Forum » Navijanje » Se splača navijat?
Se splača navijat?
Bass0 ::
Na vprašanje v naslovu že dolgo nisem slišal odgovora, zato me zanima, kaj o tem pravite "navijači". Se sprememba sploh opazi brez benchmarkov in frejmrejtov v kotu? Koliko bolj gladko delajo igre? Koliko hitreje se kodirajo divX-i? Ko sem nekoč navijal 486DX2/66 na 80 MHz, sem spoznal, da zame sprememba ni odločilna, če ni najmanj 50% na bolje (hitreje). (Že tako je bila Cyrixova 486-ka drek, potem sem ga samo še malo premešal ).
Daedalus ::
Baje da se celo pozna. Vsaj pri mojem C466@581 je razlika precej opazna, recimo OPF teče dosti boljše kot prej (se celo da igrati)
Pa recimo kako stiskanje glasbe v MP3, nalaganje programov... Razlika je tudi v vsakdanji rabi, ne samo v nekja točkah več pri kakem benchmarku, al pa par fps pri kaki igri
Pa recimo kako stiskanje glasbe v MP3, nalaganje programov... Razlika je tudi v vsakdanji rabi, ne samo v nekja točkah več pri kakem benchmarku, al pa par fps pri kaki igri
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
rc-car ::
Odvisno kako navijas! Ce se ti gre samo za megaherce in potem kot nekateri pomanjsujejo FSB samo, da povecajo multiplier za dodatnih 0.5, pol se niti ne pozna tolk (v extremnih primerih je se pocasneje).
Jest pa mam znizan multiplier za 0.5 in FSB navit na 133 (pri Duronu 800) in se kar pozna ta 33% pohitritev FSBja..
Jest pa mam znizan multiplier za 0.5 in FSB navit na 133 (pri Duronu 800) in se kar pozna ta 33% pohitritev FSBja..
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
jRk0 ::
Seveda se pozna, pr vseh stvareh, kjer se uporablja procesor. Npr v programu pifast ti dosti hitreje najde decimalke st. pi, igre hitreje laufajo in se in se.
You fuck up once, you loose two teeth.
Lucio ::
Valda da se pozna, v moji sobi je 3 stpinje C topleje, tako da prišparam na kurjavi.
Če to ni dovolj
Če to ni dovolj
Leo ::
Ze ce gledas stvar iz ekonomskega vidika
se splaca,za Manjsi denar dobis isto muzike
kot kdo ki placa vecjo vsoto za mocnejsi procesor.:D
se splaca,za Manjsi denar dobis isto muzike
kot kdo ki placa vecjo vsoto za mocnejsi procesor.:D
sidney ::
Po moje se splaca, sej je splosno znano, da za vec denarja prodajajo isto opremo. Jest mam woodoo3 2000, pa sem ga apgrejdou v woodoo3 3000 :D . Mal pa le prsparas......:P . Isto velja za procesorje in ostalo HW gospostvo.
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!
element ::
Se splača, če si mazohist :D . Pomojem več zapraviš za vse hlajenje, kot pa če bi nabavu rajš mal močnejši procesor, ampak to so že detajli >:D Jest se veselim vsakega dodatnega hertza...
Juhica ::
Kot je napisal Lucio, tudi sam pozimi navijem procesor do skrajnosti, odprem stranico in lahko izklopim radiatorje, poleti pa ga odvijem in spustim pod frekvenco pa tako prijetno hladno piha od računalnika, da klima sploh ni potrebna.
Spajky ::
Po navadi se splača, vendar ne vedno. Je pa to tudi neke vrste hobi in zadovoljstvo ob uspehu. Pozna se še posebno če vedno uporabljaš iste programe kjer lahko takoj opaziš hitrejši odziv že pri malih navitjih. Če tehtno nabavljaš komponente in imaš že nekaj prakse in izkušenj in celo že od prej preurejeno ohišje-od prejšnjega OC-a, lahko z minimalnim trudom precej pohitriš sistem prakticno zastonj. Tu ni vštet cajt in ponesrečeni poskusi (mentorstvo vedno dobrodoslo), ko si se učil /znanje=bogastvo/, ker ce upoštevaš še to se seveda nikakor ne splača! Če pa si v stiski s kešem, je pa to ena od sicer bolj mukotrpnih rešitev! Za hobije pa je itak poznano, da praviloma nič ne prihranijo, dajo pa lahko obilo zadovoljstva... :-) .. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje AMD Athlon 3000+ 64Oddelek: Navijanje | 2568 (2568) | bluefish |
» | Kaj vsi z dragimi RAMi pravite na te trditve? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 7059 (5121) | Caligula |
» | sempron 3000+ oz 2800+ do kolk (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3970 (3385) | AndrewSmith |
» | AnketaOddelek: Slo-Tech | 1528 (1103) | TESKAn |
» | p3 700E (nenavit) ali c2 633@950Oddelek: Kaj kupiti | 1759 (1442) | Dalmatinc |