Forum » Kaj kupiti » Pošiljanje iz USA
Pošiljanje iz USA
K0K0 ::
Torej v ameriki sem našel neko specialno orodje, ki je kar precej cenejše kot v Eu. Vem da moram potem doplačat carino in ddv sam ddv si lahko potem odbijam tko da ni panike. Problem je poštnina ki znaša 120$ . Zdej pa me zanima če kdo pozna kako ugodno varianto za pošiljanje paketov. Orodje ima cca 5-10kg.
Mogoče kdo ve kolk časa hodi paket z ladjo ?
Mogoče kdo ve kolk časa hodi paket z ladjo ?
nejcek74 ::
Glede na to, da pišeš da boš odpijal DDV si zavezanec za DDV. Pozanimaj se dobro za ceno carinskih postopkov. Leto in pol nazaj sem naročal avtopolnilec za satelitski telefon. Stal je 12 dolarjev, poštnina 40$. Iz čiste škrtosti sem ga vzel na naslov firme (da bi pozneje vturil račun). Na carinski upravi so seveda vodili postopek za pravne osebe, ki je očitno dražji, ne vem skupaj z DDVjem je stal skoraj 50%. Spomnim se da sem v končni fazi za 12$ vreden polnilec plačal več kot 100$.
Opozirlo: carinski postopek in DDV plačuješ na izdelek+poštnino in ne samo izdelek.
Opozirlo: carinski postopek in DDV plačuješ na izdelek+poštnino in ne samo izdelek.
shadow7 ::
Za do 100 EUR (ne vem, ali pred dajatvami ali z njimi) je lahko skrajšan carinski postopek - brez špediterskih stroškov. Moraš pa jim to napisati takrat, ko jim pošlješ papirje.
kopriwa ::
Trenutno se zanimam za nakup športne opreme iz ZDA. Pa me zanima kako je s tem davkom. Če naročim s spletne trgovine in je tam končni znesek recimo 1000€ +PTT. Kako je zdaj z DDV, ga bom plačal ko roba pride v EU ali ne? In pa kolikšna je carina.
Meizu ::
Ubistvu bi blo bolj praktično, če bi šel kar v zda in šel od trgovine do trgovine in pokupu use, kar maš u mislih.. Vsaj takšna poštnina bi ne bila
Čeorav mormo prištet še ceno karte
Čeorav mormo prištet še ceno karte
kopriwa ::
Njihova cena vključuje kak davek, ki bi mi ga povrnili ob izvozu ali ne? Tako kot si recimo pred leti (ko nismo bli v eu) naročil kaj iz tujine, so ti oni odšteli svoj davek pri prehodu meje si pač plačal našega. Obstaja kaj takega tudi v ZDA al majo oni to drugače poštimano?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DHL carina, naročanje od kitajcev (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 19765 (14184) | Ales |
» | Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32752 (29320) | Fritz |
⊘ | CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 97249 (74114) | Tilen |
⊘ | Carina (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 42474 (38255) | Tilen |