Forum » Pomoč in nasveti » na home network ne vidim drugega računalnika!
na home network ne vidim drugega računalnika!
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
zverinca ::
Zdravo!
- na en modem (speedtouch) imam priklopljena 2 računalnika
- nternet dela na obeh normalno in če grem na modem (v "my network", odpre se v firefoxu), vidim na "home network" oba računalnika
- na obeh sem že zaganla čarovnika "setup a home or small office network"
- prvi je škatla, drugi laptop. oba imata naložene windows proffessional in v exceptions na firewallu vklopljen file and printer sharing
- PROBLEM: JST NE VIDIM LAPTOPA NITI NJEGOVGA PRINTERJA! na workgroup computers vidim samo sebe, na my network pa le svoje shareane fajle in modem
- laptop oba normalno vidi in uporablja moje shareane fajle in moj printer
- nobene povezave nimam "bridge-ane"
- če hočem dodat network printer, ga računalnik zazna na mreži, vendar ko ga izberem, pravi, da ga ni (ali pa je narobno ime..)
- ta problem se je pojavil tudi še z enim drugim laptopom --> verjetno je kriv moj račinalnik
- s tem se ukvarjam že nekaj časa, sm že na kncu z živci.. help!
PS: na starem, kvalitetnem (iiyamam vision master pro510) crt-ju se je danes pojavil odmev (kot da vidiš vse petorno osenčeno). kolk mu še date do konca. drugač je supr, od barv do osvežitve..
hvala!!
- na en modem (speedtouch) imam priklopljena 2 računalnika
- nternet dela na obeh normalno in če grem na modem (v "my network", odpre se v firefoxu), vidim na "home network" oba računalnika
- na obeh sem že zaganla čarovnika "setup a home or small office network"
- prvi je škatla, drugi laptop. oba imata naložene windows proffessional in v exceptions na firewallu vklopljen file and printer sharing
- PROBLEM: JST NE VIDIM LAPTOPA NITI NJEGOVGA PRINTERJA! na workgroup computers vidim samo sebe, na my network pa le svoje shareane fajle in modem
- laptop oba normalno vidi in uporablja moje shareane fajle in moj printer
- nobene povezave nimam "bridge-ane"
- če hočem dodat network printer, ga računalnik zazna na mreži, vendar ko ga izberem, pravi, da ga ni (ali pa je narobno ime..)
- ta problem se je pojavil tudi še z enim drugim laptopom --> verjetno je kriv moj račinalnik
- s tem se ukvarjam že nekaj časa, sm že na kncu z živci.. help!
PS: na starem, kvalitetnem (iiyamam vision master pro510) crt-ju se je danes pojavil odmev (kot da vidiš vse petorno osenčeno). kolk mu še date do konca. drugač je supr, od barv do osvežitve..
hvala!!
jan01 ::
Pa naredi ročno.
V explorerju(ne internet!) vpiši: \\ime_drugega_računalnika (kakršenkoli ga imaš, npr \\zverinca) ali pa \\IP_računalnika (na tistega, ki se hočeš povezati, npr \\192.168.1.7(oz katerekoli ip že imaš). Lahko si narediš tudi bljižnico do tega računalnika...
V explorerju(ne internet!) vpiši: \\ime_drugega_računalnika (kakršenkoli ga imaš, npr \\zverinca) ali pa \\IP_računalnika (na tistega, ki se hočeš povezati, npr \\192.168.1.7(oz katerekoli ip že imaš). Lahko si narediš tudi bljižnico do tega računalnika...
zverinca ::
sem probala oboje, pravi "cannot find \\...."
Pravtako sem omogočila, da zdej zmeri uporablja isto IP adreso
a morm mogoče "Assign a game or application to a local network device" / "Assign the public IP address of a connection to a device"
al pa kak "connention sharing" za kako aplikacijo omogočit? men ni nč več jasn..
drugač tole piše, če grem preko modema (v firefoxu) do tega laptopa, ki ga hočem videt:
TOSHIBA
Information
Status: Active
Type: Laptop Computer
Connected To: ethport1 (Ethernet)
Addressing
Physical Address: 00:0e:7b:71:28:1b
IP Address Assignment: DHCP
IP Address: 192.168.1.65
Always use the same address: Yes
DHCP Lease Time: 49 days, 9:43:54
Connection Sharing
There is no game or service assigned to this device.
a je komu kej jasn?
Pravtako sem omogočila, da zdej zmeri uporablja isto IP adreso
a morm mogoče "Assign a game or application to a local network device" / "Assign the public IP address of a connection to a device"
al pa kak "connention sharing" za kako aplikacijo omogočit? men ni nč več jasn..
drugač tole piše, če grem preko modema (v firefoxu) do tega laptopa, ki ga hočem videt:
TOSHIBA
Information
Status: Active
Type: Laptop Computer
Connected To: ethport1 (Ethernet)
Addressing
Physical Address: 00:0e:7b:71:28:1b
IP Address Assignment: DHCP
IP Address: 192.168.1.65
Always use the same address: Yes
DHCP Lease Time: 49 days, 9:43:54
Connection Sharing
There is no game or service assigned to this device.
a je komu kej jasn?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 578607 (452) | gorilla |
» | LAN problem... prekinjena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 991 (837) | Hebel |
» | Kako nastaviti router?Oddelek: Omrežja in internet | 8526 (7552) | Miha_T |
» | Računalniki se ne vidijo preko My network placesOddelek: Pomoč in nasveti | 2036 (1897) | BaRtMaN |
» | Kako naredim lokalno mrežo!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1065 (911) | smrekca |