Forum » Pomoč in nasveti » Kako oddaljeno resetirati zmrznjen računalnik?
Kako oddaljeno resetirati zmrznjen računalnik?
Yeznick ::
Pozdrav.
Imam težavo, da se mi včasih, ko se priklopim na služben računalnik preko Remote Desktop-a (iz Viste na windows XP), da se služben računalnik obesi. Jaz pa bi ga rad na daljavo resetiral A bi mogoče kdo vedel, kako to naredit? Sem že premišljal, da bo preko telefona klical in računalniku poslal kak signal iz kombinacije tipk, samo ne vem.
LP
Imam težavo, da se mi včasih, ko se priklopim na služben računalnik preko Remote Desktop-a (iz Viste na windows XP), da se služben računalnik obesi. Jaz pa bi ga rad na daljavo resetiral A bi mogoče kdo vedel, kako to naredit? Sem že premišljal, da bo preko telefona klical in računalniku poslal kak signal iz kombinacije tipk, samo ne vem.
LP
Yeznick
#000000 ::
Men se zdi da lahko preko wake on lan tud ugasneš oz resetiraš, enkrat sem imel nek program za ta namen, ampak nisem kej dost experimentiral zato sem pozabil ime, mislm pa da bi šlo preko mac address-e LP
edit: KLIK
edit: KLIK
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
Liker ::
Magic paketi na "delujoc" (aka prizgan) racunalnik nimajo vpliva, vsaj tako je moje testiranje pokazalo.
Tvoja najboljsa resitev bo definitivno vgradit kaksen GSM v racunalnik.
Potem pa imas dve opciji:
1) Stvar naredis "unsecure" in recimo zvezes piskaca (za zvonenje od GSM-a) na rele, ki je direktno povezan na reset switch.
Tako z "enim klicem" resetiras racunalnik. (je lahko problem ce kdo klice po nesreci (ali pa zanalsc )) - zelo poceni in enostavno.
2) Dodas se en DTMF dekoder (in rele) in na njegov input zvezes zvocnik od GSM-a. Seveda je potrebno nekako nastavit tudi telefon da se oglasi (Recimo da rele iz tocke ena pac "pritisne" accept call knof ). Potem lahko racunalnik prizigas, ugasas in resetiras s poljubnimi kodami preko GSM-a.
Za DTMF dekoderje priporocam ali HTE ali pa IC electronics.
Tvoja najboljsa resitev bo definitivno vgradit kaksen GSM v racunalnik.
Potem pa imas dve opciji:
1) Stvar naredis "unsecure" in recimo zvezes piskaca (za zvonenje od GSM-a) na rele, ki je direktno povezan na reset switch.
Tako z "enim klicem" resetiras racunalnik. (je lahko problem ce kdo klice po nesreci (ali pa zanalsc )) - zelo poceni in enostavno.
2) Dodas se en DTMF dekoder (in rele) in na njegov input zvezes zvocnik od GSM-a. Seveda je potrebno nekako nastavit tudi telefon da se oglasi (Recimo da rele iz tocke ena pac "pritisne" accept call knof ). Potem lahko racunalnik prizigas, ugasas in resetiras s poljubnimi kodami preko GSM-a.
Za DTMF dekoderje priporocam ali HTE ali pa IC electronics.
b ::
Za strežnike se uporablja namensko kartice (ali pa imajo podobno zadevo že vgrajeno), preko katerih lahko upravljaš z mašino, nepovezano z operacijskim sistemom. Primer je recimo HP-jev ILO, ali pa remote IPMI kartice za npr. SuperMicro.
Ne vem sicer kakšen računalnik imaš, a verjetno obstaja kaj podobnega tudi za kakšne boljše workstatione. Low end plošče pa take podpore nimajo, kolikor je meni znano.
Ne vem sicer kakšen računalnik imaš, a verjetno obstaja kaj podobnega tudi za kakšne boljše workstatione. Low end plošče pa take podpore nimajo, kolikor je meni znano.
#000000 ::
jackorsen88 ::
jaz pa bi rad upravljal računalnik na daljavo in me zanima, če kdo pozna kakšne uporabne programe za to in če obstaja program , ki ne rabi bit naložen na oddaljnenem rač ? pa nimam nekih hackerskin namenov ,samo ima včasih kdo kak problem pa se je lažje poveza pa sam nardit, ko pa na dolgo in široko razlagat preko messengerja.....
hvala
hvala
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------
----> http://vurcer.ath.cx/ <------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vaši najljubši avtomobili o katerih samo sanjate. (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15383 (13649) | iso2000 |
» | XP->Vista izboljšave in popravki (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6487 (3398) | MrStein |
» | Softmod X1900XT -> FireGLOddelek: Navijanje | 1830 (1627) | suntrace1 |
» | superPI lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Navijanje | 31394 (16858) | gfighter |
» | Je normalno da na DVD pekaču neprestalno ko peče skače buffer?Oddelek: Strojna oprema | 1612 (1170) | mtosev |