» »

Iran - odštevanje

Iran - odštevanje

Temo vidijo: vsi
««
199 / 199
»
»»

tony1 ::

"Libijo si ti kar tako iz klobuka ven potegnil. Ali pa že mešaš vse poste med sabo."

Sprenevedanje.

O Libiji pred in po padcu Gadafija je zgoraj pisal un, ki Libije ni videl niti po televiziji. Ki ne ve, da je v Libiji in Iraku sredi 80ih delala celotna jugo gradbena operativa. In vlekla šestkratnik plače za delo v puščavi in da ni nobena znanost vedeti, kako je izgledala Libija med Gadafijem, razen če si easily impressed simpleton.

Ker je njegov argument tako bedast, ga ne bom še enkrat niti iskal. Če so modiji kaj spet brisali pa, spet, ni moj problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

c3p0 ::

Poldi112 je izjavil:

Še kar nimam pojma, kaj bi s tem linkom sploh rad povedal. Veš ti?

Ti boš razložil zakaj si potegnil kar Libijo na plano, ko sem jaz omenil suženjstvo v Afriki. Aja, ne boš. Ker pač samo nabijaš cele dneve.

Sprenevedanje.

c3p0 ::

Jaz Libije nisem niti v enem postu omenil, tako da priporočam, da debato o Libiji nadaljujeta sama.

Not my problem. Aja, če bi danes Trump komu od trobil v tej temi zrihtal šestkratnik njegove današnje plače za delo pri njem, bi mu za tak denar jedli tudi drek direkt iz njegovih Depends plenic za odrasle... Z velikim veseljem. Tle pa butlji pljuvate po Gadafiju :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

kow ::

Gadafi je popolnoma zjebal libijo. To so dejstva. Libija je cvetela samo v 70ih, ko je bila cena nafte v visavah. Po inflaciji all time high (poleg 2007). V 80ih pa je slo samo navzdol. Nato so zivotarili se 20 let.

Ce v Iranu se vedno ni interneta, je to rekord in so presegli 2019.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Poldi112 ::

c3p0 je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Še kar nimam pojma, kaj bi s tem linkom sploh rad povedal. Veš ti?

Ti boš razložil zakaj si potegnil kar Libijo na plano, ko sem jaz omenil suženjstvo v Afriki. Aja, ne boš. Ker pač samo nabijaš cele dneve.

ODgovarjal si na moj post. Se pravi brez razloga?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

kow je izjavil:

Gadafi je popolnoma zjebal libijo. To so dejstva. Libija je cvetela samo v 70ih, ko je bila cena nafte v visavah. Po inflaciji all time high (poleg 2007). V 80ih pa je slo samo navzdol. Nato so zivotarili se 20 let.

Če si reven, in nimaš televizorja, ti jaz podarim enega. 32 col, z univerzalnim daljincem, ki ga boš moral sam sprogramirati...

"Ce v Iranu se vedno ni interneta, je to rekord in so presegli 2019."

Po Alanu Fordu, strip št. 13: "V boju z imperialisti so dovoljena vsa sredstva."

fikus_ ::

kow je izjavil:

2x se motiš!
Pod Gadafijem se je narodu godilo bolje kot sewdaj, res pa je, da ni bilo dobro biti proti njemu. diktator pač.
Iran je prekinil internetne povezave ven, Starlink naj bi tudi precej uspešno blokirali.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Legon ::

kow je izjavil:

V Iranu je "normalno" delujoc intranet. Kdaj bodo sli nazaj na internet je pa vprasanje. Ce vprasas vodilne, najraje nikoli. To je ze Raisijeva vlada sanjala.

koral45 ::

Legon je izjavil:

V Iranu je "normalno" delujoc intranet. Kdaj bodo sli nazaj na internet je pa vprasanje. Ce vprasas vodilne, najraje nikoli. To je ze Raisijeva vlada sanjala.

