Forum » Omrežja in internet » [WinXP] MAC bridge in dlančnik iPaq
[WinXP] MAC bridge in dlančnik iPaq

20sdfj093f ::
Pozdravljeni,
imam težave z dostopanjem do interneta s svojega dlančnika preko Wi-Fi povezave.
Na fakulteti, kjer imamo EDUROAM omrežje, mi zadeva deluje brez težav, v dveh drugih situacijah pa mi DHCP ne dodeli IPja in ostalih IPjev za DNS, gateway,...
Obe situaciji, kjer ne deluje, sta skoraj identični:
ISP (DHCP, več dinamičnih IPjev) -> LAN kartica na WinXP PC -> MAC Bridge -> Wi-Fi kartica
Gre za idejo, da z Wi-Fi kartico preko PCja samo nadaljujem povezavo, ki jo dobi taisti PC iz žične mrežne kartice - s pomočjo MAC bridgea. DHCP mora tako skozi Wi-Fi kartico pravilno delovati, vendar ne...
Težava je po mojem mnenju v XPjih, ampak četudi v Win-Firewallu spustim skozi DHCP in DNS ali če celo izklopim firewall, še vedno ne dela.
Dlančnik se pa obnaša tako, da si dodeli nek svoj lokalni IP in obdrži v cacheu nastavitve zadnjega DHCPja, ki ga je uporabljal. Skratka ne vidi ne interneta ne lokalne mreže...
Se komu sanja kje je lahko težava oziroma kako zadevo porihtat?
Hvala,
D.
imam težave z dostopanjem do interneta s svojega dlančnika preko Wi-Fi povezave.
Na fakulteti, kjer imamo EDUROAM omrežje, mi zadeva deluje brez težav, v dveh drugih situacijah pa mi DHCP ne dodeli IPja in ostalih IPjev za DNS, gateway,...
Obe situaciji, kjer ne deluje, sta skoraj identični:
ISP (DHCP, več dinamičnih IPjev) -> LAN kartica na WinXP PC -> MAC Bridge -> Wi-Fi kartica
Gre za idejo, da z Wi-Fi kartico preko PCja samo nadaljujem povezavo, ki jo dobi taisti PC iz žične mrežne kartice - s pomočjo MAC bridgea. DHCP mora tako skozi Wi-Fi kartico pravilno delovati, vendar ne...
Težava je po mojem mnenju v XPjih, ampak četudi v Win-Firewallu spustim skozi DHCP in DNS ali če celo izklopim firewall, še vedno ne dela.
Dlančnik se pa obnaša tako, da si dodeli nek svoj lokalni IP in obdrži v cacheu nastavitve zadnjega DHCPja, ki ga je uporabljal. Skratka ne vidi ne interneta ne lokalne mreže...
Se komu sanja kje je lahko težava oziroma kako zadevo porihtat?
Hvala,
D.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik povezan s spletom prek Wifi, strani se ne naložijoOddelek: Omrežja in internet | 6471 (5863) | TAA66 |
» | prenosni računalnik / wirelass - wifiOddelek: Pomoč in nasveti | 1329 (1074) | frozev |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3107 (2123) | Cervantes |
» | ICS Internet Connection Sharing in IP naslov 192.168.0.1Oddelek: Omrežja in internet | 2895 (2106) | MrStein |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44475 (20015) | imallears |