodo prodajalca!
Kar pa mene moti je par že omenjenih problemov GSP programa, ki naj bi bil nadomestek carine, pa ni! Hudič je v detajlih!
Število prodajalcev, ki iz ZDA dostavljajo tudi v tujino, ker jim GSP program omogoča, da to naredijo s precej manjšimi težavami je povsem irrelevantno, če program istočasno sistematsko odvrača mednarodne kupce! Prodajalci, ki so že pred uvedbo GSP, več let prodajali tudi v tujino, se tega programa večinoma ne poslužujejo, fact, ki dost pove sam po sebi!
In tole ni zgolj posamezno mnenje: "Ebay doesn't understand customers like me. I use Ebay to find deals. If I have to pay customs charges or Pitney Bowes charges, I will stop using Ebay." Shipping is already too expensive."
A po novem si prodajalec iz zda, ki ima osebne izkušnje s zadevo?
Si mogoče ti? Si kdaj sploh prodajal preko ebaya in imaš izkušnje s tem? Al nabijaš in vlečeš argumente iz riti in svojega omejenega pogleda...
Kaj točno si v tem nabijanju povedal drugega ko jaz?
Kaj točno sem povedal drugega, ko ti v tvojem nabijanju misliš?
Zgodovina sprememb…
Odnos, ker podajaš vrednostne sodbe na podlagi rantov na tujih forumih. Zakaj točno pa bi mednarodne kupce dovračalo to, da plačajo inport charges ob nakupu izdelka in ne 14 dni kasneje pa si ne znam najbolj predstavljat.
nisem in zato se za razliko od tebe izogibam ocenjevanju zadeve z vidika prodajalca. Še najmanj pa si mnenj ustvarjam na podlagi forumskih zapisov brez vsake argumentacije. Sem pa kot uporabnik GSP z storitvijo zadovoljen in me nikakor ne odvrača od nakupov, ko bi rad ti dokazal.
Mam pa trenutno en paket na carini in bi rad pogeldal kaj je notri preden plačam. A lahko končno poveš kako to naredim?
Si mogoče ti? Si kdaj sploh prodajal preko ebaya in imaš izkušnje s tem? Al nabijaš in vlečeš argumente iz riti in svojega omejenega pogleda...
nisem in zato se za razliko od tebe izogibam ocenjevanju zadeve z vidika prodajalca. Še najmanj pa si mnenj ustvarjam na podlagi forumskih zapisov brez vsake argumentacije. Sem pa kot uporabnik GSP z storitvijo zadovoljen in me nikakor ne odvrača od nakupov, ko bi rad ti dokazal.
Mam pa trenutno en paket na carini in bi rad pogeldal kaj je notri preden plačam. A lahko končno poveš kako to naredim?
Zgodovina sprememb…
Odnos, ker podajaš vrednostne sodbe na podlagi rantov na tujih forumih. Zakaj točno pa bi mednarodne kupce dovračalo to, da plačajo inport charges ob nakupu izdelka in ne 14 dni kasneje pa si ne znam najbolj predstavljat.
Podal sem zgolj osebno mnenje in nič več, preden si se začel usajat z "argumenti".
Še najmanj pa si mnenj ustvarjam na podlagi forumskih zapisov brez vsake argumentacije. Sem pa kot uporabnik GSP z storitvijo zadovoljen in me nikakor ne odvrača od nakupov, ko bi rad ti dokazal.
Pozabljaš, da je Slo-Tech forum in da je tvoj zapis tule zgolj tvoje osebno mnenje in izkušnje, zaenkrat brez kakršnekoli argumentacije, ki bi izpodbijala zapise o delovanju GSP-ja na drugih forumih, niti tolk se ne angažiraš, da bi preveril kako GSP "pocarini" določene artikle, ki so oproščeni davka ali se carinijo po nižji stopnji! Pred kratkim so vsaj spodnjo mejo za nakupe do 25e porihtal. Ali tebe GSP odvrača od nakupov, ti pa nihče ne poskuša dokazat.
