Forum » Kaj kupiti » DX 10 ali DX 9 grafa?
DX 10 ali DX 9 grafa?
Meizu ::
Ampak, verjemi al pa ne, ma StreetRacer probleme z 8800GTS, v igri Ghost Recon 2 ker ne more dat na high nastavitve, saj teksture požerejo ves ram in še več. Tko, da pomoje bi se skorej bolj splačalo kupit 8800GTS 640mb, ali pa že HD2900XT.
___ ::
stricom 7600 gt sm mu v starem kompu pa je delala isto kot 8600 gt na frendovmu.pa je mu un bistveno bolš procesor...
Gonilniki gor al dol strictom, grafa bo PRESLABA. Koga za boga zanimajo današnje igre? Novejše igre bodo vsekakor bolj požrešne in če boš pri kupovanju graf mislil le na današnje igre, boš čez nekaj mesecev ponovno v nakupu grafe. To je moje mnenje.
ma dj kovanc bom vrgu:) če bo cifra kupm 8600 gt, drugače pa 1950 pro.dost mam:)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ___ ()
frudi ::
Moja HD2600XT poganja vse igre (najzahtevnejša kar je je bla Oblivion) na 1280 in max detajli pri min. 60FPS (na novejših driverjih bi šlo še boljše - par optimizacij).
[sarcasm]
wau, kako si uspel navit HD2600XT, da je toliko hiter kot 8800GTX?!?"#?!!!
[/sarcasm]
bullshit detektor mi je ponorel, ko sem prebral tole tvojo kozlarijo... Oblivion, 1280x1024, MAX grafika - tole ti 8800GTX komaj poganja s konstantnimi 60 fps.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
PlayTheGame ::
Še enkrat: Kupovanje low in mid -end dx10 grafični danes je NESMISELNO. Podobno je bilo svoj čas z raznimi Radeoni 9600 in drugimi prvotnimi primerki dx9 grafičnih, ki pokleknejo v večini dx9 iger, da si šel kupovat to kartico samo zaradi dx9. Isto se bo zgodil z raznimi GF 85xx ter 86xx. Saj ne rečem, da so slabe kartice, večina iger na njih verjetno dela normalno in če jo dobiš poleg v novem kompu je o.k. ... Samo glede na ceno premalo ponujajo, sploh ob dejstvu, da dobim za isti denar ali celo manj denarja dx9 grafično, ki jih poseka na celi črti. Nesmisel pa je kupit to kartico samo zaradi dx10. Takrat, ko se bodo dx10 igre razpasle, bodo na trgu novejše, naprednejše in nasploh zmogljivejše kartice za MANJ denarja! Zgodovina se nonstop ponavlja, samo nekateri vidim da ne dojamete tega pointa.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
kaj pa je narobe z radeonko 9600? to pa sori ampak je bla za tisti čas čist dobra grafična. takrat enkrat je underground vn pršu in ga je poganjala gladko..doom 3 je delal na medium in resoluciji 1024 krat 756...ni bla slaba grafična.ko pa je ratala prepočasna sem jo pa navil:)
če gledaš s tega vidika se pa motiš.če bo 8600 gt tako dobro poganjala dx10 kot je 9600 poganjala dx9....potem pa grafi popolnoma nič ne manjka
aja..pokleknejo..to je pa čist logičn kajne? stara je par let..itak da nemore več uspešno poganjat sedanjih iger..sj 9800 ma tud velike probleme.še 6600 gt bi precel slabo poganjala naprimer armed assault al pa ghost recon:adwanced warfighter.....ampak ko sm 9600 kupu takrat ko je prišla na trg je bla pa grafa čist uredu.karkol sm instaliral mi je laufal gladko...tako da če gledaš iz te strani....če bo 8600 gt isto uspešno poganjala dx10 se bo dalo vse prav lepo igrat.
sj men je itak ratal že čist vseen kva kupm.cene so itak enake.par € razlike....tko da se mi ne da več ubadat s tem.
aja..pokleknejo..to je pa čist logičn kajne? stara je par let..itak da nemore več uspešno poganjat sedanjih iger..sj 9800 ma tud velike probleme.še 6600 gt bi precel slabo poganjala naprimer armed assault al pa ghost recon:adwanced warfighter.....ampak ko sm 9600 kupu takrat ko je prišla na trg je bla pa grafa čist uredu.karkol sm instaliral mi je laufal gladko...tako da če gledaš iz te strani....če bo 8600 gt isto uspešno poganjala dx10 se bo dalo vse prav lepo igrat.
sj men je itak ratal že čist vseen kva kupm.cene so itak enake.par € razlike....tko da se mi ne da več ubadat s tem.
