» »

Spletna trgovina

Spletna trgovina

2fast4you_11 ::

Rad bi postavil spletno trgovino (Agora Shopping Cart,osCommerce,..) ,ki je narejena v php-ju. Zanima me če je možno, da bi vso stvar izdelal - nastavil na računalniku (da mi ne bi bilo treba ves čas viset na netu)?

darh ::

podownlowdaš apache, php in mysql za windowse.. mogoče kar kako pack ki instalira vse skup...
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

McAjvar ::

ko smo ze pri spletnih trgovinah.... oscommerce ali zen-cart? za uporabo je, kot sem gledal, prakticno enako, samo da za zen-cart ne najdem toliko exploitov, kot za oscommerce. ima kdo kaj vec izkusenj s tem/informacij o tem?

hvala :)
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

2fast4you_11 ::

Hvala za info. Sem instaliral WAMP in dela vse OK edino mysql me malo zeza. Ko kliknem na mysql.exe kjer naj bi naredil bazo mi za delcek sekunde odpre okno nato pa ga zapre. Ali se komu sanja kaj je narobe.Ali ve kdo kje se bi dobilo SLO jezik za oscommerce,Agora Shopping Cart ali zen-cart. V SLO je veliko teh trgovin in vsi imajo vse v slovenščini vendar pa nikjer ne najdem prevoda.

McAjvar ::

jest mam en delni prevod zen-carta ene verzije zen-carta od izpred 2, 3 mesecev. if interested, send a pm.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

pivmik ::

Jaz mam tudi svoj prevod Zen-Carta, mislim da za verzijo 1.1.1d .

A komu uspe narediti svoj Template/Skin za ZenCart??
Ko ga jaz ustvarim mi izginejo sidebari na obeh straneh. Če pa ta isti Template zamenjam z defaultom(classic al kaj je že) pa mi dela OK.


mysql.exe je program samo za ukazno vrstico(tistio črno okno ki se takoj zapre je ukazna vrstica).
Za urejanje baze MySQL pa uporabi program MySQL Front 2.4 (NE verzije 3.0 ker je hroščata in plačljiva).
LP, Gregor GRE^

2fast4you_11 ::

Nekako mi je uspelo ustvariti osCommerce spletno trgovino. Kar se tiče nastavitev,... mi je več ali manj jasno. Zanima me pa kako se uvozi/izvozi baze. (upam da bom vsaj problizno pravilno napisal):\ Torej imam "server" na računalniku (WIN XP, apachi,...) s pomočjo katerega mi deluje ta osCommerce trgovina. Problem je ker ne znam baze, ki jo naredim na rač. izvozit in nato uvozit na server kjer gostuje ta trgovina. Če se komu svita kaj me zanima mi naj prosim pomaga :8)

McAjvar ::

naceloma lahko na svojem racunalniku uporabis denimo phpmyadmin, ki ima tudi funkcijo za izvoz podatkov. nastavi mu izvoz strukture tabel in podatkov. dobil bos datoteko :)
potem pa pa lahko, ce imas tudi na strezniku phpmyadmin, te podatke uvozis. naredi bazo, potem pa v phpmyadminu glej, kje ima moznost vpisovanja sql stavkov. tam nekje je, ce se prav spomnim (nazadnje sem delal s phpmyadminom pred par leti :) takrat se spomnim, da je se to imel), tudi polje, kjer lahko pokazes na en fajl, ki ga nato uploada in iz njega bere stavke in izvaja. tako bi naceloma moral brez tezav kreirati vse tabele in vanje uvoziti podatke.
ce imas shell dostop, pa lahko datoteko preneses na server, potem pa v konzoli z ukazom mysql (in ustreznimi parametri, da dolocis bazo, uporabnisko ime za povezavo, etc) vneses podatke, nekako takole:
mysql -u username -h host [in ostali parametri] < izvozeni_podatki.sql
ampak mislim, da bi bilo lazje in manj komplicirano delat s phpmyadminom.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

svejk ::

Mene pa nekaj drugega zanima, je mogoče kdo v oscommerce dodal pack za slovenski jezik. Zadeva ima kar precej problemov, med drugim ti v administraciji ne pusti slovenščine, pa tudi cel kup ikon manjka

gregy ::

seveda ti pusti slovene language v admin delu .. samo uploadat ga moras ...

