» »

Medsebojno ocenjevanje uporabnikov

Medsebojno ocenjevanje uporabnikov

Primoz ::

Vprašanje... kaj menite o ideji, da bi ponovno uvedli zvezdice. Uporabniki bi lahko glasovali o drugih uporabnikih in odgovorili na nekaj vprašanj. Sorazmerno s svojim ugledom bi tako vplivali na ugled tistega, ki ga ocenjujejo. Vsak prispevek, bi podedoval ugled od svojega avtorja, ki pa bi se ga dalo spreminjati (offtopic, ql). Hkrati pa bi lahko uporabniki nastavili, da prispevkov z nivojem več kot toliko pod 0 ne želijo gledati. Kaj menite?

btw... nazivi ostanejo... glede na 1% aktivnih uporabnikov, ki jih imajo... jih vsekakor ne delimo preveč širokosrčno. WAREZA TUKAJ NE BO... TAKO PAČ JE IN TAKO BO TUDI OSTALO. Ne zanima nas, če na računalniku nimate enega kupljenega programa... samo po njih tukaj ne boste niti POVPRAŠEVALI, niti jih ne boste PRODAJALI.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Binji ::

ne bi blo slabo sam kaj ku bojo eni tko nabijali negativne vote. V principu pa sem za!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Jeebs ::

V bistvu sm za... Ampak za 1x bi bilo lepo, če se zadeva uvede samo poskusno, da ne bo pol k'kšn k je v bistvu čist cool zarad k'kšnih težakov v drek potisnjen!>:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

3LeR. ::

jst mislm da to ni glih ql ideja...spet se bojo eni ganjali za voti al pa whatever...brezveze:|

Elemen_T ::

Bilo bi zanimivo...
Nikakor pa to nebi izboljšalo kvalitete foruma. Kvečjemu bi jo zelo zmanjšalo.

Zdej pa odvino od vas kaj želite...kvaliteto ali kvantiteto.

krucymucy ::

Zakaj bi to kvaliteto foruma znižalo ne vem! ampak sem načeloma za... uvedite to! Meni je tudi vseeno kolk ma kdo zvezdic - pa tudi koliko jih imam jaz ... po nicku že vsak vsaj malo ve koga jemati resno in koga malo manj!
Bi pa to popestrilo forum!

kuglvinkl ::

Uf uf, zelo dobro premislite kaj delate. Namreč, kakšen cilj bi radi dosegli. Če želite dvig kvalitete, ki jo po mojem mnenju forum premore več kot dovolj, vam ne bo uspelo, ampak kot je nekdo rekel zgoraj, samo kvantiteto. Moj svet: preberite si ugotovitve, ki ste jih spisali, ko ste ukinili (prvič) zvezdice. Bil bi precej specifično (aka čudno), če bi jih še drugič.

Jep, ne razumete človeške nravi, ki hoče vedno več in več, po možnosti z najmanj truda: kvaliteta se zamenja s kvaniteto. Ker je, Boga mi, lažje nabijati, kot pa resno odgovoriti. Poleg tega, se večina stalnih forumašev po nickih pozna med seboj. Da ne omenjam, kako očetovski bi znali biti odgovori newbijem (upad novih prijav na Forum) itd. itd..

BTW: Primož, kul je da prideš ven z idejo in mi povemo mnenje. Moral pa bi priti ven s predlogom in OBRAZLOŽITVIJO. Samo tako potem poteka dialog oz. le tu se izrazi moč argumenta.

Še posebno pa se mi zdi abotna ideja, da bi lahko nastavil, da nižjih nivojev ne boš gledal. Stvar bi nedvomno delovala (tudi mene nekako ne briga, o čem razmišljajo prvošolčki), če bi bile ocene objektivne (morda bi se jo dalo doseči z ZUNANJIM ocenjevanjem). Ker pa bodo absolutno subjektivne, ocenjevanje med seboj, so napačne. V bistvu si boste zrisali sociogram, ki me pa na forumu prav malo briga.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Klemenn ::

takoj!!!!!!!!!!!!!!!! fejte jih nazaj uvest pa še tele posebne nazive (odvisni od zvezdic) ampak potem si dobte več cenzorjev ki bi brisali nepomembna sporočila!!!!

