Forum » Problemi človeštva » Parlamentarne volitve za 16 vlado RS (2025/26)
Parlamentarne volitve za 16 vlado RS (2025/26)
Temo vidijo: vsi
KG-348 ::
Moja napoved:
Sds 20%
Svoboda 15%
Demokrati: 8%
SD 6%
Levica 6%
Nsi: 5%
Prerod 5%
Resnica 4%
Slaba udeležba.
Kar nekaj glasov razdeljenih pod pragom.
SDS Ne uspe sostaviti koalicije. Prav tako levi ne uspejo.
Ponovne volitve.
Če pa se angažira Aleksander Čeferin pa ima zagotovljenih 35+ % samo ON!
JJ bo gladko dobil 30% +
Golob manj kot 20%.
Ostalo je neznanka, ker a) je težko slediti trendom koga na levi bodo volili razočarani volivci Goloba b) volitve so še daleč in se vmes marsikaj spremeni. Pa Logar bo IMO dobil več, kot mu kažejo ankete. Se bojim, da Levica bo tudi tokrat prišla v parlament.
A ti res misliš, da bo 2/3 neodločenih šlo volit samo za SDS? Čez 25% ne pridejo
harmonkar9 ::
Več, 75 % neopredeljenih bo za SDS, mi domoljubi smo tiha večina in nas je težko zajet v anketah, ker ne govorimo zadnja 3 leta, da bomo volili Gospoda Janšo.
KAVINSKY ::
harmonkar9 je izjavil:
Več, 75 % neopredeljenih bo za SDS, mi domoljubi smo tiha večina in nas je težko zajet v anketah, ker ne govorimo zadnja 3 leta, da bomo volili Gospoda Janšo.
Boš ustvaril še en račun na slotehu, ko bo gospod janša sestavil naslednjo vlado?
GizmoX ::
SDS od nastanka še ni dobil 30%. V 2026 mu bo pa nekaj % vzel Logar.
Edino če računamo SDS + Demokrate skupaj, potem pa tudi jaz verjamem, da bodo nad 30%.
Edino če računamo SDS + Demokrate skupaj, potem pa tudi jaz verjamem, da bodo nad 30%.
udirač => uni. dipl. inž. rač.
Olajuwon ::
Leta 2024 na EU volitvah je JJ dobil 30.6 %. To, da ni mogoče da bo 2 leti kasneje, ob tej vladi, prišel čez 30%, je malo drzna teorija.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Olajuwon ()
Leta 2024 na EU volitvah je JJ dobil 30.6 %. To, da ni mogoče da bo 2 leti kasneje, ob tej vladi, prišel čez 30%, je malo drzna teorija.
Se strinjam, na EU volitvah je Gospod Janša enkrat gladko pršel čez 30 % z veliko rezerve, tako da bo verjetno na teh državnozborskih tudi gladko, če ne bodo levaki goljufali kot leta 2022.
Žal levaki na domačih volitvah goljufajo na veliko. Na EU volitvah je Gospod Janša zmagal 2009, 2014, 2019 in 2024 (torej vsakič), na državnozborskih je pa zmagal samo 2004 in 2018, tako močno levaki goljufajo.
primoz4p ::
Kakšna je to zmaga, če zmagovalec ne more sestaviti vlade?
Kašen smisel je voliti SDNJ, če se potem med mandatom le-ti skregajo in namesto volitev ustoličijo diktatorja?
Osebni, parcialni interesi tistih, ki se sklicujejo na ravnanje po svoji vesti, integriteto in delovanje za skupni blagor pa to?!
13. Vlada Republike Slovenije je bila vlada Republike Slovenije, ki jo je po tem, ko zmagovalec volitev Janez Janša (SDS) mandata za sestavo vlade ni uspel uveljaviti (zaradi nasprotovanja ostalih koalicijskih strank), sestavil mandatar Marjan Šarec. Bila je prva manjšinska vlada v zgodovini Slovenije.
