» »

Remote desktop pomoč

Remote desktop pomoč

micka ::

Tkole bi rada samo eno informacijo. Doma je v mreži več računalnikov, na enem nastavljen remote desktop. Ko na njega dostopam iz drugega računalnika v mreži, mi uporabnika odlogira. Je možna kaka nastavitev, da se računalnik na katerega se dostopa lahko normalno uporablja?
Hvala

K0K0 ::

Da se sam nevem kolk je to kej legalno, zato nam limov navodil.
Če te zanima mi pošlji zs pa ti bom dal link.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: K0K0 ()

Stratus ::

z remote desktop ne bo šlo. Uporabi raje program TightVNC dobiš ga zastonj na www.tightvnc.com, je popolnoma legalno dostopen, vprašljivo pa je zakaj ga rabišče zato da čekiraš kaj nekdo počne na tem PCju ne da bi on to vedel, zna biti zadeva pravno sporna.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

micka ::

hmmm fantje:)) , nič nelegalnega ne mislim početi. Samo on line kontrola otrok nič drugega. :D

K0K0 ::

kaj bi ti zdej rada, gledala kaj delajo na računalniku al bi rada da bi računalnik uporabljalo več uporabnikov hkrati ?

Stratus ::

Sej glih ta kontrola otrok je lahko sporna, namreč če jih kontroliraš ne da bi vedeli je to kršitev zasebnosti, ne glede na to da so tvoji otroci. TightVNC bo dober za to vendar jim moraš povedat da jih lahko kontroliraš.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

micka ::

kaj bi ti zdej rada, gledala kaj delajo na računalniku al bi rada da bi računalnik uporabljalo več uporabnikov hkrati ?

V prvi vrsti da bi računalnik uporabljalo več uporabnikov hkrati.

Sej glih ta kontrola otrok je lahko sporna, namreč če jih kontroliraš ne da bi vedeli je to kršitev zasebnosti, ne glede na to da so tvoji otroci. TightVNC bo dober za to vendar jim moraš povedat da jih lahko kontroliraš

Hčerka tako ali tako ve, da lahko vidim vse kar počne na računalniku. Celo razložila sem ji kako to poteka in pokazala. Dokler je stara/mlada 8 let tako ali tako ne počne nič takega, kar bi bilo lahko sporno. Ko bo starejša ji raje blokiram dostop do nekaterih vsebin, kot da jo dejansko kontroliram.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: micka ()

K0K0 ::

micka glej zs ;)

fiction ::

Kar misli KOKO je najbrz resitev v Windows XP SP2, da namesto originalnega termserv.dll uporabimo starejso verzijo (iz ene od prejsnjih verzij). Na sreco se da to datoteko najti tudi na Googlu.
Fora je, da je bilo vcasih s pomocjo remote desktopa moznih vec socasnih sej, kasneje pa so to funkcionalnost odpravili. Glede na to, da je sistem enouporabiski bi bilo lahko v nasprotju z licenco, ce bi vec uporabnikov istocasno uporabljalo sistem. Seveda pa ima lahko tudi isti uporabnik vec uporabniskih imen. Lahko je recimo lokalno prijavljen kot administrator od nekje drugje pa se preko remote desktopa prijavi kot navaden uporabnik (in seveda noce da ga bo ob prijavi sistem doma odjavil).

Ne vem kako je z legalnostjo takega "downgradanja" termserv.dll. Navsezdanje sami ne spreminjamo nicesar, ampak
samo uporabimo starejso verzijo dolocene komponente. Po tej logiki bi bilo lahko kaznivo tudi to, ce clovek ne upgrada na SP2.

micka: Pogovor je v vsakem primeru boljsi kot blokiranje ali nadzor. Ce pa se ze odlocis za drugo varianto, mislim da je se vedno potrebno tudi nekaj nadzora, blokado se bo hcerka namrec prej ali slej naucila obiti.

GaS ::

UltraVNC pa čao mare!

