» »

Sosedov lajajoči pes

Sosedov lajajoči pes

1
2
»

Trololololo1 ::

Streljanje z razno-raznimi projektili, zastrupljanje s strupom za podgane, posebaj pripravljena vileda krpa ki (ko je pes požre)


Barakuda1, opeter z odganjanjem nisem mislu nobenga zastrupljanja s strupi za miši. Mi lohk povesta kje sm strup omenjal al pa kake čudne krpe? Otroku tud včasih ne škodi, če ga kdaj daš mal po riti, ko nardi kej narobe. Pa zdej ne mislim, da bi mogl otroke pretepat, kot bosta zdej vi2 rekla da trdim, ampak včasih lahko zaleže.

Mislim pa, da nardi tista naprava k spušča zvoke visoke frekvence večjo škodo na psa, kot pa kak metek od airsofta. Nej bo pa jasno, da jaz zagovarjam samo streljanje s kakimi airsoft pištolami. Sem bil že parkrat s temi pištolcami ustreljen in ne boli tk da bi skup padu. Samo mal zapeče in pes ima še vlk manj občutljivo kožo kot človek, tk da Barakuda1, opeter ne jokat.

mtosev ::

:\ :\ :\ :\

Če sovražiš pse lahko greš na luno živet.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

whatever ::

Sej je že nebivedu lepo povedal, zakaj je streljanje psa z airsoftom škodljivo. Ti veš da bo metek priletel in od kod bo priletel (pa četudi ne, veš da je to metek iz pištole in ni priletel z neba, kot to misli pes in posledično postane agresiven).
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

matjash ::

dej mtosev če se ti misliš preseljevat za vsak k**c ki ti ne paše najbolje da vzameš nahrbtnik pa šotor in greš kampirat... pa če te bojo preveč komarji popikali se boš preselu pa v kočevski gozd, pa če te bo tam medved strašu bo najboljše da greš na obalo če te bo pa kakšna meduza opekla pa najboljš da kar zapustiš ta tretji kamen od sonca, misliš da bi se res folk izselil od nekje zarad pasjega laježa, HALO?!

Probleme se da ponvadi rešit na lep način s pogovorom, če ta ne zaleže lahko ukrepamo zgolj pa zakonskih določilih. Če jaz nebi mogel spat zarad laježa bi klical policijo vsak dan zarad kaljenja nočnega miru. Če bi pa kdo mojo psico kamenjal bi dobil kamen nazaj. Mučitelji živali so za moje pojme psihopati, če jim ni problem obrcat eno mačko jim je verjetno še lažje to realizirat na višje razvitem sesalcu.
... bolje pozno kot nikoli.

Trololololo1 ::

matjash včasih je problem, če se ne rad zameriš sosedu in se nočeš skregat z njim zarad njegovga psa. Nekateri so glede psov zlo občutljivi, zato jim sploh ne smeš omenit, da škodo dela. Če bi policijo klical bi se pa sploh tkoj skregal.
Problem je tud v tem, da ti policaji ne morjo nič pomagat. Tud, če ti pes nardi škodo je to zelo težko dokazat, ker jo ponavadi dela, ko te ni doma. Če pa ga vidiš pa ga raje naženeš domov, kot pa da bi ga šel slikarit. Če bi se dal vse s probleme rešit samo s pogovorm mislim, da ne bi bilo vojn in bi vsi živeli v raju.
mtosev a se ti ne zdi mal butasto, da bi se moglo odseliti 10 sosedov, ker jim 1 sosed para živce s cuckom?
Večina tukaj komentira problematiko, ki je sploh dobro ne pozna. Če bi jo poznal malo bolje, dvomim, da bi slišal fore z odseljevanjem, klicanjem policije in pogovarjanjem. Se mi prav zdi, da vidte pse samo v filmih, kjer so vedno pridni in nič narobe ne nardijo ali ste pa njihovi lastniki nočete verjet, da niso vsi takšni ljubitelji psov.

