» »

Novosti iz Della

Novosti iz Della

več strani - Eden največjih proizvajalcev računalniških sistemov v ZDA je za sezono pomlad/poletje 2007 predstavil nove linije svojih prenosnikov v očarljivih pisanih barvah (preberite poved še enkrat z glasom Lorelle Flego). Če se boste odločili za katerega od Inspirionov, boste imeli na voljo konzervativne črno, belo in rjavo, pa tudi vse običajne, bolj žive barve, zapakirane v klišejsko marketinška imena (alpinsko bela, pomladno zelena, flamingo roza, itd.). Poleg pobarvanih novincev so izdali še XPS M1330, za katerega pravijo, da je z 0,9 palca debeline najtanjši trenutno dobavljiv 13,3-palčni prenosnik. Tudi ta model je na voljo v svežih barvah.

Dell je malenkostno posodobil tudi svojo ponudbo programske opreme, uvedli so majhno, a pomembno novost, ki je bila dosedaj na voljo le lastnikom dražje XPS serije. Poleg operacijskega sistema na novem računalniku ponavadi dobite še kup nepotrebnega softvera (crapware), kar je zelo moteče, predvsem za zahtevnejše uporabnike. Opcija čiste namestitve je bila, kot sem že napisal, v preteklosti domena višjega razreda, po novem pa bodo lahko vso navlako s svojih sistemov avtomatizirano odstranili tudi lastniki prenosnikov Inspirion ter namiznikov Dimension.

Prva in druga izvorna novica.

11 komentarjev

Dark Angel ::

Hmmm... tega pa čist ne zastopim:
Opcija čiste namestitve je bila, kot sem že napisal, v preteklosti domena višjega razreda, po novem pa bodo lahko vso navlako s svojih sistemov avtomatizirano odstranili tudi lastniki prenosnikov Inspirion ter namiznikov Dimension.


A ni običajno tako, da dobiš ob nakupu že nameščen sistem, polega tega pa ločen CD z OS in dodatki (crapwarom)? (Vsaj pri HP je tako).

Zato sem na svojem HPju na novo namestil XPje brez dodatnega CDja (razen gonilnikov) in je bila čisto čista inštalacija. Ima Dell to drugače rešeno?

Matek ::

Če jaz prav razumem, si dosedaj pri Dellu dobil prednameščene Windowse s kupom trial programov. Kupci serije XPS (višji rang) so se lahko odločili za svežo namestitev brez tega sranja. Po novem pa se tega crapwarea lahko enostavno rešiš tudi na cenejših serijah (Dimension, Inspirion), zraven dobiš namreč en uninstaller.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

darkolord ::

Apple bi uninstaller sigurno prodal kot revolucijo :D 8-)

PaX_MaN ::

Mmm, že na začetku zapacan register. Me love that!:\

Zakaj enostavno ne ponudijo še OS _brez_ vsega zraven? So to kaki posli v stilu reklam v časopisih? Pač, vi preizkusne programe gor, mi vam evrčke?
(Če to piše kje v izvorni novici, se opravičujem, ampak zdajle se mi pa _res_ ne da brat.)

neonX ::

Pfuj kako grdi prenosniki. Barve sicer všečne, vendar... Kaj se je zgodilo s spodnjo stranjo prenosnika? A ta spodnja stran bo doživela spremembo šele naslednje leto? Mislim barvni prenosnik v celoti al pa nč...

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

neonX ::

Haha izjava darklord-a pa zmaga :) vendar ima prav.. Uninstaller bi na mac os-u bil revolucija:p sicer v razlicici 10. 6 - mogoce?

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

desperados ::

Inspiroi so lepi prenosniki ga na izi neseš nekam kjer imajo vsi standardne grede hpji in ibme in je prav vsem lep
inspiron ima stil nekaj takega kot apple

Edino kar mi ni bilo pri starih inspironih ušeč je to da so bili dobavljivi le v belo srebrni barvi, z veseljem bi ga zamenjal za črnega, čeprav je ta čist ql

Ja in dell na žalost prodaja zadeve s crapwerom
ta crapwere vsebuje poleg drugih neumnosti tudi windowse in ti koneckoncev niti ne doda backupmedijev (za os) ampak je na disku skrita particija ki ti uredi roolback na tovarniške nastavitve

No ja k sreči je najnovejša pridobitev še ubuntu verzija dellovih prenosnikov, ki ga tako ali tako zbrišeš in naložiš suse:d

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

hamax ::

Men sta pa zelen in rdeč izredno všeč.
Upam, da bo to v slo preden bom kupil prenosnik(v roku enega meseca)
sicer pa sem ze dolgo odlocen. Dell inspiron e1505n oz 6400.

Edit: napača omenjena v naslednjem postu :\

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Nejk0 ::

Reče se jim Inspironi, ne Inspirioni.

LP, Nejk0.
--
A life without music is a life in error.

poweroff ::

Hja, izbereš rdečega, pa Ubuntu daš gor... pa si čisti komunist. >:D :D
sudo poweroff

Jux ::

Ugotavljam da je dosti bolj zabavno brati članke, če jih bereš z glasom Lorelle Flego. :)
web&blog&etc: http://lukabirsa.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus Eee v novih barvah (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
7312721 (8442) Blond
»

Logitech predstavil novo spletno kamero

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
72649 (2049) Jst
»

Novosti iz Della

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
113106 (2538) Jux
»

EMI bo ponujal glasbo brez DRM-ja

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
213904 (3102) G-man
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
235258 (4396) Sba

Več podobnih tem