» »

"zmešana" soseda - kaj storiti

"zmešana" soseda - kaj storiti

«
1
2

ciriana ::

Pozdravljeni,

po parih letih prerekanj in skorajšnjem živčnem zlomu, pišem za nasvet vam.

Živimo v strnjenem naselju na obrobju Ljubljane v dokaj novi hiši. V vrsti so štiri praktično enake hiše, ki pa VSE mejijo na enako parcelo (na eni strani), katero ima v lasti "zmešana soseda". Tako naprimer prva novejša hiša stoji nasproti hiše zmešane sosede, druga nasproti njenega dvorišča, tretja in četrta pa nasproti razraščenega vrta, katerega se ni nihče dotaknil ali ga poskušal urediti že odkar mi tukaj živimo (cca 5-6 let).

Vsi sosedje se med seboj razumemo, se družimo in se skratka vedemo normalno in človeško - brez problema grem do katerega koli soseda po jajce, če mi ga zmanjka.. :P

Zmešani sosedi smo se ob vselitvi seveda lepo predstavili, z njo kdaj tudi poklepetali, jo na ulici vedno pozdravili in bili do nje nasploh prijazni - zagotovo ne sovražni. Kmalu pa so se začele težave.

Najprej je seveda njeno konstantno dretje, ki se pa iz leta v leto stopnjuje. Dere se na vse - brata, svojo sedaj 15 letno hči, različne ljubimce (teh je kar nekaj - včasih tudi na enkrat). Pa ne da nas motijo ljudje v tisti hiši ali njene osebne zadeve, seveda ne. Vendar nas pa moti, ko se ponoči vsi sosedje zaradi tega zbudimo, ko cele večere poslušamo dretje napolnjeno z grdimi in neprimernimi besedami (naj poudarim, da imamo med sosedi tudi manjše otroke).

Nato so nas čakale dogodivščine z njenimi živalmi. Sicer smo veliki ljubitelji živali in nas zagotovo ne motijo in ovirajo. Vendar na sosedinem dvorišču je bilo v najhujšem primeru tudi cca 10 psov, ki so živeli na dvorišču cca 30m^2, katero je nastlano z vso možno kramo - med vsemi drugimi uničenimi in starimi gospodinjskimi aparati je tudi razbit avto, ki dela družbo ubogim psom. Le-ti so na dvorišču ves čas. Ob najhujši poletni pripeki, pa ob največjem zimskem mrazu. Nekateri priklenjeni na 2m ketne, nekateri pač spuščeni. Tako nas je neko soboto zjutraj zbudilo ZVERINSKO pasje DRETJE, ne lajež, ki je prihajal iz dvorišča. Tako smo se sosedje približali ograji, da bi videli kaj se dogaja.En izmed priklenjenih psov se je nekako zataknil in se je komaj še dotikal tal z zadnjimi tačkami - z verigo okoli vratu seveda. Ostali psi so ga v tem času napadali - se vanj zaganjali in ga grizli. Ker sosede ni bilo doma in si na njeno zemljišče nismo ne želeli, ne upali vstopiti, smo v upanju na najboljše najprej poklicali policijo. Policajem smo razložili situacijo in jih prosili za nasvet kaj narediti. Le ti so nas odslovili, češ da to ni v njihovi pristojnosti temveč v pristojnosti gasilcev. Ko smo poklicali gasilce, so nas ti odslovili češ da to ni v njihovi pristojnosti, temveč v pristojnosti policije. Na društvo za zaščito živali nismo pomislili in smo se odločili ukrepati sami in sicer tako, da je en fant zlezel čez ograjo in odvozlal ketno uboge zataknjenega kužka. Ko je prišla soseda domov in smo jo soočili s situacijo nas je nadrla, češ kaj se vmešavamo v njeno življenje in da nas bo naslednjič tožila, ker stopamo po njeni parceli. Vsega tega smo se seveda zavedali pred vstopom na njeno parcelo, vendar ubogega psa nismo mogli več gledati, KAJ ŠELE POSLUŠATI. Od takrat naprej sicer tako hude situacije še nismo doživeli, ampak še vedno se VSAKODNEVNO ti psi zaletavajo in skačejo v ograjo, ko hodi kdo mimo (ograja meji na cesto, ki je dovoz za vse štiri hiše). Parkrat se je celo zgodilo, da so tako močno skakali v ograjo, da so "ven vrgli" dve letvi ograje. Medtem ko lastnica psov, torej "zmešana soseda" na ves glas nadere 7 letnega soseda, kateri je ponesreči udaril nogometno žogo v taisto ograjo.

