Forum » Šport » Pomoč pri nakupu kolesa
Pomoč pri nakupu kolesa
mrga ::
Prosim za nasvet pri nakupu kolesa
Kolo št. 1: BALANCE Cross Trail Gent
Material okvirja: Aluminij
Vzmetenje - spredaj: RST 790
Zavore: V-zavore
Menjalnik - spredaj: Shimano TX70/STEFF
Menjalnik - zadaj: Shimano Acera RD-M340
Število prestav: 21
Ostalo: Aluminjasti obroči in pesta, plašči Kenda K-935
Cena v Hervisu: 250 EUR
Kolo št. 2: Nakamura Crossrider
Okvir: ALU 7005 P. G., Bi-axial
Vzmetenje: SUNTOUR NEX-4010, 63mm
Sprednji menjalnik: SHIMANO Tourney, FD-C050
Zadnji menjalnik: SHIMANO Acera, 24 prestav
Prestavne ročice: SHIMANO Acera
Zavore: V-Zavore APSE MN207
Zavorne ploščice: SHIMANO Acera
Gonilka: SHIMANO Tourney, FC-TX71, 48/38/28, 170mm
Zadnji verižnik: SUNTOUR CS-PF48, 8 spd, 11-34
Obroči: STRONGMAN Airline-1, dvojna stena
Cena Intersport: 240 EUR
Kateri je boljši? Kateri ima boljšo opremo?
Zanima me še kje imajo poceni števce in bidone?
Sicer sem oba kolesa že šel pogledat in sem absolutno bil razočaran nad Balance (vse je bilo nekak majavo, glihtolk, da se je držalo skup) in arogantnim odnosom prodajalca v Hervisu.
Vem, da je kvaliteta pri teh kolesih bolj tko tko, ampak kolo bom rabil kvečjemu 2x na teden za par kilometrov. Zato ne mislim reskirat več denarja.
Že vnaprej hvala za vse informacije!
Kolo št. 1: BALANCE Cross Trail Gent
Material okvirja: Aluminij
Vzmetenje - spredaj: RST 790
Zavore: V-zavore
Menjalnik - spredaj: Shimano TX70/STEFF
Menjalnik - zadaj: Shimano Acera RD-M340
Število prestav: 21
Ostalo: Aluminjasti obroči in pesta, plašči Kenda K-935
Cena v Hervisu: 250 EUR
Kolo št. 2: Nakamura Crossrider
Okvir: ALU 7005 P. G., Bi-axial
Vzmetenje: SUNTOUR NEX-4010, 63mm
Sprednji menjalnik: SHIMANO Tourney, FD-C050
Zadnji menjalnik: SHIMANO Acera, 24 prestav
Prestavne ročice: SHIMANO Acera
Zavore: V-Zavore APSE MN207
Zavorne ploščice: SHIMANO Acera
Gonilka: SHIMANO Tourney, FC-TX71, 48/38/28, 170mm
Zadnji verižnik: SUNTOUR CS-PF48, 8 spd, 11-34
Obroči: STRONGMAN Airline-1, dvojna stena
Cena Intersport: 240 EUR
Kateri je boljši? Kateri ima boljšo opremo?
Zanima me še kje imajo poceni števce in bidone?
Sicer sem oba kolesa že šel pogledat in sem absolutno bil razočaran nad Balance (vse je bilo nekak majavo, glihtolk, da se je držalo skup) in arogantnim odnosom prodajalca v Hervisu.
Vem, da je kvaliteta pri teh kolesih bolj tko tko, ampak kolo bom rabil kvečjemu 2x na teden za par kilometrov. Zato ne mislim reskirat več denarja.
Že vnaprej hvala za vse informacije!
MarkoMan ::
Moje prepričanje je, da se v megamarketih ne kupuje kolesa, pa če je še tako privlačen po ceni ali na papirju. Jaz ti priporočam, da si kupiš znamko (ala scott, marin, wheller,...itn), ki je neka garancija da ti bo držal in delal kot se spodobi. Če ne misliš zapravljati preveč denarja, poglej za kakim rabljenim.
Js osebno sem kupil scott timber, rablen par let za 25000sit. To je bilo cca. 5let nazaj in se dans cist solid skup drzi. Bil je pa edino prevezno sredstvo po ljubljan. zej mam pa avto.
Js osebno sem kupil scott timber, rablen par let za 25000sit. To je bilo cca. 5let nazaj in se dans cist solid skup drzi. Bil je pa edino prevezno sredstvo po ljubljan. zej mam pa avto.
vsak zacetek in zacetnik je tezek
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MarkoMan ()
Cokolesnik ::
MTB
Bicikel.com (poglej tudi forum)
Mislim, da na zgornjih povezavah (zlasti, če boš pobrskal po forumih ali kaj še vprašal sam) izveš največ. Če kupuješ kakovostno kolo, boš zagotovo odštel od 150 jurjev naprej pri specializiranih prodajalcih (kot rečeno, izgobaj se mega centrov). Vse kar je manj je relativno in odvisno, kaj pravzaprav hočeš ali zmoreš kupiti. Priporočljivo je kupiti kolo pri prodajalcu, kjer ti lahko zagotovijo kakovosten servis. Če te denar baše, rajši še počakaj - prišparaj še nekaj in potem kupi kakovostno kolo - ne bo ti žal - dolgoročno. Pa čelada, luči ipd. še pride v poštev...:)
Bicikel.com (poglej tudi forum)
Mislim, da na zgornjih povezavah (zlasti, če boš pobrskal po forumih ali kaj še vprašal sam) izveš največ. Če kupuješ kakovostno kolo, boš zagotovo odštel od 150 jurjev naprej pri specializiranih prodajalcih (kot rečeno, izgobaj se mega centrov). Vse kar je manj je relativno in odvisno, kaj pravzaprav hočeš ali zmoreš kupiti. Priporočljivo je kupiti kolo pri prodajalcu, kjer ti lahko zagotovijo kakovosten servis. Če te denar baše, rajši še počakaj - prišparaj še nekaj in potem kupi kakovostno kolo - ne bo ti žal - dolgoročno. Pa čelada, luči ipd. še pride v poštev...:)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
overlord_tm ::
Če bi že moral izbirati, potem bi vzel nakamuro.
Drugače pa dobro kolo, pa ena packarija z megamarketa sta ko dan in noč ...
Če se misleš 2x na teden vozit par km kot prevoz iz točke A v B (šola, delo), potem bo kul. Če pa misliš to kot kolesarjenje, te bo pa s slabim kolesom kvečemu minilo.
Drugače pa dobro kolo, pa ena packarija z megamarketa sta ko dan in noč ...
Če se misleš 2x na teden vozit par km kot prevoz iz točke A v B (šola, delo), potem bo kul. Če pa misliš to kot kolesarjenje, te bo pa s slabim kolesom kvečemu minilo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero kolo (strani: 1 2 3 4 … 106 107 108 109 )Oddelek: Šport | 838600 (2167) | Sparkxl |
» | Moško treking koloOddelek: Šport | 5771 (3178) | njyngs |
» | treking kolo nakupOddelek: Šport | 11420 (7373) | waters |
» | Katero TREKING koloOddelek: Kaj kupiti | 14048 (11684) | JamesQ |
» | Nakup kolesaOddelek: Šport | 6654 (6222) | R0K |