Forum » Kaj kupiti » DX 10 ali DX 9 grafa?
DX 10 ali DX 9 grafa?
Svizec69 ::
Am nevem če si se zatipkal, samo o x1900xt sem govoril in nex1950xt. Tale druga je še 100EUR dražja, kar pa je malo preveč.
Si mislil x1900xt?
Si mislil x1900xt?
DJ MartiNi ::
Tale aperio ma pa tud 7950GT kar ugodno ( info). A ima že kdo kake izkušnje z njimi ali njihovo dostavo. Sem precej oddaljen od Maribora pa če bi kaj kupoval, bi preko neta.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
Mene tudi zanima, kak je kaj s tem podjetjem, drugače pa spodaj piše BREZPLAČNA DOSTAVA po vsej Sloveniji. Aja pa kaj tale 7950GT je nekje v rangu x1950pro ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Svizec69 ()
bosko555 ::
Ja tam neki je, čeprav je mislim da v enih igrah bolša. Glede trgovine, pa jim kaki mail pošli pa vprašaš, kak je to z dostavo pa tak dalje.
Tu imam za vas ki toliko glede DX10 iger in 8600gt in 8600GTS, kjer se vidi, kaj se zgodi z njimi v DX10 okolju. Mogoče ko bodo bolši driveri da bo kaj drugče, samo še vedno mislim da nebo kaj ekstra za igrat.
Link: http://anandtech.com/video/showdoc.aspx...
Drugače pa še tudi sam nekako kolebam med X1900XT in 8600GT, ampak bom vido kak bo čez 1 mesec ko si bom res kupoval, mogoče bo do takrat kaka vlka sprememba in bo mogoče kaki vlki padec cen :).
Tu imam za vas ki toliko glede DX10 iger in 8600gt in 8600GTS, kjer se vidi, kaj se zgodi z njimi v DX10 okolju. Mogoče ko bodo bolši driveri da bo kaj drugče, samo še vedno mislim da nebo kaj ekstra za igrat.
Link: http://anandtech.com/video/showdoc.aspx...
Drugače pa še tudi sam nekako kolebam med X1900XT in 8600GT, ampak bom vido kak bo čez 1 mesec ko si bom res kupoval, mogoče bo do takrat kaka vlka sprememba in bo mogoče kaki vlki padec cen :).
Jst ::
Radeon 2900 *nima* 320 cevovodov!!
Ima takoimenovanih 320 unified shaderjev. Ampak to niso shaderji, v pravem pomeni besede. ATI ima v svoji arhitekturi 64 shaderjev. Kako? Vsaj od teh shaderjev ima 5 enot, ki pa niso samostojne.
Zgleda pa tole tako:
To je en takoimenovani steam procesor. Vidite lahko, da je v enem Steam procesorju 5 "enot" (ne vem, kako bi temu rekel). Teh je 64. In skupaj pride, to njihovi terminologiji, 320 Steam procesorjev.
vir: anandtech.com
Ima takoimenovanih 320 unified shaderjev. Ampak to niso shaderji, v pravem pomeni besede. ATI ima v svoji arhitekturi 64 shaderjev. Kako? Vsaj od teh shaderjev ima 5 enot, ki pa niso samostojne.
Zgleda pa tole tako:
To je en takoimenovani steam procesor. Vidite lahko, da je v enem Steam procesorju 5 "enot" (ne vem, kako bi temu rekel). Teh je 64. In skupaj pride, to njihovi terminologiji, 320 Steam procesorjev.
Things are a little different on R600. AMD tells us that there are 320 SPs, but these aren't directly comparable to G80's 128. First of all, most of the SPs are simpler and aren't capable of special function operations. For every block of five SPs, only one can handle either a special function operation or a regular floating point operation. The special function SP is also the only one able to handle integer multiply, while other SPs can perform simpler integer operations.
This isn't a huge deal because straight floating point MAD and MUL performance is by far the limiting factors in shader performance today. The big difference comes in the fact that AMD only executes one thread (vertex, primitive or pixel) across a group of five SPs.
vir: anandtech.com
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
V detajle vam pa lahko Senitel razloži.