Vendar to še ni vse! dobri dve tretjini njene parcele praktično pokriva gozd oz. zaraščeno podrastje in par dreves. Med vsem tem rastjem pa počivajo stare skrinje, hladilniki, strešniki, prikolice in še MNOGO DRUGEGA, v čemer se seveda nabira voda.
Tako poleti pristanemo v središču legla komarjev. Tako nas recimo v parih minutah v spodnjem nadstropju hiše, (ko imamo odprta vrata na vrt - poleti praktično ves čas) napika cca. 10 komarjev. Zunaj, pred hišo, se to število zagotovo podvoji - tudi če si našprican proti komarjem. Spraševali smo že sosede iz iste ulice, par sto metro stran, če imajo te težave in so nam zagotovili, da pri njih ni takšne količine komarjev.
V njenem gozdu ima na meji tudi kar nekaj dreves - oreh, češnjo, lešnik, slivo.. Ničesar ne obira, obrezuje ali na karšen koli način skrbi za zelenje. Tako 90% sadežev in kar nekaj listja in vej pristane na naši cesti. In če nočemo, da se vse to spremeni v humus, moramo seveda pobirati in pometati. Ko se je oreh tako razrasel, da se po cesti nisi več mogel peljati s kombijem, smo sosedo prosili če lahko to uredi. Seveda se je razjezila, zdrla in nam z žalostjo povedala da ona pa ne more tako uničevati narave in da ji je res hudo pri srcu, ko mora rezati drevje. Da ne govorimo o tem da vsi orehi padejo na taisto cesto in če jih ne pobereš, ga bo kmalu povozil avto in reh na tleh pusti velik črn oljnat madež. Tako poskušamo mi sproti pobirat te orehe, pometat listje (ki je že parkrat zabilo našo kanalizacijo in čistilno postajo, ki si jo delijo "nove hiše") in trgat koprive ki rastejo skozi ograjo. Prav tako se na ograji in hišah ob dežju znajde neštet črvov, katerih nimamo srca ubit in jih mečemo kar nazaj na njeno parcelo.
Ko smo sosedo soočili z vsem tem, nas je nadrla naj se ne bunimo, ker imamo od tega mi veliko ve kot ona. Mi njen gozd uničujemo ker ez ograjo mečemo listje ki popada iz taistih dreves ki tam rastejo, zraven pa še pobiramo NJENE orehe in jih kao zadržimo zase. Seveda ji z veseljem pustimo vse to, vendar ona tega ne pobira in se vse nabira na naši cesti.

Da tega da na svojem dvorišču kurijo VSE ŽIVO (od pnevmatik, do plastike in materiala iz dvorišča) sploh ne omenjam. Tako lako dan po njenem kresu vsi peremo okna, ker so ta tako sajasta da se skozenj komaj vidi.

Vse to samo iz vrha glave, v letih odkar živimo tu smo imeli vsi sosedje z njo že velike težave. Tu pa dam ob nočnem dretju kdo pokliče policijo, vendar to očitno ne zaleže, saj se dretje nadaljuje.
Naj poudarim - smo strpni, prijazni in predvsem dobro voljni. Vendar vse skupaj že presega meje zdravega in dobrega okusa. Če bi se ubadali s samo eno izmed teh težav, zagotovo nebi posegali po takšnih ukrepih, vendar po VSEM tem kar se dogaja, sedeti križem rok več ne moremo.

Zato vas prosim za nasvete, priporočila, citate zakonikov in zakonov s katerimi bi si lahko pomagali.

