Forum » Pomoč in nasveti » Ultra VNC
Ultra VNC
sammy12 ::
Pozdravljeni potrebujem vašo pomoč.
Kot prvo upam, da sem temo uvrstil v pravi del foruma, kot drugo pa sem že nekaj iskal po forumu pa nisem nikjer našel,da bi imel že kdo podobno težavo, tako da upam da vam ne bo odveč malo pomagati:
poskušal sem narediti povezavo med službo in domom z ultra vnc programom in sicer potrebujem povezavo zato, da lahko dostopam do programa v katerem so ceniki, šifre in podobno.
Na internet dostopam preko siola doma in v službi. Računalniki v službi so povezani v mrežo preko routerja v switch in nato v računalnik. Ko zaženem ultra vnc server in vpišem trenutni ip in potem geslo nato pa se izpiše "Failed to connect to server".
Porte na routerju sem forvardiral, požarni zid na računalniku je izklopljen.
Ko pingam trenutni ip naslov dobim odgovor računalnika brez problema.
Upam, da sem napisal dovolj razumljivo.
Hvala za pomoč!
LP!
Kot prvo upam, da sem temo uvrstil v pravi del foruma, kot drugo pa sem že nekaj iskal po forumu pa nisem nikjer našel,da bi imel že kdo podobno težavo, tako da upam da vam ne bo odveč malo pomagati:
poskušal sem narediti povezavo med službo in domom z ultra vnc programom in sicer potrebujem povezavo zato, da lahko dostopam do programa v katerem so ceniki, šifre in podobno.
Na internet dostopam preko siola doma in v službi. Računalniki v službi so povezani v mrežo preko routerja v switch in nato v računalnik. Ko zaženem ultra vnc server in vpišem trenutni ip in potem geslo nato pa se izpiše "Failed to connect to server".
Porte na routerju sem forvardiral, požarni zid na računalniku je izklopljen.
Ko pingam trenutni ip naslov dobim odgovor računalnika brez problema.
Upam, da sem napisal dovolj razumljivo.
Hvala za pomoč!
LP!
aiko ::
Pri UltraVNC nastaviš na "server pc-u" password, port (ponavadi 5900) ter označiš "accept socket connections"
Router forvardiraš porte na pc z vnc-jem
Na client "pc-u" v oknu z prijavo vpišeš zunanji ip "serverja" (siol) ter port;
primer: 57.415.17.212:5900
Uporabno : Zunanji IP
Router forvardiraš porte na pc z vnc-jem
Na client "pc-u" v oknu z prijavo vpišeš zunanji ip "serverja" (siol) ter port;
primer: 57.415.17.212:5900
Uporabno : Zunanji IP
amigo_no1 ::
Uporabljaj kodirano povezavo
http://msrc4plugin.home.comcast.net/ind...
Pa geslo naj bo dolgo in kompleksno (minimalno 10 znakov).
http://msrc4plugin.home.comcast.net/ind...
Pa geslo naj bo dolgo in kompleksno (minimalno 10 znakov).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Geslo sem nastavil, port sem spremenil na 6100 in na ruterju sem prav tako odprl port 6100, na clientu sem vpisal zunanji ip, ki ga vidim preko no-ip-ja pa tudi potem na koncu ip-ja dodam :6100- port pa mi napiše tako kot sem že napisal v zgornjem postu.
Nekaj sem se sicer že poskušal pozabavati z remote desktopom ampak tam mi ni uspelo vzpostaviti povezave.
Jest imam eno povezavo že narejeno od punce do doma preko vnc-ja in mi dela brez problema, ravno zato mi ni jasno zakaj mi ne dela povezava preko doma do službe pa sem šel po istem postopku.
Edina razlika je ta, da je v službi povezava preko siol modema do ruterja in nato v switch ter v računalnik ali je možno, da bi kaj switch nagajal ali je potrebno še kaj nastaviti?
Hvala
Nekaj sem se sicer že poskušal pozabavati z remote desktopom ampak tam mi ni uspelo vzpostaviti povezave.
Jest imam eno povezavo že narejeno od punce do doma preko vnc-ja in mi dela brez problema, ravno zato mi ni jasno zakaj mi ne dela povezava preko doma do službe pa sem šel po istem postopku.
Edina razlika je ta, da je v službi povezava preko siol modema do ruterja in nato v switch ter v računalnik ali je možno, da bi kaj switch nagajal ali je potrebno še kaj nastaviti?
Hvala
aiko ::
Vedet moraš zunanji IP "serverja" (službenega routerja) kjer morajo bit forvardirani porti na lokalni ip mašine, katera ima VNC Server, ter odprt firewall na tem portu. Modem in switch nimata veze.
Če ti ne dela je nek port zaprt (v službi).
Če ti ne dela je nek port zaprt (v službi).
amigo_no1 ::
Vednar moraš vedeti da npr "modem" Sagem 3344/Ganymede 822+ ni samo modem ampak lahko deluje tudi kot router.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
modem je iskrin calisto 821, na mašino na katero bi rad dostopal imam forvardirane porte pa tudi požarni zid je izključen, ali obstaja kakšen program ali kakšna druga medota kako bi zvedel kaj mi "štrajka".
Na mašino na katero bi rad dostopal imam tudi vpisane ip-je in prehode tako da ni na automatic.
Hvala!
Na mašino na katero bi rad dostopal imam tudi vpisane ip-je in prehode tako da ni na automatic.
Hvala!
nevidni ::
ne bom pametoval, vendar je verjetno problem, ker ti preko VNCja dostopaš do IPja, ki je dejansko zunanji IP - statični IP od tvoje firme, tvoj službeni računalnik ima pa čist en drug lokalni IP.
Če najdem kaj na to temo, se še oglasim. Lahko pa pogledaš na netu kaj v zvezi z "vnc behind router".
LP
Če najdem kaj na to temo, se še oglasim. Lahko pa pogledaš na netu kaj v zvezi z "vnc behind router".
LP
krho ::
khm ip::6100
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
ThinMan ::
V WindowsXP firewall dodaj uvnc.exe oz. zagonsko datoteko za streznik. ker UltraVNC ne doda avtomatsko na firewall listo. Probat ni greh (tud če izklopiš fw bi moralo delat)
Forwardanje portov pa je obvezno ce si prek routerja povezan.
lp,
Forwardanje portov pa je obvezno ce si prek routerja povezan.
lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 341735 (42191) | ignats |
» | Trenutno naj brezplacen program za povezavo namizjaOddelek: Omrežja in internet | 1813 (1436) | Bug |
» | VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??Oddelek: Omrežja in internet | 4357 (3373) | flisko |
» | Remote desktop pomočOddelek: Omrežja in internet | 1717 (1307) | K0K0 |
» | Oddaljen dostop do ADSL routerjaOddelek: Programska oprema | 1990 (1826) | hawky |