evo nase strani tik pred objavo www.vstopnice.com/shop temeljijo na Oscommercu pa malo morje (ene 30) dodatkov oz. t.i. contributions smo dal noter .. odlična zadeva .. admin del mam pa na pol preveden .. predvsem za zenske v komericali, da se bodo lazje znasle .. meni je itak boljsa anglescina kar se tice tehnicnih stvari,

Tody ::

jah sam tale tvoja stran niti ni tok v slovenščino prevedena >:D

gregy ::

hmm .. "strani so tik pred objavo" .. delamo še kozmetične stvari (beri prevajamo) umm .. kje pa si nasel kaj neprevedenega??? po moje je kr 97% vse preveden :\

Tody ::

Hmmm samo na prvi strani vse kar ni na roko napisano je v angleščini :D, aja zdele sem videl da te automatično vrže na angleško stran... raje to onesposobite dokler pač tudi besedila ne prevedete v angleiščino... +Newsletter center je še angleščini več pa nisem šel gledat...

gregy ::

ja newsletter je se v obdelavi .. neki sploh pravilno ne dela .. bi te pa prosil nekaj drugega ... a se ti da cookije pa history zbrisat pa ponovno odpret strani .. slovenscina je namrec nastimana na default jezik .. tako da ne vem zakaj si dobil ang verzijo ...

svejk ::

uf meni je nekako uspelo zadevo postaviti. Mam pa en problem, zakaj mi noče prikazovati cen, ter je kdo najdel kaj pametnih .gif za kategorije?

gregy ::

dej kaksen link .. da kej vidim .... vse imas v nastavitvah ...

svejk ::

in kje točno v nastavitvah je možnost za prikazovnje cen?

gregy ::

najprej se moras poigrati glede default currency ... pa potem moras imeti vnesene vse tecaje za valute, ki jih imas na voljo .. si probal v drugih valutah ce ti prikaze ceno?

svejk ::

ja cene sem rešil, itak imam pa samo tolar in nič drugega. Pa glede na to, da bodo v trgovini rabljene stvari sem po zakonu oproščen davka :) Mi lahko poveš še kako si rešil z nastavitvami za slike, ker mi male sličice prikazuje vse stisnjene ali zožane; glede na to po kateri stranici so daljše :)

gregy ::

s slikicami je tako .. so velikosti kot jih določiš v nastavitvah (Images) v admin delu .. stvar je v tem, da jih bo vedno pomanjšalo ali povečalo na pixle ki si jih nastavil v adminu .. s tem sam Oscommerce poskrbi da so slike povsod enake velikosti .. kar pozdravljam .. če ne bi bilo vse razmetano .. jaz vsako sliko prej v paintshopu uredim s funkcijo "crop", da imam potem prave dimenzije ... probaj ..

parasit ::

Pozdravljeni!

Rabil bi pomoč pri oscommerce, namreč, zanima me, kje se da uštimati izpis cene pri artiklih, da ne bi pisalo 1.000,00SIT ampak 1.000,00 SIT! S presledkom. Že 2 dni iščem in ne najdem!

Hvala vsem že v naprej!
To je to!

McAjvar ::

ena ideja bi bila, da v aplikaciji pogledas, kje imas nastavitve valute, potem pa pri enoti "SIT" naredis spredaj en presledek, " SIT". ampak to govorim precej na pamet, pa se to za zen-cart, ki sem ga nazadnje uporabljal dolgo nazaj. ker pa zen-cart temelji na oscommercu, bi znalo biti precej podobno.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

gregy ::

v drugi temi sem ti podal odgovor na isto vprasanje .. stvar dodajanja v kodi v currencies.php


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava spletne trgovine 2

Oddelek: Izdelava spletišč
344589 (2587) IceIceBaby
»

eCommerce online trgovina

Oddelek: Izdelava spletišč
81929 (1432) JanezekNovak
»

zen-cart: slovenski prevod / moneta

Oddelek: Izdelava spletišč
143813 (3263) mrezna
»

Postavljalci internetnih strani POZOR - spletna trgovina

Oddelek: Izdelava spletišč
313145 (1889) Looooooka
»

spletna trgovina

Oddelek: Izdelava spletišč
181679 (1254) robio

Več podobnih tem