Vlado so sestavljale stranke LMŠ, SD, SMC, DeSUS, SAB in projektna partnerka Levica. V parlamentu je bila potrjena 13. septembra 2018 s 55 glasovi[1], kar pomeni, da je en glas podpore oddal tudi eden od poslancev opozicije. Zaradi nesoglasij in neizpolnjenih skupnih načrtov je Levica 6. novembra 2019 izstopila iz sporazuma, kar je vlado postavilo v težji položaj pri pridobivanju zadostne količine glasov v Državnem zboru.
Po tem, ko je 27. januarja 2020 z mesta finačnega ministra odstopil Andrej Bertoncelj, je čez nekaj ur predsednik vlade Marjan Šarec napovedal odstop ter namero po predčasnih volitvah.[2] Državni zbor se je z odstopom seznanil v sredo, 29. januarja 2020, s čimer je prenehal mandat celotni 13. vladi Republike Slovenije, ki je od tedaj opravljala le tekoče posle.[3] Nova, 14. vlada RS je bila potrjena 13. marca 2020.
13. vlada Republike Slovenije @ Wikipedia
Kašen smisel je voliti SDNJ, če se potem med mandatom le-ti skregajo in namesto volitev ustoličijo diktatorja?
Osebni, parcialni interesi tistih, ki se sklicujejo na ravnanje po svoji vesti, integriteto in delovanje za skupni blagor pa to?!
13. Vlada Republike Slovenije je bila vlada Republike Slovenije, ki jo je po tem, ko zmagovalec volitev Janez Janša (SDS) mandata za sestavo vlade ni uspel uveljaviti (zaradi nasprotovanja ostalih koalicijskih strank), sestavil mandatar Marjan Šarec. Bila je prva manjšinska vlada v zgodovini Slovenije.
Vlado so sestavljale stranke LMŠ, SD, SMC, DeSUS, SAB in projektna partnerka Levica. V parlamentu je bila potrjena 13. septembra 2018 s 55 glasovi[1], kar pomeni, da je en glas podpore oddal tudi eden od poslancev opozicije. Zaradi nesoglasij in neizpolnjenih skupnih načrtov je Levica 6. novembra 2019 izstopila iz sporazuma, kar je vlado postavilo v težji položaj pri pridobivanju zadostne količine glasov v Državnem zboru.
Po tem, ko je 27. januarja 2020 z mesta finačnega ministra odstopil Andrej Bertoncelj, je čez nekaj ur predsednik vlade Marjan Šarec napovedal odstop ter namero po predčasnih volitvah.[2] Državni zbor se je z odstopom seznanil v sredo, 29. januarja 2020, s čimer je prenehal mandat celotni 13. vladi Republike Slovenije, ki je od tedaj opravljala le tekoče posle.[3] Nova, 14. vlada RS je bila potrjena 13. marca 2020.
13. vlada Republike Slovenije @ Wikipedia
FireSnake ::
Delo že poroča:
lani so isto napovedovali. Češ, kako bomo v 2025 cveteli!
Na srečo so volitve vsak dan bližje.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Ales78 ()
Ales78 ::
Nova "raziskava": Če bi bile volitve na dan, ko so anketirani odgovarjali na vprašanja, bi 19,5 odstotka vprašanih obkrožilo opozicijsko stranko SDS, kar je odstotek manj kot novembra (20,5 odstotka). Sledi ji največja vladna stranka Gibanje Svoboda, ki ji je v tokratni anketi podpora zrasla, saj bi jo izbralo 16,1 odstotka vprašanih, novembra pa 14,9 odstotka. Tudi koalicijski stranki SD je podpora z novembrskih 5,2 zrasla na 6,1 odstotka.
Demokrati so se v tokratni anketi prebili na četrto mesto s petimi odstotki podpore (novembra 3,9 odstotka), sledi jim opozicijska Nova Slovenija, ki ji je podpora z novembrskih 4,5 odstotka narasla na 4,8 odstotka podpore.