PlayTheGame ::
Am nevem če si se zatipkal, samo o x1900xt sem govoril in nex1950xt. Tale druga je še 100EUR dražja, kar pa je malo preveč.
V bistvu sem spregledal, da si skoz mislu na x1900xt in ne na x1950xt. Jah v tem primeru pa potem vzami rajš x1950pro s 512 rama ali pa še bolje GF 7950 GT 256 Mb, če ti nvidia sede. Meni delajo vse igre na 1280x1024 tekoče, z vlopljenima AA in AF - seveda večinoma v x2 ali x4 načinu, do konca (x8 ali celo x16) nikoli ne vklopim, ker je razlika zanemarljiva, le FPS-ji drastično padejo.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
AapocalypseE ::
Danes sem dobil HD2900XT in hočem vklopit računalnik in samo zapiska in comp laufa v prazno, na grafi pa sveti rdeča lučka, nič se ne prikaže na monitorju. Problem je napajalnik LC-Power 550W, zgleda da je premalo to. No ja sej ni panike jutri že dobim LC-Power 850W.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
frudi ::
verjetno neumno vprašanje, ampak vseeno - saj si priklopil oba priključka za napajanje, a ne?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Zorro ::
DJ MartiNi & Svizec69
Pri Aperiu sem naročil že nekaj stvari in ni bilo nobenih problemov in nesporazumov. Dostava pa je brezplačna za nakupe nad 125 €.
Pri Aperiu sem naročil že nekaj stvari in ni bilo nobenih problemov in nesporazumov. Dostava pa je brezplačna za nakupe nad 125 €.
istega oz. zlo podobnega si izbral kot je streeracer napisal da mu ni delovalo. Tako pa vrjetno ti nebi delovalo, je ap tudi odvisno od ostalih komponent ki jih imaš v računlaniku, samo glede na to da imaš hd2900 xt, tudi ostale komponente vrjetno niso nekaj slabe in bo vrjetno potrebn bolj močni napajalnik.
Ali pa zvežeš dva napajalnika skupaj. :)
Zorro...hvala za info.
Jaz mam 300W+200W zvezano skup. Verjetno ne bi šel več v to. Je bolje da kupiš enega, ki je dovolj močan.
No končno sem uspel spravit skupaj računalnik da dela. Vidim pa da je kr razlika med 8800GTS 320MB in HD2900XT. Naprimer V Colin DiRT lahko dam res čisto na max, 4x multisampling in mi dela lepo na 40fps, če sem pri GTS-U dal tako sem imel okoli 27fps.
macgajver ::
kva si zdej dau za en napajalc notr.
Jest sm na lc 550w laufou 8800gtx 3 mesce pa je za silo delal poj sm nabavu enermaxa mam za doživljensko gmh sam sm dau za napajalnik več kot večina folka da za grafično.
Še zanima me si radeonko kej sprobou hdmi na tv če zvok dela pa to pa kolk je glasna?
Jest sm na lc 550w laufou 8800gtx 3 mesce pa je za silo delal poj sm nabavu enermaxa mam za doživljensko gmh sam sm dau za napajalnik več kot večina folka da za grafično.
Še zanima me si radeonko kej sprobou hdmi na tv če zvok dela pa to pa kolk je glasna?
tenstan krompir je pa zakon
Revenant ::
Vidim pa da je kr razlika med 8800GTS 320MB in HD2900XT. Naprimer V Colin DiRT lahko dam res čisto na max, 4x multisampling in mi dela lepo na 40fps, če sem pri GTS-U dal tako sem imel okoli 27fps.
A pol se splača raje radeone gledat? Ker naj bi bilo tko, da so/bodo radeoni precej močnejši on GFjev ko bodo "pravi" gonilniki zunaj. al pač gtx še vedno poseka vse. tudi po ceni ?
Matr, evo, nimam pojma kaj bi kupu.
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Revenant ()
Hmmm, 2900 ima 64 unified shaderjev, s tem, da v najboljšem primeru, lahko en shader izvede 5 operacij. To je pa v real world skoraj nikoli.
