» »

Pravna plat internetne prodaje

Pravna plat internetne prodaje

user4683 ::

Pozdravljeni!

Imam idejo kako bi preko interneta tržil neko storitev (kakšna storitev to je zaenkrat še ne bom razkril - recimo da je podobna milliondollarhomepage.com, torej nekaj z oglaševanjem). S to storitvijo bi recimov enem letu zaslužil ~50.000-100.000€ (v tujini in sloveniji).

Sem študent, nimam firme, s.p. ali karkoli takega. Kako po legalni poti izvesti tak podvig in hkrati čim manj denarja prepustiti državnemu pujsu?:))
Zanima me čim več podatkov o tem.. Od tega kako bi lahko potekalo plačilo do raznih "problemov" z davki in podobno.

Že vnaprej hvala za odgovore.

HardFu ::

Hostaj na tujem serverju, odpri si paypal v Avstriji, potem kar se tice spletne strani s Slovenijo nimas prakticno nobenega opravka, seveda pa dvomim da bo folk kar tako nakazoval na nek racun brez kakrsnihkoli potrdil ali neke garancije o smiselnosti njihovega nakazovanja. Kar pa se idej o hitrem zasluzku tice; svaka cast ce ti uspe, samo takih idej smo imeli ze vsi polno, problema pa sta dva. Prvi je ta, da je ta ideja po vsej verjetnosti ze bila realizirana, drugi pa, da je Slovenija premajhna za taksen posel (kljub temu da ciljas na tujino, se vedno si za njih prakticno neviden)
http://codeable.io

user4683 ::

To z idejami in moznostmi za uspeh se povsem strinjam s teboj, ampak.. mogoce pa uspe. Zgubit nimam v bistvu nicesar.

Zanimivo tole z avstrijskim paypalom. Torej lahko recimo potem ta "avstrijski" denar (denar iz avstrijske banke) brez tezav "pretopim" v dobrine iz slovenije (recimo kupim avto v sloveniji:D )? Kar se tega tice sem totalen n00b:8)

Hvala za pomoc HardPhuck;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: user4683 ()

user4683 ::

Še dodatno vprašanje. Kaj če ne želim odpirati bančnega računa v tujini?

Recimo da denar dobim na moneybookers (ker prejemanje na paypal pač še ni v sloveniji) in si potem od tam nakažem denar na svoj račun (NLB if it matters:)). Je potrebno ta denar potem kako prikazati na dohodnini or something? Kako? Ali pa se je tistih 50-100k€ pač "znašlo na mojem računu"?0:) (probably not:)) )

Snegec ::

Odvisno od velikosti nakazila na tvoj tekoči račun.

Za neko določeno vsoto, te bodo z banke klicali, da jim pridi izpolnit zelo podroben obrazec kako in kje si dobil ta denar, zakaj se je znašel na tvojem računu in kaj je njegov namen, poleg tega pa te lahko mimogrede počekirajo in temu primerno obdavčijo tvoje pritekljaje iz tujine.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

opeter ::

Raje ti denar naj dajo v roko. Tako boš še največ zaslužil.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

JutriPS3 ::

NIsem vedu da če odprem nek račun v avstriji da sem oproščen vseh davčin v sloveniji. Kaj člvoek vse ne zve:\

opeter ::

Slovenske že, Avtrijske pa vprašanje.
Recimo, da v Avstriji vzameš večino denarja ven iz banke v kešu, potem pa to enostavno preneseš v Slovenijo - saj naslednje leto ne bomo več imeli fizične meje med SLO in Avstrijo. Tak da ja, denar lahko prineseš BP v Slovenijo, ne da bi davkarija za to vedela. Bo pa hitro ratal problem, ko boš želel na hitrico kupiti neke hude zadeve - npr. 2 avta, pa kajjazvemkajše, pa te bo sosed prijavil, ker da si mafijec. :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

LoneWolf ::

Neumnosti. Eni si pranje denarja predstavljate kot v Disneyevi risanki - grow up.
Obdavcitev je jasna, dokler si slovenski drzavljan, je tvoj dohodek obdavcen po svetovnem principu in si ga dolzan prijavit sam v dohodnini. Vse ostalo je davcna utaja in nadaljevanje gre samo se na temo verjetnosti, da te dobijo. Vprasaj Auerja.
Bancne racune v tujini pa tudi ne boste odpirali kar tako malo anonimno, se najmanj v EU. Vsak tujec, ki hoce pri nas odpret racun, se mora identificirat s potnim listom. Vse, kar se dogaja na taksnih racunih je rutinsko sledljivo, tudi davkariji. A res mislite, da bo en Bin Laden takole na tralala prisel v Avstrijo odpret racun, in nosil kes cez mejo pod galabejo? S takimi amaterskimi vas dacarji pojejo za malco, sploh v EU izmenjava podatkov precej dobro spila.