Najlepša hvala za vaš trud in pomoč,
LP,
obupana soseda

msjr ::

Evo, za začetek: http://www.pravozatelebane.com/ostalo/s...

Drugače se strinjam s koyotee.

ziga1990 ::

hvala bluefish drugače pa pošlite slike psov in opis dogotkov okoli psov VURS-u.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ziga1990 ()

WarpedGone ::

Kdo je junak? Tisti, ki stvari uredi.
Ste opazili piko in izostanek relativiziranja?

Smilijo se ti psi? Pojdi tja in jih odpelji v zavetišče al pa jim sama priskrbi primeren dom.
Boš fasala tožbo za motenje posesti? Najverjetneje. In kaj potem? Psi bodo rešeni.
Da bi jih ženska dobila nazaj, bo morala dokazovat lastništvo, kar pa ni nujno enostavno. In še primerne prostore in zmožnost oskrbe, itd.

Pozabi na policijo ali gasilce. Še nobenega medsosedskega problema niso rešili.
Zbogom in hvala za vse ribe

Balaton ::

Ta pa je dobra. Da se ji spizdi pse in odpelje v zavetišče. Res da je ena izmed možnosti, a nerealnih. Če komentiraš samo zavoljo komentiranja, se v naslednje raje tega vzdrži.

shadeX ::

Kolk je stara ta ženska?

Ciklamen ::

Glede na to da ima 15 letno hči bi rekel tam okrog 40, 45 :)
- End of the Post ->

tor2 ::

kurjenje
https://slo-tech.com/forum/t579157/p414...

psi aka domače wannabe zavetišče
vurs, veterinar.

rezanje dreves, če drevo iz parcele ovira javno cesto, ga mora lastnik porezati.


20 let nazaj bi se sosedje zbrali, jo vrgli v katran in namazali s perjem :)).


Nikjer ni v zakonu, da mora imeti lastnik parcelo pospravljeno tip-top.

Spraševali smo že sosede iz iste ulice, par sto metro stran, če imajo te težave in so nam zagotovili, da pri njih ni takšne količine komarjev.

Komarji ne letijo samo 100 m okoli.Kaj ko bi se za test prestavila za pol ure s sosedom na ulico, kjer pravijo da ni komarjev ?
Priporočam da si montirate komarnike na okna.

Čigav je razraščen vrt lahko pogledaš z e-zemljiški knjigi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tor2 ()

korenje3 ::

sosedo verjetno moti, ker se je prej na mestu kjer je bila narava razmnožilo en kup hiš in pa ljudje ki so s stemi hišami prišli.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Furbo ::

Naslednjič ko bo kres se komot pokliče policijo, če drži tisto o raznih odpadkih kot so gume pa to.

Kaj sicer počne na njeni parceli in z njeno ograjo, je njena stvar. Tako kot ti lahko stolčeš svojo lastnino, tudi ona lahko svojo, ne smemo pa tuje.

Veje ki segajo preko meje na vaše parcele, lahko tudi sami odstranite, pred tem pa jo morate k temu pisno pozvati.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

SimplyMiha ::

Soseda ima cel trop psov, ki živijo v neurejenih razmerah, pa še niste pomislili, da bi nadnjo naščuvali inšpektorja? Res veliki ljubitelji živali.

Yacked2 ::

pokliči na 24ur.com, za take zadeve so dobri.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

hobbit ::

kar se tiče psov.....prijavite jo pristojnim za mučenje živali.

Matako ::

No, v bistvu proti kliničnim primerom deluje ponavadi le drug, enako nor pacient. Če bi soseda imela za antipod drugega soseda, ki bi jo povabil na roštilj z mešanim mesom neznanega izvora ("gospa... divjačina je, boste probali?") ravno ko bi iskala enega od kužkov, ki je skrivnostno izginil... postavil kakšno "ponudbo, ki je ne bi mogla zavrniti"...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

tor2 ::

Za dretje obvesti csd če ima mladoletno hčerko (verbalno nasilje, lahko dodaš da **verjetno** ni samo to), če ne gre za cigane bodo hitro pogledali.

