» »

Ubuntu 7.04 - Logitech Quickcam Messenger ...(/dev/video0) Please check connection

Ubuntu 7.04 - Logitech Quickcam Messenger ...(/dev/video0) Please check connection

iskra ::

lsusb:
Bus 001 Device 006: ID 046d:08f6 Logitech, Inc.

Inštaliral sem qc-usb-messenger-1.1.2 verzijo, ki je na Synaptic seznamu paketov, še dva druga paketa, povezana s qc-usb, dodal sem še Camoramo in program mi vrže error "Could not connect to video device (/dev/video0). Please check connection".

Nekje sem pobral ta isti paket qc-usb-messenger 1.6 verzijo, ga inštaliral ampak tudi po restartu nič novega. V sistemu imam tudi TV tuner in to je tudi edini zunanji vir slike, ki mi ga aMSN pokaže.

Kako Linuxu dopovedati, da imam poleg tunerja še en izvor videa?

Če sem pozabil kak izpis iz terminala, mi povejte, da čimprej razrešim težave s kamero.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

No, inštaliral sem še program cameramonitor, ki naj bi se pokazal v "system tray-u". Program se zažene v ozadju, ikone pa ne vidim nikjer.

Nato sem po brskanju tisoč in enega foruma zasledil skripto easycam in njenega naslednika easycam2. Prva verzija je izpisala par stvari v terminalu, nato sem uspel izbrati USB napravo iz seznama, zgodilo pa se ni nič. Druga verzija se inštalira, zagnati pa je ne morem nikakor.

;((
Ajow! 5 metru drow ...

S tole zadevo sem dodal še /dev/video1 napravo ampak ne vem kako dalje :\ Preveč strokovno napisana navodila za moje začetke v Linuxu.
Ajow! 5 metru drow ...

kriko1 ::

#sudo tail -f /var/log/messages
in glej log ko priklučiš kamero (če je sploh podprta). Nekje sem zasledil gonilnike za logitech, tako da dvomim da so moduli že zraven jedra.

Bom pogledal čez ene 3 dni - imam računalnik v Ljubljani :|
Ajow! 5 metru drow ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[INFO] Windows Live Messenger/MSN Messenger (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Programska oprema
23676270 (16911) tilinho20
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1960119258 (34932) RedDrake
»

Ubuntu 7.04 + Pinnacle PCTV = slika super, zvoka ni - Linux n00b here (strani: 1 2 )

706793 (4234) poweroff
»

[Linux] Pinnaclova kartica

301764 (1519) christooss
»

TV tuner pod Linux-om

151659 (1421) Skrat

Več podobnih tem