Zgodovina sprememb…
Mr.B ::
Tech_man , bla bla bla.
Edino kar je bedarija je trditev, zakaj kupovati DX10, kartice, če je v XP-jih ne boš mogel izkoristiti, pa če prav je razmerej med ceno in hitrostjo enako kot pri DX9 kartici...
Ne vidim razloga zakaj vzeti kartico starejše generacije, če je hitrost enaka pod XP-ji.
Ne vem kaj ima tu Vista, itd... Kaj si pričakoval če piše gor Dx10, da bo raketa pod Dx9 ali kaj ?
Edino kar je bedarija je trditev, zakaj kupovati DX10, kartice, če je v XP-jih ne boš mogel izkoristiti, pa če prav je razmerej med ceno in hitrostjo enako kot pri DX9 kartici...
Ne vidim razloga zakaj vzeti kartico starejše generacije, če je hitrost enaka pod XP-ji.
Ne vem kaj ima tu Vista, itd... Kaj si pričakoval če piše gor Dx10, da bo raketa pod Dx9 ali kaj ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
to ti pričakuješ:) če mislš laufat pod dx9 je popolnoma vseen če kupš mal boljšo dx9 grafo za isti denar.sem mislu da imaš visto in boš izkoristu dx10...
sicr pa... 8600 gt 512 mb
tle maš za 132 €.če te tolk zanima.....pa na tel stran maš precej grafičnih k niso tolk drage...uzem kar ti sede:) men je vseen. tko in tko kolkr vidm bom mogu menjat v roku parih let kolkr vidm.dx9 grafe nebodo poganjale iger, 8600 gt bo pa kmal tko poganjala da mi bo šlo na živce..detajli na low...in je isto sranje a uzamem eno ali drugo
tle maš za 132 €.če te tolk zanima.....pa na tel stran maš precej grafičnih k niso tolk drage...uzem kar ti sede:) men je vseen. tko in tko kolkr vidm bom mogu menjat v roku parih let kolkr vidm.dx9 grafe nebodo poganjale iger, 8600 gt bo pa kmal tko poganjala da mi bo šlo na živce..detajli na low...in je isto sranje a uzamem eno ali drugo
Klemzz ::
@Tech_man, dostikrat se zatipkaš ni kej:
Poslano: 06.07.2007 15:16:40
...na resolucijah 1024 krat 756 in detajli vsaj na high ali ultra high...
Poslano: 07.07.2007 21:30:13
...aja....mislm za high resolucije.če maš 1024 krat 756 pa itak ne rabš močne grafe...
Poslano: 11.07.2007 22:19:30
...pa poganja vse igre brez problema na resoluciji min 1024 krat 756 in detajli na high plus glajenje robov vkloplen...
Poslano: 11.07.2007 22:31:48
...laufa tekoče na glajenje max resolucija 1024 krat 756 in detajli na max...
Poslano: 11.07.2007 22:42:59
...dx10 mi bo delal minimalno na 1024 krat 756 in nastavitvam na high...
Poslano: 06.07.2007 15:16:40
...na resolucijah 1024 krat 756 in detajli vsaj na high ali ultra high...
Poslano: 07.07.2007 21:30:13
...aja....mislm za high resolucije.če maš 1024 krat 756 pa itak ne rabš močne grafe...
Poslano: 11.07.2007 22:19:30
...pa poganja vse igre brez problema na resoluciji min 1024 krat 756 in detajli na high plus glajenje robov vkloplen...