Če greš v medije (svet, preverjeno, tednik, slovenske novice), začni zbirati audio-video material.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tor2 ()

Napajalc ::

Psi, koprive, komarji, drevo na cesti se da zrihtat z minimalno stroški in malo iznajdljivosti. Za dretje ponoči se da pa prezračevenje v splanico/otroško sobo iz sosednje sobe, okna se zapre po potrebi menja za bolše s tremi stekli.. To je nekako tako kot da imaš nočni lokal blizu, in soseda ki mu ni mar za vrt.
011011100111010101100010

Sriple Tix ::

Inšpektor VURSa ali kaj so že tisti pasjeljubci, ki vlečejo državno plačo, vsaj na Gorenjskem ne naredijo nič. Prijavil sem posebneža iz naselja (sicer kar oddaljenega od mene), ki ima psa že dolga leta, pozimi in poleti, priklenjenega na betonskem dvorišču. Sicer ima poleg pasjo uto, vendar glavnino življenja preživlja tam pod milim nebom na tistem betonu. Po štirinajstih dneh sem kljukca poklical in povprašal, če so kaj ukrenili, saj ni bilo glasu od njih, čeprav sem v ta namen pustil tam vse svoje podatke in v odgovor dobil pod nos, da pes ne kaže znake zanemarjanja ... in berite to, da ga ima, po njegovem mnenju, lastnik rad. Še enkrat, lastnik ga ima po njegovem mnenju rad! Prav mi je, kaj pa se vmešavam :|

Torej, pasji problem bodo najbrž rešili po hitrem postopku na podoben način.

Adrijan0 ::

Rad bi videl par slik in posnetkov teh dogodkov ;((

Glugy ::

Mislm da bi se najdu vsaj en medij ki bi z veseljem poročal o tej zgodbi. Piši čim več medijem pa boš vidu kaj se zgodi.

St235 ::

Dretje in ostale motnje javnega redu in miru: Policija. Vedno kličite vsi sososedi.

Psi in podobne težave z mučenjem živali: Veterinarski inšpektor, spet kličite in podajte prijave vsi.

Komarji in podobne neumnosti: Tukaj kaj drugega kot civilna tožba ni mogoče.

Drevje in ostalo: Spet ostane samo civilna tožba zaradi kršitve obligacijskega zakonika.

radmannsdorf ::

ziga1990 ::

Samo moramo pa še iz enega vidika tole pogledati:

Ker ko vi podate prijavo in bo uradna oseba(policaj,inšpektor) prišla in ji dala kazen vam povem, da bo verjetno še huje in se vam lahko maščuje.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

radmannsdorf ::

seprravi jim ti priporočaš da naj bodo tiho? haha...sej se hecaš ane? treba jo je zmasirat do konca, če je ona začela s tem. jaz bi ji dal vetra. za začetek cannibal corpse album vsak dan, za dobro jutro.

ziga1990 ::

ne samo pravim da je možnost da bo še huje, če kaj naredijo
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

St235 ::

vsako stopnjevanje z njene strani bo pač prineslo hujše in hujše materialne in kazenske psoledice. ČE se tega lotiš sistemsko in skupaj s še tremi sosedi bo hitro potegnila takratko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

ciriana ::

Hvala za vse odgovore, tud tiste nič kaj prijazne :P

Prvo bi rada razjasnila dejstvo da smo že klicali razna društva proti mučenju živali in na koncu nihče ne ukrene NIČ. Prav tako je treba vedet da število psov varira - od enega do desetih. In velikokrat vržem čez ograjo kakšno kost, kos mesa ali salame, zlijem vodo (ker jim očitno ne privošči niti tega..). Na to pa nisem še niti pomislila, da bi ji "odtujili" pse in jih dali v zavetišče. Kolikor je nora, ne vem če upam.

Tud nekak ne vidimo prve rešitve v tem da prodamo hišo, bi radi pred tem probali še kaj drugega.

Policija je kar stalni gost tukaj, vendar očitno nismo s tem dosegli ničesar. En izmed sosedov je ravno to idel kot rešitev - klicanje policije ves čas in jo pokopat v kaznih.. Ampak se mi nekak ne zdi da deluje.