Zanimivo, a to je v bistvu tako kot v Severni Koreji, torej? In celo sem bral, da tamkajšnji smartphoni delajo ene naključne screenshote vsake toliko, tako da so lahko na razpolago policiji ob pregledu ko te ustavijo...

fur80 ::

Poldi112 je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Kolega, dejstvo je, da ga v Libiji pred zrušitvijo Gadaffija ni bilo, sedaj je pa spet. Kdo je torej kriv za to, da je Libija uničena, suženjstvo pa nazaj, če ne mi, ki smo jo uničili?

Kaj je point tega red herringa? Si si prebral linke?

Kakšen red herring? Trditev je bila, da je danes Libiji bolje, kot ji je bilo pod Gadaffijem, jaz pa sem enostavno povedal, da imajo po novem suženjstvo in da tega večina ne dojema kot izboljšavo.

Bodo tvoji linki demantirali to trditev?

c3p0 je izjavil:

Operiraš iz stališča, da bo od iranske vojaške opreme kaj znatnega ostalo.

Seveda. Od kje pa tebi ideja, da bodo kar vse uničili? Vas izkušnja s hutiji res ni absolutno ničesar naučila? Ali zadnji iranski odziv na napad?

Koga nas Poldi? Gledamo na tale konflikt čisto od dalač z niti najmanjšo možnostjo kaj preprečit ali spremenit. Če se nekako vklopiš v vlogo Trumpa in Izraela, USA, kot nekdo, ki bi že nekoliko časa rad zatrl Iran, je tole za njih sedaj najboljša opcija do zdaj.
Kot vemo iz medijev, želijo preprečiti Iranu in iranskemu režimu dostop do jedrske bombe. Smo že takrat tuhtali kako to prepečit in ugotovili, da bo treba tudi od znotraj in da tiste bombe so samo nekako podaljšale proces niso ga pa uničile. Če želijo uničit proces bo treba zamenjati režim. In to je to!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Legon ::

koral45 je izjavil:

Legon je izjavil:

Zanimivo, a to je v bistvu tako kot v Severni Koreji, torej? In celo sem bral, da tamkajšnji smartphoni delajo ene naključne screenshote vsake toliko, tako da so lahko na razpolago policiji ob pregledu ko te ustavijo...

Ja, podobno. Kolikor spremljam, so začeli o tem resno razmišljat že po protestih 2009, ko so videli da z filtriranjem ne bodo prišli daleč. Potem pa so z kitajskim know-how to počasi implementiral, ampak prej še nikoli ni prišlo do aktivacije. Ko se je vlada nazadnje menjala so potem šli v kontran smer in dejansko odpravili določene blokade. Zaradi protestov so sedaj obrnili ploščo.

https://www.bbc.com/news/technology-372...

Grede drugega pa je precej za lase privlečeno. Telefoni tega sami od sebe ne morejo delat, brez da bi bil nameščen namenski spyware. To pa ni nekaj trivialnega kar namestiš na 100 mil telefonov s tem da vzpostaviš Intranet. Pa da se razumemo, ne dvomim da tak spyware obstaja, niti da se ga komu podtakne v telefon. Ni pa to nekaj, kar bi bilo kar "feature" vsakega telefona, ki se poveže na iranski Intranet. Ker tukajšnji smarphoni niso nič druga kot to kar imamo po celem svetu. Na prvem mestu so bolni na iphone, sledi samsung in Xaiomi, odvisno od tega kaj si kdo lahko privošči. Sploh Iphone je statusni simbol.

Kot vemo iz medijev, želijo preprečiti Iranu in iranskemu režimu dostop do jedrske bombe.

ja, barabe so že 30 let samo še mesec dni oddaleni od jedrske bombe... Se dobro da vi (kdorkoli naj bi to bili) pol k*** ne veste, ker drugače bi imeli resen problem z jedrsko oboroženim Iranom že zelo dolgo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()
««
199 / 199
»
»»