» »

Iran - odštevanje

Iran - odštevanje

Temo vidijo: vsi
strani: 1 ... 43 44 45 »

Smrekar1 ::

T-h-o-r je izjavil:


Palestinci so že Rimljani imenovali ljudi, ki so živeli v Palestini. Tako da ...


Jup. In ljudi v Makedoniji so imenovali Makedonci.

Veze imajo eni in drugi z antičnim ljudstvom približno isto.

T-h-o-r ::

A je kdo rekel, kaj ima veze z ljudstvi skozi zgodovino. Debil trdi, da so besedo Palestinec/Palestinci izumili šele v sedemdesetih letih 20. stoletja
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zheegec ::

Nekdo ima očitno "načrte"

PM Netanyahu decided to move all security cabinet meetings from the PM office to an underground secure bunker in Jerusalem which hosts the national crisis management center
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

nsa_ag3nt ::

Nore gobe že dajejo učinek, by Pompeo:
http://www.rtvslo.si/svet/pompeo-zda-bo...


Državni sekretar Pompeo je v dobro promoviranem govoru v Fundaciji Heritage postavil dvanajst zahtev proti Iranu. Zagrozil je z "najmočnejšimi sankcijami v zgodovini", če te zahteve ne bodo izpolnjene.
Zahteve ZDA pa nimajo smisla. Dokazujejo le nesposobnost Trumpove administracije. Doseganje in uspeh ukrepov, ki jih Trumpova uprava predlaga za doseganje svojih ciljev ni realno in celo, če bi bilo izvedljivo, ne zadošča za doseganje želenih rezultatov...

Iran je recimo pozvan, naj ustavi vse bogatenje urana, kar pa za Iran ni sprejemljiva opcija saj ima bogatenje urana v iranski politiki široko podporo, ker se dojema, kot atribut.suverenosti.
Pompeo zahteva tudi , da Iran zapre reaktor težke vode, kar je nsmisl saj Iran ne more zapreti takšnega svojega treaktorja iz preprostega razloga, ki je, da ga Iran nima! Tisti, ki ga je gradil v Araku, je bil onemogočen v okviru jedrskega sporazuma (JCPOA). Beton je bil vlit v jedro pod nadzorom inšpektorjev IAEA. Kako lahko državni sekretar Združenih držav v pripravljenem govoru izvede takšen fiasko z postavitvijo zahteve, ki je brezpredmetna, ker ne temlji na dejstvih...!?
Zahteva je tudi, da Iran konča svojo podporo palestinskemu uporu. To je za Iran nesprejemljivo vse dokler se nadaljuje cionistična okupacija Palestine. Postavlja se zahteva, da Iran ne razvije projektilov sposobnih nositi jedrske glave, čeprav se je Iran to že zavezal v jedrskem sporazumu JCPOA od katerega pa Trump odstopa... Zahteva se tudi, da Iran povrne vse enote iz Sirije in konča vsako vmešavanje v Iraku, Jemnu, Afganistanu in drugje.
Skupaj te zahteve zahtevajo popolno spremembo iranskega nacionalnega značaja in politike. Očitno naj bi Iran postal nekakšen Lichtenstein. (LOL)

Trumpova kamarila ne more doseči tega cilja....!
Saj niti Kitajska niti Rusija, niti Indija ne bodo prenehali poslovati z Iranom. Za njih enostranske sankcije ZDA odpirajo nove trge. Francoska naftna družba Total je napovedala, da bo ustavila razvoj iranskega plinskega polja South Pars, da bi se izognili sekundarnim sankcijam ZDA glede drugih interesov. Kitajska je rekla "hvala" in prevzema delo. Rusija bo prav tako skočila, kjer bo lahko. Njene kmetijske kapacitete bodo prinesla kakršnokoli hrano, ki jo Iran želi in potrebuje. Še naprej bo prodala učinovito orožje Iranu. Kitajska, Indija in drugi bodo še naprej kupovali iransko nafto.

ZDA lahko in verjetno bodo napadale iranske sile in interese v Siriji in drugje. Vojska ZDA bo ovirala Iran v zalivu. CIA bo poskušala spodbuditi notranje iranske nemire. Izvajanje sankcij bo škodilo iranskemu gospodarstvu. Toda nič od tega ne more spremeniti iranskega nacionalnega duha, izraženega tudi v iranski zunanji politiki.

V letu ali dveh bo Trumpova vlada ugotovila, da njene sankcija niso uspele. Zaradi tega bo pritisk za neposredni vojaški napad na Iran. Toda načrt za tak napad je bil narejen že pod George W. Bushom. Takrat je Pentagon ugotovil, da bi takšna vojna povzročila zelo resne ameriške izgube in bi še kljub temu verjetno propadla glede doseganja ciljev. Zato je dvomljivo, da se bo to zgodilo...

Kaj še obstaja, kar lahko naredi Trumpova vlada, potem, ko se izkaže, da je napovedan glavni primarni načrt neuspešen...!?
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nsa_ag3nt ()

Isotropic ::

za direkten napad amerika nima ne manpowerja ne podpore javnosti; tudi nima kakšnih dobro postavljenih baz v bližini, s kjer bi lahko začeli z napadom.
logistika je problem, da o iranu kot naravni utrdbi niti ne govorim.

če bo kaj, bo bombardiranje, napad na irance v siriji ali kaj podobnega.
točno isti warmongering so izvajali tudi 10 let nazaj (glej 1. stran) in tudi takrat ni bilo nič. mogoče se v javnosti že govori marsikaj, v ozadju pa prevlada zdrava pamet, ne glede kdo je na oblasti.
idealno priložnost so imeli potem, ko se je umirilo v iraku (oz. že prej, ko so objavili mission accomplished), bi lahko irak in afg. pustili takšna, kot sta bila in nadaljevali napad na iran.

Zgodovina sprememb…

Fritz ::

Ampak glede na to, da bi sankcije in zaostrovanje v zalivu lahko (in so že) spodbudile višje cene nafte, je to v interesu ameriških skrilavec-naftarjev. Od njih do Trumpa, čigar srce je popolnoma cionistično, je samo korak in zadeva lepo paše v celotno sliko izraelskega pogroma nad Iranci.

Edina dobra stvar v tem je, da so postali tako prozorni v svojih lažeh in namerah, da to vidi čedalje več ljudi, višje cene nafte pa pomagajo tudi Rusom.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zheegec ::

Nori Pompeo:

If another Middle Eastern nation sought to develop a nuclear weapon the US would respond the same way it has responded to Iran


A tip še ni slišal za Izrael? Mogoče pa tokrat US ne bo vložila veta na UN resolucijo, katero vsakih 5 let predlagata Egipt in Iran - denuklarizacija Bližnjega Vzhoda.

Nazadnje je to resolucijo blokirala administracija Baracka Obame.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
strani: 1 ... 43 44 45 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

VIDEO: Nasilje v Iranu še traja: 'Če bo potrebno, bomo končali negotovost v Teheranu' (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
744396 (3602) Looooooka
»

Nova vlada - Zunanja politika (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25314872 (9608) Brane22
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15519245 (16488) Mipe
»

V Afganistanu našli nafto, napad na Iran "neizbežen" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7610662 (8622) Pyr0Beast
»

Ali bo Amerika napadla Iran do 20.3.2006??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18510170 (6106) leinad

Več podobnih tem