K0K0 ::

Točno to sm mislu.
Sej veš kaki so admini čim jim neki ne paše brišejo. Če bi kdo rad mu pošljem na zs.

GaS ::

Sej je free, a ni?

K0K0 ::

Nevem dejmo probat

amigo_no1 ::

Tale omejitev je najbrž v win xp home verziji.

K0K0 ::

Home verzija nima remote desktopa v Pro pa si omejen na enega uporabnika tko kot je napisal fiction.
Z menjavo termserv.dll dobiš terminal server za 3 uporabnike.

amigo_no1 ::

Zanimivo
Jaz se lahko preko RDja v domačem lanu prijavim na comp (os je win xp sp2), ko je nanj že prijavljen uporabnik (uporabim isti username kot je nanj že prijavljen uporabnik) pa ga ne vrže dol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Poldy ::

VNC je super zadeva, doma na lanu jo uporabljam, ker stalno vsi hodijo k meni spraševat kaj je narobe, pa sedaj lahko kar iz sobe popravim...

Zanima me, če VNC dobro deluje tudi na daljše razdalje? Ali je možno, da recimo domači računalnik upravljam iz zunanjega omrežja - preko interneta? Če ja, kako - domače omrežje je preko routerja...

K0K0 ::

Poldy rabiš statični ip (ni mus je pa priporočljivo) potem pa na routerju forvardiraš port. Zdej nevem kater port uporablja vnc sam mislim da ti piše v vncju. Za remote desktop v xpjih je 3389. Če hočeš potem dostopat do računalika vpišeš zunanji ip : in port. Primer 193.187.21.45:3389.

Imovincek ::

Mene pa zanima sledeče. Zakaj lahko iz službe domov dostopam le na en računalnik, na drugega pa ne. Ne mislim seveda istočasno. Pri obeh imam odprt namreč požarni zid, vsak računalnik ima svoje ime... Skratka vse naj bi bilo ok. A je problem mogoče v rutarju in odprtju portev 3389, katere sem odprel iz računalnika, kjer mi desktop dela?

imagodei ::

Imovincek@Mene pa zanima sledeče. Zakaj lahko iz službe domov dostopam le na en računalnik, na drugega pa ne. Ne mislim seveda istočasno. Pri obeh imam odprt namreč požarni zid, vsak računalnik ima svoje ime... Skratka vse naj bi bilo ok. A je problem mogoče v rutarju in odprtju portev 3389, katere sem odprel iz računalnika, kjer mi desktop dela?

Joj, kakšna grozna slovenščina... Portev, odprel... Zna bit, da je problem res v Rutarju, samo ne vem, kaj imajo v tej prodajalni pohištva veze s tvojim LAN-om? >:D

Sicer pa, ja - v routerju je problem. Ker boš moral mal bolj skonfigurirat, če ti router to sploh dovoli. Pač, na routerju nastaviš tako, da se z RDC na en računalnik iz WAN-a priklapljaš na port, npr. 3390, router pa naj to preusmeri na ustrezni lokalni IP na port 3389. Za drug računalnik pa pustiš tako, kot je, in če router sprejme povezavo na portu 3389, bo vedel, naj preusmeri to na nek drug lokalni IP na port 3389.
- Hoc est qui sumus -

K0K0 ::

Druga možnost bi bila da na drugem računalniku spremeniš port za remote desktop.

Imovincek ::

KOKO - Prosim, da mi na brzino opišeš postopek.!

K0K0 ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava Win > Ubuntu

Oddelek: Omrežja in internet
6900 (681) SSH
»

Remot desktop problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
151861 (1708) Omelo
»

Remote Deskop

Oddelek: Omrežja in internet
91518 (1330) TheHijacker
»

Oddaljeno namizje preko routerja

Oddelek: Omrežja in internet
72602 (2399) Valuk1
»

server

Oddelek: Pomoč in nasveti
7928 (778) Microsoft

Več podobnih tem