IR Babun ::

Tiste, ki bodo pisali brezvezne sporočila, samo z namenom nabijanja pik za zvezdice, naj se jim odvzamejo zvezdice.
Simple as pasulj.
SCREW THE GOVERNMENT

Primoz ::

Mogoče niste dobro prebrali... ampak po ideji... število postov POPOLNOMA nič ne vpliva na vaše število zvezdic. Vpliva SAMO in le mnenje drugih uporabnikov o vas in to uteženo, tako da glasovi uporabnikov z višjim ugledom štejejo bistveno več.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Matri[X] ::

Sem za, s tem da vsak lahko glasuje samo 1x za posameznega uporabnika (torej mora biti registriran).

Primoz ::

glasuješ lahko kolikorkrat hočeš... šteje zadnji glas. Seveda lahko glasujete samo prijavljeni.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Klemenn ::

primož ti pa znaš! takoj zrihtaj al pa novico napiš pa dej notr link od te strani v forumu da bodo vsi vidli......boš potlej vidu!

Pepo ::

Primoz, dej no! saj ti verjamem, da ti gre za vec reda in to podpiram. Ampak, vsak od pogostejsih uporabnikov foruma si je tako ali tako ze ustvaril svoje mnenje o drugih uporabnikih foruma in bolj natancno prebira relevantne odgovore, tako da tega ni treba spravljati se v zvezdice. Vsak novi, ki se prikljuci na forum, pa naj se malo uci, saj ni nic hudega, da so ljudje razlicni in kvaliteta njihovih odgovorov tudi. Mene vcasih nekateri "nabijaci" kar zabavajo in bi bi bilo zal uvajati nekaksno segregacijo. Bo sla prisrcnost tega foruma, ki je v redu, v k....
:\ :)) 8-O
Tehnika ljudstvu!

rasta ::

boh ne daj, da bi se potem kakemu zameril ...

sem PROTI. kaj takega bi bilo smiselno samo, da bi se ocenjevalo pomoč v določenih oddelkih in še to samo tisti, ki je za pomoč zaprosil. pa še to je bolj za en kurac, ker pol če bo en napisal kej v stilu uporabi google, bo že en lenuh nabil minus točke ...

Ales ::

Jaz sem proti. Slabe strani odtehtajo dobre.

Dobra stran je, da bi približno vedel, kaj si drugi člani v povprečju mislijo o nekom. Ampak mnenje o vseh stalnih članih foruma si vsak sam izoblikuje, zvezdice gor ali dol... "Povprečno" mnenje je zame popolnoma nezaželjeno.

Slaba stran: zvezdice bi povzročile etiketiranje, pogosto najbrž z zelo vprašljivimi motivi. Javno etiketiranje se je v človeški zgodovini zelo neslavno obneslo... Davidove zvezde na ovratnikih in podobno. Jaz ne bi šel v tej smeri...

Konec koncev vedno šteje samo tisto, kar je dejansko nekdo napisal v točno določen post, vse ostalo so predsodki.

Aleš

darh ::

meni se zdi ideja popolnoma kul....

če se ti res ne da napisat drugega kot pojdi na google ali pa RTFM ( hehe.. glej kdo se oglaša :D ), potem rajši ne napiši nič... če imaš pa obilico časain veš odgovor ga pa napiši, in nagrajen boš za to ! Če ne veš odgovra pa te stvar zanima, v lov za odgovorom, avtorju teme podaš nekaj linkov in eto, hvaležen ti bo, ocena bo večja ipd...

Itak, kakor je primož že povedal, VEČJI vpliv imaš (več pik), VEČ tvoj glas šteje, če imaš negativno število pik (ne vem točno kako si je to zamisli Primož, malce improviziram), tvoj glas ne šteje nič... potem, če se ti gre za pike, se pa potrudiš in si nabereš dovolj točk da si spet v plusu...

Meni se zdi sistem oziroma ideja popolnoma huda in jo je treba čimprej implentirat...


Ideja za btw:
Kot velik minus štejejo tudi zbrisane teme (če je ne zbrišeš sam seveda), zbrisani posti ipd...

Mogoče bi bilo tudi fini upoštevat dolžino odgovorov, če je dolžina nekajkrat nad povprečno dolžino odgovora, dobiš tud kako točko...

sam to so pa že extremi :)

lp,x
Excuses are useless! Results are priceless!