V decembrski anketi je podpora za 0,7 odstotka zrasla zunajparlamentarni stranki Resni.ca, ki bi jo obkrožilo 3,3 odstotka vprašanih. Na sedmem mestu je Prerod z 2,8-odstotno podporo (novembra 4,5 odstotka), sledijo Pirati z 2,7 odstotka podpore (novembra 1,4 odstotka), SLS z 2,4 odstotka (novembra 2,5 odstotka) in zavezništvo koalicijske Levice in Vesne z 2,2 odstotka (novembra 3,6 odstotka).
Edini podatek, ki mu verjamem, je, da ima Levica samo 2 % podpore. :)
Se pravi gre za zaroto? :D :D :D
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()

Miki N ::
Evo zdaj se še Musarca sprašuje, ali imamo pri nas v resnici zgolj dve stranki (brez upoštevanja BMK).
https://www.rtvslo.si/slovenija/pirc-mu...
https://www.rtvslo.si/slovenija/pirc-mu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
GizmoX ::
harmonkar9 je izjavil:
Žal levaki na domačih volitvah goljufajo na veliko. Na EU volitvah je Gospod Janša zmagal 2009, 2014, 2019 in 2024 (torej vsakič), na državnozborskih je pa zmagal samo 2004 in 2018, tako močno levaki goljufajo.
To je predvsem indikator, da ima stranka SDS večjo podporo, kadar rezultat volitev ni Janša, ampak drugi člani stranke. Iz česar bi se lahko stranka morda kaj naučila.
udirač => uni. dipl. inž. rač.
harmonkar9 je izjavil:
To je predvsem indikator, da ima stranka SDS večjo podporo, kadar rezultat volitev ni Janša, ampak drugi člani stranke. Iz česar bi se lahko stranka morda kaj naučila.
Dodam še misel povprečnega volilca :P)
@Ales78:
Logar je SDS. Sicer bi ga SDSovi agresivci že požrli. ... fašisti.
FireSnake ::
Aleš:
Kaj imaš od tega, da vedno znova bleješ, da si neizobražen?
In posledično voliš SDS.
Vir in še en vir (spomnimo kaj aleš blebeta):
To mi že zdavnaj vemo.
Kaj imaš od tega, da vedno znova bleješ, da si neizobražen?
In posledično voliš SDS.
Vir in še en vir (spomnimo kaj aleš blebeta):
Ne rabi iti osel še enkrat na let.
To mi že zdavnaj vemo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Ales78 ()
Delo že poroča:
Zelo pesimistična napoved za 2026 in naprej, ko bo Gospod Janša uredil slovensko gospodarstvo in bomo res cveteli.
harmonkar9 je izjavil:
Na EU volitvah, kjer Gospod Janša ne kandidira, je udeležba samo 20-45 %, na državnozborske pa vedno čez 50 % Slovencev pride zaradi Gospoda Janše, on spodbuja demokracijo, levaki pa goljufajo in mu ne pustijo vladat.
harmonkar9 je izjavil:
Dodam še misel povprečnega volilca :P)
@Ales78:Logar je SDS. Sicer bi ga SDSovi agresivci že požrli. ... fašisti.
Gre za dejstvo, povprečen volilec nima nič s tem. Poglejte kaj počnete proti Golobu. Pravzaprav proti komurkoli, ki ni za SDS.
Še NSi ste požrli, ko se je odločila, da ne bo več sledila SDSu.
Dejstvo, da te gonje proti Logarju ni oz. je mlačna, jasno kaže, da gre za SDSov satelit.
Lahko pa jasno dokažete nasprotno na volitvah, tako, da SDS pade pod prag parlamentarnega praga, glasove pa dobi Logar.
Boste še vedno imeli svojo desno stranko, fašistov pa ne bo več v parlamentu - za vas ne bo razlike, za vse ostale pa bo vzdržno
in, če se jih zares znebimo, bomo tudi na levici lahko zadihali in volili stranke, ki jih hočemo, namesto strank, ki lahko preprečijo
SDSu sestavo vlade.
