» »

Satelitska tv

Satelitska tv

simnov ::

Imam satelistsko tv morgans tornado problem je pa v tem , da tudi enega papirja nimam iskal sem po netu pa nič zanima me samo če je možno , da samodejno poišče programe in shrani ker sedaj moram vsakega posebej nastavljati.Pa zakaj nimam disovery anima planet (recimo rtl dfs pro7 eurosport imam )

Gwanaroth ::

Mogoče so programi kodirani in nimaš ustrezne kartice...?
Lights often keep secret hypnosis..

simnov ::

kaj kakšno kartico a za dodatne programe potrebujem kartico

boris22 ::

Ajoj vidim da si se res ne spoznaš na satelistke. Na kratko.Imaš programe ki so free te vidiš z vsakim sprejemnikom. Potem imaš programe z delnim kodiranjem tak je npr mediaset (italia 1, kanale 5 ,rete4) ki jih vidiš samo ko niso kodirani. Potem pa imaš kanale ki so non stop kodirani za te moreš imet ustrezno kartico originalko ki pa niso niti malo poceni.Npr sky mondo je najbolj okrnjen paket od sky italije in pride letno 320 eurov.Potem pa imaš programe ki jim rečejo ppv te pa plačaš kolko gledaš.Npr prima fila so taki programi od paketa sky.Za videt kateri kanali so na katerih satelitih in v katerih sistemih kodiranja so ti priporočam tole stran.
http://www.lyngsat.com/ew2.html

simnov ::

lol naročnina ne hvala

link_up ::

narocnina, njihov sprejemnik in se nonstop link na njihov server za ppv :)

aja, da omenim se to, da moras biti drzavljan drzave, iz katere hoces sprejemati dig. paket...sateliti majo pac to smolo, da posiljajo wide beam ... tudi narrow je wiiiiide za nas boge clovecke :D
In and Out

simnov ::

http://www.bolha.com/oglas2424649 a je tole kaj boljše (kako naj jaz sedaj vem proti katerem satelitu imam obrnjen krožnik (Na katerem satelitu dobim največ zastonjskih programov)

Tody ::

Ti maš še analogni sprejemnik, ki bo čez kako leto dve čisto neuporaben.

Največ zastojnskih programov dobiš na satelitu ASTRA in HOTBIRD, večinoma nemških in italjanskih... Dobi se tudi par angleških večino šport in novice.

Trenutno ni kake pametne rešitve, da bi gledal kaj pametnega. Zastojn...

Tole v sloveniji ni lih legalno ni pa tud čisto piratsvo. Total TV pač nima pravice za predvajanja v Sloveniji ampak kot so rekl žarek iz satelita obsveti tudi Slovenijo.

Koliko za kaj in kdaj (majo 50+ porgramov) si preberi tukaj http://www.elstik.si/sat.htm

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

simnov ::

in kako naj jaz vem kam sploh imam obrnjen krožnik

Tody ::

Uporabi kompas... vpraši ata kje je jug... poglej kje mah raste ... kej od tega bo že našel...

99% da ga maš na 13 ali 19 stopinj

SavoS ::

Če imaš programe kot si jih napisal (RTL, DSF, PRO7 RTL2, EUROSPORT...) potem imaš satelitski krožnik obrnjen na satelit ASTRA, ki je na 19,2° VZHODNO....

Preglej malo tole povezavo : Flysat


Zdaj pa nekaj za vse žželjne POPTV, KANALA A IN TV3!;)

Najbolj atraktivni slovenski TV programi – POP TV, Kanal A, TV 3 in Sport klub Slovenija, bodo kmalu začeli z oddajanjem na Eutelsat W2 in bodo tako postali dostopni vsem gledalcem na slovenskem ozemlju. Pridružili se bodo ostalim slovenskim tv programom, ki so na tem satelitskem področju že prisotni.

Programi se bodo pojavili kot sestavni del DTH satelitske platforme »Total TV Slovenija«, ki bo začela delovati junija letos.

Total TV, regionalna satelitska platforma, znana kot »kabelska preko satelita«, bo v svoji verziji za slovenski trg vsebovala najboljše komercialne slovenske programe s kakovostno sliko in tonom v digitalni obliki. Poleg tega bo ponujala še najbolj kakovosten izbor mednarodnih programov, ki so prevedeni v slovenski jezik.

Začetek delovanja te platforme na slovenskem ozemlju, bo ustvaril tehnološko-distributivno platformo za pokrivanje celotnega področja države. Prav tako bo omogočil ustvarjanje novih televizijskih programov, namenjenih izključno satelitski in kabelski distribuciji, ki jo pričakujemo do konca leta 2007.