BaRtMaN ::

Naprimer Thomasovi ekstremi. :D

CaqKa ::

primoz daj najprej naredi da bo celotno vsebino posta napisalo v imejl odgovor :)
druagce pa tole z zvezdicami.. če imaš res dobro idejo kak bi si jih med sabo devali nebi bilo slabo

Primoz ::

Vprašanje je, koliko različnih položajev naj bi sistem omogočal. Bi bilo mogoče dobro, če bi z zelo slabim položajem izgubil kakšne pravice itd? Ne vem.. stvar je za premislit... in če / ko bo, bom na začetku samo jaz videl rezultate in se odločil, kako in kaj. Ker nekako se domneva, da je na tem forumu večina ljudi "normalnih". Če to ni res... je itak vseskupaj brezveze.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Mercier ::

Idejo ste dobro premleli. Pohvale! Če so že zvezde, je tole odličen sistem.

Ampak, je tole vredno programerjevega časa? Pridobi forum kaj s tem?

goba ::

Mene tudi zanima kaj bi forum s tem pridobil?

TheJack ::

Osebno sem proti zvezdicam. Tukaj smo, da se pogovarjamo, ne pa da se gremo neke elite in se trepljamo po ramah.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Tomi ::

Glede na zadeve, ki jih poznam glede zvezdic, sem vsekakor za. Sicer pa lahko tako ali damo anketo, če se uporavbniki strinjate, če pa se zadeva ne bi obnesla, jo pa lahko ukinemo. Bolje slab poskus kot nobenega poskusa.
metrodusa.blogspot.com

mh8759a ::

Jaz tud ne vem kaj bi s tem dosegli. Ne vem, če je to na kakšnem forumu. Jaz še nisem videl in verjetno ni iz preprostega razloga - kaj si folk misli en o drugem sploh ni pomembno za nikogar. Kaj bos ko se ti bo en zameril nabijal negativne glasove in uzival "hehe zdej sem mu pa zbil rating"?8-O
vsak naj se normalno obnasa, za tiste ki se pa ne pa so itak kazni.

lp

Klemenn ::

da bi sam uni bolj pomembni ljudje glasovali?:D nene nisem na najboljem glasu...:D

Gandalfar ::

mh8759a> slashdot ima nekaj podobnega. Na drugih straneh pa tega nisi zasledil, ker phBB oz. karkoli so tisti forumi tega ne podpirajo.

Pa kakor sem slisal tole niti ni tako zelo preprosto izvesti tako, da bo pravicno za vse (in preprican sem, da bo Primoz naredil zelo pravicno glasovanje).

ahac ::

Jaz sem mel tak karma hack na mojem starem YaBBju.
Je blo kr kul, ampak pol sem šel na phpBB2 tko, da nisem vidu kakšnih posebnih reakcij uporabnikov.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Jebiveter ::

To ne bi blo prevec pametno! Ajde, mogoce za poskusno dobo enga tedna, sam vec pa...
Tako kot jih je ze ene par povedalo se stalni forumasi poznamo med seboj in priblizno vemo na koga se obrnit za katero stvar. Ce pa hoce kaksen newbie neko priblizno predstavo o userju se da dosti stvari sklepat le ce pogledas na datum prijave na forum. Cim je folk cca. 1 leto na forumu ve kaj je treba povedat ob kateri priloznosti.
Mislim tudi, da predalckanje ni uredu stvar. Je cist zadosti, da sta dve "socialni klasi": Moderatorji/adiministratorji in obicni userji. Cim imas vec klas potem nek newbie rece: "ah, ta je pa take in take klase in ga folk sploh ne mara, zakaj bi ga potem poslusal."
Jest sem za geslo "VSI ENAKI, VSI ENAKOPRAVNI"!

Think.

Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

SLOWWWeb.net ::

Jaz sam bi zvezdice podpiral, ampak, če bi se kdo odloču glasovat za koga, bi to moral utemeljit. Če bi nato admin odobril, bi oseba dobila točko. Točke pa bi lahko izgubil s kršenjem pravilnka o forumu >:D .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

cahahopie ::

Jaz menim, da bi bilo ocenjevanje odvisno od moderatorjev. Toda pri tem moramo šteti naslednje. Moderator mora bit pristranski. Gledati mora kdo največ od sebe in kdo samo nabija. Videti mora ... kolk pomaga drugim, kakšna vprašanja zastavlja (ker vprašanja in odgovori drugih nanje so tudi zelo koristna za druge, ki iščejo eno rešitev). Tako bi recimo tisti, ki je zelo aktiven v vseh kategorijah.. dobil največ zvezdic. Tako.. da recimo če si aktiven samo v "Programiranje" .. ne moreš dobiti kaj veliko zvezdic. Seveda.. dobro bi blo če bi moderator po enem mescu preveril vse poste v kategoriji in vsakega malo bolj koristnega ocenil z zvezdico... tiste zlobneže pa nagradil z kakšnim cvekom. Mislim da bi blo to še najbolš. Ker vsak, ki bi prej peljal sranje bi potem se mogel še toliko bolj trudit, da se popravi in dobi še kaj zvezdic. Tisti občasni "postaši" bi pa pač stagniral.