Poslano: 11.07.2007 22:31:48
...laufa tekoče na glajenje max resolucija 1024 krat 756 in detajli na max...
aja pa še tole...komp mam athlon 64 3.0+..in par dni nazaj sm dobu colin mcrae: dirt..in piše minimalne zahteve ta proc k ga mam jst..torej bom tko in tko mogu kmal menjat komp k bo proc prešvoh ratal..(par let)..če bom hotu resno nažigat dx10.tko da men je resno popolnoma vseen a mam zdj dx9 al dx10 grafo.ker tko in tko bo komp kmal KAO prešibak..(čeprov nevem zakaj k je čist dost močn..sam jeb** ga an razvoj gre naprej)..
aja pa klemz...zadeva se navije....kajne?..sam ko naviješ tud živlensko dobo skrajšaš......tisto je blo pa za različne grafične..nekaj za 7600 gs, nekaj za 7600 gt, nekaj pa za 8600 gt.
tole je blo pa zarad enga testa, kjer je bla hitrost dx9 in dx10 pri 8600 gt skor ista...sam očitno je biu un test fake..ker sm gledal drugod, kjer 8600 gt precej zgubi na hitrosti pri dx10..neki wanabe testi...
tole je blo pa zarad enga testa, kjer je bla hitrost dx9 in dx10 pri 8600 gt skor ista...sam očitno je biu un test fake..ker sm gledal drugod, kjer 8600 gt precej zgubi na hitrosti pri dx10..neki wanabe testi...
Zgodovina sprememb…
zdj pa..jst sm uno 8600 gt 512 mb naroču, ker je ubistvu sam 130 €...prišparam kar precej...zato sem jo tud naročil.glede zmogljivosti vam pa še povem, kaj zmore ko mi jo dostavijo.
lp
lp
Klemzz ::
@Tech_man, sam poslau sm ti kje use si napačno navedu resolucijo kaj se navije? cpu/gpu/ram mislm da boš ti prej menju stvari predn jih bo načela "starost" zarad OCja...
gpu naviješ....cpu pa memory pa jst lohka navijam kolkr hočm..če zadevo preveč navijem se mi resetira in na default postavi predn pride do poškodb..čez varno mejo mi pa niti ne pusti navijat bios....tako da nemorem nič skuriti.:)
in ja pri resoluciji 1024 krat 756 (sj še zdj nevem če sm prov napisal) se velikrat zmotm:) nikol mi ni jasn kaj je za tisto sedmico:)
in ja pri resoluciji 1024 krat 756 (sj še zdj nevem če sm prov napisal) se velikrat zmotm:) nikol mi ni jasn kaj je za tisto sedmico:)
Zgodovina sprememb…
dukenukem ::
8600gt,8600gts in 2600xt je še zmerom preslabo za igre ,kak 8800gts 320 vsaj,al pa 2900pro k pride
ma za dx9 bo dobra...itak je 130 €...kj velik ne pričakujem od nje..sam vseen že tale 7600 gs je za moje potrebe čist dost..sam k jo bom mogu vrnt frendu in morm svojo grafo kupt an.
dzinks63 ::
Vedno je treba teste pogledat, kako se katera karta obnese. Mislim , da se bo dal z HD2600XT DDR4 igrat pod DX10 z primerno močnim računalnikom (C2D, 2GB rama), saj so atijeve HD2600XT bistveno boljše v DX10 od nvidie 8600GT, nastavitve bo treba zmanjšat: resolucijo do 1280x1024, detalje na medium ali z 8600GT na low in brez raznih AA. Lahko se boš hvalil, da igraš igre pod DX10 standardom , samo kvaliteta slike pa ne bo glih tisto, kar vsi tako željno pričakujemo. Srednji razred , pač pomeni srednjo reč igranja in s tem se je treba sprijaznit. Igranje vse na full , se pač z kartami srednjega razreda ne bo dalo , saj zato pa obstojajo potem karte visokega razreda. Logično, a ne.
Zato se pa tako željno čakajo kartice višjega srednjega razreda GF8900GS in HD2900pro (obe 256 bitne z 256MB in 512MB rama za cca 200€ z 256MB ram), katere pa le naj bi nekaj izpljunile. V prodajo bi naj prišle jeseni ali pozimi .