Opremo, nujno za uporabo te storitve, bo Total TV uporabnikom ponujal brezplačno. O načinu distribucije, kot tudi ponudbi Total TV paketa, bomo javnost obvestili v kratkem.

info : SBB TOTAL TV


Še to... paket se bo oddajal iz slovenske STN, ki ima sedež v BTC-ju v Ljubljani

Toliko zaenkrat.... paket dejansko že oddaja in sicer kodiran v sistemu NDS VIDEOGUARD, kjer ga teastiramo, in še ni komercialno odprt za vse uporabnike...
Torej satelit EUTELSAT W2 16° Vzhodno, STN transponder F6 12.733Mhz, SR 16277, fec 2/3... kjer že tudi oddajajta Slovenska programa TV PIKA in ČARLI TV
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

cekr ::

Najprej si nastavi pravi naklon krožnika. Potem pa malo pri sosedih poglej v katero smer imajo obrnjeno.

To velja za analogni sprejemnik/v določeni meri pa tudi za digitalnega.
Sprejemnik ima zelo verjetno že predprogramirane programe. Vklopi enega od programov, ki se nahajajo v kompletu satelitov Astra. To je na poziciji 19,2 stopinj vzhodno. Ko boš imel vklopljeno pa začni vrteti krožnik. Enkrat se ti bo že pokazal signal izbranega programa. Potem toliko časa pribljižuj, da boš dobil najboljšo sliko. Na tej točki močno pritrdi del, ki se premika levo/desno. Če je slika slučajno še malo zrnasta pa potem krožnik prilagajaj še po višini. Drži se tudi navodil, kako mora biti obrnjen LNB(konverter), ker s tem lahko tudi malo nastavljaš sliko.
Ko to počneš, je priporočljivo, da imaš ekran pred očmi. Tisto, da se ti nekdo od daleč dere, da malo še premakni, ni ravno najboljša rešitev.
Pazi tudi na to, da nimaš pred anteno kakšnih fizičnih ovir; to so predvsem druge hiše ali pa napušč od strehe.

Pri digitalnem je malo drugače(slika čista ali pa je ni).
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

kulSMS ::

POPTV, KANALA A IN TV3 bodo dostopni vsem?
kaj pa tista "kabelska tv" preko satelita, kako bo pa s tem?

boris22 ::

Da dostopni bojo vsem samo originalno kartico od Total tv moreš kupit pa anteno na eutelsat w2 moreš imet obrneno.Kanali bojo kodirani.

simnov ::

mah jaz bom rzsul ta krožnik nič en razumem če jaz obrnem na eusat 2 al kaj je že bom imel slo programe brez vsega kodiranja in kakšne naročnine

Tody ::

kaj boš naredil z svojim krožnikom in ostalo opremo je tvoj problem... Če ga obrneš proti 16 stopinjam pa boš dobil novi paket ki se imenuje TOTAL TV in bo vseboval poptv kanala TV3. Čarli in TV pika se pa tud nahajata tam okoli.

TOTAL TV NI ZASTOJN !

SavoS ::

Zadeva je že na satelitu EUTELST W2 16°VZHODNO, Frekvenca je sedaj nova in sicer:

12.728MHz vertikalno
SR 26050
FEC 3/4

Tukaj lahko spremljate :

TV PIKA
ČARLI TV
TV3 trenutno odprta
SVET PLUS
VIKOM TV


Kodirano:
POPTV
KANAL A

pripravljamo še:
SPORT KLUB SLOVENIJA
SPORT KLUB +


Ter še nekaj drugih programov, ko bodo skupaj tvorili paket TOTAL TV SLOVENIJA...


;)
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Djuro ::

Kje je možno dobit kej več informacij o tej Total TV ponudbi (cene in ostalo)? Živim namreč v totalnem ruralnem območju, kjer ni šans da bom v tem stoletju doživel kabelsko.

SavoS ::

Tu sem ti naštel 3 ponudnike, katere poznam, poglej kateri ti je bližji in se z njim dogovori..:

Elstik

Antene Zupančič

Pinosat



;)
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

simnov ::

glede teh 16 in 19 stopinj ali je to potrebno krožnik obračati levo desno ali gor in dol.kje dobim vseh zastonjskih programov na eutelsat w2

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: simnov ()

Tody ::

levo desno :) Ko dobiš enkrat W2 so tam vsi zastojnski :) Največ jih je pa še vedno na Hotbirdu in Astri...

Če imaš samo en lnb ali pa dva (ne monoblock) lahko za 16 stopinj enostavno dokupiš eno zadevo k se reče Multi Fokus in daš še ta tretji lnb gor brez kakega obračanja antene...

Kaj dogaja na W2 pa poglej tukaj


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Satelitska TV - čiste osnove, kaj potrebujem, programi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5311438 (7012) Scorpy84
»

Digitalna satelitska

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
104499 (4209) gapic_8
»

Total TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5113595 (11693) fulgur
»

Total TV

Oddelek: Zvok in slika
294372 (4372) BlackHole
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7215471 (13803) BlackHole

Več podobnih tem