Seveda pa se bo moral Logar vmes dokazati, da sam ni fašist, skratka 4 leta bo moral zdržati, da ne pade v, idealno, nobeno od teh
točk: Ur-Fascism @ Wikipedia
Zmenjeno?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()
bbbbbb2024 ::
Moja napoved:
Sds 20%
Svoboda 15%
Demokrati: 8%
SD 6%
Levica 6%
Nsi: 5%
Prerod 5%
Resnica 4%
Slaba udeležba.
Kar nekaj glasov razdeljenih pod pragom.
SDS Ne uspe sostaviti koalicije. Prav tako levi ne uspejo.
Ponovne volitve.
Če pa se angažira Aleksander Čeferin pa ima zagotovljenih 35+ % samo ON!
Verjetno nismo toliko glupi, da bi po največjem nategu samostojne države šli voliti spet novega čudežnega dečka - prava in žoge.
Ampak definitivno ne levi, ne desni ne bodo zmogli koalicije sestaviti. Volilna udeležba bo visoka, sicer pa manjša kot po-covidna.
Ampak do tam imamo še dolgo pot, na kateri bo kup predvolilnih bombončkov (pardon, socialne sočutnosti) in afer. SDju zna še kaj pasti iz omare, Golobu se znajo kakšni prisluhi ali emaili pojaviti.
Za Čeferina sem že rekel - in bom to ponovil. Čeferini imajo neskončno masla na glavi v Sloveniji. Čim bi se spustili v politiko, bi to maslo, vsaj deloma, prišlo na plano. Denar imajo, z vstopom v politiko ne bodo pridobili ničesar. Utegnili bi kaj izgubiti - in to precej.
Na primer, Golob je sicer šel v politiko iz neke lastne užaljenosti. Prodajali so ga kot iber managerja, v realnosti pa je živel od lastne cene NEK in - biznisiral po Balkanu z kovčki gotovine. Rekel sem že, za elektrarno v Sloveniji sploh ni logično, da prodaja elektriko na Balkan. Italija ima višje cene, tranzit je enostavnejši, vse je boljše. Samo seveda, v Italiji (in Sloveniji) ni možno dvigniti nekaj 100 k € na banki in zbasati to v kufer in iti.
Sicer pa ne verjamem, da bo Svoboda in Golob v kakšni koli koaliciji. In vse peripetije bodo prišlena plan in to kar sedaj Golob tišči pokrovko dol, to bo butnil gejzir dreka do neba.
Mimogrede, samo kot zanimivost, trenutno Logar, vsaj po 14 lastnostih fašizma in trenutno znanem o njem, vključno s programom stranke,
ne spada pod fašiste.
Ampak pripravljenost za kolaboracija z SDSom, ga dela za takega, kakor tudi to, da je leta podpiral fašizem. Ima pa vso priložnost, da
se izkaže kot drugačen, mislim, pa da ne bo na "levem" polu nihče tvegal z njim.
Ker so posledice še ene fašistične vlade prehude.
Skratka, volil si Goloba? Ker vse kar si zgoraj napisal so lastnosti ljudi, ki jih voliš in zagovarjaš.
Je perfect match.
ne spada pod fašiste.
Ampak pripravljenost za kolaboracija z SDSom, ga dela za takega, kakor tudi to, da je leta podpiral fašizem. Ima pa vso priložnost, da
se izkaže kot drugačen, mislim, pa da ne bo na "levem" polu nihče tvegal z njim.
bbbbbb2024 je izjavil:
Na primer, Golob je sicer šel v politiko iz neke lastne užaljenosti. Prodajali so ga kot iber managerja, v realnosti pa je živel od lastne cene NEK in - biznisiral po Balkanu z kovčki gotovine. Rekel sem že, za elektrarno v Sloveniji sploh ni logično, da prodaja elektriko na Balkan. Italija ima višje cene, tranzit je enostavnejši, vse je boljše. Samo seveda, v Italiji (in Sloveniji) ni možno dvigniti nekaj 100 k EUR na banki in zbasati to v kufer in iti.
Skratka, volil si Goloba? Ker vse kar si zgoraj napisal so lastnosti ljudi, ki jih voliš in zagovarjaš.