Zato se pa tako željno čakajo kartice višjega srednjega razreda GF8900GS in HD2900pro (obe 256 bitne z 256MB in 512MB rama za cca 200€ z 256MB ram), katere pa le naj bi nekaj izpljunile. V prodajo bi naj prišle jeseni ali pozimi .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
sm gledal in frekvenco 7950 gt bom zlahka dosegel.sam nikjer ne najdem koliko cevovodov ima 8600 gt. našel sem samo da ima 22.5 gb pretok podatkov..al neki takega...da nebom mogu igrat na 1280 krat 1024 in vse ja ultra high mi je pa popolnoma jasno:) sj zato pa stane sam 130 €...
edino nekaj bi vas vprašal..256 ali 512 mb različica? kaj mislite? 256 mb je hitrejša (1400 mhz), 512 mb pa ima več rama, ki pa laufa na 1000 mhz približno..
edino nekaj bi vas vprašal..256 ali 512 mb različica? kaj mislite? 256 mb je hitrejša (1400 mhz), 512 mb pa ima več rama, ki pa laufa na 1000 mhz približno..
@Tech_man: Z Radeonom 9600 sem hotel čist nekaj drugega povedat. Folk je imel takrat po večini še razne GF4 Ti 4200, radeone 8500 ipd. In potem jih je blo velik takih, ki so norel kupovat R9600, ki ni bila kaj dosti boljša od naštetih dveh kartic (če sploh) LE zato, ker je imela podporo za dx9. Da niti ne omenjam raznih Radeonov 9550SE ali pa GF FX5200, ki so bile podn od podna napram najboljšim dx8 karticam - čeprav vse s podporo dx9. Nekako v tej luči vidim GF8500 oz. 8600. napram najboljšim dx9 karticam... Ja drugač pa R9600 ni bila slaba kartica za primeren denar seveda - potem ko so cene padle. Na začetku je bila pa isto precenjena, kot je danes npr. GF8600.
Ne razmišljaj niti, da boš dosegel GF 7950. Frekvence niso vse. Tu so še renderni cevovodi in pa vodilo, ki je pri 7950 256-bitno pri 8600 pa 128-bitno.
dosegel ne.približal pa bom..sj pravm da je zame že 7600 gs al pa gt čez glavo... sam morm novo kupt.. tist sm te pa narobe razumu..aja pa jaz sem 9600 dobu zravn kompa k sm glih takrat nov komp nabavu:)pa mi je držal do par tednov nazaj..pol je šla pa matična v 3 krasne...komp ratal čist nestabiln.novih matičnih za tist proc se pa ni več dobil..in sm ta komp pocen skp sestavu.:) sam še grafo rabim.
1950 pro bom zlahka premagal z mojo, ko jo enkrat navijem, 7950 gt bom pa približal. in za 130 € mi je to čisto všeč:)
a pol je bolš če uzamem hitrejši ram, kot pa tistega ki ga je več?
1950 pro bom zlahka premagal z mojo, ko jo enkrat navijem, 7950 gt bom pa približal. in za 130 € mi je to čisto všeč:)
a pol je bolš če uzamem hitrejši ram, kot pa tistega ki ga je več?
bluefish ::
malo sem gledal naokoli, ker sem postal pozoren na 256MB GDDR na 7950GT, ki je pri Funtechu. Po podobni ceni jo prodajajo tudi drugje (sodeč po ceneje.si je pri Aperio 159€), cena 512MB izvedb pa se res suče od 230€ naprej. Na voljo pa je tudi GX2 z 1GB RAM-a in ceno 600€.
jan01 ::
Tech_man, ne mislim žalit, a ne smeši se s pretirano trdoglavostjo...
x1950pro in 7950gt sta trenutno v tem nižje-srednjem razredu zelo dober nakup. A misliš, da bodo dx9 igre kar izginile? Noben založnik se ne bo kar tako odrekel velikega tržnega deleže in sploh pa ko se večina uporabnikov xpjev ne odločajo na prehod na visto(sem ne štejem vsakega novega nakupa, kjer dobiš visto!).