Itak da 2900 poseka gts320, saj sta v drugem razredu.
---
Radeon 2900 ima brutalno pomnilniško prepustnost. A le 16 ROP. In to je pri tej kartici velik bottleneck. Zato shader intensive igre poganja bolje.
Itak da 2900 poseka gts320, saj sta v drugem razredu.
---
Radeon 2900 ima brutalno pomnilniško prepustnost. A le 16 ROP. In to je pri tej kartici velik bottleneck. Zato shader intensive igre poganja bolje.
gavro ::
sry za offtopic..ampak vidim da velik debatirate o grafikah...a je bolse ce imam driverje z nvidia strani ali proizvajalceve...lastim si 8800gts od leadteka
Meizu ::
Isti kur*c je... Ker proizvajalec verjetno izdaja gonilnike, ki so bili spisani znotraj podjetja nVidia... Vsaj meni delujejo tako eni kot drugi
Gavro...jaz jih še najraje dol potegnem kar z Guru3D-ja.
Pri menjavi grafe sem še tudi opazil kr nekaj drugih sprememb. Naprimer gts se mi je kr grela, v idlu sem imel z njo 61° ventilator pa se je skozi vrtel na 60% četudi sem igral igro ali čepel na slo-techu pri HD2900XT pa vidim da je dosti bolj hladna, saj imam v idlu 47° in ventilator na 25% ko grem igrat igro se avtomatsko zviša hitrost ventilatorja. Aja razlika je tudi ta, da v 2D aplikacijah je HD2900XT downclockana, ko pa zaženeš igro pokaže mišice GTS je bila skozi na istih MHz-ih.
Tilen ::
StreetRacer, naj povem, da se kritična temperatura na grafičnem jedru začne pri ~127°C kar tudi pomeni, da sta obe temperaturi bili normalni.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
a je bolse ce imam driverje z nvidia strani ali proizvajalceve...lastim si 8800gts od leadteka
še najbl iz je napisat v guglj nvidia, klofneš drugi link, izbereš sistem, downloadaš... js mam skos to prakso. itak pa je vseen s kje jih snameš
muzičar ::
Vsa podjetja imajo Nvidia uradna gonila, ker je Nvidia čip.
Kar se tiče pa gonil, ki bi dobro izkoristila 2900... praksa ATI je da le taka gonila ne znajo spisat oz. če že potem traja in traja...in traja. S tem da trenutno Nvidia grafikulja, ki je 100€ cenejša rahlo prednjači pred 2900 lahko samo rečem... Intel:AMD=1:0, Nvidia:AMD=1:0.
Kar se tiče pa gonil, ki bi dobro izkoristila 2900... praksa ATI je da le taka gonila ne znajo spisat oz. če že potem traja in traja...in traja. S tem da trenutno Nvidia grafikulja, ki je 100€ cenejša rahlo prednjači pred 2900 lahko samo rečem... Intel:AMD=1:0, Nvidia:AMD=1:0.
za razliko izpred še leta, leta in pol nazaj, ko je AMD z athloni 64 blestel, lahko samo upamo na preobrat tudi v bližnji prihodnosti, sicer ne bo nikakor kul, če bosta AMD in ATI dokončno odpisana. V vsakem primeru bi nastradali mi in naš tošl.
muzičar ::
Se popolnoma strinjam. Upam da bo AMD ekipa lahko pomagala ovržti mit o slabih gonilih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: muzičar ()
ATI se je zaj***l s 2X00 na več načinov.
1. S svojimi 64 * 5 shaderji, ki jim pravi 320 steam procesorji. Upa, da se bo shader koda dala paralelizirati in bo tako lahko izkoriščen potencial. Kot programer pa vem, kako težko je pisati večnitno kodo.
2. 16 ROP. Bottleneck tako hud, glede na ostale specifikacije, da kar glava boli. Isto, kot da bi Porsche imel samo 3 kolesa, širine 5 centimetrov.
