» »

DLP Projektorj

DLP Projektorj

Tumpo ::

Lep pozdrav vsem.. Imam preprosto vprašanje, najbrž ste že kdaj o tem govorl, pa ne najdem..
Namreč imam vprašanje za tiste, ki ste si za domači tv-kino omislili DLP projektor. Stezadovolni, kje zadeva škriplje, kaj vas moti in če bi se šeenkrat odločali ali bi vseeno izbrali DLP ali LCD.
Resno se odločam za domači TV med tema dvema tehnologijama, za gledanje televizijskih progaramov in priklop računalnika.
Za projektor bi odštel približno 800-850 EUR, ali je to premalo in in se raje odločim za drugo varijanto, ali se za ta denar dobi zadovoljivo kvaliteto za domače gledanje.
Aja, pa še vrprašanje o žarnicah. Kako težko jih je dobit, cenovno in servis-zamnjeva.

Hvala vsem

itak37 ::

Pozdrav,

priblizno 2 tedna imam DLP projektor Infocus IN72 in sem zelo zadovljen. Kupil sem ga pri Pixmania za 570 EUR.Zaenkrat projiciram na navadno belo steno in slika se mi zdi zelo v redu.


Glede LCD in DLP ti ne morem dosti svetovati, DLP projektorji naj bi imeli boljsi kontrast in temnejso crno barvo in naj bi bili bolj primerni za predvajanje filmov. Pri DLP projektorjih nekatere moti RBE (efekt mavrice). Tudi jaz ga obcasno opazim pri premikanju glave med gledanjem, vendar me ne moti.
Najbolj pomembno pri projektorju pa je zatemnjenost prostora, saj je slika v osvetljenem prostoru zelo slaba. Pred nakupom dobro premisli, ce bos lahko zagotovil dovolj zatemenjenosti.
Pri vsem skupaj me se najbolj moti, da v SLO nimamo HDTV>:D , saj se na tako velikem zaslonu zelo opazijo pomankljivosti DivX-ov (kompresija, nizka resolucija). HDTV pa izgleda fenomenalno.Tudi navadna kabelska TV zgleda precej ubogo (sicer imam slab kabelski signal, prevec TV-jev...). Upam da ves, da bos za gledanje TV-ja potreboval TV tuner.
Infocus IN72 ima WVGA resolucijo 854x480, kar povsem zadostuje za gledanje filmov (v bistvu je overkill za DivXe in SD TV), za resno delo s PC-jem pa je locljivost prenizka. Cena enakega projektorja z locljivostjo 1,280 x 720 pa je 1300 EUR, kar se mi zdi odlocno prevec glede na to, da v SLO na zalost ne moremo pricakovati HD TV v bljiznji prihodnosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38369449 (2338) matobeli
»

priporočite projektor in platno

Oddelek: Zvok in slika
4011282 (8381) gorann
»

Projektor: Pomoč pri Namestitevi - potrebni kabli in mnenje!!

Oddelek: Zvok in slika
73231 (3065) zile
»

LCD televizorji

Oddelek: Zvok in slika
213076 (2694) Valentin
»

Projektor NEC projektor VT45

Oddelek: Kaj kupiti
51425 (1373) Laplace

Več podobnih tem