Je perfect match.
Zgodovina sprememb…
Mimogrede, samo kot zanimivost, trenutno Logar, vsaj po 14 lastnostih fašizma in trenutno znanem o njem, vključno s programom stranke,
ne spada pod fašiste.
bbbbbb2024 je izjavil:
Na primer, Golob je sicer šel v politiko iz neke lastne užaljenosti. Prodajali so ga kot iber managerja, v realnosti pa je živel od lastne cene NEK in - biznisiral po Balkanu z kovčki gotovine. Rekel sem že, za elektrarno v Sloveniji sploh ni logično, da prodaja elektriko na Balkan. Italija ima višje cene, tranzit je enostavnejši, vse je boljše. Samo seveda, v Italiji (in Sloveniji) ni možno dvigniti nekaj 100 k EUR na banki in zbasati to v kufer in iti.
Je perfect match.
Jaz sem liberalec po duši, z odmikom na levo. Goloba nisem volil, ker sem bil takrat mnenja, pa to sem še sedaj, da so bile njegove obljube, ki jih je bilo ničkoliko, blef. Že ko sem slišal, da se bo dodatna vrednost na zaposlenega "dvignila" na 100.000€, sem vedel, da blefira.
Jaz sem volil za Konkretno, sedaj pa bom volil Demokrate. Volil bi še recimo Bratušico, a ta več ne obstaja, ona je bila tudi ena liberalna smer.
Ne morem voliti:
- SDS - to sem rekel, zakaj. Kosti - sprava. Naprej je v prihodnosti, ne v preteklosti.
- NSI - njihove vrednote so mi tuje.
- SD - skorumpirani do daske. Jevšek nesposoben, ter se valja za ministra. Bljak.
- Levica - osebno mislim, da gre za male buržoazijce. Vlačijo naprej nek etatizem, Chegevaro, Castra, rdečo zvezdo. Na koncu pa se lukec vozi z BMWjem. OMFG
- Svoboda - ena beseda: bleferji
- Prebilič - nima na kupu nič, ne stranke, ne somišljenikov, ne denarja.
Zato bom volil Demokrate. Ostalih ne poznam toliko, morda bi volil Lotriča, samo ne vem, če so kaj spravili skupaj. Zdi se, da bolj ne, kot ja.
To je moje mnenje.
bbbbbb2024 je izjavil:
ne spada pod fašiste.
bbbbbb2024 je izjavil:
Je perfect match.
Jaz sem liberalec po duši, z odmikom na levo. Goloba nisem volil, ker sem bil takrat mnenja, pa to sem še sedaj, da so bile njegove obljube, ki jih je bilo ničkoliko, blef. Že ko sem slišal, da se bo dodatna vrednost na zaposlenega "dvignila" na 100.000EUR, sem vedel, da blefira.
Jaz sem volil za Konkretno, sedaj pa bom volil Demokrate. Volil bi še recimo Bratušico, a ta več ne obstaja, ona je bila tudi ena liberalna smer.
Ne morem voliti:
- SDS - to sem rekel, zakaj. Kosti - sprava. Naprej je v prihodnosti, ne v preteklosti.
- NSI - njihove vrednote so mi tuje.
- SD - skorumpirani do daske. Jevšek nesposoben, ter se valja za ministra. Bljak.
- Levica - osebno mislim, da gre za male buržoazijce. Vlačijo naprej nek etatizem, Chegevaro, Castra, rdečo zvezdo. Na koncu pa se lukec vozi z BMWjem. OMFG
- Svoboda - ena beseda: bleferji
- Prebilič - nima na kupu nič, ne stranke, ne somišljenikov, ne denarja.
Zato bom volil Demokrate. Ostalih ne poznam toliko, morda bi volil Lotriča, samo ne vem, če so kaj spravili skupaj. Zdi se, da bolj ne, kot ja.
To je moje mnenje.
Vse je vedno samo mnenje.
