Forum » Omrežja in internet » Odpoved omrežja
Odpoved omrežja
svejk ::
Pismo!!!
imam komp s winxp...do prejle je vse lepo špilalo...vse skupaj pol leta brez težav...komp uporabljam za lokalni serverček...ima tudi share mape do katerih dostopajo userji
no kot mi je sedaj uspelo ugotoviti je, da mi po kakih 15 sekundah od zagona sistema neka zadeva zaustavi dostop do neta...ima kdo idejo kako zadevo rešit?
imam komp s winxp...do prejle je vse lepo špilalo...vse skupaj pol leta brez težav...komp uporabljam za lokalni serverček...ima tudi share mape do katerih dostopajo userji
no kot mi je sedaj uspelo ugotoviti je, da mi po kakih 15 sekundah od zagona sistema neka zadeva zaustavi dostop do neta...ima kdo idejo kako zadevo rešit?
Gwanaroth ::
winxp in lokalni serverček sta nezdružljiva pojma...
Spyware, virus, ... ?
Spyware, virus, ... ?
Lights often keep secret hypnosis..
Gwanaroth ::
Imeti "serverček" na WinXP je naravnost absurdno..
Če si že pristaš windowsov, daj si vsaj win200, če pa je močna mašina pač windows server 2003..
Če si že pristaš windowsov, daj si vsaj win200, če pa je močna mašina pač windows server 2003..
Lights often keep secret hypnosis..
hoj,
glej za moje potrebe je xp čist ok....sem se nekoč trudil z Centosom (linux) pa sem obupal ;)
glej za moje potrebe je xp čist ok....sem se nekoč trudil z Centosom (linux) pa sem obupal ;)
TESKAn ::
Za lokalni serverček si instaliraj debiana, potem pa poženeš ukaze apt-get udate, apt-get install samba, slediš navodilom, potem pa nastaviš sambo - imaš tle preprost tutorial, kaj je treba nastavit. Na svoj računalnik si potem lahko inštaliraš OpenSSH, da se lahko prijaviš kar iz ukazne vrstice v oknih - ne rabiš na serverju ne monitorja, ne tipkovnice, ne nič. In deluje.
Resno, če imaš zadevo samo za fileserver, potem si inštaliraj gor linux. Zadeva bo delovala hitro, ne bo delala problemov, konfiguracija ti pa tudi ne bo vzela več, kot kako uro, da nastaviš vse. Pa še kaj novega se naučiš.
Resno, če imaš zadevo samo za fileserver, potem si inštaliraj gor linux. Zadeva bo delovala hitro, ne bo delala problemov, konfiguracija ti pa tudi ne bo vzela več, kot kako uro, da nastaviš vse. Pa še kaj novega se naučiš.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ja ja ...vem kaj je linux...sem hodil tudi v šolo za RHCE...samo trenutno se nimam časa ukvarjat z njim...mogoče kdaj kasneje...;)
težavico zgoraj pa sem med tem že odpravil ;)
težavico zgoraj pa sem med tem že odpravil ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 141564 (104450) | Icematxyz |
» | Ubuntu pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1748 (1469) | dux |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16612 (8151) | Gapi |
» | Izdelava router/proxy/firewall/antivirus/spletnega strežnikaOddelek: Omrežja in internet | 2699 (2489) | ješ |
» | Router pod linux-om (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6270 (4926) | pro549 |