Glede komarjev: smo stali na drugih koncih ulice (nedaleč stran od nas) po več ur, ampak NI komarjev! Torej jih je le pri nas ogromno.

Skoraj zagotovo bo (kot je omenil nekdo zgoraj) najboljša rešitev CSD, ker je njena hči še mladoletna (celo pod 16). Vendar (zgodba socialne delavke iz OŠ katero obiskuje hči) so že lani ugotovili, da je bila hči sama doma skoraj 3 mesece, ker je mama odšla nekam z enim od svojih jebačev. Šola je podala prijavo, klicala mamo v šolo a je ta odgovorila nekaj v smislu: "saj je moj otrok in dovolj je stara".

Aja, naj poudarim. To je profesorica slovenščine (sicer že doooolgo nima službe)! Stara je pa tam nekje med 40 in 50.

In vem, zveni zelo slovenceljsko od mene - vso tole šinfanje in obrekanje sosedov, vendar RES več ne vemo kaj narediti. In nekak se mi zdite najbolj normalen forum v SLO. :)

St235 ::

Prvo bi rada razjasnila dejstvo da smo že klicali razna društva proti mučenju živali in na koncu nihče ne ukrene NIČ.

Zato se takšne zadeve prijavlja na inšpektorat kjer imaš vso pravico izvedet kaj so v postopku ugotovili.

Na to pa nisem še niti pomislila, da bi ji "odtujili" pse in jih dali v zavetišče.

Če bi se vi radi znašli na sodišču potem kar.

Policija je kar stalni gost tukaj, vendar očitno nismo s tem dosegli ničesar. En izmed sosedov je ravno to idel kot rešitev - klicanje policije ves čas in jo pokopat v kaznih.. Ampak se mi nekak ne zdi da deluje.

Kaj ko bi bil bolj konkreten. Koliko prijav s te podali? Kako je ukrepala policija? Namreč malo prej si napisal: Tu pa dam ob nočnem dretju kdo pokliče policijo, vendar to očitno ne zaleže, saj se dretje nadaljuje.

Tako, da očitno tega ne počnete sistemsko vsi sosedi vsakič, ko pride do kršitve.

Skoraj zagotovo bo (kot je omenil nekdo zgoraj) najboljša rešitev CSD, ker je njena hči še mladoletna (celo pod 16). Vendar (zgodba socialne delavke iz OŠ katero obiskuje hči) so že lani ugotovili, da je bila hči sama doma skoraj 3 mesece, ker je mama odšla nekam z enim od svojih jebačev. Šola je podala prijavo, klicala mamo v šolo a je ta odgovorila nekaj v smislu: "saj je moj otrok in dovolj je stara".
Popolnoma zgrešena smer razmišljanja. Če ni znakov zlorabe ali drugih socialnih težav hčere se CSD zagotovo ne bo utaknil v zgodbo zato ker je najstnica sama doma.

raven pa še pobiramo NJENE orehe in jih kao zadržimo zase.

Če padejo na vašo parcelo imate do tega vso pravico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

radmannsdorf ::

užali jo - povej ji da ne zna uporabljat rodilnika :)

ziga1990 ::

fantje tako enostavno se je znebili novjo pa pazit morajo, da novjo oni v prekršku
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

WarpedGone ::

Prvo bi rada razjasnila dejstvo da smo že klicali razna društva proti mučenju živali in na koncu nihče ne ukrene NIČ. P

Dobro jutro.
Izvoli še naprej upoštevat nasvete, kako jih je treba prijavit na N ištitucij.
Vsako od njih bo naredil minimum kar lahko in se maksimalno potrudil, da najde izgovor, zakaj 'ne sme' ukrepat.

Lahko s tem živiš naprej al pa si zvesta sebi in situacijo, ki ti ne odgovarja, izbolšaš z lastnimi rokami. Če te zaradi tega zvelečejo na sodišče, in kaj potem? Na sodiščih ne režejo glav, ampak so enako nesposobni birokrati kot pri zgornjih N inštitucijah. Trdiš da si rešila ujete pse. Tvoja beseda proti njeni, da so psi sploh njeni. Brez papirjev ki dokazujejo da so njeni (pasuš, čip vpisan v veterinarski register) je ona v prekršku že s tem ko je mela nečipirane pse.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Mitch ::

Najbolje bi bilo, da bi prišli k tej ženski na obisk in ji prinesli kot darilo flašo dobrega vina ali žganja. Ob glažu ali dveh se da vse prijateljsko dogovoriti...