3. Nima namenskega AntiAliasing haredware-a. To pomeni, da AA izvajajo shaderji. Sicer je to po eni strani dobra stvar, ker lahko implementiraš kakršnkoli algoritem, a vseeno.
---
To bi lahko bila super karta in mislim, da bodo v naslednji reviziji te stvari popravili. Sedaj pa z gonilniki ne bodo mogli magično prehiteti GTS640.
1. S svojimi 64 * 5 shaderji, ki jim pravi 320 steam procesorji. Upa, da se bo shader koda dala paralelizirati in bo tako lahko izkoriščen potencial. Kot programer pa vem, kako težko je pisati večnitno kodo.
2. 16 ROP. Bottleneck tako hud, glede na ostale specifikacije, da kar glava boli. Isto, kot da bi Porsche imel samo 3 kolesa, širine 5 centimetrov.
3. Nima namenskega AntiAliasing haredware-a. To pomeni, da AA izvajajo shaderji. Sicer je to po eni strani dobra stvar, ker lahko implementiraš kakršnkoli algoritem, a vseeno.
---
To bi lahko bila super karta in mislim, da bodo v naslednji reviziji te stvari popravili. Sedaj pa z gonilniki ne bodo mogli magično prehiteti GTS640.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Boomer ::
ravno pregledujem grafične pa me zanima, ali naj vzamem 1900xt ali 7950gt. 7950 v testih nekoliko zaostaja. Ali bo 420W napajalnik dovolj za te grafe skupaj z quad corom?
odvisno katerih 420W! če imaš cenen napajalc, se že zdaj muči ko zmešan, dočim če si lastiš kaj konkretnega tipa enermax, tagan... potem bi znalo biti dovolj. Vseeno pa bi bilo fino kaj novega kupit, 600W, sploh če misliš vgraditi še kakšen disk (predvidevam, da imaš enega?). Ventilatorji pri tem nimajo velike vloge. Vseeno mislim, a je napajlc prešvoh, ker nvidia mislim da priporoča 450 watow, za atija ne vem.
Glih prodajam
nekaj (KLIK).
Za izbiro grafe in primerjavo med njima pa najprej razmisli, na kakšni ločljivosti igraš in koliko ti pomeni FSAA, AF ne vpliva v toliškni meri, a vseeno. Nato pa odgooglaj na konkretne hardwareske strani tipa tomstardware.com, guru3d.com, techreport.com in izbrskaj primerjave oz. reviewe. In to je to..
Glih prodajam
nekaj (KLIK).
Za izbiro grafe in primerjavo med njima pa najprej razmisli, na kakšni ločljivosti igraš in koliko ti pomeni FSAA, AF ne vpliva v toliškni meri, a vseeno. Nato pa odgooglaj na konkretne hardwareske strani tipa tomstardware.com, guru3d.com, techreport.com in izbrskaj primerjave oz. reviewe. In to je to..
Zgodovina sprememb…
Boomer ::
Ja sm pozabu napisat. Napajalnik je tagan 420W. Za kok bi se ga pa dalo prodat? Katerega 600W priporočate. Igral bi na 1280x1024. Če bom imel dovolj denarja, bi si uzel 8800gts, vendar bom sedaj še mal šparal pri grafični. Ja disk bi bil na začetku le en 200GB, potem pa bi še dodal WD raptorja 74GB ali 150GB.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Boomer ()
Glej, X1900XT je vsekakor boljši od 7950GT. 420W napajalc, pa čeprav je Tagan bo premalo. Če misliš dodajati diske in pa imeti še grafo izmed teh dveh naštetih ali pa 8800GTS bo 570W ali pa 550W čisto zadosti. Močnejši (600W, 850W) so potrebni le za hude grae, kot je recimo HD2900XT.
Mislim, da napajalca za enkrt še ne rabiš menjat, če pa varčuješ, potem na ceneje.si izberi najcenejšo, ali pa najtišjo (glej reviewe!) Razlike med njima so verjetno majhne.
EDIT: aja, imel boš dva diska... potem glej moj oglas. Bo imel več kot dovolj moči.