//Ne bi se čudil ene nove igre(oz bolj motorčaka za nadaljno prodajo) na opengl, ki se izogne dilemi dx9-dx10
Glede vprašanja 256 ali 512, itak, da 256MB, ker več ga rabiš le za velike teksture/ločljivosti, grafična pa je sposobna prebavite le nižje ločljivosti.
x1950pro in 7950gt sta trenutno v tem nižje-srednjem razredu zelo dober nakup. A misliš, da bodo dx9 igre kar izginile? Noben založnik se ne bo kar tako odrekel velikega tržnega deleže in sploh pa ko se večina uporabnikov xpjev ne odločajo na prehod na visto(sem ne štejem vsakega novega nakupa, kjer dobiš visto!).
//Ne bi se čudil ene nove igre(oz bolj motorčaka za nadaljno prodajo) na opengl, ki se izogne dilemi dx9-dx10
Glede vprašanja 256 ali 512, itak, da 256MB, ker več ga rabiš le za velike teksture/ločljivosti, grafična pa je sposobna prebavite le nižje ločljivosti.
ivanuscha ::
Jst tudi mislim, da se bolj splača trenutno kupit ali x1950pro ali pa 7950gt, če že izbiraš med njima in pa mid range dx10 kartico. Ker sta brez dvoma precej hitrejši. Jst vedno ko kupujem grafično kupim najbolje dolgoročno gledano in pa tudi cenovno. Če imaš to v obziru nikakor ne moreš kupit kartico tipa 8600gt. Jst imam 9800pro že tri leta, dal sem pa recimo 200€. Tako, da za tisti čas je bla najbol optimalen nakup, po treh letih pa se ji seveda bliža konec, še posebej to jesen, ko pride cela horda odličnih next-gen špilov. Tako da jst bom spet zamenal tako kot vedno z višjim srednjim razredom, kjer dobiš največ za svojo ceno. Absolutno bolje dat 100€ več in lahko špilaš 2 leti dlje in že od začetka vse na high-> ultimate experience.
macgajver ::
Sploh nevem kva tolk jamrate za te cene če hočeš ornk igre nabijat boš mogu pač tok in tok dnarja vložit računalništvo je zlo pocen hec proti drugim hobijem avtomobili motorji itd. za pisarniško delo sploh nebi zgublov besed k itak ne rabiš nevem kaj.
Glede dx10 dx9 Nove kartice so zgrajene vsaj tako da se vso moč kartice ponuca in ne gre moč v nič kot pri dx9 karticah ki so precej močne pa niso povsem izkoriščene tko da v določenih delih igre se lahko odrežejo presenetljivo slabo.tud razvijalcem je lažje poštudirat zahteve igre za dx10 in igro spisat ker se jim ni treba prilagajat cevovodom dx9 kartic tko da prou douk se s dx9 nebodo več mučili nekaj časa še ne pa računat da bo to laufalo v nedogled.
Ubistvu pa tko je če ste navdušeni gamerji ste že vrjetn nabavl ornk zadevo tistim gamerjem ki je škoda dat za dobro grafično od 270eur naprej vm jest ne morm pomagat.
Glede dx10 dx9 Nove kartice so zgrajene vsaj tako da se vso moč kartice ponuca in ne gre moč v nič kot pri dx9 karticah ki so precej močne pa niso povsem izkoriščene tko da v določenih delih igre se lahko odrežejo presenetljivo slabo.tud razvijalcem je lažje poštudirat zahteve igre za dx10 in igro spisat ker se jim ni treba prilagajat cevovodom dx9 kartic tko da prou douk se s dx9 nebodo več mučili nekaj časa še ne pa računat da bo to laufalo v nedogled.
Ubistvu pa tko je če ste navdušeni gamerji ste že vrjetn nabavl ornk zadevo tistim gamerjem ki je škoda dat za dobro grafično od 270eur naprej vm jest ne morm pomagat.
tenstan krompir je pa zakon
AapocalypseE ::
Tako kot je že Magarac zgoraj omeno da v igri Ghost recon 2 ne morem met na high textur zaradi premalega rama. Zato sem tudi kr včeraj prodal 8800GTS 320MB in si danes naročil HD2900XT, tak da jo jutri dobim. So pa mi rekli v eni računalniški trgovini da sem vredu naredil da sem prodal to grafo ker je premalo rama in šteka če daš v špilu vse AA-je in tako na max. To je res ker ko sem dal vse na max je štekalo ko pa sem dal vstran je blo vredu. Zato upam da bo Radeonček lepo letel.