Greš v Murgle pa praskaš po šipi.
Torej je bila moja ocena (vsaj v delu o pregledovanju pošiljk se očitno strinjava) pravilna, ko sem ocenil, da nakladaš?
Zakaj točno pa bi mednarodne kupce dovračalo to, da plačajo inport charges ob nakupu izdelka in ne 14 dni kasneje pa si ne znam najbolj predstavljat.Si res ne znaš predstavljati, ali se samo delaš, da si ne znaš predstavljati?
Ker jaz recimo si znam zelo lepo predstavljati. Določen odstotek pošiljk, še zlasti manjših, gre mimo carine, ne glede na vrednost v pošiljki. Ponekod v Evropi po pripovedovanju drugih še precej večji, kot pri nas. Zakaj bi plačal uvozne dajatve vnaprej, če obstaja določen odstotek možnosti, da ti jih sploh ne bo treba plačati, če jih pa že boš moral plačati, ne boš plačal nič višjih?
Če imam možnost izbire, bom pri (fizično) manjši pošilki vedno izbral možnost, da uvozne dajatve plačam tu.
O.
Mam pa trenutno en paket na carini in bi rad pogeldal kaj je notri preden plačam. A lahko končno poveš kako to naredim?A res misliš, da ne moreš pogledati, kaj je v paketu?
O.
ne, vem. Zato pa že dva dni poskušam dobit informacijo kako lahko to naredim, glede na nova pravila carinske pošte.
darkolord ::
Mam pa trenutno en paket na carini in bi rad pogeldal kaj je notri preden plačam. A lahko končno poveš kako to naredim?Pišeš/pokličeš na carinsko pošto, pa ti povedo? Na zadnji strani obvestila (trenutno nimam nobenega pri sebi) je pisalo, da je mogoče proti plačilu dobiti podatke o vsebini pošiljke ...
Torej je bila moja ocena (vsaj v delu o pregledovanju pošiljk se očitno strinjava) pravilna, ko sem ocenil, da nakladaš?
Nakladaš? Nisi še nikol osebno prevzel paketa v Murglah in zahteval da se zadeva odpre in preveri pred tab, ker ne veš kaj je v pošiljki? Če so po novem kaj spremenil v zakonodaji in se delaš neumnega ne vem, nimam problemov s tem in ne govorim o stroških carinjenja! Dejstvo, da uvoznih dajatev (DDV) ne plačaš v primeru, da z GSP nimaš opravka in da paketa ne prevzameš ali se le ta izgubi, drži!
Po novem se je treba najavit (nisem čisto siguren, ali nujno vnaprej, ali je dovolj, da na licu mesta poveš, kaj bi rad), ti povedo, kam moraš iti in zaračunajo 4 evre za "predogled" pošiljke.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Nakladaš? Nisi še nikol osebno prevzel paketa v Murglah in zahteval da se zadeva odpre in preveri pred tab, ker ne veš kaj je v pošiljki? Če so po novem kaj spremenil v zakonodaji in se delaš neumnega ne vem, nimam problemov s tem in ne govorim o stroških carinjenja! Dejstvo, da uvoznih dajatev (DDV) ne plačaš v primeru, da z GSP nimaš opravka in da paketa ne prevzameš ali se le ta izgubi, drži!
Pravim, da ne veš o čem govoriš. Paket, ki si ga naročil si dolžan prevzet. Razen seveda, če si slovenček, v najslabšem pomenu besede. Takim je seveda GSP popolnoma neuporaben, ker se ne morejo premislit okrog naročene robe in ne morejo upat na to, da bo carina spregledala njihov paket.
Dejstvo, da uvoznih dajatev (DDV) ne plačaš v primeru, da z GSP nimaš opravka in da paketa ne prevzameš ali se le ta izgubi, drži!