Vikking ::

Moje mnenje.

1. pokličeš policijo vedno ko se ponoči derejo. "motenje javnega reda in miru"

2. Pokličeš društvo za zaščito živali, če so psi v slabem stanju oz. priklenjeni na prekratke verige. Kar lepo sodelujejo z novinarji, pa se bo gospa znašla še pri kakšnih poročilih.

3. zaradi komarjev in zaraščenosti, listov se lahko bolj ali manj direktno pritožiš na sončno upravo.
Kar se tiče zaraščenosti, malo pokukaš če na njenem "urejenem" vrtu ne raste kakšna invazivna rastlina (ambrozija, orjaški dežen...) Pokličeš fitosanitarno inšpkecijo.

3a. če si pa jezen da že peniš pa ponoči vržeš malo semena konoplje na njen vrt in upaš da se prime. Pokličeš policijo ko zraste, pa bo veselica za njo.

3b. če so drevesa trhla in ogrožajo je možno da inšpekcija odredi posek. Če so zdrava je edini naslov sončna uprava.

4. ko preveč zakuri (prevelik ogenj) pokličeš gasilce da gori.

5. Poznam kar nekaj modelov ki imajo vrtove z ogromno količino raznimi smetmi, pa se ne da popolnoma nič ukrenit.

6.... kličeš prijavljaš, kličeš prijavljaš, dokler se gospa ne naveliča in malo bolj uredi situacijo.

mat xxl ::

Najbolje se odseliš, saj ste ne nazadnje vi vdrli v njen življenski prostor..., ali pa čakate, da bodo vaši vnuki končno uživali vaše nepremičnine.

Lonsarg ::

Protihrupna neprosojna ograja.

Pa resno mislim.

Utk ::

mat xxl je izjavil:

Najbolje se odseliš, saj ste ne nazadnje vi vdrli v njen življenski prostor..., ali pa čakate, da bodo vaši vnuki končno uživali vaše nepremičnine.

Tako je. Zato pač nimajo vse parcele iste cene. Ne moreš naredit bajte v ciganskem naselju in pričakovat, da se bo kdo tam zarad tebe spremenil.
Nobena kazen ji ne bo dala pameti.

tupee ::

Polno teoretikov, ki očitno uživajo v pljuvanju po 'žrtvi'.

Policija in država ne bosta ukrenila popolnoma nič. To je dejstvo. Pomaga edino, kot je že en prej napisal, gasiti ogenj z ognjem. Iz lastnih podobnih izkušenj vem, da je edin način za take paciente osebni obisk kjer se 'pogovori brez besed'. Sicer sem moral ponoviti 2x, samo ne pozabi, da se bojo policija in socialne službe ravno toliko potrudile za njo, kot se za vas druge.

St235 ::

daj ne nakladaj in ne svetuj ljudem, da se spuščajo na nivo groženj in hujših kaznivih dejanj. Če si ti na nivoju opice in svoje težave rešuješ na tak način, to ne spremeni primitivnosti takega ravnanja in ko boš enkrat zaradi tega stal pred sodnikom ne jokat na forumu kakšne krivice se ti godijo.

WarpedGone ::

Kaj je tako groznega če stoji pred sodnikom?
Plačal bo kvečjemu par sto eur kazni, odškodnine,vatever. To je povsem lepa cena za nekaj desetletij miru.
Zbogom in hvala za vse ribe

St235 ::

Normalno pa še kavo in rogljiček mu bodo dali.

