Forum » Pomoč in nasveti » Prižiganje računalnika
Prižiganje računalnika
STASI ::
problem je sledeč. Računalnik ugasnem. Naslednji dan oziroma naslednjič ko ga prižgem ne naredi nič. Na monitorju se ne prikaže nič. Nato računalnik ponovno ugasnem in potegnem kabel iz vtičnice. Priklopim kabel, prižgem računalnik in stvar deluje. Moje vprašanje je: kaj je narobe z računalnikom oziroma kaj je treba zamenjati?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
Azrael ::
Slab napajalnik, napihnjeni kondenzatorji, defektna matična plošča. Nekako v tem vrstnem redu.
Nekoč je bil Slo-tech.
crazin' ::
Meni se taisto dogaja odkar smo menjali napajalnik. S kondenzatorji je vse vredu, pa tut matični nič ne manjka sicer. Me pa vseeno zanima, bi blo mogoče fajn it tega dečka ki mi je to zamenjal malo za uhe pograbit, ker pred to menjavo nisem mela tega problema.
Pri napajalnikih ni nujno novejše = boljše.
Ni tako redek slučaj, sploh pri napajalnikih nižjega cenovnega razreda, da je nov napajalnik bistveno slabši od neke 7 ali več let stare starine. Cifre na njih z realnostjo nimajo skoraj nič skupnega.
Zakaj pa se je sploh menjalo napajalnik?
Preberi post od uporabnika MadMax, v temi Obrnil sem napajalnik od pc-ja za 180°. Zanimivo branje.
Ni tako redek slučaj, sploh pri napajalnikih nižjega cenovnega razreda, da je nov napajalnik bistveno slabši od neke 7 ali več let stare starine. Cifre na njih z realnostjo nimajo skoraj nič skupnega.
Zakaj pa se je sploh menjalo napajalnik?
Preberi post od uporabnika MadMax, v temi Obrnil sem napajalnik od pc-ja za 180°. Zanimivo branje.
Nekoč je bil Slo-tech.
Jaz sem ga morala zamenjat zato, ker je prejšnjega pregrelo. Prav tako sem pri prejšnjem na zadnji strani imela gumb za vklop in izklop, na tem pa tega ni. Sicer me moti to da če kompa vgasnem da moram pol vse kable ven zvlečt, najprej zalawfat kompa pa pol vse ostalo, ampak se trudim da ga pač čim manj krat vgasnem :)
Kakor koli že, napajalnik je zrel za reklamacijo (in zamenjavo). Puliti kable iz njega za vsak vklop, ni nekaj kar sodi k običajni uporabi računalnika.
Nekoč je bil Slo-tech.
:)) sej se mi je zdelo, da to ni nirmalno, ampak sej veste :)) kaj pravijo:)) da ženske o kaki pametni zadevi ne smemo razmišljat preveč na glas:)) Žal je zdaj prepozno za reklamacije na ta račun, bom pa naslednjič ko bo kaj narobe razmišljala bolj na glas:))
Pyr0Beast ::
@STASI
Kaj pa če držiš reset knof nekaj cajta ?
Kaj pa če držiš reset knof nekaj cajta ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Z resetom sicer ni problema, če restartam dela normalno, problem se pojavi samo ob popolnem izklopu. Ko ga vgasnem ne trza niti na power on niti na kaj druga razen na izklop in ponoven vklop kabla.:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Logitech Z-5500 in pokanje/prasketanje v zvočnikih?! (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7371 (2483) | Skater1982 |
» | Problemi...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2183 (1513) | Cifix63 |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17844 (13967) | G_mAn |
» | Gigabyte GA-8I955x PROOddelek: Pomoč in nasveti | 946 (778) | haxorcek |
» | Opozorilo o napajanju ?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5311 (4220) | Duhec |