Sej je že nebivedu lepo povedal, zakaj je streljanje psa z airsoftom škodljivo.

Za psa tudi briketi vsak dan niso dobri pa jih nekateri vsak dan jejo. Tud kakšna ketna jim verjetno pusti kakšne posledice. Dober lastnik psa svojga tudi po gobčku udari, ko kaj nardi narobe in dvomim, da zato ratal pes agresiven. Če te je kdaj kakšna punca v mladosti pustila tud nisi verjetno Trobec postal. :\

VidKo ::

Smo meli podobne težave s sosedovim psom, ki je lajal sredi noči, tudi po par ur skupaj. Klic na policijo je zalegel.

Drug problem so pa psi in mačke ki serjejo po parceli. Ni ga lepšega kot med košnjo stopit v mačji ali pasji drek. Če bi videl psa/mačko in bi torej vedel kdo je lastnik, bi jim lastnoročno dostavil drek na dom in jim povedal če že majo žval naj še vsaj počistijo za njo oz. naj serje po njihovem zemljišču...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: VidKo ()

Trololololo1 ::

VidKo verjem, da karkol boste zdej vi nardil narobe, vas bo ta sosed prijavil. Tud v dobrih odnosih boste zelo težko. Sam mogoče ti živiš v bloku in se bol redko vidite in se ne sekiraš.

Drugače pa kaj bo nardila policija če bo pes še vedno lajal? Psa spravla v zapor? A je slučajno predvidena kakšna kazen, če se psu strga pa celo noč laja? Verjetno več kot opozoriti ne morjo. Popravte pa me, če se slučajno motim.

Zgodovina sprememb…

whatever ::

Če te je kdaj kakšna punca v mladosti pustila tud nisi verjetno Trobec postal.


Kaj pa veš? Energija na biomaso je baje najbolj prijazna okolju.:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

matjash ::

Sej če bi jim parkrat pozvonila policija bi verjetno tud oni hotli met mir med spanjem. Zdej pa ne razumem, če praviš da ste v dobrih odnosih pa bi jim lahko mirno povedal kaj si misliš od njihovega psa. Če si pa v slabih pa ne vem kak problem je poklicat 113.
... bolje pozno kot nikoli.

Trololololo1 ::

Če si v dobrih odnosih hočeš v takih odnosih tud ostat in jim takih stvari ne poveš ker bi bil pol v slabih. Drgač mi nimamo glih problemov, da bi psi fejst lajali ponoči, ampak s tem, da skoz škodo delajo.

VidKo ::

namo2 če hočeš ostati v dobrih odnosih jim povej problem. Ne moreš kar trpet pa dopuščat da ti pes škodo dela. Če je sosed normalen človek bo razumel, če pa ne bo razumel, pa itak brezveze da hočeš met prijateljske odnose z njim.

Trololololo1 ::

Verjem, da se jim je že vlkrat povedalo, amoak kaj ko nekateri nočejo verjet, da njihov pes dela škodo. Radi rečejo tud, da pes ne more skoz bit na ketni in ga morjo odpret, ker je tk navajen. Pol pa ščije po fasadi in po rožah, grmih. Kamne nosi pred hišo pa ponavad tud kakšne drve. Ko imaš obisk te prav prežene v hišo, ko se začne slinit in ti hlače userje. Razlika bi bila, če bi to delal moj pes. Zelo vlka razlika, ki je večina ne razume. Drugače pa sej ni treba, da so prijateljske vezi ampak je dobro, da vsaj nisi skregan. Ko si z nekom skregan bi pa še pol študiral na to, kk bi ti nagajal in pol psi sploh nikol ne bi bli več zaprti. Isti problem pa je z mačkami, ki omažejo vse stole in s tacami omažejo okenske police in se ribajo ob fasado, na kateri so pol vogli čisto črni. Smo že tud glede tega pojamrali pa smo dobil odgovor, da mačke pa ne morjo dat na ketno. Če bi policijo poklical pa pokazal vse vogle bi se mi pa še smejal. Pa da ne bi kdo mislil, da bi tisto piskanje kaj pomagalo. Baje se ga mački in psi navadijo, kot se navadijo policiski psi tudi streljanja.

krneki0001 ::

Za mačke nasuj drobnomleti poper povsod koder jih vidiš da hodijo po tvoji zemlji - nekaj časa jih ne bo blizu, pa kihal bodo kt nori, samo škodilo jim ne bo.