Tudi, če se paket izgubi ne plačaš nikakršnih dajatev pa če se 10x na glavo postaviš. Predvsem pa je situacija kjer bi se paket izgubil ali "izgubil" v primeru GSP precej manjša. Lahko pa prosiš koga da ti prevede ostavek, ki si ga prej citiral, če ti angleščina dela težave.
Po novem se je treba najavit (nisem čisto siguren, ali nujno vnaprej, ali je dovolj, da na licu mesta poveš, kaj bi rad), ti povedo, kam moraš iti in zaračunajo 4 evre za "predogled" pošiljke.
O.
Hvala za info. Predkratkim sem imel težavo s tem kaj je v paketu, ki se je rešila s tem, da so mi potem po emailu poslali natančen opis. Sem pa bil slučajno v Murgljah in se na licu mesta ni dalo uredit, tako da je po vsej verjetnosti potrebna predhodna najava.
Zgodovina sprememb…
Okapi, sj jim moraš itaq v vsakem primeru poslat obvestilo o osebnem prevzemu že pri pošiljanju računov! Ponavadi zadeva še ni bila urejena, ko si začel praskat po šipi in si lahk brez problemov zahteval ali naglumil, da se zadeva odpre in pregleda pred tabo. Sem pa siguren, da carina nima zakonske podlage potrošnika prislit v plačilo DDV v hipotetičnem primeru, če pošiljko zaradi specifičnih utemeljenih razlogov zavrne.
Spet nekaj nakladaš in zmerjaš za brez veze! Ovca! Si vsaj preveru kako GSP obdavči določene artikle, ki se sicer obračunavajo po nižji stopnji DDV?
Uspešno in veselo zajeb... s kontaktiranjem ebaya in čakanja v primeru problemov!
Lahko se 10x na glavo postaviš s svojimi argumenti in izkušnjami, pa to ne spremeni dejstva, da ima GSP svoje prednosti in slabosti tako za prodajalca kot kupca. In niti dejstva, da je carinjenje precej bolj kompleksno urejeno po različnih državah, kot si je Pitney Bowes oz. ebay zastavil in potencialni kupci/prodajalci to opazijo... Določene zadeve (meja za obračun DDV na SLO carini pri cca 25e npr) so načeloma do danes porihtal, sklepam, da so se tudi carine že navadile na GSP, določeni problemi ostajajo!
http://community.ebay.com/t5/Archive-Bu...
Resno? Zakaj točno je situacija, da se paket izgubi v primeru GSP precej manjša? Očitno nimaš pojma o čem nakladaš! Al ti funkcionalna pismenost spet dela probleme in si "for the sake of argument" dodal ""?
Spet eni nekaj nabijajo tule, ane:
http://forums.pb.com/t5/All-Things-Post...
http://community.ebay.com/t5/Archive-Sh...
...ampak ok, tebe kot si že omenu boli k. kaj se (je) z GSP dogaja(/lo) v tujini in je tvojih 50 prejetih paketov merilo za vse v Sloveniji, neglede na to kaj uvažajo! In vsak rant na forumu, ki ni tvoj komentar na Slo-Tech, je nabijanje, ane? Kako GSP vpliva na prodajo trgovcev znaš tudi kr tko na pamet povedat! Si vsaj že ugotovu kako GSP obdavči določene artikle, ki se sicer obračunavajo po nižji stopnji DDV?
Pravim, da ne veš o čem govoriš. Paket, ki si ga naročil si dolžan prevzet. Razen seveda, če si slovenček, v najslabšem pomenu besede. Takim je seveda GSP popolnoma neuporaben, ker se ne morejo premislit okrog naročene robe in ne morejo upat na to, da bo carina spregledala njihov paket.
Spet nekaj nakladaš in zmerjaš za brez veze! Ovca! Si vsaj preveru kako GSP obdavči določene artikle, ki se sicer obračunavajo po nižji stopnji DDV?
