» »

Kako stacionarni telefon prenest v drugo sobo?

Kako stacionarni telefon prenest v drugo sobo?

Glodko ::

Torej na internetne tehnologije se spoznam kot zajc na boben, zato bo tole hudo laično spisano:D . Zgodba se prične 2 let nazaj, ko smo naročil ADSL in pa ISDN (Siol), majster je takrat prišel in v moji sobi (ker je bila najbol priročna) precvikal telefonski kabel, vmes ruknu modem in povezal nanj računalnik, drug kabel ( za telefon) pa je spelal iz modema nazaj na primarni telefonski kabel (se pravi da je signal za telefon nemoteno šibal dalje) in smo imeli stacionarni telefon v drugi sobi (pri čemer je uporabil neko malo sivo škatlico, kot nekakšen razdelilc:\ ). Vse lepo in prav.

Pred kratkim pa smo naročili pri T2 internet in telefon (se pravi odpovedali telefon in internet pri Siolu), in prišel je T2 majster, vse Siolove zadeve odklopu in na mesto kjer je bil tel. kabel precvikan prikluču njihov modem, na modem je potem prklopu comp in telefon, ker pa smo obdržali Siolov brezžični telefon (ISDN), je vmes ruknu še adapter ki sliši na ime Patton ISDN VoIP Telephone Adapter (torej iz modema na ta adapter in naprej na telefon). Zadeva sicer deluje ampak sedaj morem imeti stacionarni telefon v moji sobi (kar mi gre strašno na jetra, posebej zjutraj:( ).

Se pravi zanima me če se da kje kupit ali dobit tisto "sivo škatlico" (razdelilc), da bi js kabel (za telefon) priklopu nazaj na primarni kabel in bi s tem lahko potem telefon prklopu tudi v drugi sobi? V glavnem kakeršen koli način, da jst ta telefon spravim v drugo sobo. Upam da nism preveč zakompliciral.

Glodko ::

Khm, a se to sploh da?

OmegaBlue ::

Ne, telefon mora biti nujno priklopljen na patton, boš mogel nov kabel vlečt ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Glodko ::

A mogoče veš kake sorte je ta kabel k je telefon (postaja) povezan z pattonom, kr če bi tega dalšga kupu,.....?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razdelitev UTP kabla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10423731 (8693) Daniel
»

povezava RJ11 vtičnice - pomoč prosim

Oddelek: Omrežja in internet
2813200 (3417) wexor
»

Kabelski internetni ponudnik teleing

Oddelek: Omrežja in internet
247381 (5225) aabb
»

Bo telefon deloval

Oddelek: Omrežja in internet
121083 (827) drzni86
»

internet

Oddelek: Omrežja in internet
121356 (1066) ZlomljenZob

Več podobnih tem