Za psa pa pokliči policijo. Če hočeš imet dobrososedske odnose bi se moral s sosedom pogovoriti, ti pa se ne - torej nimaš dobrih odnosov, al pa si luzer, pa ne upaš direkt v faco človeku povedat, kar mu gre.

P.S. Jst tebe nebi imel za soseda, ker ne upaš povedat direkt, kar te moti in potem mutiš na takemle forumu. Če ti sosedov pes in sosedovi mački delajo škodo se odkrito pogovori z vsemi sosedi.

Trololololo1 ::

Sej v tem je fora, da smo se že vsi pogovarjal okol tega. Vsak okol jim pove kako škodo je kej pes vse naredu, pa nič ne nardijo. Večkrat smo že pokazal kje se je škoda nardila, pol pa so rekl, kk smo lohk 100%, da je njihov pes bil. Psa so že slikal pa pokazal, ko je kje scal pa nič ni pomagal. Vsi sosedi jamrajo. Je pa ta pes še od sosedinega očeta, ki je že umrl in je že tud pes star. Če je pes na ketni se pa dere, ker je skoz bil navajen bit spuščen. Ampak takrat je še z njenim očetom okol hodu in ni delal tojk sranja. V resnici se zdej sam čaka da bo pes umrl, ker njihova druga psica pa je pr skoz pr hiši. Fora tuki je v tem, da drgač so pa full vredu in se policije ne bo klical. Majo pa edino to slabost, da ne zastopjo, da grejo njihove živali vsem na živce. Drugače pa pr škodi ti bojo policaji rekl sam, da lahk tožiš. Tud če bi enkrat res kdo hotu tožit vprašanje kolk bi vsi stroški pršl in kaj bi dosegel. Kot nekateri tukaj ne razumejo mojga problema, sosedi ne razumejo kok ne toleriramo psov in mačk.

P.S. Jst te tud ne bi imel za soseda, ker si en tistih, ki radi kličejo policijo in bi zarad tebe mel skoz sranje. V takem primeru s policijo lahko sam zejbavaš folk. Policaji tk nič ne morjo nardit. Edino tožiš lohk na koncu, za to pa ni ne cajta ne živcev.

VidKo ::

Namo če je tako kot si napisal, vam preostane da cela ulica stisne zobe in počaka da pes krepne. Druge jaz ne vidim...

krneki0001 ::

Men niti enkrat ni bilo treba poklicat policije zarad nobenega soseda, pa imajo vsi pse, nekateri celo več, ker živimo na kmetih(no sedaj nič več, ker sem se preselil v lj). Vse se da zmenit z besedami, če pa ni šlo drugače, sem pa kupil kilo finomletega popra in pes ali mačka nista več prišla blizu hiše ali vrta.

Trololololo1 ::

Nevem zakaj imam občutek, da lahko poper zmede psa, ki ima tako izostren vonj. Me pa zanima, če kdo ve na kateri frekvenci so psi in mačke najbolj občutljivi. V conradu sem sicer našel tisste naprave za odganjanje sam se mi zdi brezvze dnar devat za stvar k bo učinkovito delala sam na par 2-3m. Ne mislim pa zdej pred bajto vsak dan popra posipavat. Če bi blo po tvojem bi moral posipavati okenske police, stole in potke okol hiše. :))
Bil bi zlo hvaležen, če bi kdo kje našu frekvenco na kateri so občutljivi in bi se jih še na najbolj lep način znebil, pa še vsi bi bli srečni.

krneki0001 ::