Rekli so mi tudi da Geforci potrebujejo zelo močne procesorje da delujejo dobro, pri Radeonih pa ni tako oz. dosti manj.
Rekli so mi tudi da Geforci potrebujejo zelo močne procesorje da delujejo dobro, pri Radeonih pa ni tako oz. dosti manj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
Ma ne samo zaradi tega. Na primer v Quake 4 dam 16xAA in šteka pol dam vstran in ne šteka, tak da ram zabava. Prodal sem tudi zato ker mislim da bo za DX10 itaq premalo 320MB rama. Če že dam tolko za grafo kot je gts 320MB, še lahko dam malo več in mam mir.
BTW jaz sem tudi lahko dal high samo pravim za AA in to, pol zmanjka rama. Vse na high 1280x1024 AA OFF dela OK, vse na high 1280x1024 16xAA šteka da skoraj ne moreš igrat.
BTW jaz sem tudi lahko dal high samo pravim za AA in to, pol zmanjka rama. Vse na high 1280x1024 AA OFF dela OK, vse na high 1280x1024 16xAA šteka da skoraj ne moreš igrat.
Zgodovina sprememb…
Ja sej to pa res komej opaziš razliko ubistvu jo sploh ne recimo z 8800gtx pri call of duty 2 z vsem uklopljenim kar je možno v windovs grafičnih nastavitvah dobim okrog 20fps pa razlike v grafiki ubistvu ni tko da te extremly high funkcije so bl en crap.
pa ravno o tem smo se ze nekje zgovarjal o teh 8qsAA 16AF in takem podobnim hudim nastavitvam potem sem jest screenshote naredu grafika ista sam fps razlika je bla nevrjetna.
pa ravno o tem smo se ze nekje zgovarjal o teh 8qsAA 16AF in takem podobnim hudim nastavitvam potem sem jest screenshote naredu grafika ista sam fps razlika je bla nevrjetna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: macgajver ()
Ja daš za grafo okoli 280€ in ni zmožna tega poganjat, nevem no malo žalostno. Raje dam kakih 120€ več in vidim da komot laufa, saj bo tudi potem boljša pri novejših igrah, ki komaj pridejo.
Aja pa mimogrede samo. Imam Virtua tennis 3 in ko sem dal AA off in potem 16xAA je bistvena razlika v sliki tak da ne govorit da ni.
Aja pa mimogrede samo. Imam Virtua tennis 3 in ko sem dal AA off in potem 16xAA je bistvena razlika v sliki tak da ne govorit da ni.
Zgodovina sprememb…
Tr0n ::
Ce hoces met vse na max, bos moral dat za graficno malce vec. Recimo nad 400€ ali kak SLI sistem.
Ampak za 250€, kolko sem dal za 8800 320 v ST akciji par mescov nazaj, nimas boljse graficne.
Ampak za 250€, kolko sem dal za 8800 320 v ST akciji par mescov nazaj, nimas boljse graficne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
S to Radeonko bo to komot šlo. Tapravi driveri in bo lahko boljša kot GTX ki stane toliko kot ti praviš da bi mogo dat za grafo. Če mi še strokovnjak reče da je 320MB premalo pol ga bom verjetno poslušal.
Med 320mb in 512mb pomnilnika je kar velika razlika in se mu bo zelo poznalo, ker ne bo tko hitro pokleknla kot 8800GTS. Uglavnem bo nasploh mu HD2900XT hitrejša kot 8800GTS, ker mu preprosto ne bo zmanjkovalo rama, kot mu je dosedaj.
StreetRacer, boš nardil par testov a? Da vidimo koliko performance boosta si pridobil z njo?
StreetRacer, boš nardil par testov a? Da vidimo koliko performance boosta si pridobil z njo?
Magarac bom naredo ja. dzinks63 pravim, ko bojo driveri porihtani v nulo, ker za zdaj še niso čisto. Poglej malo pri HD2900XT ma 512bitno vodilo pa 320 cevovodov pa 107GB/s prepustnost pomnilnika, tak da ko bojo driveri porihtani se bo vidlo.