Tudi, če se paket izgubi ne plačaš nikakršnih dajatev pa če se 10x na glavo postaviš.
Uspešno in veselo zajeb... s kontaktiranjem ebaya in čakanja v primeru problemov!
Lahko se 10x na glavo postaviš s svojimi argumenti in izkušnjami, pa to ne spremeni dejstva, da ima GSP svoje prednosti in slabosti tako za prodajalca kot kupca. In niti dejstva, da je carinjenje precej bolj kompleksno urejeno po različnih državah, kot si je Pitney Bowes oz. ebay zastavil in potencialni kupci/prodajalci to opazijo... Določene zadeve (meja za obračun DDV na SLO carini pri cca 25e npr) so načeloma do danes porihtal, sklepam, da so se tudi carine že navadile na GSP, določeni problemi ostajajo!
It took over a week and multiple calls to ebay and PayPal. It's sad, I've been a seller in the US and Canada. I've shipped internationally in both countries and for a US seller it is the same work to ship domestically and to Canada through USPS. The fact that a seller using GSP ships to Ky first, means that the total shipping cost is much higher. Canada Customs does not always collect taxes or duties dependent on the value and class of the items. GSP is collecting import charges every time whether they have to pay or not.
http://community.ebay.com/t5/Archive-Bu...
Predvsem pa je situacija kjer bi se paket izgubil ali "izgubil" v primeru GSP precej manjša. Lahko pa prosiš koga da ti prevede ostavek, ki si ga prej citiral, če ti angleščina dela težave.
Resno? Zakaj točno je situacija, da se paket izgubi v primeru GSP precej manjša? Očitno nimaš pojma o čem nakladaš! Al ti funkcionalna pismenost spet dela probleme in si "for the sake of argument" dodal ""?
I purchased an item on Ebay on 30th November using Pitney Bowes Global Shipping. My shipping address is in Canada. The seller asuures me he shipped the item promptly to Pitney Bowes and I have no reason to doubt him - he is a military medic.
By today, 18th December. I have still received no tracking number or any indication that the small package is on its way to me.
Is this typical for Pirney Bowes Global Shipping service? How can I find out where my package is?
Has something gone wrong with delivery of my package?
Spet eni nekaj nabijajo tule, ane:
http://forums.pb.com/t5/All-Things-Post...
"This program is a huge RIP-OFF ( arnaque) for Canadian buyers. BOYCOTT sellers who use it!! You pay fees and taxes that you would almost never be charged if the seller sent it the normal way. The truth is that it is rare for a parcel to be "caught" at customs. I know because I have had hundreds of parcels sent to me from the US. They also can open your parcel and re-box it in a smaller package, putting your item at risk of damage. As far as the tracking goes, even first class mail coming from the US to Canada now gets full tracking with delivery confirmation. This has really cut down on eBay buying for me with so many sellers getting sucked into this RIP-OFF!!!!!!!! SELLERS don't use this program if you want to sell to Canada, because many of us have BOYCOTTED it!!!"
There is a BIG problen with the customs documentation. The buyer will not receive any customs documentation with the result that sometimes he will pay customs twice! I had this problem wit ann item and loste more then 400 Dollars.
To ship with the Global Shipping Program is not smart. Not for the seller and not for the buyer!"
Shenanigans! I'm calling "Shenanigans!" on this whole Pitney Bowes/eBay shipping program. I'm an American expat now living in Sweden so I know exactly how long things should take to arrive from The USA to Europe....and if and when Sweden will charge me import duty.
Pitney Bowes not only made the seller who I bought a used $25 CD Box Set off of collect $16 in import duty from me, but they are now closing in on an entire MONTH since I paid for this, yet I have no box set in my hands.
First of all, it takes 7-10 days to get a package from USA to Sweden and secondly, I should not have to pay any import duty on an item less than 500 Kronor ($75).