Problem Demokratov je, da je bil Logar LETA član SDSa in v ničemer ne zagotavlja, da voljenje njega ni enako kot neposredno voljenje SDSa.
Glede na vse, kar smo videli, s strani SDSa, so se pripravljeni posluževati vseh možnih prevar, od laganja dalje, da lahko pridejo na oblast,
vključno z 4 letno kampanijo blatenja (vključno z direktnimi lažmi, recimo, da HiSense zapira Gorenje) zoper trenutno vlado.
In Logar, je, čisto preprosto, preveliko tveganje. Bo pa zlahka dokazal svoje kvalitete, tudi v opoziciji, in dokazal, da je vreden zaupanja
in ni samo fašistični manever, da nategne volilce, kar je čisto v okviru pričakovanj od koruptivne in pokvarjene stranke, kot je SDS.
Stopanja v koalicijo z SDS ni nikoli zanikal, torej je čisto možno, da bo SDS spet pripeljal na oblast.
Zgodovina sprememb…
Problem Demokratov je, da je bil Logar LETA član SDSa in v ničemer ne zagotavlja, da voljenje njega ni enako kot neposredno voljenje SDSa.
Če povzamem besede Logarja osebno, bi on lahko brez najmanjšega problema ostal v coni udobja, bil izvoljen za poslanca SDS, če bi bili na oblasti, bi bili, če ne pa ne. Poslansko plačo bi dobival in ostal v coni udobja.
Kdaj bi Janša šel v penzijo in prepustil stranko mlajšim? Bolj je Janša star, bolj se SDS stara, bolj se oklepajo teh "rally the flag" tem.
Hkrati pa Janša zmerja (plačane) novcinarke s prostitutkami, kar so sicer bile, a čisto zares, ne bi rabil ne zmerjati jih, tudi nevladne organizacije imajo vprašljivo dodano vrednost, sigurno. Vsaj te, kot je Nika Kovač in podobne. To se je lepo videlo ob poplavah.
"Fajtale" so za vodo, ko pa je voda poplavila,pa so vse fajterke izginile ko kafra.
Vendar jih nima smisla osirati, pač kot politik greš mimo in preko tega. Pomembno je, da vsak po svoji moči prispeva uspehu Slovenije in Slovencev.
No, Logar je vse to pustil za sabo in šel na samostojno pot. To je rešpekta vredno.
S kom se dogovarjati za koalicijo, pa to.... To je sedaj, ko še niso volitve dane skozi... Čisto zares preuranjeno reči. Sigurno iti v koalicijo z SDS je strupeno, če ne gre v koalicijo - kot protiutež - na primer Prebilič. Zdaj razpredati, s kom iti v koalicijo, kot je to počel Prebilič, je sigurno preuranjeno. Zato se Logar takim vprašanjem - izogiba. NSI je že rekla, da bo šla v koalicijo z SDS, pa nekako jih je SDS prijateljsko "potapkala" po rami. To je bilo brezveze narejeno s strani NSI. Ne vem, kaj je namen, krasti volilce SDS?
Tako da, vsaj zaenkrat, ne vidim, da bi Logar z Demokrati naredil neko napako pri čemerkoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
bbbbbb2024 je izjavil:
Če povzamem besede Logarja osebno, bi on lahko brez najmanjšega problema ostal v coni udobja, bil izvoljen za poslanca SDS, če bi bili na oblasti, bi bili, če ne pa ne. Poslansko plačo bi dobival in ostal v coni udobja.
Kdaj bi Janša šel v penzijo in prepustil stranko mlajšim? Bolj je Janša star, bolj se SDS stara, bolj se oklepajo teh "rally the flag" tem.
Hkrati pa Janša zmerja (plačane) novcinarke s prostitutkami, kar so sicer bile, a čisto zares, ne bi rabil ne zmerjati jih, tudi nevladne organizacije imajo vprašljivo dodano vrednost, sigurno. Vsaj te, kot je Nika Kovač in podobne. To se je lepo videlo ob poplavah.
"Fajtale" so za vodo, ko pa je voda poplavila,pa so vse fajterke izginile ko kafra.