WarpedGone ::

Dokler je ravnal v mejah razuma, dobi tudi to. Č e gre daleč prek razumnih mej, je pa ž e dalč od bistva teme.
Zbogom in hvala za vse ribe

kuvanasarma ::

Za drevesa in travo imaš boom efekt :)

St235 ::

WarpedGone je izjavil:

Dokler je ravnal v mejah razuma, dobi tudi to. Č e gre daleč prek razumnih mej, je pa ž e dalč od bistva teme.


Preberi si post tupee o "pogovorih brez besed" pa boš hitro razumel, da smo izven razumnih mej in rogljičkov.

WarpedGone ::

Ja, ta je lahko daleč izven, lahko pa je dejanski akt bil bistveno bol skromen, kot sugerira opis.
Kot pravniku ti je kristalno jasno, kaj vse se skriva v (pogosto neizrečenih) detajlih.
Zbogom in hvala za vse ribe

tupee ::

St235 je izjavil:

WarpedGone je izjavil:

Dokler je ravnal v mejah razuma, dobi tudi to. Č e gre daleč prek razumnih mej, je pa ž e dalč od bistva teme.


Preberi si post tupee o "pogovorih brez besed" pa boš hitro razumel, da smo izven razumnih mej in rogljičkov.


Tipkovnični komandosi pač nimate stika z realnostjo. Zate je razumno da država ne varuje svojih državljanov, zate je razumno da se mora žrtev opravičiti... levičarji boste še prehitro postavljeni na realna tla in upam da ne pričakujete da vam bo kdo ponudil roko za izvlek iz greznice.

spirit ::

Nekako se strinjam z Vikingom, sistematično klicanje vseh organov, konstantne prijave itd. tudi tista s konopljo ni slaba, ker če se bo prijela je soseda skoraj sigurno ne bo opazila, in če bo več kot le ena rastlina se bo težko izgovarjala da se je to tam samo posadilo...
Ampak eni pa mate ideje, ona naj menjajo pa protihrupne ograje postavljajo, itak zarad nore sosede naj zapravijo tisoče € ali pa naj se kar odselijo. Sosedi se morate skupaj spravit in ne vsak zase enkrat enkrat drugi prijavit. najprej en, pa pol ure za njim drugi pa potem tretji... pač vsakemu prekipi malo kasneje in bodo 4 prijave vsakič, nekaj se bo že zgodilo, če ne drugega bo dejansko obubožala zaradi kazni.

Bellzmet ::

V Lipi je bilo letno čez 300 prijav se mi zdi...pa inšpekcija in policija/sodstvo niso ukrenili nič, dokler se ni zgodil tisti tragični dogodek... Toliko o učinkovitosti "države".

krneki0001 ::

Glede komarjev;
Ko je ni doma, v tiste "luže" vode zlij kake zadeve, ki komarje, oziroma njihove ličinke ubijajo.

Glede psov;
Spet, ko je ni doma, pse parkrat nafutraš, pa ne samo ti, vsi sosedje in psi se ne bodo več zaletavali v ograjo, ampak te bodo pozdravili s kakim lajanjem (ki pa je veselo lajanje, ker te spet vidijo - slišiš razliko), pa se bodo tudi psi umirili.

Glede kršenja javnega reda in miru;
Vsi sosedje klicat vsakič ko se to dogaja. Sej lahko malo naložiš, da se je slišal top udarec in da je nekdo tam padel na tla zarad udarca. Bodo prej prihiteli na kraj. Ko bodo dobili nekaj tednov vsakodnevne klice, bo tudi policajem kmalu dosti, pa bodo kak CSD vključili, pa še kaj drugega.

Ko kurijo gume in podobne stvari, kliči inšpektorje, policijo in gasilce, da ne moreš več dihat, da se kadi v tvojo hišo in da se bojiš, da kurijo kake kemikalije, ki so zelo strupene. Pa da ti je začel otrok kašljat in je bolan zarad tega,...

