» »

Klima Panasonic se matra - tezave

Klima Panasonic se matra - tezave

julian20 ::

Cav vsem,

Mam panasonic klimo 2 let staro, V7DKE model. Prostor k ga ohlajam je le 25-30m2, klima pa 2.4KW mocna. 1 leto je delala vec al manj normalno, jo nism dost uporablu...sedaj pa hladi slabo, servis prsu, plina dovolj vse vredu... preverl.

Zakaj se mi potem na notranji enoti nonstop nabira neka crna svinarija...ce mam doma skoz cisto, nic prahu, redno cistim in vse?
Skratka tista rec oz ventilator na notranji enoti se mi zlo hitr zapaca, pa sumim da je kej narobe s kompresorjem al pa nasplosno z zunanjo enoto...
cevi so ble menjane se enkrat cist nove... pa nic pomagal. Torej menjal cevi se enkrat, plin preverl...sam nic. zdi se mi kod neko olje al neki cudnga k se pol na notranji enoti hitr nabere...na tistmu ventilatorju ko se vrti na notranji enoti... kot da bi zunanja enota posiljala notr...

ce kdo ve, bom vesel odgovora!

SavoS ::

1. plin, ki je v ceveh ne more priti na zunanjo stran hladilnika ali ventilatorja in ti tudi ne more iz zunanje enote pripeljat svinjarije v notranjo enoto ali na ventilator!
2. če kadiš in imaš prašno stanovanje, potem je potrebno bolj pogosto čistiti filtre na notranji strani klime.... če filtov na klimi ni, kar predvidevam, da jih nimaš, se ti zato rebra in ventilator umažejo bolj kot normalno....
3. serviser bi ti moral ščistiti s čistilom, ki ti uniči vse bakterije na notranji enoti klime
4. preglej kako je speljana cev za kodenz, kajti tudi iz nje lahko včasih širi neprijeten smrad...
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

tomazk ::

podobna tezave, vse isto. edino da mamo kondenz speljan v kuhinjo, kar v odtok od umivalnika. seveda naklon in to da gre voda lepo dol. stavnonaje vedno cisto. klima deluje 24ur lahk 1 tedn, pa mors poklicat serviserja nej ti puca tiste pickarije notr. ista klima kot si ti navedu.

A une cevi se resnicno ne morjo zapacat? od zunanje do notranje? da bi slo kej narobe? al pa s plinom notr?
K recmo ce bomo pr nas uzel 3.5KW klimo namest 2.4KW...mamo baje lahk iste cevi...sam jst se bojim, da ni kaj narobe notr, magar s plinom, da je kaka svinarija ali kaj.

Filtrcki na notranji enoti (tista dva k se lahko ocisti...sta non stop brez prahu, 100% CISTA ze 2 leti... ventilatorck pa se (na notranji enoti) IZREEEDNO hitro zapaca. (tko kot da so neke crne saje gor)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomazk ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera klima (strani: 1 2 3 4129 130 131 132 )

Oddelek: Kaj kupiti
65551294717 (2214) easyrider3
»

Težava klimatske napravae

Oddelek: Loža
163554 (3128) #000000
»

Lastna montaža klime v hiši

Oddelek: Loža
3847317 (17747) Magic1
»

Klima panasonic in nasplosno klime - a je to res mogoce da se ti zgodi