c3p0 ::

Sam imam Maestro kartico, ki je vezana na določenega e-wallet ponudnika. Vmes ni niti bančnega računa, provizija ob dvigu 2%.

user4683 ::

Hvla vsem za odgovore. Predvsem Snegec in LoneWolf. Vprasanje pa se vedno ostaja... Kako torej narediti (ce se da kot fizicna oseba), da bo vse legalno? V bistvu nimam nic proti placilu davkov (kar morda ni bilo dovolj jasno razvidno iz originalnega vprasanja:)), zanima me bolj ce se da kot fizicna oseba izvesti tak podvig, kako to gre in kam se lahko drzava in banka vtaknejo, ter kako v teh primerih postopam jaz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: user4683 ()

LoneWolf ::

Ne rabis nic komplicirat, fizicna oseba gor ali dol. Kar si prejsnje leto zasluzil in dobil na racun, prijavis do konca aprila naslednjega leta v dohodninski napovedi. Drzava ti odmeri davek, ti ga placas, in to je to.
Pricakuj pa, da bo davkarijo zanimalo se kaksno pojasnilo glede izvora dohodka, sploh ker bo iz tujine in ne bo niti placa niti penzija - vse ostalo jih ocitno spravi v hudo zadrego. Sam imam na lokalnem davcnem uradu ze tradicionalno vecdnevno cajanko vsako leto tam okoli konca oktobra...

user4683 ::

Ok tnx za info. Torej se bom prpravu na izpolnjevanja obrazcev:D

Snegec ::

@Lonewolf
Pricakuj pa, da bo davkarijo zanimalo se kaksno pojasnilo glede izvora dohodka


Morda se sicer motim, ampak imam občutek sicer, da so si na davkariji precej na jasnem katere e-bančne posrednike lahko uvrščajo v kateri razred. Internetno prodajo itd.

Vedno te pa lahko vprašajo, ampak glede na to, da se bo to ukvarjal legalno mu ne bo problem obrazložit. Vse kar mora pazit je, da ima sebe z strani Avstrijskega in Slovenskega zakona pokrito.

CYA - Cover Your Ass, eden izmed Prime pravil ;)
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

LoneWolf ::

Morda se sicer motim, ampak imam občutek sicer, da so si na davkariji precej na jasnem katere e-bančne posrednike lahko uvrščajo v kateri razred.

Dacarjem se sanja ne, kaj bi z internetno prodajo. Desetletne izkusnje iz dveh razlicnih lokalnih davcnih uprav in vec izletov do Ljubljane na obmocno enoto. Internetna prodaja je zanje huda eksotika in rabijo precej casa, da tole nekam popredalckajo, se danes. Po toliko letih imamo sicer ze nekako ustaljen postopek in ustrezne izjave pripravim ze vnaprej, me pa se vedno klicejo vsako leto.
Mogoce sem pa samo kaksni vsec, kaj pa vem... :D

rkasteli ::

No ko smo že glih pr denarju iz tujine...Kaj pa ko dobivaš čeke,recimo iz ZDA za oglaševanje na tvojih straneh...a to moraš tud vipsat v dohodninsko?
rkasteli

jeti51 ::

Seveda moraš. Najbrž to spada pod "drugi dohodki", zatorej 20% davek.

Sicer pa, zakaj ne bi takšnih in podobnih stvari vprašali kar DURS direktno? Tukaj gori je vedno polno nekaj ugibanj, konkretno pa dostikrat nihče točno ne ve. Sploh pa z uradnim mnenjem DURS-a v rokah lahko mirno spiš, saj če začnejo karkoli gnjaviti, jim lepo pokažeš njihovo lastno mnenje in poveš, da si se ti samo ravnal po tem.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skrill (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10224488 (2715) Marko61
»

Odprtje bančnega računa v tujini (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
388134799 (80299) BlaY0
»

Prijava TRR v tujini?

Oddelek: Loža
255889 (4809) BlaY0
»

30% davek na zaslušek pri Amazonu?

Oddelek: Loža
4310354 (6052) tikitoki
»

Paypal in slovenska davkarija

Oddelek: Loža
195907 (5138) turkx90

Več podobnih tem