» »

USB ne deluje na M2N-E

USB ne deluje na M2N-E

wishmastr ::

LP!
Imam asus M2N-E am2,
Athlon64 3000+, navit na 2.8Ghz,
1Gb goodram,
250gb disk,
zadeva pa je stara 1leto.

Vse je delalo normalno,bp. Ko pa sem pred par dnevi prižgal računalnik mi ne zazna tipkovnice, dam not staro na ps/2 pa deluje, prav tako miška usb ne deluje in tudi prenosni disk. Procesor se mi odvije v biosu je vse na default, datum 5.12.2005, itd. Vse porihtam v biosu, razen USB še vedno ne deluje. Sem formatiral in na novo naložil xpsp2, probal tudi xpsp1, biose sn flashno. Usb še vendo ne zaznava. V device maneger sem usb odstranil in dal dodajanje nove strojen opreme, zazna mi ga naloži gonilnike in napiše da naprava deluje pravilno. Zatem pa se odpre okno in napieš: one of the USB device attached to this computer has malfunctioned, and Windows does not recognize it. A v USB ni priključeno nič?! Nimam več idej. Če ima kdo kakšno idejo ali pa je imel podoben problem in kako ga je rešil, prosim za nasvet.

Lep dan, Andrej

bukev ::

lahko da ti je plata mrknila. ali si preveril vse konektorje za usb na plati - menda jih imaš 10.
v najslabšem primeru kupi pci usb razširitveno kartico- ne sme biti več kot 30€ za 6 portno
bukev

Ja sem pogledal kondezatorje, niso napihnjeni al pa kaj.
Kupi sem pri funtech in še imam v garanciji. Sem pa iz konjic in nevem al se peljat dol al po pošti al kupim to kar predlagaš, vse me približno isto stane.
Še vedno pa upam da je kaka porgramska finta. Bom probal še visto dat gor, sam dvomim da bo delalo pol...
lp

aja konektorje...ne samo 4je so

jan01 ::

Probaj z enim live linuxom(ti ni trebe nič installirat), npr knoppix, ubuntu, pclinuxos, ...

ja, 4 konektorje imaš zadaj, na plati imaš pa še tri konektorje za nadaljnih 6 portov - a si jih preveril?
ASUSTeK Computer Inc.
bukev

Andrej_ID ::

a imaš na ohišju USB?...a tisti priključki čisto spodaj delujejo?

Ne na ohišju nimam usb, je možno to še kak drugače preverit?
Lahko pa probam, brat ima usb na ohišju pa če so kabli dost dolgi pa iz moje plate na njegovo ohišje probam.
lp

dejansan ::

zraven plate bi moral dobiti interni usb port, ki ga priključiš na plato

probaj še s tem

gre pa za tole
dejansan

Hvala dejansan in ostali, delujejo ti notranji. Zunanji še vedno ne:(
Kaj bi bil vzrok?
Lp

StratOS ::

V Biosu imaš vklopljen USB support ?
Da ni kaj z biosom narobe ali podobno ?
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

plata je šla, verjetno napajanje usb na tistem zunanjem modulu (kratek stik na kakšnem razmajnem konektorju - ali ti je istočasno crknil kakšen usb uporabnik?). uporabit boš moral garancijo, če se ti seveda splača voziti ali pošiljati plato v funtech. še vedno imaš možnost uporabljati šest portov, ki jih lahko priklopiš na interne konektorje, vendar bi bilo to vsaj za mene premalo.
bukev

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bukev ()

ja še to:
lahko, da ti je usb napajanje sesul externi disk - če imaš seveda 2,5', ki uporablja samo usb napajanje za pogon - ti diski pobereju vse, kar je usb napajalnik sposoben dati. včasih imaš prav tak kabel z dvema usb priključkoma na priklopni strani - prav zaradi tega, ker je preko enega usb premalo napajanja.
bukev

Na usb sem imel priklopljeno miško, tipkovnico in pa monitor nec 20wgx2pro. Prek usb-ja na monitoru pa imam res prenosni disk WD passport 60Gb na isti kabel sem priklapljal tud Canon S2IS, vse naprave pa delujejo normalno. Zdaj pa imam miš in tipkovnico prek ps2(taki zeleni vmesnik), tisti edini delujoč usb pa je povezan na monitor kjer iz njega potem še vedno poganjam WD in shranjujem slike iz fotoaparata.
Torej je verjetno prenosni disk krivec? Zdaj mi kar ni več všeč da ga prek monitorja laufam, bom raje vzel daljši kabl in ga direkt iz usb.
LP

pri dolžini kabla pazi!
poglej temo z 19.6.07: Slo-Tech Forum > Strojna oprema > Zunanji disk WD Passport2 120GB
Bukev

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB 3.0 dvakrat hitrejši (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6919741 (15360) Lonsarg
»

WD Passport

Oddelek: Strojna oprema
475566 (3142) Bevcan
»

Zunanji disk WD(rabim pomoč)

Oddelek: Pomoč in nasveti
112310 (1919) St235
»

Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8620269 (14469) MISKO_GR
»

USB ključ skuri matično???

Oddelek: Strojna oprema
192531 (1983) Dead_Eye

Več podobnih tem