In za X2900 ne rabiš 850W, ti vati so za SLI + še kopico diskov.
EDIT: aja, imel boš dva diska... potem glej moj oglas. Bo imel več kot dovolj moči.
In za X2900 ne rabiš 850W, ti vati so za SLI + še kopico diskov.
Zgodovina sprememb…
Kafi ::
mene pa zanima kaj je bolje za igre 2krat 7900gs ali ena 8800gts 320mb
v svici se dobi 8800gts 320mb za 205 €
ali pa morda hd2900xt 512 vendar pa je ze 293€ tako da bi izbral med 2 krat 7900gs ali 8800gts320mb?
medtem ko bi grafični dodal amd 5600+ ki je tam samo 116€ katera od kombinacij bi najbolje poganjala igre?
v svici se dobi 8800gts 320mb za 205 €
ali pa morda hd2900xt 512 vendar pa je ze 293€ tako da bi izbral med 2 krat 7900gs ali 8800gts320mb?
medtem ko bi grafični dodal amd 5600+ ki je tam samo 116€ katera od kombinacij bi najbolje poganjala igre?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kafi ()
bolje met eno grafo ker:
- nekateri špili imajo probleme z SLI/Crossfire.
- Dve grafi še zdaleč ne pomenita 200% hitrost.
- eno samostojno grafo lahko še zmerom dodaš v par.
SLI/crossfire sta bolj kot ne za intuzaiste in frike, ki dajo vse za hitrost. poleg tega boš z geforci serije 8 dobil podporo directx 10. kako pa se bodo zdajšne grafe s podporo dx10 obnesle v prihajajočih špilih tipa crysis, bioshock, pa žal ne vemo.
- nekateri špili imajo probleme z SLI/Crossfire.
- Dve grafi še zdaleč ne pomenita 200% hitrost.
- eno samostojno grafo lahko še zmerom dodaš v par.
SLI/crossfire sta bolj kot ne za intuzaiste in frike, ki dajo vse za hitrost. poleg tega boš z geforci serije 8 dobil podporo directx 10. kako pa se bodo zdajšne grafe s podporo dx10 obnesle v prihajajočih špilih tipa crysis, bioshock, pa žal ne vemo.
sepravi bolje da vzamem eno 8800 gts 320mb morda kdo ve kako je z postnino in temi stvarmi??kajti iz svice se nikoli nism kupval ampak zdj vidm d majo zlo nizke cene
vprašaj jutri na pošti slovenije, simple as that
___ ::
cenik pošte slovenije
tle maš cenik...švica ni v eu, zato mislm da boš plačal cirka 20 €....ali pa še manj.pomojm.nevem:) sj pravm poglej cenik..link sm ti dal.
pa sporoč če res stane sam 205 €...:) ker če se pa dobi 8800 gts za 230 € ...:) dobr to an:)
tle maš cenik...švica ni v eu, zato mislm da boš plačal cirka 20 €....ali pa še manj.pomojm.nevem:) sj pravm poglej cenik..link sm ti dal.
pa sporoč če res stane sam 205 €...:) ker če se pa dobi 8800 gts za 230 € ...:) dobr to an:)
v ceno JE vlkjucen davek brez davka je 196€
hvala za cenik sploh mi ni padl na pamet
kolikor sem na hitro racunal me pride celoten računalnik +monitor 175€ ceneje kot pri nas
hvala za cenik sploh mi ni padl na pamet
kolikor sem na hitro racunal me pride celoten računalnik +monitor 175€ ceneje kot pri nas
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kafi ()
A to je davek Slovenije al Švice? mislim, da je treba tukaj upoštevat DDV Slovenski, kateri znaša 20%
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup grafične kartice do 150€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4323 (4323) | PROTOTIP |
» | Testi ATI HD2600 seriesOddelek: Strojna oprema | 4577 (2727) | Mr.B |
» | GF 7900gs VS GF 8600GT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9766 (7929) | macgajver |
» | Primerna grafa za moje računalO! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5415 (4457) | Klemzz |
» | kdaj pridejo ven graficne serije 8600?? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6299 (4282) | opeter |