» »

Infinity in P5B matična

Infinity in P5B matična

Jerich ::

Imam sledeči problem.

Pravkar sem zaradi prevelike temperature processorja ob uporabi stock hladilnika (Dual core E6400, 70 in več stopinj) namestil syntec infinity hladilnik. Pri namestitvi sem naletel na težavo in sicer je bil "na poti" en tranzistor. Hladilnik sem sicer namestil ampak tranzistor stoji malce poševno in se dotika noge hladilnika. Zdaj me malo skrbi koliko časa bo ta tranzistor zdržal!?

Drug problem pa je da se je temperatura sicer spustila na približno 45 stopinj, vendar se mi to zdi še vseeno veliko, saj sem pred kratkim pri namestitvi E6300 uporabil hladilnik Coolermaster Hyper 6+ in termalno pasto silver artic cooler in procesor deluje pri 22-25 stopinj, pod obremenitvijo pa tja do 35 stopinj in nič več. Še obrate ventilatorja sem zmanjšal na minimum.

Ali mogoče kdo ima kak nasvet glede obeh zadev?

p.s. kako se pri P5B uravnava hitrost vrtljajev CPU-Fana. Na biostarki se da čisto lepo, za to plato pa nisem ugotovil kako, saj spremembe v biosu ne naredijo razlike?

Hvala.

rk7254 ::

Hladilnik malo obrusi (ne brusi heat pipe cevi) in bos imel potreben prostor za instalacijo, seveda pazljivo in ne pretiravaj....:)

Kar se pa temperature tiče, se mi zdi zelo malo verjetno da pri zunanji temperaturi nad 25 stopinj imaš ti temp proca 22-25 stopinj (razen ce imate klimo na 15 stopinj ;) ), verjetno laže temp senzor na plošči.... Uporabi kakšen programček za merjenje temp jedra....

45 stopinj je kar normalna temp....

Verjetno misliš Scythe Infinity in če ti je temp padla iz 70+ na 45 je zadeva ok....
Lep Pozdrav...

Jerich ::

Thanx za odgovor. Ja sem narobe napisal firmo :). Drugače pa sem meril tudi z drugimi programi pa bo temperatura kar držala.
Kar se tuče brušenja pa ne bo šlo, sem se verjetno malo narobe izrazil, držala vijakov ki držijo hladilnik na plošči so na poti, teh se pa ne da
brusiti, ker so 1mm debele:) in upogljive. Tako da ne vem :(?

M-XXXX ::

Samo zasukaj hladilmik, vsaj sam sem tako rešil pri sestavljanju kompa za prijatelja:

Jerich ::

Da malo osvežim:D

Hladilnik sem zasukal v vse smeri, in ni ariante, de bi pasala ne da bi prilagodil (stistnil) tranzistor. Verjetno ni ista matična. Drugače pa zaenkrat dela comp kljub tej težavi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programi za merjenje temperature (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10234127 (11342) BaRtMaN
»

Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
728761 (6160) Vuli
»

Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
579734 (7869) Jst
»

Zračno hlajenje za Core 2 Duo E6400

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
261882 (1327) schurda
»

koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
222161 (1475) xenon74

Več podobnih tem