Zgodovina sprememb…
Kami ::
Logično, da je 2900XT boljša saj je tudi 100+€ dražja.
Drugače pa graf ne vem, če je čisto ok.
Jaz imam pri TDU na 1680 x 1050 vse na max okoli 60-70 FPS-jev, nikoli ne pade pod 60.
Imam pa 8800 GTS 320 MB.
Drugače pa graf ne vem, če je čisto ok.
Jaz imam pri TDU na 1680 x 1050 vse na max okoli 60-70 FPS-jev, nikoli ne pade pod 60.
Imam pa 8800 GTS 320 MB.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kami ()
Poglej malo pri HD2900XT ma 512bitno vodilo pa 320 cevovodov pa 107GB/s prepustnost pomnilnika, tak da ko bojo driveri porihtani se bo vidlo.
Zdej če to grafično driverji tepejo bi mogla bit po tem ko zrihtajo glih še enkrat bolša od 8800gtx če gledamo specigikacije tko da nekej jo definitivno bremza al pa je to to kar od sebe da in se bo treba sprjaznt da ni skor nič bolša od 8800gts.
Zdej če to grafično driverji tepejo bi mogla bit po tem ko zrihtajo glih še enkrat bolša od 8800gtx če gledamo specigikacije tko da nekej jo definitivno bremza al pa je to to kar od sebe da in se bo treba sprjaznt da ni skor nič bolša od 8800gts.
Svizec69 ::
No sam sem se odločil, da dx10 sedaj še nebom kupil, saj so kvalitetne dx10 za zdaj še izredno drage, bom počakal kakšno leto da se pocenijo in pride še druga generacija ven, pa bomo takrat vidli če je bla to dobra odločitev. Sam mislim da mi bo to leto dx9 grafična kar lepo služila, dal bom za njo recimo 180-190EUR. Čez kakšno leto če mi ta grafična nebi več odgovarjala pa bi nabavil kakšno z dx10 tehnologijo, ko bo tudi že bolj preizkušena, pa še viste se bom do takrat mogoče navadil, ker za zdaj pri meni še vedno xp rulz.
Rad bi samo nasvet katero izmed teh dveh radeon:
ASUS ATI PCI-EXPRESS X1900XT 256MB, 256bit
ali
SAPPHIRE PCI-E ATI RADEON X1950Pro 512MB
X1900Xt se na testih kar dosti bolje obnese, malo me skrbi edino tale 256MB. Aja pa x1900 je malenkost dražja, ampak ne dosti. Sam se oklepam teh dveh, zato prosim objetiven nasvet :)
Rad bi samo nasvet katero izmed teh dveh radeon:
ASUS ATI PCI-EXPRESS X1900XT 256MB, 256bit
ali
SAPPHIRE PCI-E ATI RADEON X1950Pro 512MB
X1900Xt se na testih kar dosti bolje obnese, malo me skrbi edino tale 256MB. Aja pa x1900 je malenkost dražja, ampak ne dosti. Sam se oklepam teh dveh, zato prosim objetiven nasvet :)
@Svizec69: Če boš igral na resoluciji 1280x1024, potem bo 256 MB zadostovalo. X1900XT je ponekod kar konkretno hitrejša od X1900Pro.
Svizec69 ::
Ima kdo izkušnje s trgovino Aperio, tukaj imajo kar ugodno ceno za x1900xt, 256 in tudi 7950gt, samo se sam nagibam bolj k x1900xt. Malo je čudnbo ker imajo že pri opisu x1900xt napačno sliko grafične KLIK KLIK
Ja potem pa definitivno poseži po X1950XT 256Mb, če le ni prevelika razlika v ceni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup grafične kartice do 150€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4323 (4323) | PROTOTIP |
» | Testi ATI HD2600 seriesOddelek: Strojna oprema | 4577 (2727) | Mr.B |
» | GF 7900gs VS GF 8600GT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9766 (7929) | macgajver |
» | Primerna grafa za moje računalO! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5415 (4457) | Klemzz |
» | kdaj pridejo ven graficne serije 8600?? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6299 (4282) | opeter |