Tisto medsebojno ocenjevanje mi pa ne diši in sem PROTI!
Ker se lahko zgodi da bodo eni to zlorabljal.

ahac ::

Se pač naredi tako, da se ne da zlorabljat. Recimo eno glasovanje na teden z shranjevanjem v bazo.
Potem bo pa vsak premislu za koga bo glasoval...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

darh ::

a vi neč ne berete kaj je primož napisal ?

šteje se samo en glas na posamezdnika...
več imate vpliva, več šteje vaš glas...

doh...
Excuses are useless! Results are priceless!

tha_man ::

Predlagam da se zadeva poskusno uvede, pa bo hitro jasno če je qul al ne.

ahac ::

Men se zdi en glas na osebo bolj mal...
No, al pa tud ne. Sam če bo tko pol jest ne bom nobenga glasu dobu... :))
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Filo ::

Ok-ej nisem prebral lih vseh postov ker jih je prevec, ampak...

Tale ideja je nora in bo pomoje totalno zboljšala kvaliteto foruma , ker ljudje ne bodo več prbijal v tri krasne.

Kaj pa v primeru ko pride gor ena taka kontraverzna tema in se bo folk skregu kar se dostikrat zgodi, pol bo pa šel glasovat in bo tm prbiju ničle ljudem, zato ker imajo ali ima, un model boljše, slabše mišljenje oz drugačno...
(in ma ta mudel npr. velik vpliv)

Sicer se mi pa zdi, da kot poskusno dobo se lahko izvede, pa se potlej viddi kako in kaj....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Filo ()

gkovac ::

Men se ideja zdi uredu, ampak vedno obstaja keč :)

Načeloma sem za zvedzice, ampak predlagam naslednje:

Kdo pozna stran Experts Exchange ? Tukaj gor imajo modeli idealno rešeno stvar... recimo uporabniki postavljajo vprašanja in vsako vprašanje točkujejo (odvisno od tega kako težko se jim zdi). Ko dobijo odgovore od uporabnikov in sprobajo njihove ideje pa se odločijo komu bodo točke, ki so jih določili za vprašanje dodelili (po navadi se gre za to, da dajo točke tistemu uporabniku, ki je pravilno rešil njihov problem, oziroma, ki je dal najbolj izčrpni odgovor.

Na ta način bi se po moje dal rešit vprašanje točkovanja in tudi zlorabe so precej težko možne. To da pa se kreira nov uporabnik in pol nabijaš pike je pa itak možno povsod a ni res?

Torej... kaj pravite na to idejo??
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

Jebiveter ::

Mah, Slo-Tech forum je prevec obsezen, da bi ga vsak dan pregledal, tako, da dvomim, da bi imel cas se zaje***at z ocenjevanjem. Brezveze.
Forum je tle, da se lahko pogovarjamo, izmenjujemo mnenje itn. Skoda unicit tko dobro stvar z eno tko brezvezno.
Pomislite kako bi blo, ce bi ti, recimo, medtem ko govoris z nekom on dajal neke ocene. Kar tako. Kmalu bi ti to slo na zivce, saj bi dobil obcutek, da te clovk sploh ne poslusa. No tle kmalu noben ne bi vec vedel o cem je govora, saj bi se koncentrirali na ocenjevanje drugih/sebe.

Primoz, z vsem dolznim spostovanjem te prosim, da opustis kakrsnokoli misel na "ocenjevanje". Ne vidim razloga, zakaj bi morali vse na tem bozjem svetu klasificirat in ocenit.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kiber status

Oddelek: Loža
341523 (1081) Avenger
»

Prvi od mnogih drastičnih ukrepov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Obvestila
654847 (4847) tejo
»

Forum poln debilov in smeti (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
645135 (4013) OZZY
»

Rešimo se nesnage v forumu!

Oddelek: Loža
322736 (2156) Tomi

Več podobnih tem