Vendar jih nima smisla osirati, pač kot politik greš mimo in preko tega. Pomembno je, da vsak po svoji moči prispeva uspehu Slovenije in Slovencev.
No, Logar je vse to pustil za sabo in šel na samostojno pot.
Kakšno samostojno pot, če bo pa šel v koalicijo z SDS, kako naredi voljenje Logarja kakršnokoli razliko?
Saj NSi je podobna zgodba, ker bodo šli v koalicijo z SDS, je efektivno enako, kot bi volil SDS.
Janša ga nažene narediti svojo stranko in mu v primeru fiaska obljubi enako plačo znotraj SDSa, s čimer ne tvega nič.
Glede na to, da ni kampanije blatenja Logarja, kot je že 4 leta proti sedanji vladi, je to tudi, zelo verjetno najbolj logično.
Edina možnost, da se karkoli drugačnega zgodi, je, da se velika večina SDSovih volilcev prestavi na Logarja, SDS pa pade iz parlamenta,
možnost za to je pa nikakršna, ker so SDSovi volilci tako ali tako navijači, ki ne menjajo strank. Se lepo vidi po konstantnem
procentu volilcev.
Vsi ostali, ki pa nočejo spet SDSove strahovlade, so dobesedno prisiljeni voliti kogarkoli drugega samo SDSa, Logarja in NSi ne.
Zgodovina sprememb…
feryz ::
In s tem, ko ne moreš ali ne smeš voliti grobarja, ti ostane druga alternativa.
Voliti uber lopove in lenuhe.
Jaka alternativa, moram priznati.
Slovenija je svoje čase imela v obdobju devetdesetih let. Takrat je še imela zagon in šanse za uspeh.
Vendar je na vrh priplavalo najslabše možno govno in danes imamo, kar imamo.
Gnoj na oblasti in gnoj, ki čaka da bo prišel na oblast.
Jaka alternativa, moram priznati.
Slovenija je svoje čase imela v obdobju devetdesetih let. Takrat je še imela zagon in šanse za uspeh.
Vendar je na vrh priplavalo najslabše možno govno in danes imamo, kar imamo.
Gnoj na oblasti in gnoj, ki čaka da bo prišel na oblast.
sss ::
bbbbbb2024 je izjavil:
No, Logar je vse to pustil za sabo in šel na samostojno pot. To je rešpekta vredno.
S kom se dogovarjati za koalicijo, pa to.... To je sedaj, ko še niso volitve dane skozi... Čisto zares preuranjeno reči. Sigurno iti v koalicijo z SDS je strupeno, če ne gre v koalicijo - kot protiutež - na primer Prebilič. Zdaj razpredati, s kom iti v koalicijo, kot je to počel Prebilič, je sigurno preuranjeno. Zato se Logar takim vprašanjem - izogiba. NSI je že rekla, da bo šla v koalicijo z SDS, pa nekako jih je SDS prijateljsko "potapkala" po rami. To je bilo brezveze narejeno s strani NSI. Ne vem, kaj je namen, krasti volilce SDS?
Tako da, vsaj zaenkrat, ne vidim, da bi Logar z Demokrati naredil neko napako pri čemerkoli.
Laž.
Njihovi so pomagali pri odpravi posledic poplav pri naselju Snebersko nabrežje v Ljubljani.
Vem, ker sem bil tam, pomagal pri čiščenju hiše moje babice.
Razumem pa, da je lažje širiti propagando Nora24.
Pa saj to je bila tudi hecna prigoda Janše takrat.
Kao, da je pomagal pri pucanju nekje in potem priredil mal fotkanja za medije.
Tip z lopato v roki, čevlji pa čisti k solza.
Pol so ga skurcal ljudje in so hitr naslednjič popravili zadevo kjer je bil proper umazan :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sss ()
bbbbbb2024 je izjavil:
Laž.
Njihovi so pomagali pri odpravi posledic poplav pri naselju Snebersko nabrežje v Ljubljani.