Aja, pa če veje segajo iz drevesa segajo nad cesto, napišeš pismo, v kateri jo obveščaš, da mora to očistit v osmih dneh, drugače bo javna komunala na njen račun očistila. Račun bo pa nekaj sto evrov. Pa se bodo zadeve začele premikat.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

ziga1990 ::

krneki0001 je izjavil:



Aja, pa če veje segajo iz drevesa segajo nad cesto, napišeš pismo, v kateri jo obveščaš, da mora to očistit v osmih dneh, drugače bo javna komunala na njen račun očistila. Račun bo pa nekaj sto evrov. Pa se bodo zadeve začele premikat.


pa pošlji priporočeno, da imaš potrdilo da je prevzela.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

johanblond ::

Zdravo,
podoben primer, na srečo smo mi bili 3 parcele daleč, prvi sosed je bil pa res na udaru.
Trajalo več kot deset let, sosed je priznal, da je bil parkrat na tem, da bi storil kaj, kar bi res obžaloval (v enem koraku za vedno ''uredil'').

Policija, CSD na tedenski ali mesečni bazi soudeležen, dejansko se bi dalo edino urediti, da sosedo prisilno hospitalizirajo, ker je bila res kliničen primer, nekako se ni šlo nikoli do konca.

Tudi ''običajno nasilje'', kar je bilo predlagano ne bi zaleglo, ker v takih primerih se nekaterim ne da nič dopovedat, ne z besedami ne na trdo, tako da razmišljanje o tem odsvetujem, prvič: ker enostavno ni prav da se stvari rešuje na tak način, drugič: čisto nič ne pomaga.

Dejansko pomaga samo ''damage control'', se pravi uredit življenje, tako da bo čim manj moteče, npr, kot je bilo predlagano protihrupna neprosojna ograja ali visoka živa meja in podobno.

Kar se tiče uradnih organov, kadar vidite da imat res čist primer, npr. kršitev tega in tega, kar bo definitivno rezultiralo v kazni potem se aktivirajte, npr. kurjenje snovi, v času prepovedi kurjenja itd, ne pa pričakovati kakšne dejanske pomoči od policije ali CSD, oni bodo storili samo to kar je nujno (pa še v tem primeru bo mogoče njim grozit, da jih boste prijavili, če ne bodo stvari speljali do konca), še to, za vsak slučaj, če bo eskaliralo, kadar koli imate opravka z uradnimi osebami, vse pisno, ne se dat odpravit od policije z besedami, če pride policija, nujno mora rezultirati v ZAPISNIKU, ne veste, kdaj vam bo prišlo prav.

Aja, pa ne se sekirat, vem da se čudno sliši, ampak res pomaga, niste vi krivi za to, tudi takšni ljudje morajo živeti. Otroci so bodo marsikaj naučili, kar jim bo v življenju prišlo prav.

PS: Pri sosedu se je rešilo tako, da je po naravni poti umrla, žive meje so se potem posekale, po 10 letih so spet sedeli na robu parcele in imeli piknik v miru, itd. ...

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

Tipkovnični komandosi pač nimate stika z realnostjo. Zate je razumno da država ne varuje svojih državljanov, zate je razumno da se mora žrtev opravičiti... levičarji boste še prehitro postavljeni na realna tla in upam da ne pričakujete da vam bo kdo ponudil roko za izvlek iz greznice.

Razumno je, da razumeš da ob enakem početju pridejo le enake posledice.
Noro je pričakovat, da bo enako početje rezulitralo v drugačnem rezultatu.

Da država ne varuje svojih državljanov je fakt živlenja, kolk ti v tem videš ne/razumnega, realnosti ne spremeni čisto nič.
Lol, mene obtožuješ levičarstva? Lolololotrolol....

Enkrat poskusiš inšpektorja, in ko ni efekta lahko še enkrat poskusiš inšpektorja in upaš na efekt, in še enkrat, in še enkrat, in še enkrat....
Tako zgleda razumnost?

Js pravim, da poksusiš inšpektorja, in ko ni efeketa, zamenjaš strategijo.
Zbogom in hvala za vse ribe
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sosedov pes laja celo noc ko zmesan kaj narediti,vasi predlogi. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9132668 (16505) Invictus
»

Soseda me obtožuje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9920592 (14082) Unknown_001
»

Sranje psov po dvorišču (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12132220 (27321) Pšenični
»

Sosedov lajajoči pes (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7111843 (10398) VidKo

Več podobnih tem