Tisti zeleni odganjalec mačk iz konrada deluje v kotu 60 stopinj in na 15 metrov brez problema. Edini problem je da mene tudi moti ko piska. Uglavnem slišim tisto nadležno piskanje - pa par kolegov je rekl, da vidjo samo lučko, ki se prižge zvoka pa nikakor, men pa piska v ušesih k pr norcih. Res pa je da imam pokvarjen vid že od rojstva(očala) in slišim pa mnogo bolje kot vsi v moji bližini.

krneki0001 ::

Pozabu - odganjalec mačk deluje na principu zaznavanja gibanja(vendar bolj slabo), tko da če se bo maček zelo počasi premikal, ko bo lovil kako miš, tega naprava ne zazna - sprobano doma na podstrešju, ko tut meme ni zaznalo, če sem se premikal za 1 meter na 5 minut.

Trololololo1 ::

Fora je v tem, a človek sliši določeno frekvenco in starejši kot si, manjši maš razpon. Zato bi rad vedel v kerem območju so mačke in psi občutljivi, in probaj nastavt na tisto, ki je jaz ne bom slišal, psi in mačke pa jo še bodo. Problem bi še znal biti z zvočniki, saj imajo tudi ti nek razpon v katerem lohk špilajo.

Senzorji se ponavadi lahko nastavijo, da so bolj občutljivi.

Zgodovina sprememb…

Stratus ::

Nimam nič proti psom ali mačkam, rad imam živali, vendar pes ki celo noč laja moti tudi mene. Vsak ima pravico do nočnega miru, lastnik psa ima pravico imeti psa ima pa tudi DOLŽNOST vzgojiti ali poskrbeti da njegov pes ne bo motil moje PRAVICE do nočnega miru. To pomeni, da toleriram enkratno mgoče tudi dvakratno celonočno lajanje več kot to pa ne. Lastnik psa bo poskrbel da bo pes dal mir, zaradi mene lahko spita skupaj da psa ne bo strah.
Nekdo pred mano je dal zelo dober predlog, malce ga bom modificiral. Najprej pogovor z sosedom, potem pa vsakič ko pes laja ponoči klic po telefonu če tudi to ne pomaga, zvonenje v kolikor pride (verjetno bo >:D ) do težav z lastnikom naslednjič klic na policijo in prijava kaljenja nočnega miru.
Nikakor pa kakršnega koli nasilja nad psom (razen mogoče dretja naj že neha tuliti :D ).
Obstaja tudi možnost pogovora z drugimi sosedi če jih tudi moti in skupen nastop proti lastniku psa.
Tistim pa ki jim sosedovi psi in mačke serjejo in ščijejo po dvorišču pa tale nasvet, dokumentirajte dogodek, slike, film nato poklicat higienike da odstranijo drekce z vašega dvorišča (to seveda stane nekaj denarcev) račun pa izstaviti lastniku dotičnega nebodigatreba, postopek je lahko malce dolgotrajen vendar je v končni fazi zmaga vaša. Po zakonu je nareč vsak lastnik psa ali mačke DOLŽAN pospraviti kakce za svojim ljubljenčkom, in če se ga zaloti da tega ne naredi je lahko kaznovan z denarno kaznijo.
Vsem vnetim zagovornikom psov in mačk v vednost DA IMATE PRAVICO DO ŽIVALI IMATE PA TUDI DOLŽNOSTI DO NJIH IN NIMATE PRAVICE KRATITI MIRU DRUGIM LJUDEM
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Stratus ()

VidKo ::

stratus66 problem je k psov pa mačk ki mi serjejo po parceli nikoli ne dobim na delu ali pa ne vem čigar last so. bom poskusil z mletim poprom če bo kaj zaleglo
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sosedov pes laja celo noc ko zmesan kaj narediti,vasi predlogi. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9132624 (16461) Invictus
»

Sranje psov po dvorišču (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12132151 (27252) Pšenični
»

Sosed in njegov pes (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5214468 (12615) francek1
»

Lajanje psov - rešitev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8023349 (21590) joze67
»

Sosedov pes (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9511539 (7482) Ramon dekers

Več podobnih tem