Vem, ker sem bil tam, pomagal pri čiščenju hiše moje babice.
Razumem pa, da je lažje širiti propagando Nora24.
Pol so ga skurcal ljudje in so hitr naslednjič popravili zadevo kjer je bil proper umazan :D
Med temi tako imenovanimi nevladnimi organizacijami je nekaj manj kot 20 ljudi v okviru tega tako imenovanega instituta osmi marec, ter muki s svojimi. Okrog 30 ljudi ima direktno plačo od teh vladnih nevladnih organizacij. Moj instalater za strojne instalacije (20 ljudi zaposlenih) je cca 12 šlo pomagat takrat in nikjer niso videli teh nevladnikov, še posebej tistih fajtarjev za vodo ne. Lahko pa pripopaš kakšno sliko, če se motim, kako Nika Kovač in so-fajterice nosijo umazano blato iz hiš.
Konktradiktoren si samemu sebi, voliš najbolj pokvarjeno stranko v zgodovini Slovenije, SDS, ki nič ne naredi, krade pa vsakič,
ko pride na oblast, kot zmešana, pa še ljudi ima za idiote.
Naj samo spomnim, na zadnjo vladavino fašistov:
Golob ima še dva mandata fore, pa zaenkrat ni naredil še ničesar primerljivega, da sploh ne omenjam Patrije, Boxerjev brez opreme ali TEŠ6.
Še SD se lahko skromno skrije pred njimi, kljub vsemu svojemu maslu na glavi.
Stalno ena in isto, sami počnete svinjarije, potem pa obtožujete za njih druge.
LOL! :D
Zgodovina sprememb…
Resnica in Stevanović borci za Slovenijo
Stevanović je druga generacija.
Žlahta tu in tam.
Identiteta prav tako. Bi pa rekel, da je bolj tu kot tam, glede na to, da je celo pretiraval z "biti vključen" (wikipedia: Stevanović je bil član Slovenske nacionalne stranke Zmaga Jelinčiča. Po državnozborskih volitvah leta 2018 se je z Jelinčičem sprl in iz stranke izstopil).
Tu je življenje in tu so korenine (otroci, žena, ...); korenine so tudi tam, otroški spomini verjetno tudi (druga generacija pač).
Bi volil nekoga, ki zataji ali izda svoje korenine. Ali ne bi taka oseba izdala tudi drugi del svojih korenin?
Vsekakor pa nisem za priznanje statusa manjšin priseljencem in s tem uradni večjezičnosti v Sloveniji, dvojni volilni pravici, ...
En Stevanović tega ne more doseči, lahko pa to predlaga in ima možnost za uspeh Levica, SDS, ... poslanci čiste slovenske krvi.
Čez kakšno desetletje pa bomo govorili o drugih "uradnih manjšinah" ... takrat pa vprašanje, kdo bo dejanska manjšina.
StarMafijec ::
Ma ja, Stevanović ima čisti kranjski naglas. Slovenstvo je tudi dokazal s citiranjem Prešernovih poezij na pamet, kranjski župan ni znal niti ene.
De facto pa v Kranju neka druga skupnost dobiva status manjšine. Ker pač mora, drugače žal ne more funkcionirati.
De facto pa v Kranju neka druga skupnost dobiva status manjšine. Ker pač mora, drugače žal ne more funkcionirati.
SDS od nastanka še ni dobil 30%. V 2026 mu bo pa nekaj % vzel Logar.
Podpora SDS bo padla. Ker mu bo nekaj volilcev pokradel Logar z Demokrati. Predvsem tisti bodo šli, ki so naveličani tega "rally the flag". Jaz ocenjujem, da jih bo vsaj 5% šlo od SDS.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kronologija SDSove vlade in Logar (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18449 (1003) | anoq |
| ⊘ | Fasisti imajo veliko za povedati proti sedamnji vladi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 21056 (19317) | Samael |
| ⊘ | EU volitve 2024 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Problemi človeštva | 110726 (83345) | arnecan1 |
| ⊘ | Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 147392 (88623) | T440 |