Forum » Pomoč in nasveti » Kako posnet izrezano slikco iz reklame v PS7 ?
Kako posnet izrezano slikco iz reklame v PS7 ?
JOKER ::
POZDRAVLJENI !
So stvari, katerih se človek enostavno ne spomne, če že nekaj časa ni to tudi delal.
Torej, bom dal primer ene reklame.
Na monitorju imam reklamo. Zamrznem ekran (PrintScreen) in jo shranim kot .jpg .
To reklamo oz. zdaj .jpg fajl odprem v PS7 in ker bi rad iz te reklame izrezal jabolka z ceno vred (kvadrat recimo 90x90) to naredim z Marquee Tool-om in naredim kvadrat okrog svoje izbrane sličice. Zdaj me pa zanima, kako takšno stvar posnet - samo to izrezano slikco ? Meni nikakor ne rata, prosim za pomoč.
hvala in lep pozdrav.
So stvari, katerih se človek enostavno ne spomne, če že nekaj časa ni to tudi delal.
Torej, bom dal primer ene reklame.
Na monitorju imam reklamo. Zamrznem ekran (PrintScreen) in jo shranim kot .jpg .
To reklamo oz. zdaj .jpg fajl odprem v PS7 in ker bi rad iz te reklame izrezal jabolka z ceno vred (kvadrat recimo 90x90) to naredim z Marquee Tool-om in naredim kvadrat okrog svoje izbrane sličice. Zdaj me pa zanima, kako takšno stvar posnet - samo to izrezano slikco ? Meni nikakor ne rata, prosim za pomoč.
hvala in lep pozdrav.
Če te prav razumem iščeš funkcijo Crop? Na daljši način pa lahko izbor izrežeš & narediš novo sliko, kamor ga prilepiš.
JOKER ::
Točno to sem iskal ja .... !
Pred časom sem nekaj oblikoval in sem počel te stvari, ampak mi nikakor ni kapnilo, kaj sem naredil.
Zmedlo me je tudi to, da sem zgoraj v okencih za funkcijo Crop, kjer določaš W/H imel vpisane svoje podatke (pix) pa mi zato ni bilo jasno, zakaj ne naredi okvirška okrog slike kot jaz želim !? Potem pa tako samo enter stisneš ter sliko Save As ... itd.
Hvala in lep pozdrav.
Pred časom sem nekaj oblikoval in sem počel te stvari, ampak mi nikakor ni kapnilo, kaj sem naredil.
Zmedlo me je tudi to, da sem zgoraj v okencih za funkcijo Crop, kjer določaš W/H imel vpisane svoje podatke (pix) pa mi zato ni bilo jasno, zakaj ne naredi okvirška okrog slike kot jaz želim !? Potem pa tako samo enter stisneš ter sliko Save As ... itd.
Hvala in lep pozdrav.
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | TV in PC vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1716 (1524) | eric_cartman |
| » | DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 24118 (11333) | Yossarian |
| » | IPTV klient (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Programiranje | 34220 (15670) | ToniT |
| » | Kupujem monitor ! Kakšne izkušnje z Wide Screen monitorji ?Oddelek: Zvok in slika | 3083 (2279) | HyperKiller |
| » | Spletna trgovinaOddelek: Izdelava spletišč | 3291 (2592) | gregy |