There is no "real" tracking number provided by Pitney Bowes to the eBay seller or buyer. It just seems to be a Pitney Bowes internal number that is not recognized on the USPS or Sweden Posten websites (All normal packages from America have "US" at the end of tracking number, but this one is all numbers.
It's also funny that through eBay the tracking says a delivery attempt was made to me....at 11:17pm on a Saturday night! We don't have Saturday mail here in Sweden and the normal mail comes between Noon and 2:30pm. So I don't buy this "delivery attempt" claim whatsoever (where is a package pickup slip if that is true, too?).
I will never, ever make the mistake of buying anything from an eBay seller who uses Pitney Bowes. You pay unneeded fake customs fees, it takes 3-4 times as long as regular mail, and they flat out lie about the whereabouts of your package!
http://community.ebay.com/t5/Archive-Sh...
I bought 2 items off ebay. Both items the same just two different auctions with the same seller. Sent through the Ebay global shipping programme. Have been tracking both packages. Both arrived to be shipped at the same time in 2 diffeent boxes.
one of the packages tracking has stopped a few days now. The other shows arrival in the UK. I called the US number at my own cost today. The agent says its lost in transit. The items I bought are seconhand and mint condition and very hard to find.
I paid a lot of money to use the Global shipping programme to sort out import charges.
How can a package which arrives with another package at the same time get "lost in transit" ?
I think maybe someone there has sticky fingers. It was a desirable and sellable item.
Anyway I now have to wait at least another ten days before I can start a claim.
I will NOT be using this service again and I recommend to others just to use a "normal" good courier and pay the import charges yourself like I used to do.
Never had a lost package that way. Don't think it would be any more expensive to ship the old way and if it is, well at least you get your package.
It's not like I can just find another one.
...ampak ok, tebe kot si že omenu boli k. kaj se (je) z GSP dogaja(/lo) v tujini in je tvojih 50 prejetih paketov merilo za vse v Sloveniji, neglede na to kaj uvažajo! In vsak rant na forumu, ki ni tvoj komentar na Slo-Tech, je nabijanje, ane? Kako GSP vpliva na prodajo trgovcev znaš tudi kr tko na pamet povedat! Si vsaj že ugotovu kako GSP obdavči določene artikle, ki se sicer obračunavajo po nižji stopnji DDV?
Zgodovina sprememb…
Pithlit ::
Da prekinem to nabijanje...
Kaj se zgodi ko je cena ravno toliko na meji tistih 22% da lahko pride do napake na strani GSP in ti zaračunajo v resnici bi šel pa lepo mimo brez dodatnih stroškov? Preprosto zato ker ebay uporablja drugo tečajno listo kot carinska pošta, recimo. Od koga točno grem lahko terjat tisti drobiž? Od ebay-a (ki je naredil vse prav) ali od carinske pošte (ki sploh nima nič zraven)?
Kaj se zgodi ko je cena ravno toliko na meji tistih 22% da lahko pride do napake na strani GSP in ti zaračunajo v resnici bi šel pa lepo mimo brez dodatnih stroškov? Preprosto zato ker ebay uporablja drugo tečajno listo kot carinska pošta, recimo. Od koga točno grem lahko terjat tisti drobiž? Od ebay-a (ki je naredil vse prav) ali od carinske pošte (ki sploh nima nič zraven)?
Life is as complicated as we make it...
Kaj bi lahko šlo "lepo mimo brez dodatnih stroškov" je vprašanje za kristalno kroglo. Tega nikoli ne boš vedela. Če se ti zdi, da je cena izdelka pod 22 evri, prodajalec na ebayu ti pa hoče zaračunati uvozne dajatve, se pobuni, še preden klikneš buy in pay. Potem je prepozno.
O.
O.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4 … 193 194 195 196 )Oddelek: Loža | 1730497 (958) | MIHAc27 |
» | Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 26528 (2359) | fikus_ |
» | Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22205 (2320) | Legon |
» | Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 102802 (57663) | Mare2 |
» | Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32200 (28768) | Fritz |