» »

html meni na vseh spletnih straneh spletišča

html meni na vseh spletnih straneh spletišča

kondratiev ::

Imam meni v html: recimo

div class=meni id=meni_pocasi
a href=smucam>Smučenje
a href=kolesarjenje>Kolesarjenje etc.

sedaj pa mi ga rad izvozil v zunanjo datoteko kakot kot se to naredi s css ali js, pa me zanima kako to naredim s html;
eni spremenijo celo stran v php in includajo ali pa spremenijo v shtml

ali se da to narediti kar v html

Hvala!

zdobersek ::

konec koncev lahko tudi tu uporabis js.

kodo izvozis v javascript file in jo potem vsakic na istem mestu vkljucis.

edit: lahko bi uporabil tudi okvirje (frame), vendar bi najbrz to pokvarilo izgled.

Zgodovina sprememb…

mte ::

Kaki javascript. Možno je, vendar butasta ideja. Že vsaj milijonkrat je bilo na forumu povedano tudi zakaj.
Za nevitalne dele strani je javascript ok, ampak za nekaj tako pomembnega kot je navigacija pa ni šans.
lp

kondratiev ::

bom pa zastavil načelno vprašanje: katero tehnologijo uporabim, da imam formalne sklope skupaj: css za oblikovanje oziroma layout, xhtml za vsebino, za menije pa? js odpade, frame ne, torej kar (x)html? hudirja, pa ne bom spreminjal na vsaki strani podmenija, ko ga ne bom več potreboval !!!

mte ::

skriptni jeziki: php, asp, jsp, python...
Ali pa spodoben editor, da lahko v enem šusu v vseh fajlih spreminjaš isto. Ampak boljša je prva varianta.
lp

Tody ::

CSS :) Drop down menije se da tud lepo delat :) Drugače pa include v php/asp :P

rkasteli ::

Ne vem zakj bi kompliciral če nimaš kakšnih posebnih zahtev in delaš z Dreaweverjem uporabi funkcijo Library in to je to. Tako da potem meni urejaš v knjižnjici in ko narediš spremenbo te tako ali tako vpraša katere dokumente spremeni oziroma kje uveljavi te spremenbe.
rkasteli

Ziga Dolhar ::

Dreamweaver Templates (& Library) zna popolnoma zadoščat, da. Pa še za mnogokaj drugega tudi. (Za začet precej enostavnejše in tudi manj zahtevno od drugih "tehnologij".)
https://dolhar.si/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298346131 (5268) sunniegoldie
»

[HTML5] možnosti le z html, brez javascript itd. (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
565848 (3693) DePalmo
»

Izdelava menija? (strani: 1 2 )

767218 (6225) Jackass
»

[HTML/CSS] please click for larger image

251568 (1251) CaqKa
»

Kako izdelati spletno stran na osnovi tabele?

142045 (1783) Jackass

Več podobnih tem